• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 792)
پنج شنبه 17/10/1388 - 13:30 -0 تشکر 174623
صادرات نرم‌افزار؛ ایران: 65 میلیون دلار، هند: 76 میلیارد دلار

مسئولان اتحادیه صادر‌كنندگان نرم افزار ایران در حالی از صادرات 65 میلیون دلاری نرم‌افزارهای تولید شده در ایران خبر می‌دهند كه كشوری مانند هندوستان به رقم 76 میلیارد دلار صادرات نرم‌افزار دست یافته و كشورهای دیگری در منطقه مورد نظر سند چشم‌انداز ایران مانند مصر و تركیه نیز گام‌های بلندی در مسیر توسعه صادرات نرم‌افزار برداشته‌اند.

به گزارش همشهری محمدرضا طلایی رئیس اتحادیه صادركنندگان نرم‌افزار با بیان اینكه بحران اقتصادی جهان مانع از افزایش صادرات نرم‌افزار ایران شده است، ابراز امیدواری كرد كه صادرات نرم‌افزار در سال 1388 نسبت به سال گذشته كاهش نیابد.

وی با بیان اینكه رقم قطعی میزان صادرات نرم‌افزار با توجه به جمع‌آوری پرونده كاری اعضای اتحادیه‌ در پایان سال، در این زمان مشخص خواهد شد، گفت: با وجود بحران اقتصاد جهانی میزان صادرات سال 88 ایران نسبت به سال گذشته كاهش نخواهد داشت.

وی افزود: از آنجا كه بحران اقتصاد جهانی بر حوزه نرم‌افزار نیز تأثیرگذار بوده است، سازمان توسعه تجارت ایران امكاناتی را فراهم كرده تا با بهره‌مندی از آن بتوانیم به رقمی حدود آنچه سال گذشته در این حوزه داشتیم، برسیم.

طلایی با یادآوری اینكه میزان صادرات نرم‌افزار ایران در پایان سال 1387، 65 میلیون دلار بود، خاطرنشان كرد: اعضای اتحادیه صادركنندگان نرم‌افزار در قالب هیات‌هایی با سفر به 3 كشور روسیه، برزیل و ونزوئلا با رایزنی‌های صورت گرفته قصد گسترش نرم‌افزارهای ایرانی در بازار این كشورها را دارند.

او همچنین اظهار كرد: بازار كشور برزیل یكی از پایگاه‌هایی است كه می‌تواند محصولات ایرانی در حوزه نرم‌افزار را در این منطقه معرفی كند؛ همچنین امیدواریم در كشور ونزوئلا به‌دلیل نیاز این كشور و نیز رابطه خوبی كه با ایران دارد بتوانیم از بازار آن بهره‌مند شویم.

البته آمار و ارقام اعلام شده از سوی مسئولان اتحادیه صادركنندگان نرم‌افزار همواره با شك وتردید از سوی فعالان این حوزه مواجه شده است به‌طوری كه مدتی پیش مدیر یكی از بزرگ‌ترین گروه‌های تولید‌كننده نرم‌افزار در ایران، از اساس ارقام اعلام شده را منكر شده و گفته كه اكثر شركت‌های دست‌اندركار تولید نرم‌افزار با مشكلات مالی شدید و ورشكستگی مواجه شده‌اند.

در همین زمینه در نشستی كه در مركز توسعه رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، محمدامین شهرستانی رئیس اتحادیه تولیدكنندگان نرم‌افزارهای چند‌رسانه‌ای گفت: ضعف وزارت ارتباطات در حوزه فناوری اطلاعات باعث شده كه با ورشكستگی 40 درصد شركت‌های خصوصی فعال در حوزه نرم‌افزار مواجه شویم.

فرزین، مدیر انتشارات مبنا نیز گفت: باید به پیمان‌های بین‌المللی مانند WIPO و WTO بپیوندیم چرا كه الان بر اثر این آسیب‌ها حدود 40 درصد از شركت‌های تولید‌كننده نرم‌افزار ورشكسته شده و 60 درصد بقیه نیز با سختی ادامه كار می‌دهند.

كارشناسان معتقدند بزرگ‌ترین مشكلی كه تولید‌كنندگان نرم‌افزار در ایران با آن مواجهند، نبود نظام حقوقی حمایت از مولفان و تولید كنندگان نرم‌افزار است. به اعتقاد آنان امسال هجدهمین سال تدوین لایحه حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزار است اما عملا در این زمینه اقدامی از سوی دست‌اندركاران صورت نگرفته است و آیین‌نامه مذكور نیاز به اصلاح در هیات‌وزیران دارد. اجرایی نشدن آیین‌نامه حمایت از حقوق پدید آورندگان نرم‌افزار باعث فرار مغزها و از دست رفتن فرصت‌های فراوان در عرصه آی‌تی كشور شده است.

آنها می‌گویند: نیروی انسانی مهم‌ترین عامل توسعه است و نرم‌افزار چون توسط نیروی انسانی تولید می‌شود پتانسیل توسعه را دارد و حتی اگر این ظرفیت درست ساماندهی شود قابلیت جایگزین شدن به‌جای صادرات نفت را نیزدارد.

عنصر اصلی در تولید نرم‌افزار، مغزافزار است و ما این سرمایه را در جوانان خود داریم اما اینكه چرا به این هدف نائل نمی‌شویم بخشی از آن به مسئله كپی‌رایت نرم‌افزار در ایران برمی‌گردد. قبح استفاده از محصولات قفل شكسته در ایران از بین رفته است.

اكثر شركت‌های تولید‌كننده نرم‌افزار یا كار خود را كم كرده یا به قسمت‌های دیگر انفورماتیك رفته‌اند. این در حالی است كه به‌عنوان مثال تولید هر بازی خوب بین 200 تا 500 میلیون تومان هزینه دارد؛ با وجود این و با فضای فعلی، ما جرات ارائه تولیدات‌مان را به بازار نداریم.

ictna.ir

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.