• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 708)
شنبه 26/10/1388 - 12:53 -0 تشکر 176337
کدام اولویت دارد؟

قانون بودجه سال 1389 کشور و برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور در حالی توسط دولت دهم به مجلس شورای اسلا می تقدیم شده است که در 26آبان طرح تحقیق و تفحص از برنامه چهارم توسعه در مجلس تصویب و کمیته مربوطه تشکیل شد و روز چهارشنبه هفته گذشته اعضای این کمیته با ریاست مجلس دیدار کردند و اولین جلسه خود را تشکیل داد.ریاست این کمیته در اظهار نظری اعلا م کرده است که حداقل دولت 50 درصد برنامه را اجرا نکرده است.
طبق قانون دولت باید هر سال گزارش عملکرد برنامه را به مجلس شورای اسلا می ارائه می کرده ولی گزارش ارائه نکرده و فقط یک برنامه مختصر وطرح مسائل کلی را به مجلس داده است.
برنامه چهارم توسعه از سال 1384 همزمان با شروع به کار دولت نهم به عنوان اولین برنامه سند چشم انداز آغاز شده و اکنون در آخرین سال خود قرار دارد و تنها دو ماه از زمان قانونی آن باقی است. برنامه چهارم بر اساس سند نهایی چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلا می ایران که توسط رهبر معظم انقلا ب اسلا می  قبل از تصویب برنامه چهارم به سران 3 قوه ابلا غ شده است، تدوین شده و بر آن بوده است که کشور را به  اهداف این سند نزدیک کند تا با اجرای برنامه    بعدی ادامه مسیر با تحقق کامل میسر شود.

سند چشم انداز ویژگی های جامعه ایرانی را در افق 20 ساله چنین ترسیم می کند:
توسعه یافته، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی خود و متکی بر اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی، ملی و انقلابی، با تاکید بر مردم سالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادی های مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسان ها، و بهره مند از امنیت اجتماعی و قضایی، برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی و... و رسیدن به اشتغال کامل و...
و در پایان تاکید می کند: در تهیه و تدوین و تصویب برنامه های توسعه و بودجه های سالیانه، این نکته مورد توجه قرار گیرد که: شاخصه های کمی کلان آنها از قبیل: نرخ سرمایه گذاری، درآمد سرانه، تولید ناخالص ملی، نرخ اشتغال و تورم، کاهش فاصله درآمد میان دهک های بالا و پایین جامعه، رشد فرهنگ و آموزش و پژوهش و توانایی های دفاعی و امنیتی، باید متناسب با سیاست های توسعه و اهداف و الزامات چشم انداز، تنظیم و تعیین گردد و این سیاست ها و هدف ها به صورت کامل رعایت شود.
برنامه چهارم توسعه با عنایت به این سند چشم انداز در مجلس وقت تصویب شد و به تایید شورای نگهبان رسیده است.این بدین معناست که برنامه چهارم جهت گیری های فوق الذکر را دارا بوده است و باید به طور جدی توسط قوای سه گانه از جمله قوه مجریه یا دولت اجرا می شده است. حال براساس اظهارات اولیه حداقل 50 درصد آن اجرا نشده است و احتمالا برنامه های دیگری به تشخیص دولت اجرا و اعتبارات مربوطه در آنها هزینه شده است.
ظریفی می گفت اگر یک فرد مسلمان نمازهای واجب را به جای نیاورد، ولی در انجام نوافل و مستحبات اهتمام داشته باشد، می توان او را فردی متعبد و اصولی دانست؟ پاسخ روشن است، خیر، او ابتدا باید نمازهای واجب خود را به جای آورد، اگر در توانش بود و همت کرد، علا وه بر آن نوافل و مستحبات را انجام داد، زهی سعادت. اجرای برنامه چهارم که مسیر قانونی خود  را طی کرده است و توسط شورای نگهبان خلا ف شرع و قانون اساسی و سند چشم انداز تشخیص داده نشده است تکلیف واجب است و اموری خارج از این برنامه حکم نوافل و مستحبات را دارد و نمی تواند جایگزین تکلیف واجب شود، بنابراین در سه پیشامد متصور فوق: اولا : مجلس ابتدا باید بحث تحقیق و تفحص از برنامه چهارم را با دقت و سرعت به سامان برساند و بر اساس نتیجه آن در مورد برنامه پنجم یا تمدید برنامه چهارم  تصمیم بگیرد. ثانیا: اگر قرار بر تمدید برنامه چهارم  است، با عنایت به مواردی که اجرا نشده است، بودجه سال 89 را تنظیم و تصویب کند. ثالثا: اگر اجرای برنامه چهارم را در حد قابل قبول تایید کرد، ابتدا برنامه پنجم توسعه را با عنایت به ابلا غ سیاست های کلی برنامه پنجم که در دی ماه سال 87 از سوی رهبر معظم انقلا ب  اسلا می تعیین و ابلا غ شده است و سند چشم انداز، تصویب کرده و بر اساس این برنامه بودجه سالا نه را مورد بحث و بررسی قرار دهد. رابعا: مجلس از دولت علت عدم ارائه گزارش سالا نه چگونگی اجرای برنامه چهارم را بخواهد و  به منظور ایفای وظیفه نظارتی مجلس،  دولت را به ارائه گزارش سالا نه در مورد پیشرفت برنامه ملزم کند.
در پایان لا زم است مجلس به  این نکته عنایت داشته باشد که برنامه تعریف دارد، باید حاوی موضوع، هدف، زمانبندی، منابع و... باشد و با سیاست متفاوت است، سیاست ها در سند چشم انداز و در ابلا غیه رهبری در مورد برنامه پنجم مشخص شده است و برنامه پنجم باید چگونگی تحقق این سیاست ها را در قالب برنامه ارائه دهد و مجلس بر برنامه ها با توجه به منابع و مصارف و اهداف متمرکز باشد.
در این سه راهی دشوار با عشق و عقل باید سرنوشت کشور را رقم زد، عشق به پیشرفت، توسعه و آبادانی و تکامل و با عقل محاسبه گر و محاسبه جو. زنده یاد مجتبی کاشانی می گوید:
عشق را می گفت شوری در دل است
عقل را می گفت نوری در دل است
عشق در کار لطیف یاوری است
عقل در کار شریف داوری است.

