• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مهدویت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مهدویت (بازدید: 3036)
پنج شنبه 12/9/1388 - 17:31 -0 تشکر 167505
امام ‏مهدى و شکوفائى فرهنگ و تمدن اسلامى در جهان

در این بحث بخش هایی از کتاب
امام ‏مهدى و شکوفائى فرهنگ و تمدن اسلامى در جهان
نوشته دکتر علی اکبر ولایتی آورده می شود.
برای مشاهده تمام متن کتاب به سایت اجلاس مهدی بخش آثار مراجعه کنید.

 

پنج شنبه 12/9/1388 - 17:33 - 0 تشکر 167507

 امام ‏مهدى و شکوفائى فرهنگ و تمدن اسلامى در جهان

در تورات، انجیل، زبور و دیگر کتب آسمانى نکات برجسته و زیبایى پیرامون سیماى حکومت جهانى حضرت بقیةاللَّه - ارواحنا فداه - آمده که شرح آن به روایت قرآن کریم چنین است:

«وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِى الزّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الارْضَ یَرِثُها عِبادِىَ الصَّالِحُونَ» ؛ ما بعد از ذکر - تورات - در زبور نیز نوشتیم که زمین را بندگان شایسته‏ام به ارث مى‏برند.(۴۷)

اطلاع‏رسانى گسترده‏اى که در کتب آسمانى توسط پیامبران الهى پیرامون وضعیت جهان در دولت حضرت مهدى  آمده بسیار حائز اهمیت است و خود نیازمند تألیف کتابى مستقل مى‏باشد.(۴۸)

بیش از 300 آیه قرآن در احادیث پیشوایان به ظهور حضرت مهدى  و اوضاع جهان در عصر موعود تفسیر شده که به دلیل رعایت اختصار از همه آنها صرف‏نظر مى‏کنیم.(۴۹)

بیش از یکهزار حدیث از پیشوایان معصوم به نویدهاى مربوط به موعود و وضع جهان در عصر آن کعبه مقصود اختصاص دارد.(۵۰)

ادامه دارد...



۴۷)   سوره انبیاء (۲۱)، آیه ۱۰۵.
۴۸)  علیرغم اینکه به جز قرآن همه کتب آسمانى دستخوش تحریف شده‏اند، بسیارى از نویدهاى پیامبران عظیم‏الشأن پیرامون آخرین حجت و سیماى جهان در کتب آسمانى موجود، جایگاه خاصى دارد. ر.ک: مهدى‏پور، او خواهد آمد، ج ۱۲، ص ۱۴۴ - ۱۱۷ .
۴۹)  ر.ک: سیدداود میرصابرى، الآیات الباهرة؛ سیدهاشم بحرانى، المحجة فیما نزل فى‏القائم الحجة؛ سیدصادق شیرازى، المهدى فى‏القرآن و بیش از 20 عنوان دیگر که در »کتابنامه حضرت مهدى« ج ۲، ص ۸۰۸ شناسانده شده است.
۵۰)  تنها در کتاب »منتخب الأثر« از آیةاللَّه صافى‏گلپایگانى ۱۲۰۰ حدیث بدون تقطیع و بدون تکرار، در سه مجلد، پیرامون آن حضرت آمده است.

جمعه 13/9/1388 - 10:47 - 0 تشکر 167669


شكوفایى علم و فرهنگ

روایات فراوانى به توسعه بسیار گسترده دانش و فرهنگ در عصر ظهور اشاره نموده، از قبیل:

امام صادق ‏علیه السلام مى‏فرماید:

دانش 27 حرف است، همه آنچه پیامبران آورده‏ اند دو حرف است، تا به امروز مردم جز با دو حرف آشنا نشده‏اند، هنگامى كه قائم  قیام مى‏كند، 25 حرف دیگر را بیرون آورد و در میان مردم منتشر نماید، آن دو حرف را نیز به آنها پیوست مى‏كند تا همه 27 حرف منتشر گردد.(51)

هنگامى كه برق اختراع شد، یك علم به هزاران علم موجود افزوده شد و چهره جهان تغییر یافت. چنانكه با راه ‏اندازى اینترنت در جهان معاصر، ارتباطات جهانى به كلّى دگرگون گردید. بر اساس حدیث فوق مهدى موعود بر دانش موجود 12/5 برابر، یعنى 1250% خواهد افزود كه با این بیان ترسیم جهان در عصر موعود براى ما غیرممكن است.

