• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 11751)
يکشنبه 12/7/1388 - 16:49 -0 تشکر 156258
علل و درمان بوی بد دهان

بوی بدن و بخصوص بوی بد دهان بی شک یک از دغدغـه هـای اغـلب افراد بـشـمار می رود. سـالانــه میلیون ها تومان صرف درمان بدبویی تنفس میـگردد. یـک آمار غیر رسمی حاکی از آن است که بیش از200 میلیون نفر در دنیا به این عارضه دچار می باشند.

مشکل بوی بد دهان می تواند به مشـکلی آزار دهـنـده و پردردسر تبـدیل گـردد که حداقل آن تاثیر ناگوار آن در روابط اجتماعی و زناشویی نمایان میشود.

تنفس بدبو قابل درمان بوده و میتوان تا حد زیادی آنرا تقلیل داد.نکته مهم اطلاع داشتن از منشاء و دلایل این پدیده میباشد.



تنفس بد بو

تنفس بد بـو نـوع شـدیـدی از عـارضـه بـد تنفسی بوده و نباید آنرا با بوی بدی که بدلیل مصرف مواد غذایی خاص مانند سیر و پیاز ناشی میگردد، اشتباه گرفت.

در بیشتر موارد، تنفس بد بو بـخـاطر رعایت نکردن دقیق بهداشت دهان و دندان، در لثه و زبان نشات می گیرد. باکتریهای مـختلف و تجزیه شدن مواد غذایی نیز در بوجود آمدن این عارضه مؤثر میباشد. تجزیه مواد غذایی منجر به تولید گوگرد و در نتیجه باعث ایجـاد بوی بد خواهد گردید.

برخـلاف تـصـورات عـامـیـانـه، بـوی بـد دهـان توسـط خـود شـخص قابل تشخیص نبوده و متاسفانه باید بوسیله دیگران فهمیده و در صورت نیاز گوشزد شود.

علل تنفس بد بو

همان طور که قبلا نیز گفته شد، بوی بد دهان می تـوانـد بـر اثـر رعـایت نـکردن مناسب بهداشت دهان و دندان حادث شود که در اینجا به نمونه هایی از آن اشاده میکنیم:

فساد دندانها اگر دندانهایتان را مسواک نکرده و لابلای آنها را با نخ تمیز نکنید، دچار پوسیدگـی دنـدان خواهید شد. فساد دندان بخصوص اگر در قسمت ریشه باشد، باعث ایجاد بویی بسیار نامطبوع در دهان میگردد.

بیماریهای لثه غفلت نمودن از لثه ها بـمرور زمـان سبب تضعیف آنها خواهد شد. انباشتگی باکتریهای در قسمتی که دندانها به لثه متصل می گردنـد، بـاعث ایجاد مشکلاتی از جمله بوی بد دهان میشود.

فراوانی باکتریهای ناهوازی باکتریهای ناهوازی بصورت طبیعی در دهان رشد کرده و وظیفه تجزیه غذاهای باقیمانده را به عهده دارند. این باکتریها در برخی شرایط میتوانند تکثیر شده و باعث ایجاد گوگرد و در نتیجه بوی بد گردند.

برخی مـواد غذایی، سبک زندگی و عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان میتواند باعث گـستـرش ایـن میکروب شود. محل رشد این باکتری بیشتر در پشت زبان، مجرای بینی و گلو قرار دارد. در برخی افراد این میکروب به دلیل داشتن زمینه های طبیعی و به دلایلی که ذکر شد، بیش از حد لزوم تولید میگردد.

زرستومیا ( نوعی از پدیده خشک شدن دهان )
بزاق نقش مهمی در ایجاد تنفس مناسب ایفا میکند. وقتی باکتریها شروع به تکثـیـر و زیاد شدن در دهان می نمایند، بزاق باعث تقلیل و کاهش آنها خواهد شد. از آنجاییـکه شب هنگام بزاق کمتری ترشح می شود، تـکـثیر و تولید میکروب در دهان وقتی که فرد خواب است، بیشتر میگردد.

بعلاوه کمبـود بـزاق بـاعـث محرومت دهان از اکسیژن کافی شده و منجر به ایجاد شرایط مناسب برای تکثیر باکترهای ناهوازی میگردد. به همین دلیل است که برخی از افـراد در صبح از تنفس بد بو رنج میبرند.

دلایل پزشکی

عفونت ها عفونتهای مکرر لوزوی، برونشیت، ذات الریه و عفونتهای معدوی و روده همگی میتواننـد باعث بروز تنفس بد بو شوند.

