• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 7464)
سه شنبه 15/10/1388 - 15:34 -0 تشکر 174313
نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در باره مرجعیت آقای حاج شیخ یوسف صانعی چیست؟

  
سوال:
بسمه تعالی
جامعه محترم مدرسین حوزه علمیه قم
سلام علیكم
مرجعیت شیعه خورشید پر فروغی است كه در قرون متمادی همواره پشتیبان اسلام و خط راستین اهل بیت(علیهم السلام) بوده است. این مسئولیت خطیر همواره شایسته‌ی مردانی بوده است كه واجد شرائط شرعی مذكور در روایات ائمه اطهار (علیهم السلام) باشند نظر به اهمیت این موضوع و با توجه به پرسشهای مكرّر هموطنان درباره‌ی مرجعیت آقای حاج شیخ یوسف صانعی خواهشمند است آن جامعه محترم كه همواره مرجع تشخیص این موضوع بوده نظر خود را درباره‌ی مرجعیت ایشان اعلام فرمایند.
با سپاس جمعی از استادان و فضلای حوزه های‌ علمیه

پاسخ:

بسم الله الرحمن الرحیم

با توجه به پرسش‌های مكرّر مؤمنان، جامعه مدرسین حوزه‌ی علمیه قم براساس تحقیقات به عمل آمده در یك سال گذشته و پس از جلسات متعدد به این نتیجه رسیده است كه ایشان فاقد ملاكهای لازم برای تصدّی مرجعیت می‌باشد.

 جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
 http://www.jameehmodarresin.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1595&Itemid=1

سه شنبه 15/10/1388 - 17:12 - 0 تشکر 174330


جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به سئوال جمعی از استادان و فضلای حوزه علمیه قم در زمینه مرجعیت آقای صانعی اعلام كرد : آقای صانعی فاقد ملاك های لازم برای تصدی مرجعیت است
از این رو گروه اجتماعی « فردا » با توجه به درخواست كاربران خود و پاسخ به شبهات ایجاد شده در مورد تقلید از آیت الله صانعی در تماس با دفتر مراجع نظرات دیگر آیات عظام را در این خصوص جویا شد.
به گزارش « فردا » دفتر مقام معظم رهبری در پاسخ به این موضوع رجوع به یكی از مراجع تقلید و نظر این مراجع را در این خصوص یادآور شده است .
همچنین دفتر آیت الله سیستانی با اشاره به اینكه جامعه مدرسین مرجع تشخیص صلاحیت مراجع نیست گفت : در این موارد نظر شخص مقلد ارجح است اما دفتر آیت الله سیستانی ابتدا شخص آیت الله سیستانی را اعلم برای مرجعیت می داند و بعد از ایشان نیزآیت الله وحید خراسانی را معرفی می نماید.
آیت الله موسوی اردبیلی از مراجع تقلید نیز ادامه تقلید از آیت الله صانعی را بلامانع عنوان كردند.
در پاسخ دفتر آیت الله نوری همدانی درباره این موضع نیز آمده است : به سادگی نمی توان صلاحیت یك مرجع تقلید را زیر سوال برد اما اگر شخص مقلد با تحقیقات از آیت الله صانعی پیروی می كند می تواند ادامه دهد تا زمانی كه فسق مرجع مورد نظر اثبات شود.
همچنین در پی تماسی كه با دفتر آیت الله مكارم شیرازی گرفته شد اعلام گردید : در ادامه پیروی از آیت الله صانعی ایرادی وارد نیست و همانطور كه امام خمینی دیدگاههای سیاسی آیت الله منتظری را مردود می دانستند اما به مرجعیت ایشان خللی وارد نشد و ایشان هم چنان مقلدانی داشتند در موضوع آیت الله صانعی نیز به همین گونه برخورد شود.
دفتر آیت الله وحید خراسانی نیز عنوان كردند كه در این باره نمی توانند نظر دهند و از اعلام نظر خودداری كردند ولی در عین حال خواستار تماس با دفتر مقام معظم رهبری شدند.
در پایان نظر آیت الله جوادی آملی نیز در این خصوص توسط دفتر ایشان به این صورت اعلام شد : در این موضع تشخیص به عهده خود مقلد است و اگر قول و حرف جامعه مدرسین برای مقلد حجت است باید از پیروی از آیت الله صانعی برگردد.

