به نام خدا
سلام
اما نتیجهی آزمایش روی دو نمونه برنج ایرانی( صدری) و هندی(مزمز از نوع باسماتی)
قبل از اینکه نمونههای آب برنج رو آزمایش کنیم، اول آب مقطر مورد استفاده رو آزمای کردیم تا مطمئن بشیم آب مورد استفادمون آلودگی نداشته باشه
که نتیجهی آزمایش آب مقطر به همراه 0.5gr سدیم کلرید این شد که آب مقطر مورد استفاده فاقد Cd(کادمیوم) هست و اما جریانی به شدت12 نانو آمپر که مربوط به عنصر pb(سرب) میباشد از خود نشان داد. این مقدار جریان معادل غلظت خیلی ناچیز از سرب هست.
سپس نمونه آب برنج ایرانی(صدری) رو آزمایش کردیم
در بار اول در جریانی حدود 107 نانو آمپر مربوط به عنصر Cd(کادمیوم) و جریانی حدود 7 نانو امپر مربوط به عنصر pb (سرب) از خود نشان داد
بدون اینکه محلول رو خارج کنیم آزمایش رو فقط به صورت دستگاهی تکرار کرده و نتیجه تکرار
جریانی حدود 108 نانو آمپر مربوط به کادمیوم و جریانی حدود 7 نانو آمپر مربوط به سر دیده شد
در بار دوم مجدداً محلولی از نمونه برنج صدری برداشته و نتایج به صورت زیر شد
Cd=50 nA pb=7 nA
در بار سوم باز هم محلولی از نمونه برنج صدری برداشته و نتایج زیر دیده شد
Cd=34 nA pb=7 nA
و بالاخره در بار چهارم نتیجهی زیر حاصل شد
Cd=29.5 nA pb=6 nA
پس از آزمایش روی نمونهی برنج صدری، نوبت به برنج هندی(مزمز) رسید
در بار اول نتایج زیر بدست آمد
شدت جریان مربوط به فلز Cd(کادمیوم) حدوداً 20 نانو آمپر و شدت جریان مربوط به فلز سرب(pb) حدوداً 4 نانو آمپر
با تکرار دستگاهی آزمایش نتیجهی زیر حاصل شد
Cd=20 nA pb=4 nA
در بار دوم نیز نتیجه به صورت زیر حاصل شد
Cd=41 nA pb=4 nA
در مرتبهی سوم نیز نتایج زیر بدست آمد
Cd=60 nA pb=4 nA
در هر مورد از دو نوع برنج در مرتبهی پایانی آزمایش محلولی از کادمیوم با غلظت مشخص اضافه کرده تا بتوانیم از فرمولی که رابطهی شدت جریان و غلظت رو مشخص میکنه غلظت کادمیوم موجود در این دو نوع برنج رو مشخص کنیم
البته بهتر بود ما در هر بار آزمایش پس از پایان آزمایش محلول به تنهایی استاندار رو اضافه میکردیم و نتیجهی اضافه شدن استاندارد رو در هر مرحله داشتیم تا بتوانیم از کل مراحل میانگین بگیریم. که فراموش شد.
البته چون این تغییرات در حد نانو آمپر میباشند تاثیر زیادی در نتیجه نهایی نخواهند گذاشت
در پایان با آزمایش نمونهی اخر از همرا با استاندارد به این نتیجه رسیدیم که غلظت کادمیوم در برنج هندی باسماتی با مارک مزمز در حدود 5.4ppm و برنج ایرانی صدری در حدود 4.3ppm میباشد.
خب میزان مجاز این فلز در مواد غذایی با استاند به گزارشی که سایت اسکای نیوز کرده حدود 0.1ppm میباشد
البته من جستجو کردم اما سایت دیگه ای که استاندارد غلظت این فلز در مواد غذایی رو داده باشه ندیدم
البته اگر شما منبع بین المللی این استانداردها رو میدونید، خوشحال میشم کمک کنید تا بدونیم میزان مجاز از نظر استاندارد چه قدر هست.
اما طبق این استاندارد باید بگم متاسفانه هم برنج ایرانی و هم برنج هندی 50 برابر میزان استاندارد دارای فلز سمی کادمیوم هستند
هنوز ما رو باقیمانده خشک برنج آزمایش نکردیم و معلوم نیست چه میزان کادمیوم درون برنج باقی مانده وجود دارد
با این اوصاف توصیه میشود برای طبخ برنج از روش آبکشی استفاده کنید