آبریزش بخش عقب بینی انباشتگی بیش از حد خلط در سـینـوسها، گـلـو و پـشت زبـان می تـواند منجر به تکثیر میکروبهای ناهوازی گردد. بخاطر داشته باشید که برخی از فراورده های لبنی، بعضی از آلرژیها و تجویزهای دارویی خاص نیز میتواند در تولید خلط اثر گذار باشند.

داروها برخی داروها باعث خشکی دهان و افزایش تولید خلط میگردند.داروهای ضد افسردگی، داروهای فشار خون و آنتی هیستامین ها در این رابطه بسیار دخیل هستند.

امراض بیماریهای ریوی، کبدی، کلیوی، دیابتی و خونی در ایجاد تنفس بد بو نقـش دارنـد. ایـن قبیل امراض باعث بیرون آمدن بوی نا متعارف و ناخوشایند از دهان میگردند.

عوامل دیگر

استرس فشارهای روانی و استرس بدلیل ایجاد عارضه خشکی دهان می تـواند دلـیـل بـوی بـد دهان باشد.

سیگار کشیدن: سیگار باعث کاهش اکسیژن دهان و درنتیجه رشد بیشتر باکتریـهـای ناهـوازی میگردد. بیماریهای لثه نیز از دیگر عوارض مصرف سیگار محسوب میشود.

الکل: مشروبات الکلی نیز هـمانـند سـیـگار بـاعـث خـشـک شـدن دهان و تولید بوی نامطلوب میگردد.

روشهای درمان

رعایت بهداشت دهان و دندان
مسواب زدن مناسب میتواند در کاهش بوی بد دهان بسیار مؤثرباشد.باید دقت داشت که نباید فقط به طرفین مسواک زد بلکه حرکت از بالا به پایین و برعکس جهت پاکیـزگـی لثه ها نیز را باید در نظر داشت. حداقل دو بار در روز مسواک بزنید.

شستن زبان، سقف دهان و لبهای خود را فراموش نکنید. بخش اعظمی از باکتریها در پشت زبان رشد میکنند پس این قسمت را فراموش نکنید.

کشیدن نخ دندان نیز بسیار مـفـید اسـت چون تکه های غذای باقیمانده لای دندانها که توسط مسکواک خارج نمی گردد را تـمـیـز نـمـوده و بـاعث تـحـکـیـم لثه ها و جلوگیری از بیماریهای مختلف میگردد.

دهان شویه دهان شویه ها محلولهای خاصی هستند که در از بین بردن باکتریها و میکروبهای دهان کمک شایانی نموده و در درمان بوی بد تنفس بسیار مؤثر میباشند.

سبک زندگی و رژیم غذایی
کاهش استرس، نکشیدن سیگار و نخوردن مشروبات الکلی میتوانند نقش عمده ای را در درمان بد بویی دهان ایفا نمایند. به گفته برخی اشخاص جویدن جعفـری و خـوردن گیاهانی خاص مانند رزماری و دارچین برای از بین بردن بوی بد دهان مؤثر است.

جویدن آدامس به دلیل ترشح بیشتر بزاق و خوردن 6 تا 8 لیوان آب در طول روز نیز کمـک میکند. نخوردن مواد غذایی که گفته میشود در ایجاد بوی بد دهان دخیل هسـتـنـد نـیـز بی تاثیر نیست - مانند سیر و پیاز

منبع: www.pezeshki2.persianblog.ir

شنبه 13/11/1386 - 13:30 - 0 تشکر 27949

بوی بد دهان به گروه خاص و كوچكی از مردم منحصر نمی شود بلكه همه افراد به این مشكل مبتلا هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شبكه خبر، مطالعات پزشكی جدید نشان می دهد بوی بد دهان به گروه خاص و كوچكی از مردم منحصر نمی شود بلكه بقیه نیز به این مشكل مبتلا هستند ولی چون بدن غالباً به این بوها سازگاری پیدا می كند بیمار آن را احساس نمی كند.

پژوهشگران می گویند 85 درصد از علت بوی بد دهان به عواملی چون خشكی دهان ، كمی ترشح بزاق بویژه هنگام خواب ، رعایت نكردن بهداشت دهان و دندان،استفاده نكردن از خلال دندان، مسواك نزدن،پوسیدگی دندان و التهاب لثه ها مربوط می شود .

در خیلی از موارد بوی بد دهان موقتی بوده است و به زودی رفع می شود مثلاً هنگام خواب، روزده داری ، خالی بودن معده و مصرف سبزیجات و پیاز و مقادیر زیادی قهوه و دخانیات بویی از دهان افراد استشمام می شود كه به زودی از بین می رود .