اللهم عجل فی فرج مولانا صاحب الزمان

جانم فدای رهبر

لبیک یا خامنه ای

سه شنبه 15/10/1388 - 20:24 - 0 تشکر 174351

رسا: دفتر حضرات آیات نوری همدانی و مکارم شیرازی با انتشار اطلاعیه‌های جداگانه‌ای، اظهار نظر ایشان درباره مرجعیت اشخاص را نفی و اخبار منتشر شده در این زمینه را تکذیب کردند.

در اطلاعیه دفتر حضرت آیت الله نوری همدانی آمده است: «پیرو مطالبی پیرامون تصمیم اخیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مورد مرجعیت آیت الله صانعی این دفتر در اینباره هیچ گونه اظهار نظری نداشته و اساسا مطالب مطروحه شده در روزنامه ها و سایت ها کذب محض می باشد.»

همچنین در اطلاعیه دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان شده است: «سؤالاتی در رابطه با مرجعیت بعضی از آقایان از دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی پرسیده شده که معظم له در جواب فرمودند: اینجانب درباره اشخاص هیچ گونه اظهار نظر نکرده و نمی کنم.»

گفتنی است، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به برخی سوالات، آیت الله صانعی را فاقد صلاحیت مرجعیت اعلام کرده است.

منبع عصر ایران

 www.asriran.com/fa/pages/?cid=96103

 

 


بني الاسلام علي الکلمتين,کلمة التوحيد و توحيد الکلمة

سه شنبه 15/10/1388 - 20:28 - 0 تشکر 174352

بسم الله الرحمن الرحیم

محضر مکرّم مرجع بزرگوار حضرت آیت الله بیات زنجانی

با سلام و تحیّت

اخیراً شاهد اتفاقات ناگواری از قبیل وقایع تلخ روز عاشورا، حمله به حسینیه جماران و از طرفی موضع گیری‌های افراطی و سیل تهمتها و تخریبها در برابر علما و مراجع روحانی آزاد اندیش و مستقل هستیم که نمونه‌ای از آنها پس از ارتحال حضرت آیت الله منتظری(ره) رخ داد و پس از هجمۀ ناجوانمردانه به مجمع محققین و مدرسین حوزۀ علمیۀ قم، امروز می‌بینیم که یکی از نهادهای مستقر در حوزۀ علمیه سخن از عدم صلاحیت حضرت آیت الله صانعی برای مرجعیت می‌گویند. مستدعی است نظر مبارک خود را در این زمینه مرقوم فرمایید. أدام الله عزّکم

جمعی از طلاب و روحانیون آذری زبان حوزه علمیه

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و تحیت؛ بزرگترین افتخار برای جامعه شیعی ایران، وجود مبارک حضرت امام حسین(ع) است و هیچ انسان عاقل و آزاده ای بر خود اجازه ورود و هتک حرمت به ساحت آن حضرت را نمی دهد و بر فرض وجود اقداماتی که نقل می شود، باید با هتاکان و هجمه کنندگان و آمران و مباشران قتل عده ای از هموطنان مظلوممان در جریان عزاداری حسینی ، اشد برخوردها صورت گیرد.

از طرف دیگر این موضوع قابل تاکید است که روحانیت و مرجعیت شیعه در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود وامدار هیچ گروه و نهاد دولتی، حکومتی و رسمی نبوده و به یاری خداوند متعال پس از این هم نخواهد بود. یگانه پشتیبان مرجعیت دینی هم پس از خداوند تبارک و تعالی، مردم و عموم مؤمنان و متشرعان هستند.

مجرای تأیید اجتهاد یک فقیه شیعی نیز روندی مشخص دارد که در بطن حوزه‌های علمیه شکل گرفته است و بحمدالله ردّ این صلاحیت هم وابسته به نظر یک ارگان یا نهاد فکری یا سیاسی خاص حوزوی و غیر حوزوی نیست.

