• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 1754)
شنبه 11/7/1388 - 14:36 -0 تشکر 156013
یه سری بزنیم به...!

 

اگه مدیر انجمن اجازه بده می خوام تو این تاپیک یه سری بزنیم به معتادا، ستاد مبارزه با مواد مخدر، آمارهای منتشر شده، مواد مخدر جدید مثل شیشه و کریستال.

تمامی اخبار و اطلاعات منتشر شده در این ارتباط رو هم بیاریم تو این تاپیک؟

دوستان انجمن اجتماعی بیایید با کمک هم این معضل اجتماعی رو بررسی کنیم .

 

 

 

 

 

اي آقاي ما برس به داد ما

دوشنبه 13/7/1388 - 19:40 - 0 تشکر 156466

به نام خدا

سلام

این انجمن متعلق به شماست

اتفاقا این بحث یکی از بهترین بحثها میشه اگر ادامه پیدا کنه

شما شروع کنید بنده هم ادامه میدم

ممنون

شنبه 18/7/1388 - 15:40 - 0 تشکر 157490

مواد مخدر سالانه 1500 ميليارد دلار گردش مالي دارد

مدیرعامل انجمن مبارزه با آسیب‌های رفتاری از گردش مالی سالانه یك‌هزار و 500 میلیارد دلاری شبكه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر و اعتیادآور خبر داد

دكتر بهرام یگانه در گفت‌وگو با ایسنا، تجارت مواد مخدر را سومین تجارت پر سود جهانی عنوان و اعلام كرد: اگر صنعت نفت و تسلیحات نظامی را به عنوان دو تجارت اول پر سود جهان در نظر بگیریم، تجارت مواد مخدر سومین تجارت پر سود جهانی محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان كرد: هم‌اكنون در جهان بیش از 200 میلیون نفر معتاد وجود دارد و طبق آخرین اعلام سازمان ملل متحد، شمار افراد فعال در شبكه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر نیز به 10 میلیون نفر در سال 2009 رسیده است كه این امر، وسعت آلودگی افراد جهان در چرخه مواد مخدر چه در بخش مصرف و چه در بخش توزیع را نشان می‌دهد.

مدیرعامل انجمن مبارزه با آسیب‌های رفتاری همچنین با بیان این كه از آغاز هزاره سوم میلادی، مواد مخدر، جنایت و تروریسم سه تهدید اصلی علیه صلح و امنیت جهانی محسوب شده‌اند، اظهار كرد: سه عامل فردی،‌ خانوادگی و اجتماعی در گرایش افراد به مواد مخدر تاثیرگذار هستند كه این موارد باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرند.

وی در ادامه نسبت به روند سرعتی شیوع مصرف مواد اعتیادآور صنعتی در كشورمان نیز هشدار داد و تصریح كرد: كاهش شدید قیمت این مواد و ارزان بودن آنها و نیز، قابل دسترس بودن آنها به ویژه در شهرهای بزرگ كشور، از مهم‌ترین عوامل افزایش مصرف این مواد در كشور و سرعت گرفتن روند جایگزینی مصرف این مواد با مواد مخدر سنتی به ویژه برای جوانان و نوجوانان كشور ماست كه باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

وی مصرف راحت و كم دردسر، تاثیر سریع‌تر در ایجاد نئشگی و كنجكاوی برای مصرف را از دیگر شیوه مصرف اعتیادآورهای صنعتی در جامعه ذكر و بیان كرد: درمان اعتیاد به اعتیادآورهای صنعتی بسیار سخت است، زیرا جبران آسیب‌های ناشی از مصرف این مواد، نیاز به زمان و روشهای درمانی به ویژه روان‌درمانی دقیق و سخت دارد.