این عوامل  و بقایای مواد غذایی باعث تراكم باكتری در دهان شده و باعث ایجاد تركیبات گوگردی و بوی بد دهان می شوند.

زبان و پرزهای روی آن منطقه مناسبی برای رشد باكتریهاست بنابراین باید در كنار نظافت دندان نظافت زبان را هم مراعات كرد.

گفتنی است دندانپزشكان برای كاهش بوی بد دهان استفاده از مسواك و خمیر دندان دستكم دو بار در روز و نظافت سطح زبان و استفاده از نخ دندان و اجتناب از استعمال دخانیات و مراجعه مرتب به دندانپزشك را توصیه می كنند.

برگرفته از سایت لوسه

يکشنبه 14/11/1386 - 9:36 - 0 تشکر 28086

سلام دوست خوبم.

عالی بود دستت درد نکنه.

یا علی

  • من کوير تشنه کامم
  • مهلتم ده تا بيايم
  • جرعه يي ده تا بنوشم
  • آري آري من کويرم
  • اي خداي مهربانم
  • مهلتي ده تا بجوشم
  • از دل همچون کويرم
  • دوشنبه 15/11/1386 - 1:12 - 0 تشکر 28219

    از اطلاعاتی که دادین ممنون

    میتونم یه انتقاد به مبحثتون داشته باشم؟؟؟

    اگه این مبحث روو یا بهتره بگم مطلب روو در ثبت مطالب ثبت میکردید بهتر بود.

    آخه بیشتر شبیه یه مطلبه نه مبحث.

    از اطلاعاتی که دادین ممنون و سپاسگذار

    موید باشید

    یا علی

    سه شنبه 16/11/1386 - 1:19 - 0 تشکر 28464

    .:.مرجان آسمانی.:.

    سلام و با تشکر از مطلب خوب شما
    منم برای تکمیل حرفای شما یه سری مطالب میذارم که امیدوارم به دردتون بخوره:

    بوی بد دهان مشكلی است كه روی زندگی اجتماعی، شخصی و حرفه‌ای افراد اثرگذار است.
    حتما شما هم در میان دوستان و اطرافیان خود كسانی را می‌شناسید كه دچاراین مشكل هستند و شما هرگز به خود جسارت نمی‌دهید كه موضوع را با آنان در میان بگذارید.
    خوشبختانه یا متاسفانه بینی انسان ، توانایی تطبیق و سازگاری با "بو" را دارد به همین دلیل است كه اغلب افرادی كه مشكل بوی بد دهان دارند، خودشان متوجه این وضعیت نیستند.
    درباره طرز تشخیص بوی بد دهانمان و چگونگی برطرف كردن آن و پیشگیری از بد بو شدن دهان و بهداشت و نظافت دهان و دندان خبرنگار گروه علمی ایرنا با یك دندانپزشك مجرب گفت و گویی انجام داده است، بخوانید:
    * طرز تشخیص بوی بد دهان:
    از آنجا كه كسی درباره بوی بد دهانمان به ما چیزی نمی‌گوید خانم دكتر"آیدا روشن ضمیر" راه‌هایی را معرفی می‌كند كه ما را متوجه وجود آن می‌كند.
    وی می‌گوید انگشت شصت خود را كمی در دهانتان نگاه دارید سپس آن را خارج كرده و بگذارید خشك شود ، آن را بو كنید، آیا بوی بدی دارد؟ "نخ دندان را میان دندان‌های عقب خود ببرید و بیرون بیاورید ، نخ را بو كنید ، بوی بدی می‌دهد؟"
    رو به روی آینه بایستید نوك زبانتان را با دستمال تمیز بگیرید و بیرون بیاورید آیا انتهای زبانتان سفید است؟ اگر اینچنین است می‌تواند علامت بوی بد دهان با منشا زبان باشد.
    در بسیاری موارد، علت اصلی بوی بد دهان، زبان است زیرا زبان به علت حفره‌هایی كه دارد محل ایده آلی برای رشد انواع باكتری‌ها است به خصوص انتهای زبان كه به ندرت هم تمیز می‌شود.