اینجانب ضمن تأکید مؤکّد بر شأن و منزلت اجتهادی و فقهی مرجع عالیمقام حضرت آیت الله صانعی- ایّده‌الله‌تعالی- همۀ مقلّدان ایشان را در پیروی از فتاوای ایشان مأجور می‌دانم و یقین دارم که بدرفتاری‌ها و کج خلقی‌های اخیر علیه برخی مراجع تقلید و نهادهای مستقل حوزوی مانند مجمع محققین و مدرسین حوزه که در خوشبینانه‌ترین حالت ناشی از جمود و کج فهمی است، راه به جایی نخواهد برد و نتیجه‌ای خلاف انتظار بانیان آن به بار خواهد‌آورد. امیدوارم بدانند که نتیجۀ این قبیل مواضع، تضعیف حوزه‌های علمیه است.

حقیقتاً معتقدم که بهترین نمونۀ مرجعیت مستقلّ دینی در روزگار ما هم خود امام خمینی-رضوان‌الله‌تعالی علیه- بود که همواره خاری در چشم متحجّران، کج اندیشان و خشک مغزان زمان خود بود و هنوز هم عدّه‌ای می‌کوشند تا به انحاء گوناگون از او، بازماندگان و همفکرانش انتقام بگیرند.

اسدالله بیات زنجانی

 

 


بني الاسلام علي الکلمتين,کلمة التوحيد و توحيد الکلمة

سه شنبه 15/10/1388 - 20:32 - 0 تشکر 174353

بسمه تعالی
بیانیه اخیر دبیر محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در باب انکار مرجعیت حضرت آیت الله صانعی موجب تعجب و تاسف گردید. بعنوان یک تشکل حوزوی که در عین اختلاف دیدگاه، نگران جایگاه آن جامعه محترم و حفظ حریم حوزه و روحانیت هستیم لازم دیدیم تذکری را به اطلاع عموم برسانیم:

جامعه محترم مدرسین حوزه علمیه با پیشینه ای که از نام و نشان مؤسسان آن اعتبار می گیرد، از سرمایه های اجتماعی حوزه ما محسوب می شود که گویا حضور اعضاء جدید کم کم عملکرد و چهره جدیدی را برای آن رقم می زند. سوگمندانه شاهدیم که اظهارنظر درباره مرجعیت شخصیتی صورت می گیرد که پس از سالها تدریس خارج فقه و اصول ،افتاء و نشر رساله عملیه و اعزام بعثه به حج و تقسیم شهریه و با سابقه تصدی دو سمت از سوی امام راحل(قدس سره) که موقوف بر اجتهاد و عدالت است به عنوان مرجع تقلید از سوی عده ای از مؤمنین پذیرفته شده و حتی گواهی تأیید ایشان ملاک احراز اجتهاد برخی از مقامات جمهوری اسلامی بوده است. چنین موضعی در این روزها آیا دلایلی غیر از موضع گیریها و علایق سیاسی دارد؟
سنت سلف صالح و سیره مستمر حوزه های علمیه همواره روندی مردمی برای رجوع به مراجع عظام بوده است. عالمان و فقیهانی که با تدریس و تألیف و پرورش شاگردان در ساحت علمی حضور می یابند. کم کم در ارتباطات خویش با مردم شناخته شده و مؤمنان پس از فحص و تحقیق از متخصصین فن و مورد اعتماد، بعنوان وظیفه شرعی مرجع تقلید خود را شناساسی کرده و از وی تقلید می کنند.
سابقه نه چندان دور نشان داده است که معرفی هایی که از سوی نهادها و تشکل هایی با صبغه سیاسی صورت گرفته است، چندان مؤثر نبوده ونیز تجربه نشان داده که عده زیادی از مردم به مراجع تقلید خارج از فهرست های ارائه شده مراجعه نموده اند.
موقعیت مرجعیت مثل مناصب حکومتی نیست که شخص، گروه، نهاد و تشکلی برای خود حقی در نصب و عزل آن قائل باشد. در جایی که امام راحل(قدس) شناخت افراد واجد صلاحیت برای نمایندگی مجلس و ریاست جمهوری را وظیفه شخصی معرفی می کند و می فرماید: معرفی گروه ها و احزاب مسقط مسئولیت افراد نیست . در مسئله مرجعیت بطریق اولی تکلیف فرد مقلد است که صلاحیت مرجع خود را احراز نماید.
مقتضی است حضرات آقایان به عواقب نگران کننده چنین اقداماتی عنایت فرمایند. چرا که نهاد مرجعیت از محکم ترین پایگاههای دینی و حوزوی و از سرمایه های ماندگار جهان تشیع است و حفظ حریم آن بیش از هر کس بر عهده ماست. عدول از سنت سلف صالح و روآوری به اراده ها و مسایل خارج از حوزه و دخالت جهتگیری های سیاسی در آن ، آینده ای نگران کننده را ترسیم می کند و ممکن است برای روحانیت و حوزه های علمیه عواقب غیر قابل جبران به بار آورد.
مجمع مدرسین و محقققین حوزه علمیه قم

