• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانش آموزی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانش آموزی (بازدید: 4188)
سه شنبه 1/10/1388 - 23:52 -0 تشکر 171509
*مسئله ریاضی دانشمند ایرانی حل شد!*

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

گروهی از محققان بین المللی با کمک یک تکنیک نوآورانه ضرب اعداد بزرگ موفق شدند یک مسئله ریاضی قدیمی را که نخستین بار یک دانشمند ایرانی به نام محمدبن حسن کرجی مطرح کرده بود حل کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ریاضیدانان آمریکایی، اروپایی، استرالیایی و آمریکای جنوبی به سرپرستی محققان دانشگاه واشنگتن در سیتال موفق شدند با کمک یک تکنیک ضرب اعداد بزرگ و ابررایانه SAGE به سه میلیارد و 148 میلیون و 379 هزار و 694 عدد جدید متجانس (هم ارز) کوچکتر از یک هزار میلیارد دست پیدا کنند.

مدیر موسسه ریاضی آمریکا در این خصوص اظهار داشت: "مسائل قدیمی مثل این بسیار دور از دسترس به نظر می رسند اما برای انجام تحقیقات بزرگ بسیار جالب هستند چرا که ریاضیدانان را به توسعه متدهای جدید برای حل آنها وادار می کند."

مسئله اعداد متجانس (اعداد هم ارز) برای اولین بار در حدود هزار سال قبل توسط یک ریاضیدان ایرانی به نام محمدبن حسن کرجی (953 تا 1029 میلادی) مطرح شد. این دانشمند مساحتی از مثلثهای مربعی را پیشنهاد داد که اضلاع آن اعداد صحیح هستند. مساحت این مثلث یک عدد متجانس است.

برای مثال مثلت مربعی با اضلاع 3-4-5 مساحتی برابر با 6 دارد و به همین دلیل عدد 6 یک عدد متجانس است.

کوچکترین عدد متجانس 5 است که مساحت یک مثلث مربعی با اضلاع 2/3 ، 3/20 و 6/41 است. اعداد متجانس بعدی برابر با 5، 6، 7، 13، 14، 15، 20 و 21 است. بسیاری از اعداد متجانس تاکنون هرگز محاسبه نشده اند.

بعدها یک ریاضیدان یونانی به نام دیوفانت با استفاده از یک ترجمه عربی از کار کرجی ریاضیدان ایرانی فرمول یک مسئله مشابه را ارائه کرد.

در سال 1225 فیبوناچی، ریاضیدان ایتالیایی نشان داد که 5 و 7 اعداد متجانس هستند. پس از وی فرمات در سال 1659 نشان داد که عدد یک نیز متجانس است و تنها در سال 1915 بود که اعداد متجانس کوچکتر از 100 شناسایی شدند.

در سال 1989 کشف شد که اعداد متجانس کوچکتر از هزار نیز وجود دارند اما هرگز حل نشدند.

براساس گزارش Genetic Engineering News، اکنون این دانشمندان موفق شدند با کمک این ابررایانه سه میلیارد و 148 میلیون و 379 هزار و 694 عدد جدید متجانس (هم ارز) کوچکتر از یک هزار میلیارد را پیدا کنند.
 

چهارشنبه 2/10/1388 - 9:12 - 0 تشکر 171552

به نام خدا

سلام

این دانشمند مساحتی از مثلثهای مربعی را پیشنهاد داد که اضلاع آن اعداد صحیح هستند

کوچکترین عدد متجانس 5 است که مساحت یک مثلث مربعی با اضلاع 2/3 ، 3/20 و 6/41 است.

بیست سوم یک عدد صحیح ه ؟!!! یا چهل و یک شیشم؟؟!! سه دوم چطور؟!!!

نفهمیدم منظور این متن چی بود؟ 

 منبع ش رو ذکر کنید لطفا

 

  «همانا این دل ها همانند بدن ها افسرده می شوند، پس برای شادابی دل ها، سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید»

 

حکمت91.نهج البلاغه.امام علی (ع)

 

 

اگر در این روزگار مُردم، بگویید به او بگویند:

*مادرانه ها*

چهارشنبه 2/10/1388 - 20:24 - 0 تشکر 171639

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

كاملا صریح و واضح گفته شده

بخشی از منبع این مطلب داشنامه رشد و بخش دیگری از آن خبرگزاری مهر میباشد

موفق و موید باشید

یا حق

پنج شنبه 3/10/1388 - 13:20 - 0 تشکر 171764

به نام خدا

سلام

جناب ام آفلاین عزیز؛ از اینکه به سوالم کاملا صریح و واضح، و البته منطقی جواب دادید متشکرم!

چون این بحث مال شماست سوالم رو از شما پرسیدم وگرنه هیچ اصراری به اینکه جوابمو شما بدید نداشتم(و ندارم).

