• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 4421)
سه شنبه 3/9/1388 - 15:57 -0 تشکر 165403
معمایی که حل شد (می شود).

 

به طور حتم، شما هم مثل بنده، گاهی اوقات می شنوید که فلان مسئله در نجوم یا اختر فیزیک هنوز به صورت معمایی حل نشده باقی مانده است، این موضوع که آیا این معما بالاخره حل شد یا خیر، ممکن است سالها ذهن شما را مشغول سازد و بعدها بشنوید که آن معما مدتی بعد از مطرح شدن حل شده بود ولی شما بی خبر بودید.

به همین جهت این مبحث را اینجا ایجاد می کنیم تا دوستان، اگر شنیدند که فلان معما در نجوم یا اخترفیزیک حل شد یا به زودی حل می شود، اینجا به بقیه هم بگویید.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 3/9/1388 - 16:9 - 0 تشکر 165407

خوب اولی را خودم می گویم : دانشمندان ناسا پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از  ماموریت LCROSS به این معمای دیرینه که آیا در ماه آب وجود دارد؟ پاسخ دادند و نتیجه گرفتند که  به طور قطع در ماه، آب وجود دارد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 2/10/1388 - 18:49 - 0 تشکر 171622

سلام

 دانشمندان ناسا پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از  ماموریت LCROSS به این معمای دیرینه که آیا در ماه آب وجود دارد؟ پاسخ دادند و نتیجه گرفتند که  به طور قطع در ماه، آب وجود دارد.

منبع این مطلب سایت ناساست ؟

اگر سایت ناسا این مطلب روعنوان کرده میشه لطفاً لینکشو بذارین !

ممنون

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

چهارشنبه 2/10/1388 - 21:34 - 0 تشکر 171654

دوست گرامی

لینک سایت ناسا را نمی دانم ولی از لینک های زیر استفده کنید.

کشف آب در ماه

لوگوی ماهِ گوگل!

خورد به هدف!

موفق باشید

چهارشنبه 2/10/1388 - 23:23 - 0 تشکر 171689

سلام

mohagh گرامی ممنونم

موفق باشین

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

سه شنبه 24/1/1389 - 11:20 - 0 تشکر 194452

معمای ستاره صورت فلکی ارابه ران حل شد

ستاره شناسان آمریکایی برای اولین بار موفق شدند ستاره اسرارآمیز "اپسیلون ارابه ران" واقع در صورت فلکی ارابه ران را به صورت مستقیم رصد و راز این ستاره را فاش کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "اپسیلون ارابه ران" پنجمین ستاره درخشان حاضر در صورت فلکی ارابه ران است. از بیش از 175 سال قبل ستاره شناسان تصور می کردند که نور این ستاره بسیار کمتر از آن چیزی است که باید باشد. به خصوص که نور این ستاره هر 27 سال یکبار به مدت یکسال کاهش می یابد.

این اثر موجب شده بود که دانشمندان به منظومه دوتایی ستاره ای فکر کنند که در آن یکی از دو جرم آسمانی نامرئی است و بنابراین تنها امکان رویت یکی از دو جرم وجود دارد.

به تازگی این فرضیه مورد بررسی قرار گرفت و این امکان را فراهم کرد که ستاره شناسان نگاهی نزدیک به این منظومه بیندازند.

تئوریهای موجود پیش بینی می کنند که ستاره ای در ابعاد کمتر از "اپسیلون ارابه ران" توسط پوششی از گرد و غابار احاطه شده است. این پوشش، دقیقا بر روی همان مداری واقع شده است که جرم آسمانی همراه ستاره در آن مدار حرکت می کند.

اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه میشگیان دستگاه جدیدی به نام MIRC (ترکیب کننده مادون قرمز میشیگان) را توسعه داده و با کمک آن توانستند در یک رصد مستقیم این تئوری را تائید کنند.

این بررسیها نشان می دهد که یک لایه نازک اما متراکم از ابرهای تیره اطراف این ستاره را پوشانده است.

براساس گزارش نیچر، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "این رصد نشان می دهد که فرضیه های کنونی صحیح هستند اما حلقه ای که اطراف ستاره را پوشانده است بسیار تخت تر از آن چیزی است که تصور می شد. این کشف می تواند اطلاعاتی درباره تکامل ستاره و ویژگیهای سطحی آن ارائه کند."

