• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 38772)
دوشنبه 14/10/1388 - 7:14 -0 تشکر 174058
همه چیز درباره ی وایمکس (WiMAX )

WiMAX یك روش بى سیم فوق العاده سودمند و انقلابى در زمینه دسترسى تمامى كاربران (در هر سطحى) به اینترنت است. این نام از حروف اول كلمات Worldwide Intero Perability for Microwave Access گرفته شده و همانگونه كه از نام آن پیدا است، راه حلى براى دسترسى به اینترنت از طریق امواج مایكروویو است. طراحان و مهندسان این روش برآن هستند تا در آینده اى نزدیك، دسترسى بى حد و مرز به اینترنت را براى تمامى كاربران تا حد دسترسى به تلفن همراه آسان كنند و همانگونه كه اكنون در اغلب كشورهاى جهان، داشتن و استفاده از یك تلفن قابل حمل، به پدیده اى معمولى بدل شده است، دسترسى آسان و نامحدود به مكان به اینترنت، براى همگان حاصل شود. WiMAX در آینده بسیار نزدیك، اینترنت را در كنار شبكه مخابراتى قرار خواهد داد و چنان انقلابى را در این زمینه به وجود خواهد آورد كه روشن كردن اكثر كامپیوترهاى قابل حمل، خانگى و یا خاص، مساوى با اتصال آنها به اینترنت باشد. این استاندارد از طرف IEEE معتبر شناخته شده و كد ۸۰۲.۱۶ از طرف این سازمان به آن اختصاص یافته است.

WiMAX در حالت ایده آل اجازه می دهد که پهنای باندی در حدود 70Mbps میان کاربران و نقطه مرکزی بصورت اشتراکی استفاده شود. استانداردهای دسترسی به اینترنت و شبکه نشان می دهد که چنین پهنای باندی برای حدود 60 شرکت که همزمان نیاز به یک ارتباط T1 معادل 1.544Mbps داشته باشند کافی خواهد بود. کیفیت و سرعتی که WiMAX به مشتری ارائه می کند باعث شده است تا این تکنولوژی برای استفاده در سرویسهایی مانند VoIP، کنفرانسهای ویدئویی، برقراری شبکه های خصوصی و ... بطور همزمان کاربرد داشته باشد

WiMAX

طرز كار WiMAX

WiMAX از نظر استفاده از امواج مایكروویو براى دسترسى مستقیم كاربران به اینترنت، تا حدود زیادى شبیه واى فاى است، با این تفاوت كه سرعت آن بسیار بالاتر و برد آن به طور چشمگیرى وسیع تر است به طورى كه سرعت آن را مى توان با خطوط پرسرعت با پهناى باند وسیع (نظیر T3 و DSL) مقایسه كرد و برد امواج آن را با تلفن همراه. از نظر فراگیرى شبكه نیز با هیچ كدام از مقیاس هاى شناخته شده شبكه قابل مقایسه نیست و حتى از مقیاس MAN كه براى شبكه هاى شهرى به كار مى رود و در حال حاضر بزرگترین مقیاس شبكه هاى یكپارچه است هم به مراتب وسیع تر است. این سیستم از دو بخش كلى تشكیل مى شود: اول برج WiMAX (WiMAX tower) كه بیشترین شباهت را به برج هاى مخابراتى دارد و قادر است تا شعاع ۸ هزار كیلومتر مربع را تحت پوشش خود بگیرد. دوم گیرنده WiMAX (WiMAX receiver) شامل آنتن گیرنده امواج مایكروویو كه مى تواند برحسب موقعیت گیرنده از یك قطعه كوچك گیرنده WiFi در یك لپ تاپ تا گیرنده فرستنده داخلى در یك اداره متفاوت باشد. برج WiMAX مى تواند به طور مستقیم و با یك پهناى باند بالا (مثلاً خط T3) با اینترنت در ارتباط باشد و امواج را به كاربران و یا برج بعدى انتقال دهد. با توجه به گستره بالاى هر برج (۸ هزار كیلومتر مربع) با ایجاد برج هاى متعدد در انتهاى محدوده تحت پوشش یك برج دیگر، مى توان محدوده قابل توجهى را _ مشابه با سیستم تلفن همراه غیر ماهواره اى _ تحت پوشش قرار داد. كاربرانى كه هم اكنون از سیستم WiFi براى اتصال به اینترنت استفاده مى كنند به خاطر تشابه استفاده از سیگنال ها، احتمالاً مى توانند از WiMAX نیز استفاده كنند هرچند كه تجهیزات دریافت امواج WiMAX در حال حاضر متفاوت با واى فاى است.