منبع سایت مجمع مدرسی و محققین حوزه علمیه قم: http://www.majmaqom.com/index.php/bayaniyeha/64-1388-10-14-13-22-22.html

 

 


بني الاسلام علي الکلمتين,کلمة التوحيد و توحيد الکلمة

سه شنبه 15/10/1388 - 20:39 - 0 تشکر 174356

آیت الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ یکی از دانشجویان که در مورد نقش مرجعیت در فقه شیعه و اقدام اخیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در رد صلاحیت یک مرجع سئوال کرد، گفت: مرجعیت همواره به عنوان شخصیت‌های پرنفوذ و تاثیرگذار در عرصه دینی و سیاسی مردم حضور ارزشمند و غیرقابل انکار داشته‌اند ولی همیشه استقلال خود را حفظ کرده و غیروابسته به دولت‌ها و با اتکاء به مردم حضور داشته‌اند.
هاشمی تاکید کرد:در مطالعه زندگی مراجع در تاریخ تشیع هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده بلکه مردم با تشخیص خود و پرداخت وجوهات فرد مناسب به عنوان مجتهد را انتخاب کرده‌اند.

 سایت آیت الله هاشمی رفسنجانی:

http://www.hashemirafsanjani.ir/?type=dynamic&lang=1&id=1691

 

 


بني الاسلام علي الکلمتين,کلمة التوحيد و توحيد الکلمة

سه شنبه 15/10/1388 - 21:45 - 0 تشکر 174371

سلام علیکم

این جناب آیت الله بیات زنجانی کیه ؟ من ایشون رو نمیشناسم لطفا معرفی می فرمایید ؟

در ضمن مجمع محققین و مدرسین کسانی هستن که خودشون مشکل اعتقادی دارن خب معلومه از طرف اینا باید چنین چیزی هم صادر بشه .

اینها از تندروترین اصلاح طلبها که حملات فراوان به دین می کردند در زمان اصلاحات دفاع می کردند .

و بخاطر اینکه به آنها رحمت کند آفریدشان 

سه شنبه 15/10/1388 - 22:43 - 0 تشکر 174382

ذکر چند نکته را لازم می دانم

اولا بنده تعصبی بر مطلب که گذاشته ام ندارم

دوما وقتی از مراجع اعلام نظرمی کنید باید بااستناد به سایت اطلاع رسانی همان  مرجع باشد نه عصر ایران 

سوم جامعه ی مدرسین حوزه ی علمیه قم همچنان که از نامش پیداست جمعی از علمای حوزه علمیه قم هستندکه چه بسا بسیاری از ایشان  در علم وتقوی اگردر حد مرجعیت نباشند کمتر از مراجع نیستند 

چهارم مدرسین وحقیقن به قول جناب هادی تک خودشان مشکل دارند

پنج بد نیست نظر جا معه ی محترم مدرسین حوزه علمیه قم را درباره چرایی این ماجرا بدانیم


تصویر بزرگ سرویس اجتماعی و فرهنگی : آیت الله خاتمی با اشاره به تصمیم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مبنی بر اعلام عدم صلاحیت صانعی برای مرجعیت، گفت: این تصمیم فرایند یکساله داشت و کمیسیون ویژه ای برای این منظور تشکیل شده بود؛ این کمیسیون فتواهای این آقا را بررسی کرد و بعد تصمیم قطعی را در یک ماه گذشته اعلام نمود که نتیجه قطعی دیروز اعلام شد.