حضرت در حدیث دیگرى فرمود:

هنگامى كه قائم ما قیام كند، زمین با نور صاحبش روشن گردد. مردم از نور خورشید بى‏نیاز شوند، شب و روز یكسان گردد و تاریكى رخت بَربندد.(52)

این روایت با آیات قرآنى دقیقاً منطبق مى‏باشد.(53)

در احادیث عامّه آمده است:

بعد از شما اقوامى خواهد بود كه زمین در زیر گامهاى آنها نَوَردیده مى‏شود و جهان براى آنها گشوده مى‏گردد ... اگر یكى از آنها بخواهد در یك ساعت به شرق دنیا یا غرب دنیا برود خواهد توانست.(54)

امام صادق ‏علیه السلام در ترسیم مراسم بیعت مى‏فرماید:

در شب 23 رمضان به نام قائم منادى آسمانى ندا سر دهد، و در روز عاشورا كه روز شهید شدن حسین ‏بن على ‏علیه السلام است قیام مى‏كند. گویى او را با چشم خود مى‏بینم كه در روز شنبه دهم محرم در میان ركن و مقام ایستاده، جبرئیل در پیشاپیش او ندا مى‏كند: »بیعت براى خدا« پس پیروانش از اقطار و اكناف جهان به سوى او سرازیر مى‏شوند، زمین زیر پاى آنها درنوردیده شود، تا با او بیعت كنند.(55)

در این حدیث احتمال این معنى هست كه منظور از درنوردیده شدن زمین، طىّ ‏الأرض باشد. ولى در حدیث قبلى بى ‏گمان پیشرفت صنعت و تكنیك منظور شده، زیرا آنجا قید یك ساعت دارد، در حالیكه در طىّ ‏الأرض صحبت از ساعت و دقیقه نیست. چراكه در یك لحظه انجام مى‏پذیرد.

ادامه دارد...


51)   قطب ‏راوندى، الخرائج والحرائج، ج 2، ص 841.
52)   طبرى امامى، دلائل الامامة، ص 486.
53)   وأشرقت الأرض بنور ربها، سوره زمر(39)، آیه 69.
54)   شیرویه، فردوس ‏الأخبار، ج 2، ص 449، ح 3255.
55)   شیخ مفید، الارشاد، ج 2، ص 379.

دوشنبه 16/9/1388 - 10:26 - 0 تشکر 168210

رشد عجیب فناورى

در مورد سیماى شگفت جهان در عصر حضرت صاحب ‏الزمان‏ علیه السلام احادیث فراوان از پیشوایان معصوم رسیده كه پیشرفت فناورى جهان را به شكل شگفت ‏آورى ترسیم نموده‏اند و اینك چند نمونه:

امام باقر علیه السلام در حدیث معتبر و مورد استنادى مى‏فرماید:

چون قائم ما قیام كند خداوند بر توان دید و شنید شیعیان ما مى‏افزاید، بطوریكه در میان آنها و قائم پیكى نخواهد بود. او براى آنها سخن مى‏گوید و آنها در هر جایى كه هستند سخنانش را مى‏شنوند و به چهره‏اش مى‏نگرند.(56)

امام صادق‏ علیه السلام در همین رابطه فرمود:

در زمان قائم شخص مؤمن كه در مشرق باشد، برادرش را كه در مغرب باشد مى‏بیند.(57)

در عصر فن‏آورى اطلاعات و ارتباطات فهم این احادیث بسیار ساده است. ولى در دوران ائمّه ‏علیهم السلام دانستن آن بسیار سخت بوده، و راویان حدیث تنها در پرتو ایمان راسخ به امام معصوم آنها را پذیرفته و براى نسل بعدى نقل كرده‏اند. اگرچه ما مطمئن نیستیم كه آیا این صحنه‏هاى شگفت در اثر پیشرفت سریع فناورى است یا در پرتو اعجاز امام ‏علیه السلام؟! به هر حال سیماى جهان در عصر موعود اینگونه خواهد بود.

