• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 768)
جمعه 8/8/1388 - 17:52 -0 تشکر 161385
رشد ایران نصف شد چرا؟

این روزها در  وانفسای ماقشات سیاسی و در گیری های جناحی اتفاقات مهمی در حوزه اقتصاد ملی کشور می افتد که متاسفانه توجه جدی به آن نمی شود ولی به آن  باید به آن توجه داشت.یکی از این انتفاقات مهم خبری نا خوشایند در باره رشد اقتصادی کشور بود. بانک مرکزی ایران گزارش داده که رشد اقتصادی این کشور در شش ماه اول سال  1387به 3/3 درصد کاهش پیدا کرده که نسبت به سال گذشته آن یعنی رشد 6/9 تقریبا نصف شده است.حسین قضاوی معاون اقتصادی بانک مرکزی گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور در نیمه اول امسال ارائه کرده که نشان دهنده عمیق شدن رکود در بخش های مختلف اقتصادی است.میان شاخص‌های اقتصاد كلان، رشد تولید ناخالص داخلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیرا نه تنها به‌عنوان مهم‌ترین شاخص عملكرد اقتصادی در تجزیه و تحلیل‌ها و ارزیابی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلكه بسیاری از دیگر اقلام كلان اقتصاد محصولات جنبی محاسبه و برآورد آن محسوب می‌گردند. كل ارزش ریالی محصولات نهایی تولیدشده توسط واحدهای اقتصادی مقیم كشور در دوره زمانی معین ( سالانه یا فصلی ) را تولید ناخالص داخلی می‌نامند و رشد آن را نسبت به سال قبل محاسبه و اعلام می کنند.اهمیت این موضوع آن است که برنامه 5 ساله چهارم متوسط رشد در 5 سال این برنامه را 8 در صد در نظر گرفته بود.این برنامه گام اول از چهار گام ایران برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز بیست ساله ایران است.طبق این سند ما باید به قدرت اول اقتصاد منطقه تبدیل شویم. رشد اقتصادی، یكی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی برای ارزیابی  اقتصاد هر كشور به شمار می‌رود و شاید از لحاظ رسانه‌ای بتوان آن را مهم‌ترین شاخص اقتصادی نامید. روند تغییرات آن در طول زمان بیانگر میزان كارایی سیاست‌های اقتصادی كشور است. متوسط رشد اقتصادی ایران طی 3سال اول برنامه چهارم توسعه یعنی از سال 1384 تا 1386 حدود 3/6درصد بوده است، درحالی‌كه هدف برنامه چهارم برای همین مدت 4/7درصد بود.حال در سال 87 ما با یک سقوط آزاد در این شاخص روبرو شده ایم که ما را به تحقق این هدف برنامه  خوشبین نمی سازد.البته باید توجه کرد که در این سال ما بحران جهانی اقتصاد روبرو بوده ایم و رکود جهانی نیز بر رکود ملی موثر است.در این روزها نظرات مختلفی در باره دلایل این اتفاق از سوی موافقان و مخالفان دولت ارائه شده است که عبارتند از:1-علی رغم پیش بینی ها رکود اقتصاد جهانی اقتصاد ایران را هم تاثیر قرار داد  و بحران اقتصادی جهانی روی خود ذا به ایران نشان داد.این امر با خشکسالی سال قبل تشدید شد.2-دولت آقای احمدی نژاد از ابتدا با این قانون مشکل داشت و مسیر متفاوتی از این قانون را پیش پرفت.با انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی و تزریق نقدینگی به  اقتصاد با تورم روبرو شدیم و دولت برای مها رتورم انقباضی عمل می کند و کاهش رشد در این راستاست.3-برنامه چهارم از جداول آماری درستی برخوردار نیست و اعداد آن برپایه خوش بینی طراحی شده است.لذا  عدم حصول آنها نه ضعف دولت که نشانگر غیر عملیاتی بودن آن با ظرفیت فعلی کشور است.حال دوستان عزیز تبیانی ام نظر شما چیست؟کدامیک از عوامل فوق را دارای نقش اصلی می دانید؟آیا شما عامل دیگری را نیز دخیل می دانید؟آن عامل چیست؟ در نهایت پیش بینی شما برای سال 1388 چیست؟

وَلَمَّا بَرَزُواْ لِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ قَالُواْ رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ

دوشنبه 11/8/1388 - 14:48 - 0 تشکر 161800

امروز اقتصاد جهانی دچار بحران عظیمی است . ویژگی عمده این بحران، رکود در اکثر حوزه های اقتصادی و مالی کشورهاست . در این میان اقتصادهای بزرگتر با مسائل بزرگتری مواجه هستند که در راس آنها ایالات متحده آمریکا و سپس اروپا و ژاپن قراردارند . دراین کشورها ، اقتصاد دانان بزرگی در حال مطالعه برای پیداکردن راهکارهای مناسب جهت برون‌رفت از این بحران و فعال کردن مجدد چرخه اقتصاد هستند . اقدامات متفاوتی از طرف دولتهای این کشورها نیز صورت گرفته است که هنوز اثر بخش بودن آنها روشن نیست .