    دهان كثیف میزبان باكتری‌ها
    دكتر روشن ضمیر می‌گوید مهم‌ترین عاملی كه می‌تواند بوی بد دهان را به وجود بیاورد، بهداشت ضعیف است.
    دهان انسان خانه میلیون‌ها باكتری است، كه این محیط گرم و مرطوب را محل مناسبی برای رشد و تكثیر خود می‌یابند.
    این باكتری‌ها نیاز به غذا دارند و چه جایی بهتراز دهان انسان! باقی مانده مواد غذایی كه در دهان ما وجود دارند، سفره رنگارنگی برای این موجودات میكروسكوپی است.
    آنها از مواد غذایی تغذیه می‌كنند و پس مانده‌هایی تولید می‌كنند كه همان محصولات "سولفوری" است.
    این محصولات عامل اصلی بوی بد دهان هستند، اگر بعد از هر وعده غذا مسواك كنیم یا حداقل دهان مان را با آب بشوییم، مقادیر زیادی از این خرده‌های غذایی پاك خواهند شد و طبیعی است كه سفره رنگین باكتری ها برچیده خواهد شد.

    بیماری‌های دندان و لثه
    دكتر روشن ضمیر می‌گوید عامل دیگری كه می‌تواند بوی بد دهان را ایجاد كند، پوسیدگی‌های دندانی است كه بسیار شایع هستند.
    وی می‌گوید اگر این پوسیدگی‌ها به موقع درمان نشوند ، منبع عفونی هستند و سبب ایجاد بوی بد دهان می‌شوند.
    در بسیاری موارد، زنانی كه در دوران قاعدگی خود دچار التهاب لثه می‌شوند، بوی بد دهان را هم در همان دوران تجربه می‌كنند.
    علاوه برالتهاب لثه، بیماری‌های پیشرفته لثه نیز محل مناسبی برای رشد انواع باكتری‌های ایجاد می‌كند كه در نهایت به بوی بد دهان منجر می‌شود.

    خشكی دهان
    این دندانپزشك می‌گوید خشكی دهان از دیگر عواملی است كه موجب بوی بد دهان می‌شود.
    دكتر روشن ضمیر خاطرنشان می‌كند كه بزاق برای تمیز نگه داشتن دهان لازم است و موجب پاك شدن ذرات غذایی از روی دندان‌ها و سطح زبان می‌شود.
    وی می‌گوید در مواردی كه كمبود بزاق وجود دارد (به طور مثال در بیماران دیابتی) حضور نداشتن همین عامل پاك‌كننده ، باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شود.
    بوی بد دهان در صبح‌ها نیر به همین دلیل است، در طول شب و هنگام خواب، ترشح بزاق كم می‌شود و در نتیجه بوی بد دهان در صبحگاه رخ می‌دهد كه البته تا حدی طبیعی است.

    مشكلات گوارشی
    بسیاری از غذاهایی كه ما می‌خوریم می‌توانند بوی بدی را در دهان، البته به طور موقت ایجاد كنند.
    به طور مثال سیر ، پیاز ، كاری و فلفل و از جمله عوال دیگر، سیگار، الكل و تنباكو است كه می‌تواند سبب ایجاد بوی بد در دهان شود.
    البته درمورد سیر باید اضافه كرد كه این ماده جذب خون انسان می‌شود و و مساله بو، فقط به دهان محدود نمی‌شود.
    در موارد اندكی، علت بوی بد دهان نیز وجود مشكلات معده مانند رفلاكس است كه البته این موارد بسیار نادر هستند.
    دكتر روشن ضمیر می‌گوید عفونت‌های گلو، ریه یا سینوس و همچنین بیماری های سیستمیك مانند دیابت و بیماری‌های كبد و كلیه هم می‌توانند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند.
    اگر هیچ مشكلی در دهان و دندان وجود نداشته باشد، این احتمال وجود دارد كه مشكل بوی بد دهان ناشی از بیماری‌ها یاد شده باشد.

    توصیه‌هایی برای پیشگیری از بد بو شدن دهان
    دكتر روشن ضمیر می‌گوید مهم‌ترین كاری كه می‌توان انجام داد، تمیز نگه داشتن دهان است.
    مسواك كردن سطوح دندان ها، نخ كشیدن میان آنها و تمیز كردن سطح زبان باعث می‌شود كه بوی بد دهان كم شود.
    دندان‌های مصنوعی" محل مناسبی برای تجمع انوع باكتری‌ها است كه می تواند موجب ایجاد بوی نامطبوعی دردهان شود، افرادی كه دندان‌های مصنوعی دارند باید حتماآن را بعد از غذا تمیز كنند و شب‌ها هم آنها را از دهان خارج كنند".
    ویزیت‌های منظم دندانپزشكی و ترمیم فوری پوسیدگی‌ها و برطرف كردن مشكلات لثه در ابتدای كار،عامل مهمی در جلوگیری از بروز بوی بد دهان است.
    این دندانپزشك عقیده دارد كه با نوشیدن مایعات فراوان از جمله "چای" می‌توان با بوی بد دهان مقابله كرد.
    آدامس‌های بدون شكر هم كمك‌كننده است، زیرا باعث ترشح بیشتر بزاق می‌شود و خوردن سبزی‌های تازه مثل هویج.
    بعداز خوردن لبنیات، گوشت و ماهی دهان را با آب بشویید.
    تمیز كردن زبان را فراموش نكنید، بعضی درمان‌های خانگی نیز برای رفع این مشكل ذكر شده است به طور مثال شستن زبان با مخلوط آب و جوش شیرین و همچنین شستن دهان با مخلوط آب لیمو و یا آب و گیاهانی مانند آویشن و میخك.
    براساس مطالعه‌ایی كه روی ماست شده ثابت شده كه ماست نیز آثار خوبی روی بوی بد دهان دارد.
    قهوه زیاد ننوشید، از خوردن غذاهای پر ادویه اجتناب كنید و اعتماد به نفس خورد را از دست ندهید