یگانه در پایان «شیشه» را سردمدار اعتیادآورهای جدید در كشور خواند و اذعان كرد: در مورد مصرف مواد اعتیادآور صنعتی، «شیشه» در اوج قرار دارد و سرعت افزایش مصرف آن در ایران بسیار نگران ‌كننده است

اي آقاي ما برس به داد ما

شنبه 18/7/1388 - 15:42 - 0 تشکر 157494

اجرای سریع مجازات مجرمین موادمخدر

دادستان كل كشور در دیدار با دبیركل ستاد مبارزه با مواد‌مخدر، گفت: با اجرای سریع و دقیق احكام صادره درخصوص برخورد با مجرمین مواد‌مخدر می‌توانیم جامعه را بیش از گذشته از معضل اعتیاد مصون داریم

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در این دیدار با اشاره به اهتمام دادستانی نسبت به اجرای دقیق و مؤثر قانون مبارزه با مواد‌مخدر عنوان كرد: پیگیری ضرورت‌های مورد نیاز و بهبود وضعیت مبارزه با مواد‌مخدر از طریق اصلاح قانون آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله اولویت‌های مهم امر مبارزه با مواد‌مخدر محسوب می‌شود.

وی در این دیدار همچنین به دیگر برنامه‌های دادستانی از جمله رفع استنباط‌های مختلف از قانون مواد‌مخدر با رویكرد جلوگیری از فرار مجرمین و تعقیب عناصر اصلی و سازمان‌دهندگان قاچاق مواد‌مخدر اشاره كرد.

دبیركل ستاد مبارزه با مواد‌مخدر نیز ضمن ارائه گزارشی از روند مبارزه با مواد‌مخدر و موانع موجود در محاكم قضایی، اعلام كرد: ما آماده هر گونه همكاری و تعامل با دادستانی كل كشور هستیم و برای رسیدن به اهداف مشترك در جهت برخورد با این معضل اجتماعی تلاش خواهیم كرد.

اسماعیل احمدی‌مقدم در پایان گفت: با برگزاری این جلسه و هماهنگی‌های به‌وجود آمده به‌زودی شاهد تحولات چشمگیری در حوزه مبارزه با مواد‌مخدر و برخورد با قاچاقچیان خواهیم بود.در این دیدار مقرر شد بانك جامع اطلاعاتی از متهمان و محكومان مواد‌مخدر ایجاد شود.

اي آقاي ما برس به داد ما

شنبه 18/7/1388 - 15:45 - 0 تشکر 157495

600 تن مواد‌مخدر به آتش كشیده می‌شود

رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر از بزرگ‌ترین امحای مواد‌مخدر در جهان، طی هفته جاری در كشور خبر داد و اظهار كرد: 600 تن مواد‌مخدر در كشور امحا خواهد شد.

سردار حسین‌آبادی ادامه داد: در این مراسم 300 تن مواد‌مخدر در تهران و 300 تن‌مواد‌مخدر كه طی 6‌ماهه امسال در سایر استان‌ها كشف شده است، امحا می‌شود.

به گفته رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر، 99 درصد از موادی كه بناست در این هفته امحا شود، مربوط به «تریاك» و مابقی هروئین، مرفین، حشیش و غیره است. وی علت امحای 600 تن مواد‌مخدر در كشور را افزایش شدید كشفیات مواد‌مخدر عنوان كرد و افزود: با توجه به كشفیات انجام شده، انبارهای كشور گنجایش نگهداری مواد‌مخدر را ندارد، در نتیجه بنا شد 600 تن از مواد‌مخدر كشف شده در هفته جاری امحا شود.

سردار حسین‌آبادی، كشفیات سالانه مواد‌مخدر در كشور را نزدیك به یك‌هزار تن عنوان و در عین حال تصریح كرد: مصرف سالانه كارخانه‌های داروسازی 70 تن از مواد‌مخدر كشف شده است.

طبق آمار رسمی سازمان ملل، امسال 6 هزار و 900 تن انواع مواد‌مخدر در افغانستان تولید‌شده كه میانگین تولید تریاك در هر هكتار 56 كیلو بوده است، این در حالی است كه میانگین تولید تریاك در افغانستان طی سال گذشته 47كیلو بوده است.

براساس گزارش سازمان ملل، قیمت تریاك امسال در افغانستان كیلویی 55 دلار، هروئین خالص 2هزار و 85دلار و حشیش 49 دلار است، در حالی كه قیمت تریاك در سال 2005 كیلویی 125دلار و هروئین كیلویی 2هزار و 819دلار بوده است.

