با سلام
خوبه ، بد ایده ای نیست ، البته تا چند سال آینده همه جا همینطوری میشه و دیگه نیاز به صف وایسادن نیست و البته کیفیت نون ها هم میره بالا ، خب حالا یه نظر کارشناسانه در این مورد بدم ، خب از اونجایی که ما خودمون نونوایی سنگک داریم و قرار از فردا از نوع آزاد بشه ، البته از امروز کارش شروع شد ، به هر حال میریم سر اصل مطلب ، خب قبل از اینکه آزاد کنیم ، معمولا آردی که از اتحادیه خبازان میومد ( همون اتحادیه نونواها ) آرادای درست درمونی نبود ، یه وقت میدیدی سیاه سیاه ، یا اینکه نصفه سیاه ، حالا با یه عالمه چک و چونه میدیدی یه ماه برامون آراد سفید میاوردند ، خب ما هم باید یه کاری کنیم نونی که از این آرادا حاصل میشه درست درمون باشه ، بهترین روش اینه که آراد سفید و با آراد سیاه قاطی کرد و همین کارم کردیم ، و کیفیت نون هم خوب شد ، ولی چه میشه گفت از دست مشتریا چه میکشیم :))
نمیدونم شما نون سنگک چقدر بابتش پول میدید ولی اینجا تا یه ماه گذشته 80 بود بعدش شد 100 حالا هم که آزاد 300 سیر سعودی رو ببین !!!
ولی خب با این ها مردمم باز شکایت داشتند ، همیشه هر وقت سر این مسائل میشه مردم یه طرفه به قاضی میرند ، یکی نیست بگه باید از انبار آرد ، آرد درست حسابی بیارن یا نه ! ولی واسه ما که فرقی نداشت هر آردی بیارن میپزیم اونم از نوع خوبش ، ماشالله دست دادش گلم درد نکنه که نوناش رو درست حسابی میندازه تو کوره و درست حسابی هم وردستش در میاره !
حالا مسئله اینه که با این حال ملت شاکی بودند میگفتند داداشت نوناش خوب نیست و رفتند به فرمانداری و اتحادیه شکایت کردند ، اونا هم به ما گفتند ما هم گفتیم باشه ، داداشمون رو فرستادیم یه نونوایی دیگه یه شاتر دیگه آوردیم ، این شاتر پخت کرد ، گفتند داداشت بهتر بود برای چی اون رفته یه جای دیگه ، والله این قضیه تکراریه یعنی هر دفه تکرار میشه میبریم میاریم میبریم میارم !!! دیگه از دست ملت کلافه شدیم آخرشم گفتیم که آزاد بشه هم خیال ما راحت میشه هم خیال مردم ، واسه همین آزادش کردیم رفت.
حالا در مورد خمیری که میگیرند ، همونطوری که میدونید تو نونوایی های بربری خمیری که میگیرند باید سفت باشه ولی تو سنگک اگه سفت باشه نمیشه خوب کشش داد و شاترایی که بلد نیستند خوب نونو کش بدند تو سنگک از خمیر سفت استفاده میکنند ولی اونایی که واردن لازم نیست شل میگرند که هم راحت تر کش بیاد هم بهتر باشه نه مثه نون بربری بشه !
یه وقت میبینی نون ترشه این دو دلیل داره ، یا خمیر دیگه قابل پخت نیست و ترش شد یا اینکه مشکل از آراده که اگه اولی باشه خود شاتر دست از کار میکشه و نونوایی رو میبنده ولی اگه نوع دوم باشه به ناچار باید بپزه اولا اینکه اگه مغازه تعطیل بشه به هر دلیلی فرق نداره ، فرمانداری و اتحادیه سریعا گیر میدند به صاحب نونوایی و جواز رو باطل میکنند.
حالا بگذریم ، از یکی از همین شاترا شنیده بودم ، تو تهران که کار میکرد تو محله های بالا شهرش برای اینکه نونوشون بیشتر به فروش برسه تو نوناشون یه سری سبزی میرختند و یه سری افزودنی های دیگه در کل میشد پیتزا :))
بعد دیگه کسی نمیومد تو صف وایسه زنگ میزدند به نونوایی پیک موتوریشون براشون میبرد ! اینم یه نوع ابتکاره !!!
ولی در کل بهتره که یه طرفه به قاضی نریم در همه موارد چه نونوایی ، چه لبنیاتی و ... همشون یه سری قوانین و مشکلاتی دارند ، کیفیت اگه خوب نیست تو نونوایی های دولتی به خاطر اینکه آرد درست درمونی نمیفرستند ، واسه همین داد مردم بلند میشه ولی اگه نونوایی ها آزاد بشند خیلی بهتره ، هم از آراد شیرینی پزی توش استفاده میشه که سفید و بدون افزودنیه و همینطور که خدمات بهتری تو نونوایی های آزاد به کار میبرند. یه نمونش کنجد میزنند :D
هنوز کارشناسی ها ادامه داره ولی همینقدر کافی ...
راستی یه چیز یادم رفت بگم اگه آرد مرغوب نباشه کسی که خمیر و میگیره برای اینکه خمیر خوب به عمل بیاد توش نمک میریزه ، که علت شوری بعضی از نون ها هم همینه که آردش درست حسابی نیست ، یه مورد دیگه هم هست اگه دیدید بعضی نون ها مخصوصا بربری یکم رنگ زرد و نارانجی گرفتند مطمئن باشید توش از جوش شیرین استفاده کردند که برای سلامتی مضره ! اینم برای این میریزند تو خمیر که خمیر خوب به عمل بیاد ولی در کل استفاده از جوش شیرین غیر مجازه و اگه احیانا با چنین موضوعی روبرو شدید میتونید به مسئولین خبر بدید تا جلوشونو بگیرند !
با تشکر آنلاکر