WiMAX

چرا WiMAX

دسترسى «اینترنت بى سیم» هم اكنون از طریق تكنولوژى واى فاى میسر است و ممكن است این سئوال به نظر برسد كه چه لزومى به ابداع یك تكنولوژى دیگر در این زمینه است. آیا اگر فقط مشكل برخى از اشكالات سیستم واى فاى است، نمى توان با بهسازى این سیستم به همان چیزى كه WiMAX مدعى آن است دست یافت؟نگاهى به تفاوت هاى WiMAX و واى فاى نشان مى دهد كه به رغم تشابه این دو روش در استفاده از امواج مایكروویو براى تامین دسترسى اینترنت براى كاربران، WiMAX و واى فاى دو سیستم جداگانه هستند. واى فاى اتصال بى سیم را با بردى كوتاه، حداكثر در حد محوطه یك فرودگاه، نمایشگاه یا كافى شاپ (نهایتاً در سطح ۶۵ كیلومتر مربع) برقرار مى سازد. در حالى كه در WiMAX صحبت از اتصال بى سیم دست كم در حد یك شهركوچك است (چیزى در حدود هشت هزار كیلومتر مربع). گذشته از این حداكثر سرعتى كه تكنولوژى واى فاى براى كاربران فراهم مى كند، سرعت دانلود پنج مگابایت در ثانیه است و این در حالى است كه كاربران تكنولوژى WiMAX با سرعت شگفت انگیز ۵۰ تا ۱۰۰ مگابایت خواهند توانست داده ها را از اینترنت دانلود كنند (به این ترتیب امكان تماشاى یك فیلم با كیفیت بالا از اینترنت- كه سرعتى حداقل برابر با ۱۰ مگابایت در ثانیه نیاز دارد- براى كاربرى كه در حال حركت با یك لپ تاپ است به راحتى ممكن خواهد بود). تفاوت عمده دیگر WiMAX با واى فاى و نیز روش هاى دسترسى با پهناى باند بالا، ارزان بودن آن است كه هرچند تا رسیدن به این مولفه به شدت مهم راه زیادى مانده است ولى یكى از اهداف طراحان آن است. «ارزان بودن» یا حتى «زیاد گران نبودن» چیزى است كه برآورده شدن آن مى تواند تمام تكنولوژى هاى رقیب WiMAX را از میدان به در كند.

WiMAX

J.R.\/\/

دوشنبه 14/10/1388 - 20:52 - 0 تشکر 174175

توضیح خوب و كاملی بود. ممنون.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
سه شنبه 15/10/1388 - 15:17 - 0 تشکر 174309

همانطور كه می دانید ایرانسل نیز قرار است خدمات وایمكس ارائه كند، اطلاعاتی كه ایرانسل در مورد این خدمات در سایتش قرار داده است اینجا قرار می دهم:


اطلاعات فنی وایمكس
وایمکس، نسل دوم پروتکل های ارتباط بی سیم است که استفاده موثرتر از پهنای باند را امکان پذیر ساخته و در ضمن از تداخل امواج جلوگیری می کند و از این طریق، امکان افزایش سرعت‌ انتقال داده ها را درمسافت‌های طولانی تر ممکن می‌سازد.

پروتکل‌های ارتباطی وایمکس تحت استاندارد 802.16، که توسط موسسه IEEE تعیین شده و به تصویب رسیده‌است عمل می كنند. این استاندارد دارای زیر مجموعه های گوناگونی است كه 2 زیر مجموعه آن تا كنون به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته است:
802.16d،
که استاندارد ویژه وایمکس ثابت بوده و هیچگونه پشتیبانی از تجهیزات موبایل ارائه نمی کند، همچنین استاندارد 802.16e، که علاوه بر سایر ویژگیهای وایمکس ثابت، از تجهیزات موبایل نیز پشتیبانی كرده و از این رو به نام "موبایل وایمکس (Mobile WiMAX)" نیز شناخته می شود.