به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از برنا ، آیت الله "سید احمد خاتمی" عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عصر امروز در جمع طلاب و فضلایی که جهت اعلام حمایت از بیانیه جامعه مدرسین مبنی بر اعلام عدم صلاحیت شیخ یوسف صانعی برای مرجعیت، تجمع کرده بودند؛ اظهار داشت: شما طلاب و روحانیون نشان دادید که در تمامی صحنه ها مدافع اسلام و نظام اسلامی هستید و در این راستا از جان خود نیز می گذرید.

وی ادامه داد: طلاب در دوره های مختلف ثابت کردند که حفظ ارزش های اسلامی از اهمیتی بالا برای آنها برخوردار است.

آیت الله خاتمی با اشاره به تصمیم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مبنی بر اعلام عدم صلاحیت صانعی برای مرجعیت، گفت: این تصمیم فرایند یکساله داشت و کمیسیون ویژه ای برای این منظور تشکیل شده بود.

وی ادامه داد: این کمیسیون فتواهای این آقا را بررسی کرد و بعد تصمیم قطعی را در یک ماه گذشته اعلام نمود که نتیجه قطعی دیروز اعلام شد.


شایان ذکر است طلاب و فضلای قم، عصر امروز در یک اقدام خودجوش با تجمع در مدرسه فیضیه قم از موضع جامعه مدرسین حوزه علمیه در خصوص اعلام عدم صلاحیت شیخ یوسف صانعی برای مرجعیت حمایت کردند و با سردادن شعار "ما پیروان حیدریم، فدائیان رهبریم"، از حریم ولایت فقیه دفاع نمودند.

سه شنبه 15/10/1388 - 22:58 - 0 تشکر 174386

تجلیل امام از نقش آفرینی جامعه مدرسین در موضوع خلع مرجعیت

گروه سیاسی ـ اظهارنظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در خصوص عدم صلاحیت صانعی برای عهده داری مرجعیت و رضایت حوزه های علمیه آن قدر برای اصلاح طلبان سنگین بود که ناگذیر حمله به این تشکل روحانی را در دستور کار قرار دادند و با تیترهایی نظیر اینکه "آیا مرجعیت سلب کردنی است" به استقبال تصمیم عالمانه این تشکل روحانی رفتند.

جامعه مدرسین در پاسخ به سوال جمعی از اساتید و طلاب حوزه علمیه قم که صلاحیت صانعی را برای مرجعیت جویا شده بودند، اعلام کرد:«با توجه به پرسش‌های مكرّر مؤمنان، جامعه مدرسین حوزه‌ی علمیه قم براساس تحقیقات به عمل آمده در یك سال گذشته و پس از جلسات متعدد به این نتیجه رسیده است كه ایشان فاقد ملاكهای لازم برای تصدّی مرجعیت می‌باشد.»

در عین حال آیت الله محمد یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با در تشریح ابعاد تصمیم جامعه مدرسین گفت:«این موضوع در کمیسیون مربوطه جامعه مدرسین بحث شده و به نتیجه هم رسیده بود منتهی طبق آیین نامه های مربوطه مبنی بر اینکه مسایل مهم باید به تصویب نهایی جامعه مدرسین برسد، چندی قبل گزارش کمیسیون در این خصوص در اجلاس عمومی جامعه مدرسین به اتفاق تصویب شد.»