میزان كشفیات

رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر با ارائه گزارش عملكرد این پلیس تخصصی، از كشف 306 تن انواع مواد‌مخدر خبر داد و گفت: از این میزان 11 هزار و 900 كیلو هروئین، 6 هزار و 700 كیلو مرفین، 254 تن تریاك، 24 تن حشیش و 9 تن نیز سایر مواد‌مخدر از سوی ماموران پلیس كشف شد.

سردار حسین‌آبادی اضافه كرد: در 6 ماهه گذشته 113 هزار و 418 توزیع‌كننده مواد‌مخدر در كشور دستگیر شدند كه بیش از 600 دستگاه خودروی سبك و سنگین حامل مواد‌مخدر توسط پلیس توقیف شد.

وی كشفیات انجام شده توسط سگ‌های موادیاب در این مدت را 21 تن و 583 كیلو عنوان كرد و در رابطه با كشفیات مواد‌مخدر صنعتی نیز گفت: در این مدت 421 كیلوگرم مواد‌مخدر شیشه از سوی پلیس كشف شد كه این میزان نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته افزایش 500 درصدی داشته است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر، میزان كشفیات قرص‌های روانگردان را 964هزار عدد و آمپول‌های مرفین را 327 هزار عدد عنوان كرد.وی درباره كشفیات هروئین فشرده (كراك) نیز اظهار كرد: از میزان هروئین كشف شده طی 6‌ماهه امسال، 7تن و 622 كیلوگرم مربوط به هروئین فشرده و 4تن و 299 كیلو مربوط به هروئین خاكستری بود؛

یعنی 64 درصد از كشفیات هروئین مربوط به كراك و 26 درصد دیگر مربوط به هروئین خاكستری است. این در حالی است كه كشفیات هروئین طی 6 ماهه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته افزایش 5درصدی داشته است.

سردار حسین‌آبادی اضافه كرد: در مجموع میزان كشفیات پلیس در 6 ماهه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته 3درصد افزایش را نشان می‌دهد.

اي آقاي ما برس به داد ما

شنبه 18/7/1388 - 15:48 - 0 تشکر 157500

آمار دقیقی از مصرف موادمخدر دردانشگاه‌ها وجود ندارد

مدیر كل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آستانه هفته ناجا گفت آماردقیقی درخصوص مصرف مواد مخدر دردانشگاه‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به اقدامات وزارتخانه در راستای پیشگیری ازمصرف مواد مخدر در دانشگاهها، با بیاناینكه آمار دقیقی در خصوص مصرف مواد مخدر در دانشگاهها وجود ندارد، گفت: وزارت علوم به فرهنگ سازی و پیشگیری در زمینه مصرف مواد مخدر معتقد است و در این راستا یكی از مهمترین برنامه‌ها تربیت و اعزام مدرسان پیشگیری از سوء مصرف مواد به دانشگاه‌ها است.

دكتر محسن اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، در خصوص وضعیت فعالیت كمیته پیشگیری از مصرف مواد مخدر در این وزارتخانه، گفت: در تابستان گردهمایی مشاوران فرهنگی خوابگاه، ‌مسئولان خوابگاه و كارشناسان فرهنگی خوابگاه را داشتیم و برای آنها دوره آموزشی پیشگیری از مصرف مواد برگزار شد.

به گفته وی همچنین، برای كارشناسان فرهنگی 19 تا 21 مرداد ماه در گیلان دوره آموزشی پیشگیری از مصرف مواد برگزار شد.

وی با اشاره به سایر اقدامات این حوزه به تربیت كارشناسانی برای پیشگیری از سوء مصرف مواد در دانشگاهها اشاره كرد و گفت: به این دسته از افراد پس از شركت در دوره‌های آموزشی گواهی نامه ارایه می‌شود و بعد این افراد به عنوان آموزگاران پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاه‌ها فعالیت می‌كنند.