گروهی تحت عنوان WiMAX Forum، متشکل از اپراتورها و تولیدکنندگان تجهیزات وایمکس، ایجاد استاندارد واحد برای آزمایش تجهیزات تولید کنندگان محصولات وایمکس را پیشنهاد داده و هدف آن تلاش برای ایجاد حداكثر سازگاری بین تجهیزات مختلف تولید شده توسط تولیدكنندگان مختلف از یك سو و اپراتورها از سوی دیگر می باشد، درست همان گونه که برای یک گروه محصولات صنعتی، استانداردهایی مشابه برای تولید محصولات تعیین می شود.

فناوری نوظهور وایمكس به دلیل داشتن مزیت های تخصصی ویژه از اقبال روز افزونی برخوردار گشته است. از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره كرد:

- عدم وجود محدودیت مكانی: یكی از مزایای وایمکس نسبت به فناوری‌های قدیمی‌تر از خود (نظیر وای-فای) این است که وایمکس می‌تواند ورودی‌ای باشد که به کاربران اجازه می‌دهد بدون محدودیت در سراسر منطقه تحت پوشش اپراتور از سرویس خود استفاده کنند. با این ویژگی، اینترنت قابل جابجایی و حمل و نقل خواهد شد که این امر سرعت روآوردن صاحبان کسب و کار به استفاده از مزیت‌هایی که اینترنت برای آن‌ها فراهم می‌کند را، بیشتر از پیش خواهد نمود.
امنیت بالا: امنیت بالای انتقال داده‌ها که در این شبکه وجود دارد، موجب می‌شود تا داده‌ها به صورت رمز گذاری شده منتقل شوند و دسترسی به داده‌ها صرفا با داشتن مجوز مربوطه امکان پذیر باشد و مشتركین یك شبكه، علی الخصوص مشتركین سیار، بتوانند در هر نقطه‌ای با داشتن اجازه‌ اتصال، به شبکه متصل شده و از امکانات ویژهٔ آن برخوردار گردند.
- خدمات ارزش افزوده: علاوه بر این، در این تکنولوژی، استفاده از خدمات ارزش افزوده ای همچون VoIP (تلفن اینترنتی)، VPN (شبكه اختصاصی مجازی)، Content Providing (موسیقی، فیلم، تصویرو ...) و بسیاری دیگر نیز گنجانده شده‌است که این تکنولوژی را به یکی از رقبای جدی سیستم های تلفن ثابت، موبایل و دیگر فناوریهای ارتباطی تبدیل كرده است.
كمك به ایجاد و گسترش شهرها یا شهرک های الکترونیکی نیز از جمله اهداف این تکنولوژی می‌باشد که امید است بدین وسیله بتوان موجبات آماده سازی چنین بستری را فراهم ساخت.

کشور ما نیز با داشتن جمعیتی جوان و صنعتی روبه رشد، از جمله کشورهای در حال توسعه به شمار می رود که به دلیل نقش مهم ارتباطات در توسعه ، برنامه‌ریزی منسجم جهت حرکت به سمت توسعه همه‌جانبه ارتباطات پهن باند‌ در کشور را به امری ضروری بدل می‌سازد.

در تابستان 86، سازمان تنظیم مقررات اعلام کرد که در حال مطالعات اولیه جهت صدور مجوز وایمکس در کشور است. پس از اتمام مطالعات اولیه، تهیه متن پروانه، اسناد مزایده و  تصویب این امر در کمیسیون تنظیم مقررات، انجام روال قانونی برای برگ‍زاری مزایده و واگذاری مجوز، در دستور کار قرار گرفت و سرانجام در هشتم تیرماه 87، با انتشار متن پروانه رسماً فراخوان خرید اسناد مزایده از سوی سازمان تنظیم مقررات انجام شد؛ هم‌اکنون، پس از انجام مراحل برگزاری مزایده، اپراتورهای ارائه دهندة این سرویس در تمامی استانهای کشور مشخص شده و پروانه فعالیت آنها صادر شده است.

این پروانه‌ها، به دارندگان آن ها این امکان را می دهد تا خدمات وایمکس را همراه با خدمات VoIP (تلفن اینترنتی) به کاربران خانگی و تجاری ارائه دهند.