به دنبال انتشار این خبر بود که هجمه ها علیه جامعه مدرسین آغاز شد. اصلاح طلبان کوشیدند تا این گونه وانمود کنند که اصولا جامعه مدرسین صلاحیت چنین اظهارنظری را ندارد. روزنامه اعتماد طی مطلبی تحلیلی نوشت:«تاکنون یک نهاد مشخص به شکل ایجابی مراجع تقلید را معرفی یا شرایط مرجعیت را سلب نکرده است و اقدام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از این منظر موضوعی جدید و نگران کننده است. علمای شیعه معتقدند در صورتی که یک مرجع خصوصیات مرجعیت را از دست بدهد، این مردم و مقلدان وی هستند که آن را تشخیص می دهند و به تدریج از حلقه مقلدان او خارج می شوند.»

اگر چه صانعی در قم نه تنها دیگر جایگاهی نداشت، بلکه جو غالب به واسطه نقطه نظرات استثنایی و شاذّش به شکل شدیدی علیه او شکل گرفته بود، اما موضوع اعلام عدم صلاحیت برای مرجعیت خیلی سنگین می نمود؛ آن قدر که مجمع روحانیون که به عنوان یک تشکل سیاسی و نه حوزوی شناخته می شود را هم وادار کرد تا طی بیانیه ای رسمی اعلام موضع کند.

در بیانیه مجمع به جملاتی از امام در تجلیل از صانعی اشاره شده و آمده بود:«عدالت و اخلاص آیت الله صانعی مورد تأیید عالمان برجسته حوزه های علمیه و خیل عظیمی از مقلدان بوده و هست و ایشان دهها سال است که به عنوان استاد برجسته فقه آل محمد(ص) در حوزه علمیه قم شاگردان فاضل و متعهد زیادی را تربیت نموده اند و از زمانی که به عنوان مرجع تقلید در جامعه اسلامی ایران مطرح گردیدند همواره بر مقلدان ایشان افزوده شده است و امروز جای هیچگونه تردیدی در مرجعیت ایشان نیست و این مرجعیت با بیانیه یک گروه مورد پذیرش مقلدان قرار نگرفته است که با بیانیه گروهی دیگر از اعتبار بیفتد!»

این اظهارنظرها در حالی است که امام رسما از نقش آفرینی جامعه مدرسین در خلع یک مرجع پرطرفدار در کشور از مرجعیت تجلیل کرده بودند و آن را اقدامی به جا تلقی نموده بودند. اینکه داعیه داران خط امام حقی را که امام برای جامعه مدرسین محفوظ می داند، غیر قابل قبول می دانند، تعارضی است که البته خود باید پاسخگویش باشند.

امام در منشور روحانیت به صراحت می فرمایند:«ان شاء اللَّه در بین جامعه مدرسین و طلاب انقلابى اختلافى نیست، اگر باشد بر سر چیست؟ بر سر اصول یا بر سر سلیقه‏ها؟ آیا مدرسین محترم كه ستون محكم انقلاب در حوزه‏هاى علمیه بوده‏اند- نعوذباللَّه- به اسلام و انقلاب و مردم پشت كرده‏اند؟ مگر همانها نبودند كه در كوران مبارزه حكم به غیرقانونى بودن سلطنت دادند؟ مگر همانها نبودند كه وقتى یك روحانى به ظاهر در منصب مرجعیت از اسلام و انقلاب فاصله گرفت، او را به مردم معرفى كردند؟ آیا مدرسین عزیز از جبهه و رزمندگان پشتیبانى ننمودند؟ اگر خداى ناكرده اینها شكسته شوند چه نیرویى جاى آنان را خواهد گرفت؟ و آیا ایادى استكبار، روحانى نماهایى را كه تا حد مرجعیت تقویت نموده است، فرد دیگرى را بر حوزه‏ها حاكم نمى‏كنند؟ و یا آنها كه در توفان پانزده سال مبارزه قبل از انقلاب و ده سال حوادث كمرشكن بعد از انقلاب نه غصه مبارزه و نه غم جنگ و اداره كشور را خورده‏اند و نه از شهادت عزیزان متأثر شده‏اند و با خیالى راحت و آسوده به درس و مباحثه سرگرم بوده‏اند مى‏توانند در آینده پشتوانه انقلاب اسلامى باشند؟»

منشور روحانیت امام راحل که تندی های فراوان به متحجران و مقدس نمایان و لیبرال ها دارد، این گونه در خود تجلیل از جامعه مدرسین را به یادگار گذاشته است. امام در نامه مورخ 7/2/1368 خطاب به آیت الله مشکینی تصریح کرده بودند:«اگر آنان(فرزندان انقلابی ام) جذب آقایان محترم مدرسین نشوند، در آینده گرفتار کسانی خواهند شد که مروج اسلام آمریکایی اند.»