وی با بیان اینكه تا كنون حدود 70 آموزگار پیشگیری از مصرف مواد مخدر به دانشگاه‌ها معرفی شده است، گفت: این افراد پس از گذراندن دوره‌های آموزشی به عنوان مدرسان پیشگیری از سوء مصرف مواد در دانشگاه‌ها مشغول می‌شوند.

وی گنجاندن بخشی جدید در خصوص مصرف مواد در بین دانشجویان، به موارد سنجش طرح پایش سلامت دانشجویان ورودی جدید را طرحی موثر دانست و گفت: اگر در کارنامه سلامت دانشجویان که هر ساله نیمه مهر ماه برای پایش سلامت جسمانی و روانی دانشجویان ورودی جدید انجام می‌شود به مواردی نظیر موارد مخدر پرداخته شود، طرحی بسیار موثر خواهد بود ولی هنوز اجرایی نشده است.

وی در خصوص برنامه‌های فرهنگی صورت گرفته در زمینه پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاهها به برگزاری جشنواره سیاه و سفید در اردیبهشت ماه اشاره كرد و گفت:‌ در این زمینه سال گذشته 100 هزار جلد كتابچه برای كل دانشجویان جدید‌الورود ارسال شد كه این طرح امسال نیز اجرایی می‌شود، در این زمینه انواع مواد مخدر را به دانشجویان معرفی كردیم و یك كتاب هم دو ماه پیش طراحی كردیم و به دانشگاه‌ها فرستادیم.

دكتر اسلامی در خاتمه با اشاره به سایر اقدامات وزارتخانه در این راستا به برگزاری جشنواره‌هایی برای آشنا‌سازی دانشجویان با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: انتشار و توزیع کتب و جزوات آموزشی در زمینه سو مصرف مواد به دانشگاهها و حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی با موضوع مواد مخدر از دیگر اقدامات وزارت علوم در این راستا می‌باشد

اي آقاي ما برس به داد ما

شنبه 18/7/1388 - 15:51 - 0 تشکر 157504

كلید توقف اپیدمی كریستال
سال 1893 مت آمفتامین از ماده‌ای به نام افدرین، توسط یك شیمیدان ژاپنی به نام ناگایوشی ناگایی ساخته شد.

سال 1919آكیرا آگاتا، فرم كریستال مت (مت آمفتامین) را ساخت. از سال 1950 در آمریكا این تركیب با تغییراتی از سوی برخی جهت درمان بیماری‌هایی مانند پاركینسون، الكلیسم و اختلالات خواب مورد استفاده قرار گرفت.

داروی مت با دخالت در مكانیسم‌های نور و شیمیایی، سبب اختلال در تنظیم اشتها، ضربان قلب، فشار خون، درجه حرارت بدن، تمركز و پاسخ‌های خودكار مانند هوشیاری می‌شود.

به علت اثرات سریع و طولانی (24-8 ساعت) آن، این ماده جایگزین كوكائین، هروئین و ماری‌جوآنا، در بسیاری از مناطق دنیا شد. این ماده خطرناك كه تحت عناوین مت، آیس، اسپید و كریستال (در محاوره) خوانده می‌شود، دارای فرم‌های تزریقی، خوراكی و استنشاقی و...  است. دكتر مك داول از دانشگاه كلمبیا در مصاحبه‌ای اعلام كرد: این ماده به سرعت سبب افزایش دوپامین در مغز می‌شود.

به دنبال مصرف این ماده خطرات فیزیكی و روانی زیر برای فرد ایجاد می‌شود: افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، آسیب عروق خونی كوچك مغزی كه می‌تواند سبب حملات سكته، اضطراب، پارانویا، بی‌خوابی و آشفتگی شود، در ضمن خطر ابتلا به ایدز (HIV)، هپاتیت B و C،‌ عفونت‌های دریچه‌های قلبی، ترس و متلاشی شدن سیاهرگ‌ها، عفونت ریه، آبسه،‌ذات‌الریه، سل، اختلالات كبدی و كلیوی نیز وجود دارد. اعتیاد به این ماده در نهایت سبب افسردگی و خودكشی می‌شود. به دنبال ترك این ماده، علائم روانی ممكن است ماه‌ها و حتی سال‌ها ادامه یابد.