    روزی تو خواهی آمد از کوچه های باران
    تا از دلم بشوئی غمهای روزگاران...
    چهارشنبه 14/1/1387 - 23:51 - 0 تشکر 35447

    در حسرت یك سلام خوشبو

    هفته نامه سلامت:

    بوی بد دهان دلایل مختلفی دارد اما در اغلب موارد بهداشت دهان می‌تواند این مشكل را حل كند.

    دهان بدبو، بی‌تردید ما را در ارتباطاتمان محدود می‌كند.

    دكتر فرین میزانیان

    شاید یكی از تلخ‌ترین تجربیات پدر و مادرها وقتی است كه می‌خواهند كودك دلبندشان را ببوسند ولی با این جمله وحشتناك مواجه می‌شوند: <منو نبوس، دهانت بوی بد می‌دهد.> صدالبته كودك بیچاره گناهی ندارد كه به این صراحت حرفش را زده. از قدیم گفته‌اند حرف راست را باید از زبان بچه‌ها شنید. در واقع وقتی هیچ‌كس رویش نمی‌شود این حرف را به شما بزند، باید صداقت بچه‌ها را غنیمت شمرد.

    دهان بدبو، بی‌تردید ما را در ارتباطاتمان محدود می‌كند و دیگران به تدریج تلاش خواهند كرد تا دست كم ارتباط كلامی خود را با ما تا حد ممكن كاهش دهند. اگر شما در مورد این مسئله نگرانید، می‌توانید از دوستان،‌افراد خانواده و یا دندانپزشك خواهش كنید تا در مورد بوی دهان شما، به شما تذكر دهند. ولی خیلی وقت‌ها آدم‌ها حتی از طرح چنین مسئله‌ای هم خجالت می‌كشند. بنابراین چاره‌ای نمی‌ماند جز اینكه خودشان كشف كنند دهانشان بوی بدی می‌دهد یا نه.



    دهان من بو می‌دهد؟

    روش‌های غیرمستقیمی وجود دارد كه شما به كمك آن ‌می‌توانید تا حدی از بوی دهان خود آگاه شوید. روش اول این است كه مچ دستتان را با بزاقتان مرطوب كنیم و حدود 5 ثانیه صبر كنید تا بزاق تقریباً خشك شود. سپس آن را بو كنید. آنچه به مشام شما می‌رسد تا حدودی بیانگر بوی ناحیه نوك زبان شماست. برای آگاهی از بوی قسمت عقبی زبانتان می‌توانید از روش دوم استفاده كنید: قاشقی را روی قسمت عقبی زبان (نزدیك به گلو) بكشید. بر روی قاشق لایه‌ای از ماده‌ای سفید رنگ مشاهده می‌شود. آن را بو كنید. آنچه حس می‌كنید بوی ناحیه عقبی دهان و زبان شماست. یكی از عوامل ایجاد بوی بد دهان باكتری‌هایی هستند كه روی همین ماده سفید رشد می‌كنند كه در ادامه به آن اشاره می‌شود.



    روش‌های غیرمستقیمی وجود دارد كه شما به كمك آن ‌می‌توانید تا حدی از بوی دهان خود آگاه شوید. روش اول این است كه مچ دستتان را با بزاقتان مرطوب كنیم و حدود 5 ثانیه صبر كنید تا بزاق تقریباً خشك شود. سپس آن را بو كنید. آنچه به مشام شما می‌رسد تا حدودی بیانگر بوی ناحیه نوك زبان شماست. برای آگاهی از بوی قسمت عقبی زبانتان می‌توانید از روش دوم استفاده كنید: قاشقی را روی قسمت عقبی زبان (نزدیك به گلو) بكشید. بر روی قاشق لایه‌ای از ماده‌ای سفید رنگ مشاهده می‌شود. آن را بو كنید. آنچه حس می‌كنید بوی ناحیه عقبی دهان و زبان شماست. یكی از عوامل ایجاد بوی بد دهان باكتری‌هایی هستند كه روی همین ماده سفید رشد می‌كنند كه در ادامه به آن اشاره می‌شود.