امام صادق‏ علیه السلام فرود آمدن حضرت مهدى  را به هنگامه ظهور اینگونه تشریح مى‏كند:

یَنْزِلُ فى سَبْعِ قُبابٍ مِنْ نُورٍ ؛ او در هفت خیمه از نور فرود مى‏آید.(58)

جالب توجه است كه امروزه به بشقاب‏هاى پرنده نیز قباب مى‏گویند.

و در احادیث عامّه آمده است:

وَتُكَلِّمُ الرَّجُلَ عَذَبَةُ سَوْطِهِ وَشِراكُ نَعْلِهِ، وَتَخْبِرُهُ بِما اَحْدَثَ اَهْلُهُ بَعْدَهُ ؛ منقوله شمشیر و بند كفش با انسان سخن مى‏گوید و به او خبر مى‏دهد كه خانواده‏اش بعد از او چه كارى انجام داده‏اند.(59)

ظرافت و لطافت حدیث بر همگان روشن است و جالب توجه است كه در عصر رسالت هرگز چنین معنائى به ذهن احدى خطور نمى‏كرد تا آن را جعل كند. لذا محققان معتقدند كه در اینگونه احادیث به بررسى سند نیازى نیست.
ادامه دارد...


56)   كلینى، الكافى، ج 8، ص 201، ح 329.
57)   شیخ حرعاملى، اثبات الهداة، ج 3، ص 584.
58)   عیاشى، التفسیر، ج 1، ص 214.
59)   شرویه، فردوس‏الأخبار، ج 5، ص 98، ح 7298.

چهارشنبه 18/9/1388 - 15:35 - 0 تشکر 168627

بهداشت جهانى

علیرغم این همه پیشرفت چشم‏گیر پزشكى، پیدایش تخصّص‏هاى فراوان، كشف آثار شگفت گیاهان در معالجه امراض؛ در عین حال همه روزه شاهد رشد سریع بیمارى‏ها و پیدایش امراض گوناگون ناشناخته هستیم. ولى در عصر موعود پیشرفت علم پزشكى و گستره بهداشت جهانى به حدى مى‏رسد كه آمار بیماران در جهان به صفر مى‏رسد.

امام صادق‏علیه السلام در این رابطه مى‏فرماید:

لایَبْقى عَلى وَجهِ الأرضِ أَعْمى وَلامُقْعِدٌ وَلا مُبْتلى؛ بر روى زمین، نابینا، زمین‏گیر و هیچ مریض دیگرى نمى‏ماند.(60)

ادامه دارد...


60)   علامه مجلسى، بحارالانوارج 53، ص 62.

پنج شنبه 26/9/1388 - 17:50 - 0 تشکر 170219

امنیت جهانى

در جهان كنونى، رقم بسیار بالایى از بودجه كشورها به تسلیحات نظامى اختصاص مى‏یابد. در دولت حضرت مهدى  هزینه‏هاى تسلیحاتى به صفر مى‏رسد و امنیت در بالاترین حدّ برقرار مى‏شود.

امیرمؤمنان ‏علیه السلام مى‏فرماید:

هنگامى كه قائم قیام كند، با عدالت رفتار مى‏كند. ظلم و ستم در زمان او رخت برمى بندد، راه‏ها امن مى‏شود. زمین بركاتش را بیرون مى‏فرستد و هر حقى به صاحبش بر مى‏گردد.(61)

در حدیث دیگرى فرمود:

یك پیرزن از عراق تا شام گام مى‏سپارد... زنبیلش بر سرش باشد، نه درنده‏اى او را مى‏آزارد و نه از چیزى هراس مى‏كند.(62)

امام باقر علیه السلام نیز فرمود:

یك پیرزن فرتوت از مشرق تا مغرب مى‏رود، بدون اینكه احدى براى او مانع ایجاد كند.(63)

امام صادق ‏علیه السلام در تفسیر آیه شریفه وَمَنْ دَخَلَهُ كانَ امِناً؛ هركس وارد آنجا (مسجدالحرام) شود در امان خواهد بود؛(64) فرمود:

فَمَنْ بایَقَهُ، وَدَخَلَ مَعَهُ، وَمَسحَ عَلى یَدِهِ، وَدَخلَ فى عَقْدِ اَصحابِهِ، كانَ امِناً؛ هركس با او بیعت كند و همراه او وارد مسجدالحرام شود، با او دست دهد و در زمره یاران او قرار بگیرد؛ در امان خواهد بود.(65)

و در تفسیر آیه شریفه سیروا فیها لَیالِىَ وَایَّاماً امِنینَ؛ بگو: شبها و روزها در آنجا با ایمنى كامل سیر كنید؛(66) فرمود:

مَعَ قائِمِنا اَهلَ‏البَیْتِ؛ همراه با قائم ما اهل‏بیت.(67)

این دو حدیث بسیار جالب است. چراكه بدون این توضیح، معناى آیه درست نمى‏شود.(68)

امام صادق در مقام تشریح گستره عدل مهدوى فرمود:

وَاصْطَلَحتِ السِّباعُ وَالْبَهائِمُ؛ حتى درندگان و حیوانات با یكدیگر آشتى مى‏كنند.(69)


ادامه دارد...


61)   شیخ مفید، الارشاد، ج 2، ص 384.
62)   شیخ صدوق، الخصال، ج 2، ص 419.
63)   علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 52، ص 345.
64)   سوره آل‏عمران(3)، آیه 97.
65)   شیخ صدوق، علل الشرائع، ج 1، ص 91، ب 81، ح 5.
66)   سوره سبأ(34)، آیه 18.
67)   علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 52، ص 314.
68)  زیرا در زیر آسمان جایى سراغ نداریم كه مردم بتوانند شب‏ها و روزها در آن با ایمنى كامل به گشت‏ وگذار بپردازند و مسجدالحرام نیز همواره جاى امن نبوده، حجّاج‏بن‏یوسف آنجا را محاصر كرد و با منجنیق عبداللَّه‏بن‏زبیر را در داخل كعبه از پاى درآورد، حتى حجرالاسود نیز از منجنیق آسیب دید. ] ر.ك: ذهبى، تاریخ‏الاسلام، ج 5، ص 315]. در حادثه قرامطه چقدر انسان بى‏گناه در كنار كعبه كشته شد و حجرالاسود به یغما رفت. ] مهدى ‏پور، تاریخ الوهابیّین، چ قاهره، ص 41]. در طول دو قرن چقدر انسان بى‏گناه در داخل مسجدالحرام توسط وهابیان كشته شد، كه آخرین مورد آنها جهیمان، قحطانى و دیگر افراد متحصّن در مسجدالحرام، در اول محرم 1400 ه. ق بود. ] ر.ك: سید هادى خسروشاهى، مصلح جهانى، ص 50]. اگر از بیان امام صادق‏ علیه السلام چشم‏پوشى شود، این دو آیه معنى نخواهد داشت.

69)   شیخ صدوق، الخصال، ج 2، ص 419.

سه شنبه 8/10/1388 - 12:32 - 0 تشکر 172772

عدالت فراگیر

روایات در مورد عدل فراگیر كه توسط حضرت مهدى  در گستره زمین برقرار مى‏شود، بسیار فراوان است. در 148 حدیث به این تعبیر آمده است:

یَمْلَاُ الاَرضَ قِسطاً وَعَدلاً كَما مُلِئَت جَوراً وَظُلماً؛ زمین را پر از عدل و داد مى‏كند، همانگونه كه پر از جور و ستم شده باشد.(70)

امام صادق ‏علیه السلام درباره فراگیر بودن عدل مهدوى فرمود:

اَما وَاللَّهِ لیَدْخُلَنَّ عَلَیْهِم عَدلُهُ جَوْفَ بُیُوتِهِمْ كَما یَدْخُلُ الحَرُّ وَالقَرُّ؛ به خدا سوگند عدالت آن حضرت از درهاى بسته بر خانه‏هاى آنها وارد مى‏شود، آنگونه كه سرما و گرما به داخل خانه‏ها نفوذ مى‏كند.(71)

ادامه دارد...


70)   آیةاللَّه صافى، منتخب‏الأثر، ج 2، ص 235 - 222.
71)   علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 52، ص 362.

