• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 3142)
پنج شنبه 3/10/1388 - 0:36 -0 تشکر 171703
با غذاهای گیلكی چطورین ؟

سلام سلام سلام

سلام شمالی های مهربون و با صفا !

این انجمنو كه دیدم باعث شد با اینكه خیلی وقته عضو تبیانم بیام اینجا و برای اولین بار بحثی رو بنویسم . اون هم چه بحث خوشمزه ای !  آره جانم ! آره تی جان قوربان ! غذاهای گیلكی !

این غذاهایی رو كه اینجا یادتون میدم اگه درست كنین انگشتای دستتون هم باهاش می خورین ! میگین نه ؟‌ امتحان كنین !

1 - شامی رشتی

مواد لازم

1_ گوشت مغز ران بدون چربى گوساله یا گوسفند _ نیم كیلو

2_ لپه پاك كرده - 450 گرم

3_ پیاز متوسط - 2 بته

4_ تخم مرغ - 7 عدد

5_ زردچوبه - نصف قاشق چایخورى

6_ نمك و فلفل - به اندازه كافى

طرز تهیه

گوشت را تكه تكه كرده میشوئیم, پیاز را خرد میكنیم, گوشت و پیاز را همراه زردچوبه با 4 تا 5 لیوان آب میپزیم.

وقتى كه گوشت پخت لپه را میشوئیم و به آن اضافه مینمائیم. هنگامى كه گوشت و لپه كاملا پخت, در ظرف را برمیداریم و مرتب هم میزنیم تا آب آن تمام شود و ته نگیرد.

سپس لپه و گوشت را در چرخ گوشت خرد میكنیم(در شمال براى كوبیدن گوشت از ابزارى بنام نمكیار و مشت سنگ استفاده میكنند).

آنگاه تخم مرغ ها را یك به یك در آن میشكنیم و مخلوط مینمائیم تا مایه تقریبا شل شود و از قاشق بریزد. نمك و فلفل را اضافه میكنیم.

در تاوه چند قاشق روغن میریزیم تا داغ شود. یك قاشق سوپ خورى پر از مایه را برمیداریم, در تاوه میریزیم ومایه را فورا با پشت قاشق صاف و پهن میكنیم تا به صورت دایرة منظم و گرد درآید.

به اندازه گنجایش سطح تاوه شامى را به این طریق میاندازیم.

حرارت را ملایم میكنیم و به آن دست نمیزنیم و میگذاریم یكطرف شامى برشته شود بعد با كفگیر پهن با دقت آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.

در این فاصله هروقت كه لازم باشد روغن اضافه میكنیم. وقتى شامى ها حاضر شد, آن ها را در دیس میچینیم و اطراف آن ها را با برگ جعفرى و پیازچه و تربچه تزئین مینمائیم .

نوش جانتان ،‌ گوشت بشه به تنتان


منتظر غذای بعدی باشینا

سكوت سرشار از ناگفته هاست ...

پنج شنبه 3/10/1388 - 10:43 - 0 تشکر 171729

سلااااام

:))

عکسش رو هم میذاشتین جالب می شد..

موفق باشید

غروب پنج فصل سال را در خنده مي گريم خدا قوت دهد اين چشم هاي مهربانم را
جمعه 4/10/1388 - 0:42 - 0 تشکر 171906

خانم گلبانو دستت درست .

كاش عكسش هم میذاشتی حظ بصر ببریم . غذای بعدی چیه ؟ تو هر پستت راجع به غذای بعدی تبلیغ كن . اینطوری مشتاق میشیم بیاییم بعدی ها رو هم ببینیم

جمعه 4/10/1388 - 2:22 - 0 تشکر 171925

از حناب ((گلبانو)) متشکریم که به هرحال باین بحث خوبشان ما را در انجمن شمال مستفید کردند.

امیدواریم که سایر دوستان از مناطق دیگر خطه شمال هم،  با چنین مطالبی و دستورالعمل غذاهای شمالی، دوستان تبیانی مارا هرچه بیشتر با فرهنگ مردم  ناحیه شمالِ ایرانِ اسلامی، آشنا نمایند.


از خـــــم ابروی توام هیچ گشــــایشی نشد***وه که در این خیال کج عمر عزیز شد تلف

  چنــد بنـــاز پرورم مهــر بتـــــان سنـگ دل***یـــاد پدر نمی کــــنند این پســـران نا خــلف 

 حافظ اگر قدم زنی در ره خانــدان به صدق***بدرقــــه رهــت شود همت شحــنه نجـــــف

 

  ₪₪۩۞۩  بفرمایید اینجا ۩۞۩₪₪  
 

 

 

سه شنبه 29/10/1388 - 0:30 - 0 تشکر 176889

خب حتما تا حالا زيتون پرورده خوردين ديگه . خيلي خوشمزه س . سالم و مقوي . اين دفعه براي ترانه جونم هم عكسش رو گذاشتم تا بازم بياد و به اين جا سر بزنه .