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 3/3/1389 - 16:59 - 0 تشکر 202089

حل معمای ادغام کهکشانها

دانشمندان در آزمایشگاه تحقیقاتی نوال (NRL) پس از مطالعات طولانی مدت معمای ادغام کهکشانها را حل نمودند. از آنجایی که کهکشانها بزرگترین ساختارها در گیتی می باشند، یادگیری هرچه بیشتر درباره شکل گیری آنها کلیدی برای فهم چگونگی کارکرد هستی به شمار می آید.

دکتر فیشر و دکتر روت برگ با استفاده از داده های جدید تلسکوپ 8 متری جنوب جمینی (Gemini-South) واقع در شیلی به همراه نتایج اولیه به دست آمده از تلسکوپ 10 متری W.M.Keck و تلسکوپ 2/2 متری دانشگاه هاوایی و همچنین داده های آرشیوی تلسکوپ فضایی هابل مشکل را حل نمودند. آنها مقاله ای در رابطه با یافته های تحقیقاتی خود مبنی بر تکامل کهکشانها در ژورنال اخترفیزیک (Astrophysical Journal) به چاپ رساندند که پرده از این معمای بزرگ برداشت.


روت برگ چنین شرح می دهد: کهکشانها در هستی کلاً به دو صورت دیده می شوند. یکی به صورت مارپیچی شبیه کهکشان خودمان و یکی به صورت بیضی که در آن ستاره ها در مدارهای تصادفی حرکت می کنند. بزرگترین کهکشانها در گیتی به صورت کهکشانهای بیضوی بوده و برای فهم اینکه هستی در 15 میلیارد سال گذشته چگونه شکل گرفته اول بایست چگونگی شکل گیری این کهکشان ها را فهمید.
تئوریهای بسیار قدیمی براین استوار بوده است که کهکشانهای مارپیچی باهم ادغام شده و کهکشانهای بیضی را در جهان به وجود می آورند. کهکشانهای مارپیچی دارای مقادیر معنی داری گاز هیدروژن سرد می باشند. زمانی که آنها باهم ادغام می شوند الگوی زیبای مارپیچی آنها در هم می ریزد و گاز به ستاره جدیدی منتقل می شود. هرچه مقدار گاز موجود بیشتر باشد، ستاره های بیشتری شکل می گیرد و به همراه آن مقدار زیادی غبار. این غبار توسط ستاره های جوان داغ شده و با موج مادون قرمز تشعشعاتی از خود ساطع می کند.
تا این اواخر دانشمندان تصور می کردند که این کهکشانهای در حال ادغام با درخشش مادون قرمز به اندازه کافی بزرگ و متراکم نیستند تا به عنوان پیش سازه های اکثر کهکشانهای بیضی در جهان تلقی شوند. در واقع مشکل در روش اندازه گیری جرم آنها بود. در متد جایگزین از نور نزدیک مادون قرمز استفاده می شود که به کمک آن حرکات تصادفی ستارگان مسن سنجیده می شود. هرچه حرکات تصادفی بزرگتر باشد میزان جرم موجود بیشتر خواهد بود. استفاده از نور نزدیک مادون قرمز این امکان را فراهم می سازد تا به دورن غبار نفوذ کرده و تا حد امکان بسیاری از ستارگان مسن و قدیمی را مشاهده نمود.

ترکیب زمانی اتفاق می افتد که کهکشانهای مارپیچی ادغام می شوند، چراکه اکثر گاز آن به مرکز گرانشی سیستم کشیده شده و یک دیسک چرخان را تشکیل می دهد. گاز از این دیسک چرخان به درون دیسک چرخان یک ستاره جوان منتقل می شود که خود این ستاره نیز بسیار درخشان بوده و امواج نزدیک مادون قرمز از خود ساطع می کند. دیسک چرخان ستاره های جوان هم ستارگان مسن را روشن می سازد و هم اینکه اگر ستارگان مسن دارای حرکات تصادفی بسیار کمتری باشند آنها را مشخص می سازد.

روت برگ و فیشر به جای مشاهده حرکات تصادفی ستارگان مسن در طول موج های کوتاهتر، به طور موثری از غبارها برای بلوکه نمودن نور ستاره های جوان استفاده نمودند. نتایج جدید آنها نشان داد که ستارگان مسن در کهکشانهای ادغام یافته دارای حرکات تصادفی بزرگتری هستند و این بدین معنی است که آنها سرانجام کهکشانهای بسیار بزرگ بیضوی خواهند شد.

گام بعدی در تحقیقات NRL مشاهده مستقیم دیسک های ستاره ای با استفاده از طیف سنجی سه بعدی نور مادون قرمز است. هر ذره یک طیف است و با کمک آن محققان می توانند یک نقشه دوبعدی از حرکات ستاره ای و سن ستاره ها تهیه نمایند. این نقشه به آنها این امکان را می دهد که اندازه، چرخش، میزان درخشش و سن دیسک مرکزی را اندازه گیری نمایند.