مشاوره‌های رفتاری بیشترین اثرات درمانی را در این بیماران دارد. در این حالت به بیمار كمك می‌شود كه درباره خود، زندگی و رفتار خود بهتر بیندیشد و بتواند مهارت‌های خود را در مقابله با استرس‌های زندگی افزایش دهد.

بنابراین كریستال مت آمفتامین در دنیای ما وارد شده و آموزش قوی به افراد جامعه را می‌طلبد. به عبارت دیگر، آموزش و پرهیز از این ماده تنها كلید توقف اپیدمی كریستال مت در امروز، فردا و سال‌های آینده خواهد بود.

اي آقاي ما برس به داد ما

شنبه 18/7/1388 - 15:52 - 0 تشکر 157506

مصرف کنندگان تفننی مواد مخدر 5 تا 10 برابر مصرف کنندگان حرفه‌ای هستند

مشاور رئیس ستاد مبارزه با مخدر گفت: به طور معمول در همه جای جهان و همچنین ایران مصرف کنندگان تفننی و غیر دائم مواد مخدر 5 تا 10 برابر مصرف کنندگان دائمی و حرفه‌ای این مواد هستند

دکتر فرهاد طارمیان در گفتگو با خبرگزاری مهر تاکید کرد: معتاد دائم با مصرف کننده تفننی و یا کسی که دچار سوء مصرف مواد مخدر است تفاوتهای فراوانی دارد و به لحاظ تفکیک ظاهری هم سوء مصرف کنندگان را به سختی می توان از حرفه ای ها تشخیص داد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: بر این اساس تصویر سنتی موجود در اذهان جامعه از معتاد که فردی با قیافه و اندام تکیده و علائم مشخص است نیز موجب می شود که افراد داری سوء مصرف به عنوان معتاد شناسایی نشوند.

دکتر طارمیان با اشاره به اینکه این نوع نگاه هم صحیح است و هم غلط گفت : غلط است از این لحاظ که این تصویر تنها به افراد مصرف کننده مشتقات تریاک مربوط می شود و شامل مصرف کنندگان دیگر مواد نیست و صحیح است از این جهت که مراحل نهایی اعتیاد برای مصرف کنندگان مواد به ویژه در طبقه اجتماعی پایین جامعه است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: افراد این طبقه به دلیل سوء تغذیه و بهداشت نامناسب و نبود دیگر حمایتهای اجتماعی و عاطفی و استفاده پر خطر از مواد مانند استعمال سرنگ مشترک بسیار زودتر از دیگران به مراحل نهایی اعتیاد که شبیه همان تصویر سنتی از معتاد است می رسند.

مشاور رئیس ستاد مبارزه با مخدر در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تفاوت تاثیرات مصرف موادی مانند مشتقات تریاک و مواد مخدر شیمیایی تصریح کرد : تاثیر مواد شیمایی مانند کراک و شیشه برعکس تریاک است، تریاک ماده ای تخدیری و سست و کند کننده است اما به عنوان مثال شیشه ماده ای محرک است که سرعت فرد مصرف کننده را در برخی زمینه ها بالا می برد.

دکتر فرهاد طارمیان با تاکید بر اینکه به لحاظ فیزیکی مصرف کننده شیشه هیچ شباهتی به مصرف کننده تریاک و مشتقات آن ندارد گفت : در نهایت ظاهر افراد معتاد به شیشه به آن قیافه که در موردش حرف زدیم ختم نمی شود ولی آنها در ابتدا شاد، بذله گو و پر حرف نشان می دهند اما در نهایت به افسردگی ، پارانویا و شک و تردید شدید نسبت به همه اطرافیان مبتلا می‌شوند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد : برخی از مصرف کنندگان تریاک و یا مشتقات آن نیز هستند که سالهای سال به این مواد معتادند اما به دلیل تغذیه مناسب و ترک های گهگاهی ظاهرشان این مسئله را نشان نمی دهد، اما این مسئله به هیچ وجه به معنای عدم تاثیر مخرب این مواد بر بدن آنها نیست چرا که در درازمدت تاثیرات وحشتناک مصرف بر اندامهای درونی آنها بروز خواهد کرد.