زیتون پرورده

زيتون پرورده

مواد لازم

1- زیتون سفت و تازه _ یك كیلو

2- مغزگردو _ 200 گرم

3- سیر _ یك ونیم بته

4- آب انار ترش _ یك لیوان

5- سبزى تازه: نعناع, خنش(خلواش), شوشاق - 250 گرم یا سبزى خشك - 2 قاشق بزرگ

6- گلپر و فلفل - به اندازه كافى

طرز تهیه

زیتون را مي شوئیم و در صافى مي گذاریم تا آب آن برود, بعد آن را از هسته جدا مي كنیم و مغزگردو را هم مي سائیم یا چرخ مي كنیم. سبزى را تمیز مي كنیم و در ظرفى مي سائیم یا با گردو چرخ مي كنیم. سیر را مي كوبیم له مي كنیم. آنگاه زیتون و مغزگردو و سیر و سبزى را در یك طرف چینى گود مي ریزیم با هم مخلوط مي نمائیم و آب انار ترش را به زیتون پرورده اضافه مي كنیم و فلفل و گلپر را به مقدار كافى مي ریزیم. زیتون پرورده مثل ترشى با انواع ماهى ها و انواع خورش ها مثل باقلا قاتق و میرزا قاسمى و غیره مصرف مي شود.

اگر سبزیهاى مخصوص شمال مثل شوشاق و خنش در دسترس نباشد فقط از نعناع استفاده مي كنیم


نوش جانتان ؛‌گوشت بشه به تنتان

سكوت سرشار از ناگفته هاست ...

شنبه 3/11/1388 - 17:13 - 0 تشکر 177549

باقلا قاتق (خورشت باقالی)

فکر کنم یکی از معروف ترین غذاهای شمالیه

من نه فقط دوستش ندارم از شکلش هم بدم میاد

مواد لازم برای پخت باقلا قاتق برای سه نفر:

-          پاچه باقالی* تر 1.5 پیمانه (خشک* 1 پیمانه)

-          کره 50 گرمی یک بسته

-          سیر نصف یک بوته بزرگ یا یک بوته کامل کوچک

-          شوید خشک چهار قاشق غذاخوری (شوید تر هم میشه استفاده کرد ام خشکش معطر تره)

-          تخم مرغ متوسط یک عدد

-          زردچوبه دو قاشق چایخوری

-          نمک و فلفل به مقدار کافی

ابتدا سیر را در کره تفت می دهیم و همزمان زردچوبه را اضافه می نماییم، باقالی هایی را که پوست دوم آنرا جدا کرده ایم اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم. در این مرحله اگر احساس کردیم زردچوبه کم است بیشتر اضافه می کنیم تا باقالی ها یکدست زرد شوند.

بعد نوبت شوید است که اگر تر باشد باید بیشتر تفت دهیم.

همزمان آب را جوش آورده و به اندازه ای روی خورشت می ریزیم که که آب روی باقالیها را بگیره و نه بیشتر. چون باقالی زود می پزد و کلأ این خورشت باید کم آب باشد. یک ربع تا بیست دقیقه بعد موقعی که یکی دوتا از باقالیها را با دست امتحان کردیم و دیدیم نیم پز شده نمک را اضافه کرده و تخم مرغ را بدون هم زدن به غذا اضافه می کنیم . تا حدود بیست دقیقه بعد باقالیها کاملأ می پزند و تخم مرغ هم می بندد. یادتان باشد موقع کشیدن این غذا باید تخم مرغ ها سالم بمانند.

جمعه 9/11/1388 - 18:43 - 0 تشکر 178944

شاید اول که این غذا رو بینید خوشتون نیاد اما طعمش فوق العادست به خصوص اگر تو یکی از کبابی های میدون شهرداری رشت بخوریدش!(و البته هر چی ظاهر مغازه غیربهداشتی تر، قطعا طعم این غذا لذیذتر)

 واویشکا

مواد لازم:

-          گوشت مکعبی خورد شده گوسفند یا گوساله (گوسفند خوشمزه تره) حدود پونزده تا بیست تکه

-          پیاز متوسط یک عدد

-          گوجه پنج تا شش عدد متوسط

-          آبغوره به میزان کافی

-          نمک، فلفل ، زردچوبه و ادویه به میزام لازم

-          آب جوش به میزان لازم

پیاز را خورد کرده و سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود بعد گوشت را اضافه کرده و 10 دقیقه با اضافه کردن ادویه ها بجز نمک در روغن تفت میدهیم. بعد از این مرحله آبغوره را که بسته به میزان ترش بودن آن نیم تا سه چهارم استکان لازم است به مواد اضافه کرده هم میزنیم سپس گوجه ها ی رنده شده روی بقیه مواد میریزیم... یادتان باشه در تمام مراحل از چشیدن غذا غفلت نکنید، اینجوری میتونید تشخیص بدید غذا ترش یا تند یا .....

بعد از اینکه چند دقیقه ای غذا را هم زدید سه چهارم لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا خوب بپزد.....یادتان باشد این غذا نیازی به آب ندارد و در شمال به خاطر رطوبت هوا و زود پختن گوشت همان آب گوجه برای پختن غذا کافیست،.وقتی گوشتها پخت می توانید نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه غذا را سرو نمایید....

یه پیشنهاد: این غذا رو با نون سنگک بخورید

يکشنبه 11/11/1388 - 1:19 - 0 تشکر 179270

وای این تاپیك خیلی خوشمزه است . رحم كنین !!!!

جمعه 23/11/1388 - 12:19 - 0 تشکر 181906

گیلان هم چیزش زیبایه و هم مردمان خوب و هم غذاهای خوشمزه داریم بفرمایید غذا محلی ................

يکشنبه 31/5/1389 - 14:52 - 0 تشکر 223274

خاخوران و براران سلام عرض کونم خدمتتان.شیمی نماز روزه ان قبول ببون. ماه رمضان هیسه امی دهانه آب بنداختین. امی گیلان اندی غذاهای متنوع دره که حد نره.
جقربقر غذای خوبی هیس که همراه جیگر درست کونن. دستورشو اگه خانومان بلد بوون ایه بنن بقیه استفاده بونن

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.