منبع: سایت نجوم ایران

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 10/4/1389 - 13:7 - 0 تشکر 208461

پرده برداری از رازهای کلاهک یخی مریخ

کلاهک یخی مریخ

داده های حاصل از مدارگرد شناسایی مریخ (MRO) به دانشمندان در حل دو معمای کلاهک یخی که تاریخ آنها به چهار دهه پیش بر می گردد، کمک کرده و اطلاعات تازه ای درباره تغییرات اقلیمی در سیاره سرخ به همراه داشته است. ابزار رادار کم عمق این مدارگرد (SHARAD) با نشان دادن شرایط زیر سطحی مریخ به دانشمندان اجازه داد تا روند شکل گیری یک شکاف بزرگ و مجموعه ای از نوارهای مارپیچ در کلاهک یخی شمال مریخ را شبیه سازی کنند.

یکی از ویژگی های برجسته این کلاهک یخی، نوارهایی هستند که به شکل مارپیچ از مرکز ورقه بیرون می روند. یک فرضیه بیان می کند که علت تشکیل آنها حرکت آهسته تر قطب در چرخش وضعی مریخ و ترک برداشتن یخ های نیمه سیال این ناحیه است. از دیگر ویژگی های معمایی این کلاهک یخی، «شکاف شمالی» است، یک دره تنگ تقریبا به طول گراند کانیون زمین اما پهن تر و عمیق تر. برخی از دانشمندان بر این عقیده هستند که این دره زمانی ایجاد شد که حرارت آتشفشانی بخش پایینی ورقه یخی را ذوب کرد. اما با این وجود، داده های جدید مریخ گرد در مورد عامل اصلی ساخت و شکل گیری دره و نوارهای مارپیچ، به جریان های باد اشاره دارد.

منبع: ماهنامه آسمان شب / شماره پنجم (تیرماه 1389) / صفحه 16

برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر از سایت نجوم ایران مراجعه کنید:

http://www.noojum.com/top-news/80-top-news/2777-planetary-scientists-solve-40-year-old-mysteries-of-mars-northern-ice-cap.html

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 7/5/1389 - 13:35 - 0 تشکر 215799

حل معمای «جرم هانی»

جرم هانی
 منبع عکس: astron.nl
گروهی از پژوهشگران موسسه ستاره شناسی رادیویی هلند با استفاده از دو شبکه تداخل سنج امواج رادیویی در اروپا، تصاویر جدیدی با تفکیک بالا از یک ناحیه در فضای اطراف «جرم هانی» گرفتند. نتایج رصدهای رادیویی از میدان کوچکی به پهنای چند ثانیه کمانی در مرکز کهکشان همسایه IC2497 دو چشمه روشن و فشرده با طیف های گسترده را نشان می دهد که تاییدی بر وجود هسته های فعال در مرکز این کهکشان بزرگ هستند.
یکی از این چشمه ها به بخش اصلی سیاه چاله ابر پرجرم در خود هسته نسبت داده می شود، در حالی که چشمه دیگر به احتمال زیاد پیامد فوران پر انرژی سیاه چاله است و اکنون با گاز چگال پیرامون کهکشان بر هم کنش دارد. این بررسی ها از فرضیه قبلی گروه حمایت می کند که«جرم هانی»به وسیله تابش خروجی از هسته فعال این کهکشان غول پیکر یونیده می شود و دمای آن به بیش از 10000 درجه سانتیگراد می رسد . این رصد ها علاوه بر آشکار سازی فعالیت های رادیویی در هسته کهکشان IC2497 فرایند شدید شکل گیری ستاره ها را در ناحیه ای بسیار کوچک تنها به طول 3000 سال نوری نشان می دهند که هر سال 70 برابر جرم خورشید ستاره تولید می کند. این سرعت شکل گیری 6 برابر بیشتر اتز M82 دیگر کهکشان پرستاره همسایه است.
منبع: ماهنامه بین الملی ستاره شناسی "آسمان شب"/ سال نخست _ شماره ششم/ صفحه 13

 ما مي توانيم ....

جمعه 8/5/1389 - 13:37 - 0 تشکر 216249

با تشکر از مهدوی عزیز به خاطر اطلاع رسانیشان

جمعه 8/5/1389 - 14:57 - 0 تشکر 216282

ممنون جناب مهدوی

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.