این پژوهشگر اعتیاد همچنین با تصریح اینکه مصرف کنندگان مواد به طور معمول و همزمان چندین مواد مصرف می کنند گفت : اینگونه نیست که فردی تنها به یک ماده مخدر اعتیاد داشته باشد بلکه آنها به دلیل اینکه قبح مسئله نزدشان از بین رفته است همزمان چندین ماده را مصرف می کنند.

دکتر طارمیان افزود: اعتیاد این افراد که در اصطلاح علمی به آنها " مالتی دراگ یوزر " گفته می شود در یک ماده غالب است اما همزمان مواد دیگری را برای بالا بردن حس و حال نشئگی نیز مصرف می‌کنند که این مسئله نیز خطر رسیدن به انتهای خط نابودی آنها را تسریع می‌کند.

اي آقاي ما برس به داد ما

شنبه 18/7/1388 - 15:55 - 0 تشکر 157507

سن شروع اعتیاد 83 درصد معتادان ایران كمتر از30 سال است

معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی تهران با اعلام اینكه سن شروع اعتیاد در كشور كمتر از 30 سال است از افزایش مصرف كراك و شیشه خبر داد

به گزارش ایسنا، معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان تهران، گفت، تحقیق صورت گرفته به روی چهار هزار و 850 نفر از معتادان مراجعه‌کننده به مراکز دولتی ترک اعتیاد استان تهران نشان داد، سن شروع اعتیاد در 83 درصد موارد در سطح استان، پایین تر از رده سنی 30 سال است.

دکتر محمدرضا قدیرزاده ضمن اشاره به تحقیق یاد شده، افزود: بر اساس این تحقیق، 40 درصد نوع ماده مخدر مورد مصرف شیشه و کراک بوده است.

به گفته وی، این امر نشان دهنده این است که الگوی مصرف مواد مخدر در کشور به خصوص در استان تهران در حال تغییر بوده و از مواد مخدر سنتی همچون تریاک و حشیش به مواد مخدر صنعتی مانند کراک و شیشه تبدیل می‌شود.

معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان تهران، با تاكید بر این كه 41 درصد مراجعه‌کنندگان به این مراکز را نوجوانان رده سنی زیر 20 سال تشكیل داده بودند، کنجکاوی جوانان، فقدان آموزش مهارت‌های زندگی به آن‌ها و نداشتن مهارت‌هایی همچون مسئولیت‌پذیری، تفکر نقادانه، تمایل برای مقبولیت داشتن در گروه همسالان و نشان دادن اعتماد به نفس، بزرگ شدن و بلوغ را از علل کاهش سن اعتیاد ذكر كرد.

قدیرزاده افزود: الگوی مصرف مواد مخدر صنعتی از روش تدخینی به علت راحت‌تر بودن تزریق، پس از مدت کوتاهی به روش تزریقی تبدیل می‌شود که این امر سبب بالا رفتن آمار معتادان مبتلا به بیماری هپاتیت B وC و نیز بیماری ایدز می‌شود.

وی ویژگی‌های اعتیاد را شامل اشتیاق یا نیاز اجباری به استفاده مداوم از آن ماده، تمایل به افزودن مقدار مصرف به مرور زمان، پیدا شدن وابستگی‌های جسمی و روانی بر اثر استفاده از ماده مخدر و ظهور رفتاری اجباری برای پیدا کردن آن به هر وسیله و از بین رفتن نقش اجتماعی فرد معتاد دانست.

قدیرزاده در پایان ارتقای سطح آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد به صورت گسترده‌تر توسط دستگاه‌های متولی امور جوانان همچون آموزش و پرورش، سازمان ملی جوانان، وزارت علوم و نیز نیروی انتظامی را از جمله راه‌كارهای كاهش اعتیاد در جامعه خواند.

اي آقاي ما برس به داد ما

شنبه 18/7/1388 - 15:59 - 0 تشکر 157508

بچه های انجمن اجتماعی باید بگم که همه این آمار مربوط به شش مامه ی اول سال 88  هست .