و این بار در منشور روحانیت هم بر همان موضوع تاکید داشتند:«اگر روحانیون طرفدار اسلام ناب و انقلاب دیر بجنبند ابرقدرتها و نوكرانشان مسائل را به نفع خود خاتمه مى‏دهند. جامعه مدرسین باید طلاب عزیز انقلابى و زحمت كشیده و كتك خورده و جبهه رفته را از خود بدانند. حتماً با آنان جلسه بگذارند و از طرحها و نظریات آنان استقبال نمایند و طلاب انقلابى هم مدرسین عزیز طرفدار انقلاب را محترم بشمارند و با دیده احترام به آنان بنگرند و در مقابل طیف بى عرضه و فرصت طلب و نق زن ید واحده باشند و خود را براى ایثار و شهادت در راه هدایت مردم آماده‏تر كنند، حال جامعه و مردم، طالب حقیقت باشند مثل زمان ما كه حقاً مردم بیشتر از آنچه كه ما فكر مى‏كنیم وفادار به روحانیت بوده و خواهند بود، یا نباشند مثل زمان معصومین- علیهم السلام.»

تجلیل امام از جامعه مدرسین به عزل آیت الله شریعتمداری از مرجعیت بازمی گردد. موقعیت آن روز شریعتمداری به عنوان یک مرجع بنام با مقلدین فراوان البته با موقعیت امروز کسی چون صانعی قابل مقایسه نیست. در واقع اگر آن روز جامعه مدرسین خلع از مرجعیت را برای یک مرجعِ مورد توجه اعلام کرد، امروز همین نهاد تنها عم صلاحیت مرجعیت را برای روحانی ای که در خصوص مرجعیتش پرسش وجود داشته اعلام کرده.

در بیانیه آن روز جامعه مدرسین در خصوص شریعتمداری آمده بود:«بنا به وظیفه شرعی بر خود لازم دانستیم که سقوط مشارالیه از شایستگی مرجعیت را بالصراحه اعلام نماییم تا افرادی از مسلمانان که در حالت تردید و دو دلی بودند، تکلیف خود را بدانند و احیاناً با تقلید خود به اسلام و انقلاب ضربه وارد نکرده باشند

با عرض پوزش به خاطر تخلف از قوانین انجمن مجبورم ازرجا نقل قول کنم http://www.rajanews.com/detail.asp?id=42342

سه شنبه 15/10/1388 - 23:4 - 0 تشکر 174388

اصلاح خبر و پوزش از مخاطبان؛
توضیح تحریریه "فردا" درباره یک خبر
دفاتر برخی از مراجع عظام تقلید در تماس با ما ضمن توضیحاتی درباب خبر قبلی "فردا" پاسخ قطعی حضرات آیات را منوط به استفتاء کتبی از دفتر قم و پاسخ روشن و صریح شخص مرجع تقلید دانسته‌اند.
متاسفانه در خبر «نظر مراجع در مورد تقلید از آیت‌الله صانعی» به شماره خبر 99756، خبرنگار سرویس اجتماعی در تماس تلفنی با دفتر مراجع عظام تقلید در تهران اقدام به سوال نموده و پاسخ مسئولین پاسخگویی دفاتر مراجع را به عنوان نظر قطعی مراجع بزرگوار قلمداد کرده است.

به گزارش فردا، دفاتر برخی از مراجع عظام تقلید در قم در تماس با فردا ضمن اعلام توضیحاتی درباب خبر قبلی "فردا" پاسخ قطعی حضرات آیات را منوط به استفتاء کتبی از دفتر قم و پاسخ روشن و صریح شخص مرجع تقلید دانسته‌اند.