کشور ما نیز به دلیل تاثیر گرفتن از این بحران ، و پاره‌ای مسائل دیگر که بیشتر داخلی هستند، دارای مشکلات عدیده ای است که اگر برخورد علمی و منطقی با آنها نشود، نمی توان به آسانی آنها را حل كرد. از آثار بحران جهانی می توان به پایین آمدن میزان فروش و قیمت بعضی از اقلام صادراتی کشور مانند نفت ، محصولات پتروشیمی ، فولاد و . . . نام برد .

عامل شماره (3-برنامه چهارم از جداول آماری درستی برخوردار نیست و اعداد آن برپایه خوش بینی طراحی شده است.لذا عدم حصول آنها نه ضعف دولت که نشانگر غیر عملیاتی بودن آن با ظرفیت فعلی کشور است. ) به نظر می رسد که از همه مهمتر باشد.

بحرانهای مالی باعث بالا رفتن نرخ بیکاری ، کمبود تسهیلات اعتباری و بروز عوارض نابهنجار دیگر در کشورها می‌شود‌. البته در کشورهایی که اقتصاد بازار آزاد در آنها حاکم است معمولا رکود اقتصادی، کاهش تقاضا برای برخی از کالاها و در نتیجه پایین آمدن قیمتهای آنها را به دنبال دارد و از این طریق بخشی از کاهش قدرت خرید مردم جبران می‌شود. بدترین حالت، بروز رکود توام با تورم است .



اي آقاي ما برس به داد ما

دوشنبه 11/8/1388 - 14:50 - 0 تشکر 161802

در سال 88 طبیعاتا وضع بدتر از این که هست میشود.

با تصویب لایحه ی تعلق یارانه ها به اقشار مردم و تحقق احتمالی این لایحه طبیعاتا مقدار نقدینگی اقشار مردم بیشتر شده و احتمال این وضع بدتر خواهد شد.

اي آقاي ما برس به داد ما

دوشنبه 11/8/1388 - 16:35 - 0 تشکر 161822

همچنین، اجرای سیاست حذف برخی از یارانه ها ممکن است باعث وارد شدن فشار تورمی جدیدی به اقتصاد ایران شود و این یعنی اقتصاد ایران با بحران تورم رکودی شدید مواجه می شود به این معنی که گرانی کالاها و خدمات، همزمان عوارضی مانند گسترش بیکاری و کاهش فرصت های شغلی و تنزل سطح فعالیت های اقتصادی را به همراه خواهد آورد.

از آنجا که اقتصاد ایران همچنان دارای ساختاری بسیار توسعه نیافته با یک بخش بزرگ سنتی یا غیررسمی است، باید انتظار داشت که تحولات اخیر اقتصادی، بدون مدیریت موثر دولتی، تاثیری “نا متقارن” بر عوامل پولی و حقیقی باقی بگذارد.

در چند سال اخیر، ایران دارای یکی از بالاترین نرخ های تورم قیمت و بیکاری در جهان بوده و وابستگی اقتصادی آن به عواید نفتی به شکلی قابل توجه تشدید شده است.

اي آقاي ما برس به داد ما

دوشنبه 11/8/1388 - 16:40 - 0 تشکر 161823

من فکر میکنم هر سه عامل موثر بوده اما دولت هم میتونست بهتر کار کنه اگه به همه نظرات توجه میشد خیلی از مسائل قابل پیش بینی بود من فکر میکنم دغدغه اصلی دولت عدالت اقتصادی (البته با روشی که انتقادهایی هم بهش وارد) و اون اندازه‌ای که باید به تولید بها نمیده در حالی که این دو عامل باید با هم پیش برن همون جوری که اسم این دهه پیشرفت و عدالت
البته به صورت کلی من فکر میکنم مشکلات اقتصادی ما ریشه‌ در فرهنگ و سیاست هم داره مثلا یکی از مشکلات فرهنگی ما اسراف که خیلی ضرر به اقتصاد میزنه یا اینکه زیاد اهل کار و تلاش نیستیم و از لحاظ سیاسی هم سیستم مدیریتی خرد و کلان ما خیلی مشکل داره و همه این مسائل باید با هم دیده بشن البته اگه اصل 44 و این طرح تحول درست اجرا بشن میتونن خیلی مفید باشن

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 11/8/1388 - 17:40 - 0 تشکر 161837

با سلام

الانم دیدیم که بعد از 16 سال کمیته ای برای حقوق مصرف کننده شروع به فعالیت که برای جلوگیری از بحران احتمالی طرح تحول اقتصادی برنامه ریزی میکنه

نقش رکود بازار جهانی تو این کاهش رشد فکر میکنم از همه عوامل پررنگ تر باشه

ممنون میشم بیشتر توضیح بدین

از با رقه ي عشق چنان سوخته ام

کز سوختنم عاشقي آموخته ام

نامردم اگز منت مردم بکشم

من ديده به زهرا و علي دوخته ام

**

يا علي مدد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.