در راستای گسترش سهم بازار و توسعه سبد محصولات و خدمات، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، به عنوان یکی از اپراتورهای تلفن همراه در ایران، برنده مناقصه ارائه این خدمات شده و در تاریخ 10 اسفند 1387 موفق به دریافت پروانه فعالیت شد. بر اساس پروانه فعالیت دریافتی، ایرانسل در فاز نخست، این خدمات را در 7 کلانشهر تهران، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد، اهواز و کرج ارائه خواهد داد.
http://www.irancell.ir/Layer3/?id=293

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 15/10/1388 - 16:25 - 0 تشکر 174326

من هم ایرانسل چیز های زیادی می دونم فقط یک سوال قیمتش چنده؟

پنج شنبه 17/10/1388 - 16:48 - 0 تشکر 174673

از قیمتاش من هم بی خبر هستم، اما فكر میكنم قیمتای نجومی ای د اشته باشه دیگه . هر چی باشه اینجا ایرانه دیگه

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 19/11/1388 - 19:11 - 0 تشکر 181099

وایمکس ایرانسل و پرسش‌های بی‌پاسخ
           عبدالله افتاده - شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل - ام تی ان
دیروز با ارسال خبری به رسانه‌های گروهی از راه‌اندازی سرویس وایمکس در
هفت شهر کشور خبر داد؛ خبری که به بسیاری از سوالات کلیدی مخاطب پاسخ
نمی‌دهد.
           در خبر مورد نظر به هیچ وجه اشاره‌ای به نقاط تحت پوشش این
سرویس نشده‌ و تنها به این توضیح بسنده شده که «کسانی که اطلاعات بیشتری
در این رابطه می‌خواهند به سایت این شرکت مراجعه کنند».
           جالب آنکه پس از اینکه به توصیه خبر به سایت مراجعه می‌شود،
در نقشه پهناور تهران بزرگ تنها قسمت‌هایی از حاشیه‌های شمال شرقی، جنوب
شرقی، شمال غربی، جنوب غربی و قسمت محدودی از مناطق مرکزی شهر تهران با
رنگ سبز مشخص شده که نماد پوشش مناسب فضای داخلی سرویس وایمکس است. البته
اطراف این رنگ سبز با رنگ‌های زرد و قرمز احاطه شده که به ترتیب هر کدام
نماد پوشش فضای داخلی ضعیف ولی فضای خارجی خوب و پوشش فضای داخلی و خارجی
ضعیف است.
           موضوع دیگر این است که براساس پروانه اپراتورهای وایمکس،
آنها باید پس از 9 ماه از زمان دریافت پروانه آن هم به شرط مهیا بودن
تمامی امکانات اقدام به ارایه سرویس کنند. حال که ایرانسل پس از اتمام
مهلت 9 ماهه تنها در برخی از مناطق شهری اقدام به ارایه سرویس کرده این
سوال مطرح می‌شود که این اقدام برای فرار از جریمه شدن توسط رگولاتوری
بوده است؟
           در قسمت دیگری از خبر ارایه وایمکس به برخی از مزیت‌های
سرویس وایمکس اشاره شده که عدم نیاز به کابل‌کشی (احتمالا تلفن ثابت) و
کوچک و قابل حمل بودن مودم به عنوان مزیت های این سرویس یاد شده است.
           در تماسی تلفنی با یکی از نمایندگان فروش وایمکس ایرانسل که
آدرس آنها در سایت این شرکت اعلام شده، مشخص شد که مودم 110 هزار تومانی
وایمکس این شرکت کاربر را از خط تلفن ثابت بی‌نیاز می‌کند اما مشترک به
کابل برق شهری برای روشن کردن مودم محتاج می‌شود و این یعنی شما
نمی‌توانید در مکان‌هایی که برق شهری ندارید، از این سرویس استفاده کنید.
           علاوه بر این، آنطور که نماینده فروش شرکت می‌گوید اندازه
این مودم حدودا نصف کله قند است! که طبیعتا اندازه یک مودم قابل حمل
نیست.
           نکته جالب‌تر اینکه دیروز معاون رگولاتوری در خبری اعلام کرد
که تعرفه سرویس های وایمکس به زودی از سوی این سازمان مصوب می‌شود که
گویا ایرانسل با اعلام تعرفه سرویس وایمکس خود قبل از مصوب شدن در
رگولاتوری، دست پیش گرفته تا بتواند تعرفه‌های مورد نظر خود را برای
ارایه این سرویس بر کرسی بنشاند.
           سوال دیگری که در این رابطه مطرح است، اینکه آیا مشترکان
می‌توانند با استفاده از سایر مودم های وایمکس به شبکه متصل شوند یا نوع
سیستمی که در شبکه به کار گرفته شده به نحوی طراحی شده که حتما باید از
مودم‌هایی که توسط ایرانسل عرضه می‌شود، استفاده کرد.تمامی اینها مواردی
است که انتظار می‌رفت روابط عمومی شرکت ایرانسل فرصت طرح‌شان را در یک
برنامه خبری فراهم می‌کرد، نه اینکه صرفا با ارسال یک خبر، اتفاقی با این
اهمیت را پشت سر بگذارد.
           لازم به توضیح است که دیروز برای دریافت جواب سوال‌هایی که
در این نوشته مطرح شده بارها با مدیر محترم روابط عمومی ایرانسل تماس
حاصل شد که تمامی تماس‌ها بی‌پاسخ ماند.