----

یادداشت روزنامه مردم سالاری:

 http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=69673

 

 


بني الاسلام علي الکلمتين,کلمة التوحيد و توحيد الکلمة

شنبه 26/10/1388 - 16:32 - 0 تشکر 176383

بله خب دولت محترم تو این نزدیک به 5سال فعالیت که نمیتونه کم کاری 16 سال بیخیالی و کم کاری دیگران رو جبران کنه

انقدر کار انجام نشده و نیمه و در ابتدای راه روی زمین بوده که این دولت به انجام این کار ها و صرف وقت وهزینه پرداخته

اموری شجاعانه مثل  سهمیه بندی بنزین که از دست دولت قبلی برنیومد و مسکن مهر و صندوق مهر امام ارضا و سهام عدالت امور کم و کوچکی نبوده که در راستای تحقق عدالت و تقسیم عادلانه ثروت صورت گرفته(و میخواد این شکاف طلبقاتی که توسط افرادی  ایجاد شده و به سمت اشرافی گری حرکت کردن رو از بین ببره ) که تا اکنون با سنگ اندازی ها و سیاه نمایی های زیادی روبرو بوده و افرادی نمیخوان این راه های ارتزاقشون بسته بشه

آمار طرح های اجرایی شده و به اتمام رسیده در مصوبات سفر های استانی رئیس جمهور محترم کاملا این نکته رو تائید میکنه

يا علي ذاتت ثبوت "قل هولله احد"         نام تو نقشِ نگين امر "الله صمد"

"لَم يَلِد" از مادر گيتي"ولَم يولد" زتو     "لَم يَکن" بعد از نبي مثلت "لَهو کُفوآً احد"

***

حسود کور در خواب و خياله

منو دل کندن از حيدر محاله

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.