    چرا دهان بدبو می‌شود؟

    غذاها: غذاهایی نظیر سیر و پیاز از شناخته‌شده‌ترین اعضای این گروه هستند. از طرفی غذاهای پروتئینی نظیر ماهی و غذاهای دریایی، تخم‌مرغ و لبنیات نیز به طور غیرمستقیم ممكن است باعث ایجاد بوی بد در دهان شوند زیرا این مواد به‌خوبی توسط باكتری‌های بی‌هوازی موجود در دهان تخمیر و مواد زائد حاصل از این تخمیر موجب ایجاد بوی بد در دهان می‌شوند. بنابراین توصیه می‌كنیم بعد از مصرف این مواد دهان خود را كاملاً شستشو دهید و در صورت نیاز برای خارج كردن باقیمانده غذاها از مسواك و نخ دندان استفاده كنید.

    سیگار: بوی بدی كه از دهان سیگار‌ی‌ها استنشاق می‌شود، ناشی از وجود جرم، بوی نیكوتین و همچنین ماده حاصله از بوی تنباكوی سوخته است كه بر روی نواحی مختلف دهان تجمع پیدا می‌كند. كشیدن سیگار همچنین موجب خشكی دهان و ایجاد بیماری‌های لثه می‌شود كه هر دو در ایجاد بوی بد دهان موِثرند. به هر حال سیگار كشیدن یكی از عواملی است كه با قطع آن بوی بد دهان به سرعت برطرف می‌شود.

    خشكی دهان: اغلب ما صبح‌ها هنگام برخاستن از خواب، احساس بوی بدی در دهان خود می‌كنیم كاهش بزاق و خشكی طبیعی دهان در طول شب، باعث ایجاد این بوی بد می‌شود كه بهآن <تنفس صبحگاهی> می‌گویند. معلم‌ها، وكیل‌ها و تمام افرادی كه به خاطر شغلشان باید مدت طولانی صحبت كنند نیز به دلیل خشكی دهان، این بو را در دهان خود احساس می‌كنند. خشكی دهان حالتی است كه طی آن بزاق دهان كم می‌شود. بزاق به تمیزی دهان كمك می‌كند و خرده‌های باقی مانده مواد غذایی و همچنین مواد پس مانده حاصل از تخمیر باكتری‌های دهانی را شستشو می‌دهد. بزاق همچنین به علت دارا بودن بعضی از آنزیم‌ها، باكتری‌های دهان را در حالت متعادل نگه می‌دارد و از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری می‌كند.

    بعضی از داروها نظیر آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای ضدافسردگی ، داروهای ضدفشار خون ، داروهای ادرارآور، خواب آورها و داروهای ضداضطراب و نیز بعضی بیماری‌ها مثل دیابت می‌توانند باعث ایجاد خشكی دهان شوند، با افزایش سن نیز از میزان بزاق كاسته می‌شود و دهان خشك‌تر خواهد شد. برای تحریك بزاق می‌توانید از موادی نظیر آلو، آلوچه و ... استفاده كنید، قطعاتی از سبزیجات مثل نعناع یا جعفری را بجوید و یا از آدامس‌های بدون قند استفاده كنید. نوشیدن آب فراوان را فراموش نكنید.

    بیماری لثه و دندان‌های پوسیده: این موارد هر دو از مهمترین عوامل ایجادكننده بوی بد دهان هستند. هرگونه عفونت فعال دهان حتی دندان‌های عقل تمیز نهفته می‌توانند موجب ایجاد بوی بد دهان شوند.

    سینوریت: عفونت‌های ناحیه سینوس منجر به ایجاد بوی بد در ناحیه دهان می‌شوند. این عفونت‌ها همچنین باعث گرفتگی بینی شده و خشكی دهان را ایجاد می‌كنند كه خشكی دهان نیز باعث تشدید بوی بد دهان می‌شود. آلرژی‌ها و عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی هم موجب ایجاد ترشحات پشت حلق می‌شوند. این ترشحات با ورود به ناحیه دهان توسط باكتری‌ها تخمیر شده و بوی بد دهان را ایجاد می‌كنند.