سه شنبه 8/10/1388 - 12:37 - 0 تشکر 172774

رفاه همگانى

امام باقر علیه السلام در مورد فقر زدائى آن حضرت مى‏فرمایند:

وَلا غارِماً اِلّا قَضى دَیْنَهُ؛ هیچ شخص مقروضى در روى زمین باقى نمى‏ماند جز اینكه قرض او را ادا مى‏كند.(72)

و در مورد رفع تبعیضات فرمود:

اِذا قامَ قائِمُنا اِضْمَحَلَّتِ القَطائِع؛ چون قائم ما قیام كند، تیول و قطایع برچیده شود.(73)

امام صادق‏ علیه السلام در مور ریشه‏كن شدن فقر مى‏فرماید:

هر یك از شما به دنبال كسى مى‏گردد كه او را صله كند و زكاتش را بپذیرد، ولى هرگز كسى را پیدا نمى‏كند كه زكات را از او بپذیرد، زیرا همگان از فضل پروردگار بى‏نیاز مى‏شوند.(74)

رسول‏ اكرم ‏صلى الله علیه وآله وسلم در مورد رفاه عمومى در عهد آن حضرت مى‏فرماید:

امت من در زمان او آنقدر در نعمت فرو مى‏روند كه هرگز چنین نعمت و رفاهى دیده نشده، خداوند آسمان را سیل ‏آسا براى آنها فرو مى‏ریزد و زمین چیزى از گیاه و میوه ‏جاتش را ذخیره نمى‏كند.(75)


ادامه دارد...


72)   عیاشى، التفسیر، ج 1، ص 165.
73)   علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 52، ص 309.
74)   شیخ مفید، الارشاد، ج 2، ص 381.
75)   طبرى امامى، دلائل‏الامامة، ص 478.

سه شنبه 22/10/1388 - 11:32 - 0 تشکر 175506


آبادانى جهان

در روایات فراوان آمده است كه مهدى  حكومت واحد جهانى را بر اساس عدالت و آزادى، بنیان مى‏گذارد و جهان را سرسبز و خرم مى‏نماید:

امیرمؤمنان‏ علیه السلام در این رابطه مى‏فرماید:

یك خانم در میان عراق و شام گام مى‏سپارد، هرگز قدمى جز بر روى سبزیجات نمى‏گذارد.(76)

امام باقر علیه السلام پیرامون آبادانى جهان در عصر صاحب‏الزمان ‏علیه السلام مى‏فرماید:

فَلا یَبْقى فِى الارْضِ خَرابٌ اِلّا عَمَّرَه؛ در روى زمین ویرانه ‏اى نمى‏ماند جز اینكه آنرا آباد مى‏سازد.(77)

امیرمؤمنان‏ علیه السلام در مورد زیباسازى و سالم ‏سازى شهرها مى‏فرماید:

جاده‏هاى اصلى را توسعه مى‏دهد، آنها را به 60 ذراع مى‏رساند ... هر پنجره‏اى كه به سوى خیابان باشد مسدود مى‏كند. هر بالكن، ناودان و فاضلابى كه به طرف خیابان باشد مسدود مى‏كند.(78)

امام باقر علیه السلام در مورد خدمت ‏رسانى دولت مهدوى مى‏فرماید:

فرمان مى‏دهد كه از پشت حرم امام حسین‏علیه السلام رودى را به سوى نجف‏اشرف حفر كنند تا آب وارد نجف شود. آن‏گاه بر دهانه‏هاى آن پل‏ها و آسیاب‏ها مى‏سازد.(79)

ادامه دارد...


76)   شیخ صدوق، الخصال، ج 2، ص 419.
77)   ابن صباغ مالكى، الفصول‏المهمة، ص 302.
78)   شیخ طوسى، الغیبة، ص 283.
79)   ابن‏فتال نیشابورى، روضةالواعظین، ج 2، ص 17.