من این متن رو نه رد می کنم نه تایید ولی اندکی توضیح میدم تا... برای راحتی کار فقط قسمت های آبی شده رو بخونید


قسمتی از زندگی نامه ابوبكر محمدبن حسین كرجی

ابوبكر محمدبن حسین (یا حسن) كرجی ریاضیدان ایرانی در نیمه دوم سده چهارم هجری و اوایل سده پنجم و از مردم كرج ( درنزدیكی تهران كنونی) بوده است. ظاهراً كرجی در شهر ری كه از آن زمان مركز دانشمندان بوده به تحصیل پرداخته و سپس به بغداد رفته و با ابوغالب بن علی بن خلف واسطی ملقب به فخر الملك ( متوفی به سال 407ه.ق) وزیر بهاءالدوله و وزیر پسر او سلطان الدوله ارتباط داشته و كتاب معروف خود الفخری را به نام وی نوشته است. كرجی در حدود سال 403ه.ق یا پیش از آن از عراق به زادگاه خود بازگشت و برای ابوغانم معروف به محمد كتاب « استخراج آبهای پنهانی» (انباط المیاه الخفیه) را نگاشت كه مشهورترین اثر اوست، به قول سوتر، كرجی در حدود سال 420ه.ق در گذشت.
رشته : ریاضیات و مهندسی آب
والدین و انساب : پدر ابوبكر محمدبن حسین (یا حسن) كرجی شخصی به نام حسین یا حسن كرجی بوده است كه در قرن چهارم و پنجم هجری می زیسته است.
اوضاع اجتماعی و شرایط زندگی : كرج كه محل دقیق آن به درستی شناخته شده نیست گویا درمحلی درنزدیكی همدان بوده است. شهردیگری نیز به نام كرج امروزه درنزدیكی تهران قرار دارد كه سابقه آن نیز چندان روشن نیست با این وجود محدوده ایران مركزی( جبال) در عصر آل زیار و آل بویه به مركزیت شهر مهمی چون ری از مناطق دانش خیز و فرهنگی ایران در قرون چهارم و پنجم هجری قمری بوده است. این شكوفایی مدیون امرای دانش درست آل زیار و آل بویه بوده است. كه حضور تشیع در آن نواحی بستر رشد علوم را در آن فراهم كرده بود

منبع؛ موزه ه ی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران



قسمتی از متن بحث

مسئله اعداد متجانس (اعداد هم ارز) برای اولین بار در حدود هزار سال قبل توسط یک ریاضیدان ایرانی به نام محمدبن حسن کرجی (953 تا 1029 میلادی) مطرح شد.

 ...

بعدها یک ریاضیدان یونانی به نام دیوفانت با استفاده از یک ترجمه عربی از کار کرجی ریاضیدان ایرانی فرمول یک مسئله مشابه را ارائه کرد.

منبع؛ تمامی پایگاه های وب فارسی  (!!!)



قسمتی از زندگی نامه  دیوفانت

دیوفانت اسکندرانی (به یونانی:‎Διόφαντος ὁ Ἀλεξανδρεύς ‏) از ریاضیدانان قدیم است که در حدود قرن سوم عصر حاضر می‌زیسته‌است.

از کسانی که اهمیت وافری در بسط جبر و تأثیری عظیم بر دانشمندان اروپایی نظریه اعداد داشتند، دیوفانت بود. دیوفانت، همچون هرون، ریاضیدان دیگری با تاریخ و ملیت نامعلوم است.

گرچه شواهد ضعیفی وجود دارند مبنی بر اینکه وی شاید از معاصرین، یا تقریباً از معاصرین هرون بوده‌است، اغلب مورخین مایلند او را در قرن سوم عصر حاضر قرار دهند. سوای این حقیقت که او در اسکندریه زندگی می‌کرده‌است چیز قطعی در باره وی معلوم نمی‌باشد. تقریباً همه آنچه از زندگی شخصی دیوفانت می‌دانیم اطلاعات موجود در یک معما است که در خلاصه زیر از کتیبه گوری که در آنتولوژی یونانی داده شده‌است، مندرج است:

«دیوفانت یک ششم زندگانی خود را در کودکی به سر برد، یک دوازدهم آن را در جوانی و یک هفتم دیگر را در تجرد. پنج سال بعد از ازدواج صاحب پسری شد که چهار سال پیش از پدر، در سنی که نصف سن (نهایی) پدرش بود، در گذشت.دیوفانت به هنگام وفات چند سال داشت؟»

منبع؛ دانش نامه آزاد ویکیپدیا   (کاملا نا معتبر)


نتیجه ی1 : با این منابع به این نتیجه میرسیم که کرجی در قرن چهار و پنج قمری- تقریبا معادل با قرن ده و یازده میلادی-  ( این مورد با متن بحث مطابقت دارد) میزیسته و  دیوفانت در قرن سوم میلادی.

حالا این سوال پیش میاد که چطور دیوفانت از ترجمه ی عربی کرجی استفاده کرد؟

نتیجه ی 2: منبع ؟؟   وقتی یه خبر خیلی سریع تو کل نت از سایت های بزرگ و کوچیک پخش میشه دیگه مگه مهم ه منبع چی باشه؟؟ 

گیرم پدرت هست فاضل، از بهر پدر تو را چه حاصل؟

 

  «همانا این دل ها همانند بدن ها افسرده می شوند، پس برای شادابی دل ها، سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید»

 

حکمت91.نهج البلاغه.امام علی (ع)

 

 

اگر در این روزگار مُردم، بگویید به او بگویند:

*مادرانه ها*

پنج شنبه 3/10/1388 - 13:24 - 0 تشکر 171766

به نام خدا

سلام

بد ندیدم به این دو نکته از بحث هم که صریح و واضح گفته شده اشاره کنم.

کوچکترین عدد متجانس 5 است که مساحت یک مثلث مربعی ...

...

فرمات در سال 1659 نشان داد که عدد یک نیز متجانس است و ...

 

  «همانا این دل ها همانند بدن ها افسرده می شوند، پس برای شادابی دل ها، سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید»

 

حکمت91.نهج البلاغه.امام علی (ع)

 

 

اگر در این روزگار مُردم، بگویید به او بگویند:

*مادرانه ها*

يکشنبه 6/10/1388 - 22:40 - 0 تشکر 172397

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

از توضیحات خوبتان ممنونم.به جا و كامل بود.

موفق و موید باشید

یا حق

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.