           منبع : روزنامه فناوران

دوشنبه 19/11/1388 - 21:32 - 0 تشکر 181130

خوبه

چهارشنبه 28/11/1388 - 19:17 - 0 تشکر 183231

چه‌كسانی مشتریان وایمكس می‌شوند؟

وایمكس نسبت به سرویس‌های قدیمی تكنولوژی جدیدتر و گرانتری است بنابراین هر سرویس مشتریان خاص خود را دارد و نمی‌توان گفت با ورود هر سرویس جدیدی سرویس‌های قبلی كه ارزان‌تر بود، مشتریان خود را از دست می‌دهند بلكه شركت‌های اینترنتی همچنان فعالیت خود را خواهند داشت.
مسعود ریاضیات - رئیس انجمن شركت‌های اینترنتی ایران - در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار كرد: ارائه سرویس وایمكس بسیار گران‌تر از ADSL است بنابراین وایمكس نمی‌تواند جایگزین آن شود بلكه مكمل آن است و درواقع در جاهایی كه نمی‌توان سرویس ADSL را ارائه داد، می‌شود از سرویس وایمكس استفاده كرد.
وی معتقد است كه ورود اپراتورهای وایمكس و فعالیتشان در حوزه ارائه اینترنت خطری برای بقیه سرویس‌دهندها ایجاد نمی‌كند.
به گفته او ما اینترنت پرسرعت را ازطریق شركت‌های ندا دریافت می‌كنیم و جاهایی كه شبكه مخابرات امكان برقراری و ارائه اینترنت پرسرعت را نمی‌دهد، وایمكس می‌تواند وارد شده و این امكان را به كاربران ارائه بدهد؛ درواقع ورود و آغاز فعالیت اپراتورهای وایمكس كمك بزرگی در این زمینه محسوب می‌شود و مصرف‌كنندگان اینترنت می‌توانند در حالی كه در حركت هستند از اینترنت استفاده كنند بنابراین اینترنت در اختیار همه قرار می‌گیرد.
وی با بیان این كه تكنولوژی وایمكس مكمل بقیه روش‌ها است گفت: تكنولوژی وایمكس اگر توسط اپراتورهای موبایل استفاده شود باعث خواهد ‌شد به جای تكنولوژی موجود در موبایل از تكنولوژی پیشرفته‌تری استفاده ‌شود كه حتی از 3G هم فراتر می‌رود، در نتیجه مبادلات داده‌ها سریع‌تر در تكنولوژی موبایل وارد می‌شود.
او با بیان این كه ما از این نظر از بسیاری كشورهای دیگر عقبیم اظهار امیدواری كرد كه هرچه سریع‌تر در این زمینه پیشرفت كنیم ولی در هر حال فعالیت اپراتورهای وایمكس تغییری را در فعالیت دیگر شركت‌های اینترنتی ایجاد نمی‌كند.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
پنج شنبه 29/11/1388 - 11:55 - 0 تشکر 183404

با سلام كامل و جامع بود از سایت ایرانسل هم چیزایی می‌شه پیدا كرد یا علی

 
سیب‌سرخ‌60- غریبی‌آشنا       وبلاگم: ماه تابان من 

جمعه 14/12/1388 - 23:13 - 0 تشکر 188280

مطلب بسیار پر باری بود
ولی اطلاع دارین قیمت استفاده از اون چه قدر هست؟
اگه میدونین ما رو بی خبر نگذارین.
با تشکر از تبیان.

يکشنبه 16/12/1388 - 21:32 - 0 تشکر 188735

سلام سیستم وایمکس کی در قم راه اندازی میشه و هزینه وایمکس چگونه است؟

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.