    بیماری‌های عمومی: اگر بعد از رفع همه عوامل یادشده و بهداشت مطلوب دهان و دندان هنوز بوی بد دهان پایدار بود می‌توان به بیماری‌های عمومی مثل بیماری‌های دستگاه تنفسی، بیماری‌های كبدی، بیماری‌های كلیوی و یا بیماری‌های دستگاه گوارش فكر كرد. در این مورد با پزشك مشورت كنید.

    دندان‌های مصنوعی: دندان‌های مصنوعی منبع بالقوه‌ای برای ایجاد بوی بد در دهان هستند: اگر شما با داشتن دندان مصنوعی، دهان بدبوی دارید، دندان‌های مصنوعی خود را باید مرتباً به خوبی مسواك بزنید و تمیز كنید و سپس آنها را در ماده‌ای مناسب ضدعفونی كنید. یك تا دو قاشق سركه سفید در یك لیوان آب، یك ضدعفونی‌كننده خانگی خوب است. دندان‌های مصنوعی را به مدت نیم‌ساعت در این محلول بگذارید و سپس آنرا به خوبی مسواك بزنید.



    راه‌های كاهش بوی بد در دهان

    از آنجائی‌كه ماده سفید موجود در قسمت عقبی زبان یكی از دلایل ایجاد بوی بد در دهان است، تمیز كردن این لایه كه مملو از باكتری‌ها و مواد زائد حاصل از تغذیه آنهاست، كمك شایانی به كاهش بوی بد در دهان خواهد كرد. زبان را می‌توان به كمك مسواك‌های معمولی، مسواك مخصوص زبان و یا زبان پاك كن‌ها، پاك كرد.

    زبان را از عقب به جلو تمیز كنید و مراقب باشید كه زبان تحریك و یا زخم نشود، استفاده از خمیر دندان‌های آنتی باكتریال كه موادی مانند دی‌اكسید‌كلرو یا سیتل پیریدنیوم دارند، در حذف باكتری‌های سطح زبان و كاهش بوی بد دهان تاثیر مناسبی دارند.

    انواع گوناگونی از دهانشویه‌ها وجود دارند كه در كاهش بوی ناخوشایند دهان كاربرد دارند. برای تاثیر بیشتر دهانشویه‌ها، آنها را غرغره كنید. غرغره كردن دهانشویه همراه با ایجاد صدای <آآ...> باعث گسترش بیشتر زبان به سمت بیرون شده و منطقه وسیع‌تری از زبان در معرض دهانشویه قرار می‌گیرد. دهانشویه را در دسترس اطفال قرار ندهید زیرا بلعیدن این دهانشویه‌ها خطرناك است.

    دست آخر اینكه مسواك‌زدن و نخ دندان كشیدن مرتب را هرگز فراموش نكنید. استفاده از موادی مانند قرص‌های جویدنی خوشبوكننده، اسپری‌ها، آدامس‌ها و... به تنهایی و بدون رعایت بهداشت دهان، اثری موقتی دارند. تنها تاثیر شناخته شده در مورد آدامس‌ها و قرص‌های نعناع، كمك به تحریك بزاق است كه اثری سودمند محسوب می‌شود.



    نكات كلیدی برای داشتن دهانی خوشبو

    دندان‌های خود را به ‌طور مرتب مسواك بزنید و نخ بكشید.

    زبان خود را به كمك مسواك یا زبان پاك‌كن تمیز كنید.

    زیاد آب بنوشید.

    بعد از خوردن مواد پروتئینی مثل شیر، گوشت... دهان خود را تمیز كنید.

    دندان مصنوعی خود را مرتباً مسواك بزنید و ضدعفونی كنید.

    از دندانپزشك خود بخواهید به شما یك دهان‌شویه موِثر برای رفع بوی بد دهان پیشنهاد كند. آن را قبل ازخواب مصرف كنید.

    سبزیجات تازه و دارای فیبر مانند هویج بخورید.

    زیاد قهوه ننوشید.

    تمیز كردن سطح پشتی آخرین دندان‌ها در هر فك را فراموش نكنید.





     

    هر وقت خوش که دست دهد مغتنم شمار       کس را وقوف نیست که انجام کار چیست               حافظ

    چهارشنبه 21/1/1387 - 21:50 - 0 تشکر 36258

    **به نام حضرت دوست**
    با سلام.... از همه ی دوستان ممنون... واقعا نکات جالب و کاملی بود!! به امید سلامی خوشبو!! ههههه. یا علی.مواظب خودتون و دلای پاکتون باشید.
    ندای آسمانی من در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

    يکشنبه 22/2/1387 - 14:17 - 0 تشکر 39720

    سلام دوستان

    بوی بد دهان دو دلیل دارد :

    1 . علت آن سینوزیت است که در این مورد دهان صبح ها بو میدهد

    2 . علت آن از معده است که در این مورد دهان موقع گرسنگی بو میدهد . علت هم این است که معده سرد است و با داروهای گیاهی مثل نعنا ، دم کرده چوب دارچین ، زنجبیل با عسل و ....... باید معده را گرم کرد.