تحریریه فردا به این وسیله از مراجع بزرگوار شیعه این استوانه‌های جامعه اسلامی و همه خوانندگان و مخاطبان سایت به دلیل اشتباه غیر عمدی خبرنگار این سرویس پوزش می‌طلبد.

اطلاعیه دفتر آیت الله نوری همدانی

پیرو مطالبی پیرامون تصمیم اخیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  در مورد مرجعیت «حضرت آیت الله صانعی»

این دفتر در این باره هیچ گونه اظهار نظری نداشته و اساساً مطالب مطرح شده در روزنامه ها و سایت ها کذب محض می باشد.

http://fardanews.com/fa/pages/?cid=99867 

سه شنبه 15/10/1388 - 23:19 - 0 تشکر 174389

جامعه مدرسین حوزه علیمه قم بزرگترین تشکل فضلا وعلمای قم است که در فهرست اعضای 57 نفره آن نام اساتید برجسته حوزه علمیه و مراجع عظام تقلید به چشم می خورد. برخی اعضای این جامعه شامل آیات عظام وفضلایی است که در ادامه نام آنها می آید: آیت الله محمد یزدی، آیت الله‌ سید محمد ابطحی كاشانی، حجه الاسلام والمسلمین محمد جعفر امامی(ره)، آیت ‌الله‌ رضا استادی، آیة‌ الله‌ العظمی‌ ناصر مكارم‌ شیرازی، آیت الله علی اکبر مشکینی (ره)، حجة‌ الاسلام‌ والمسلمین‌ محمد رضا آشتیانی، آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی، ‌آیت الله عبدالله جوادی آملی، ‌آیت الله ابراهیم‌ امینی، حجه الاسلام والمسلمین ابوالقاسم وافی یزدی، آیت الله علی نیری، آیت الله عبدالنبی نمازی، حجه الاسلام والمسلمین علی نکونام گلپایگانی، آیت الله سید ابوالفضل موسوی تبریزی (ره)، آیت الله سید ابوالفضل میر محمدی زرندی، آیت الله محمد مومن، حجه الاسلام والمسلمین علی مومن، حجه الاسلام والمسلمین سید مصطفی موسوی اصفهانی، آیت الله حسن ممدوحی، آیت الله مرتضی مقتدایی، آیت الله محمد هادی معرفت(ره)، آیت الله حاج شیخ حسین مظاهری، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی، آیت الله محمد محمدی گیلانی ،آیت الله عباس محفوظی، حجه الاسلام والمسلمین صادق لاریجانی آملی، آیت الله سید جعفر کریمی، آیت الله محمد علی فیض گیلانی ،حجه‌الاسلام والمسلمین غلامرضا فیاضی، حجه الاسلام و المسلمین محمد رضا فاكر، حجه الاسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی، حجه الاسلام والمسلمین محمود عبداللهی، آیت الله احمد صابری همدانی، آیت الله محمد علی شرعی، حجه الاسلام والمسلمین محمود رجبی، آیت الله میرزا عبدالله مسلم ملکوتی، حجه الاسلام والمسلمین عباس کعبی، حجه الاسلام والمسلمین سید محمد غروی، ‌آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی، آیت الله حسین راستی‌ كاشانی، آیت ‌الله‌ ابوالقاسم‌ خزعلی، آیت الله سید محسن خرازی، ‌حجه الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی، آیت‌ الله عبدالله خائفی، حجة‌الاسلام ‌و المسلمین‌ سید هاشم‌ حسینی بوشهری، آیت ‌ الله ‌حاج شیخ‌ محسن‌ حرم‌ پناهی (ره)، حجة‌الاسلام ‌و المسلمین‌ مهدی‌ شب‌زنده‌دار، حجه الاسلام والمسلمین سید محمد رضا مدرسی یزدی، ‌آیت الله احمد جنتی، حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ محمود رضا جمشیدی، آیت الله علی ثابتی، آیت الله حسن تهرانی (ره)، حجة‌ الاسلام‌ و المسلمین‌ علیرضا اعرافی، حجة‌الاسلام‌ و المسلمین‌ علیرضا اسلامیان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.