سه شنبه 29/10/1388 - 15:34 - 0 تشکر 176970

رضایت همگانى

از روزى كه آدم ابوالبشر بر روى این كره خاكى پا نهاده، هیچ حكومتى نیامده كه همگان از حاكمیت آن خشنود باشند. زیرا هرگز همه اهل زمین از صالحان نبوده‏اند و همه نیازهاى آنها تأمین نشده است؛ ولى در حكومت جهانى آن مصلح آسمانى همه صالح و طرفدار حكومت صالحان خواهند بود و همه نیازهاى مادى و معنوى آنها تأمین خواهد شد. بنابراین همه آسمانى‏ها و زمینى‏ها از آن خشنود خواهند بود.

رسول‏ اكرم‏ صلى الله علیه و آله و سلم در این رابطه فرمود:

یَرْضى بِهِ ساكِنُ السَّماءِ وَساكنُ الْاَرضِ؛ ساكنان زمین و آسمان از او خشنود مى‏گردند.(80)

و در حدیث دیگرى فرمود:

تَتَمَنَّى الأحیاءُ الأمْواتَ مِمّا صَنعَ‏اللَّهُ عزَّوجلَّ بِاهْلِ الأرضِ مِنْ خیرِهِ؛ زندگان مرده‏ هاى خود را آرزو مى‏كنند كه اى كاش بودند و مى‏دیدند كه خداوند چقدر به اهل زمین عنایت فرموده است.(81)


ادامه دارد...


80)   طبرى امامى، دلائل‏الامامة، ص 471.
81)   حاكم نیشابورى، مستدرك‏الصّحیحین، ج 4، ص 465.

سه شنبه 29/10/1388 - 15:35 - 0 تشکر 176972

فرماندهان لشكرى و كشورى

یكى از مهم‏ترین عوامل موفقیت حضرت مهدى  در اداره دهكده جهانى، وجود اصحاب و یاران خاص آن حضرت مى‏باشد كه از ویژگى‏هاى فراوان برخوردارند. به برخى از آنها اشاره مى‏كنیم:

امام صادق‏ علیه السلام مى‏فرماید:

گویى قائم را بر فراز منبر كوفه مى‏بینم كه 313 نفر (به تعداد اصحاب بدر) در اطراف او هستند. آنها پرچم‏ داران و زمامداران روى زمین از سوى خداوند هستند.(82)

امام باقر علیه السلام در این رابطه فرمود:

گویى اصحاب قائم را مى‏بینم كه بر شرق و غرب جهان سیطره یافته‏اند. چیزى در جهان نیست جز اینكه از آنها فرمان مى‏برد و خشنودى آنان را در هر چیزى مى‏طلبد، حتى درنگان زمین و پرندگان آسمان.(83)

امام صادق‏ علیه السلام در وصف آنان مى‏فرماید:

آثار سجده در پیشانى آنان آشكار است، آنها شیران روز و راهبان شب هستند. گویى بدن‏هاى آنها قطعات آهن مى‏باشد، به هر یك از آنها نیروى چهل مرد داده شده است.(84)

امیرمؤمنان‏ علیه السلام در یك تعبیر بسیار بلند از میزان شناخت آنها پرده برمى‏دارد و مى‏فرماید:

رِجالٌ عَرَفُوا اللَّهَ حَقَّ مَعرِفَته؛ آنها مردانى هستند كه خداى را آن‏گونه كه باید شناخته‏ اند.(85)

امام باقر علیه السلام در وصف آنان مى‏فرماید:

هُمُ‏النُّجَباءُ وَالقُضاةُ والحُكّامُ، وَالفُقَهاءُ فىِ‏الدّین؛ آنها بزرگواران، داوران، زمامداران و كارشناسان احكام دین مى‏باشند.(86)

امیرمؤمنان بر جوان بودن آنها تكیه كرده مى‏فرماید:

یاران حضرت مهدى همه جوان هستند، كهنسالى در میان آنها جز به مقدار نمك طعام و سرمه چشم نخواهد بود.(87)


ادامه دارد...


82)   شیخ صدوق، كمال‏الدین، ج 2، ص 672.
83)   بحرانى، حلیةالابرار، ج 5، ص 494.
84)   نیلى، منتخب‏الانوار المضیئة، ص 195.
85)   متقى هندى، كنزالعمال، ج 14، ص 519.
86)   طبرى امامى، دلائل‏الامامة، ص 307.
87)   علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 52، ص 322.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.