    منبع : دکتر حسین روازاده

    كاش معشوق ز عاشق طلب جان میكرد

    تا كه هر بی سر و پایی نشود یار كسی

    کد بازاریاب :424322

    پنج شنبه 9/3/1387 - 12:44 - 0 تشکر 41378

    یکی از مواردی که موجب بوی بد دهان محسوب می شه مصرف دخانیات است.

    "سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

    همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

    جمعه 8/9/1387 - 12:35 - 0 تشکر 73822

    هوالباقی...

    سلام

    بوی بد دهان مشكلی است كه برخی از مردم را آزار می دهد.در بیشتر موارد بوی بد دهان به خاطر كثیفی و یا عفونت دندان هاست. گاهی هم بیماری های دستگاه گوارش موجب آن می شود. در این شرایط بهتر است كه به یك پزشك مراجعه كنیم.*اما برای ازبین بردن بوی بد دهان نكات زیر را به خاطر داشته باشید:

    نكته اول: حتماً بعد از هر وعده ی غذایی مسواك بزنید و سعی كنید كه عمل مسواك زدن را با دقت انجام دهید.نكته دوم: برای تمیز كردن دندان ها حتماً قبل از مسواك زدن از نخ دندان استفاده كنید.نخ دندان مواد غذایی و جرم لای دندان ها را تمیز می كند.نكته ی سوم:از تمیز كردن زبان غافل نشوید.مطالعات نشان داده است كه عدم نظافت زبان یكی از شایع ترین دلایل بوی بد دهان می باشد. زیرا 90 % باكتری هایی كه مسبب یوی بد دهان هستند، روی زبان قرار دارند.

    بنابراین استفاده از مسواك برای تمیز كردن زبان موجب می شود ذرات باقی مانده ی غذا كه در لابلای بر جستگی های روی زبان قرار دارند، پاك شوند.

    در پناه یزدان پاك...

    و او تنها پناه  همه ي ماست...
    يکشنبه 4/5/1388 - 19:22 - 0 تشکر 135816

    كرفس ضدالتهاب مفاصل است و یك وعده غذای آن، بوی بد دهان را از بین می‌برد.
    مسعود كیمیاگر افزود: كرفس سرشار از ویتامین A و C است و می‌تواند تامین‌كننده بخشی از نیازهای بدن به این دو ویتامین باشد. كرفس بسیار كم‌كالری است و حجم آن در معده زیاد می‌شود. یك لیوان آب كرفس، 20 كالری و یك لیوان آب پرتقال 150‌كالری دارد.
    در بین مردم رایج شده است كه كرفس یا آب آن، انسان را لاغر می‌كند ولی اشتباه است. در كرفس تركیبی وجود ندارد كه لاغركننده باشد.
    این متخصص تغذیه اضافه كرد: كرفس سبزی زیبا، خوش‌عطر و پرخاصیتی است و در تغذیه مردم می‌تواند جا داشته باشد. یك وعده غذای كرفس‌دار بوی بد دهان را از بین می‌برد. احتمالا موادی كه در معده تولید می‌شوند، با مواد معطر كرفس تركیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می‌كند. كرفس 2 تا 3 درصد اسانس یا عطر دارد.
    كرفس تقویت‌كننده معده، تقویت‌كننده اعصاب، ضدالتهاب مفاصل، ضدباكتری، ضدافسردگی، ضدنفخ، هضم‌كننده، كاهش‌دهنده فشار خون، كاهش‌دهنده چربی خون و ادرارآور است.
    كرفس گیاهی است علفی به ارتفاع 20 تا 60 سانتی‌متر كه ساقه‌ای منشعب دارد. برگ‌های آن شفابخش، ضخیم، گل‌های آن كوچك و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است. قسمت مورد استفاده این سبزی، قسمت‌های مختلف آن بویژه ریشه و برگ آن است.

    برو به انجمن
    انجمن فعال در هفته گذشته
    مدیر فعال در هفته گذشته
    آخرین مطالب
    • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
      آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
    • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
      جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
    • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
      خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
    • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
      پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
    • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
      اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.