اي آقاي ما برس به داد ما

يکشنبه 3/8/1388 - 11:30 - 0 تشکر 160551

گزارش قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره مصرف شیشه

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: متاسفانه سرعت افزایش مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی مانند "شیشه" به شدت بالا است

طه طاهری این مسئله را در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر میزان رشد مصرف شیشه در کشور عنوان و تاکید کرد: متاسفانه قیمت ماده مخدر شیشه که یک مخدر گران قیمت و بسیار مخرب محسوب می‌شود در یک سال اخیر از 120 میلیون تومان برای هر کیلو به 25 میلیون برای هر کیلو کاهش یافته است و این مسئله نشان می‌دهد که میزان مصرف این ماده مخدر خطرناک بسیار بالا رفته و ما نیز شاهد میزان افت قیمت آن هستیم.

این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین با اشاره به دیگر نشانه‌های میزان مصرف یک ماده مخدر اظهار داشت: با نگاهی به آمار مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و ترک اعتیاد و رصد کردن رفتارهایی که معتادان به این ماده مخدر از خود نشان می‌دهند به نوعی دیگر متوجه افزایش میزان مصرف کنندگان این ماده مخدر می‌شویم.

این کارشناس آسیبهای اجتماعی با اشاره به تبعاتی که مصرف این گونه مواد مخدر برای مصرف کنندگان دارد، گفت: مواد مخدری مانند تریاک و هروئین مصرف کننده را منزوی و درون گرا می‌کنند اما مواد مخدر صنعتی جدید به دلیل محرک بودن، بر فرد تاثیراتی می‌گذارد که موجب واکنشهای عجیب و غریب و خطرناک آنها به محیط و اطرافیان خود می‌شود.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به غیر قابل قبول بودن قوانین موجود برای برخورد با توزیع کنندگان و مصرف کنندگان این نوع از مواد مخدر گفت: از قوه قضائیه می‌خواهیم که یک قانون میان بر جدای از قوانین موجود برای برخورد قاطع‌تر و مناسب‌تر با این مسئله که سلامت و اخلاق جامعه را هدف قرار داده است، تهیه شود.

در هیچ جای دنیا پروتکل مشخصی برای درمان اعتیاد به اعتیادآورهای صنعتی تدوین نشده است در حالی که مراحل تحقیقاتی و مطالعاتی تدوین این پروتکل در ایران آغاز شده است

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با جدی خواندن تاثیرات مصرف اعتیادآورهای صنعتی و روان گردانها به علت نوع اثری که بر مصرف کنندگان می‌گذارد و محیط اجتماع را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اظهار داشت: شاخص‌ترین تاثیرات در مصرف ‌کنندگان شیشه این است که مصرف این مواد به هیچ وجه درمان ندارد، چرا که به جنون تبدیل می‌شود و اشتغال، تحصیل و فعالیتهای اجتماعی مصرف کنندگان این مواد به دلیل لزوم مراجعه آنها به مراکز درمان روانی کاملا دچار اختلال می‌شود.

طه طاهری، پشت ترویج مصرف اعتیادآورهای صنعتی و روان ‌گردانها را یک جریان سازمان یافته تجاری و فرهنگی دانست و گفت: از چهار سال گذشته در کشور ما پدیده مصرف مواد مخدر صنعتی در حال تبدیل به یک مسئله جدی است و ما نیز تمام توان دستگاههای اجرایی را به پرداختن موضوع مصرف اعتیادآورهای صنعتی و پروتکل درمانی آنها معطوف کرده ‌ایم.

بنا بر گفته های این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر هنوز درهیچ جای دنیا پروتکل مشخصی برای درمان اعتیاد به اعتیادآورهای صنعتی تدوین نشده است. در حالی که مراحل تحقیقاتی و مطالعاتی تدوین این پروتکل در ایران آغاز شده است.

این کارشناس آسیبهای اجتماعی افزایش نرخ جرم و جنایت را از تاثیرات اجتماعی شیوع مصرف اعتیادآورهای صنعتی در جامعه بیان کرد و افزود: مصرف ‌کنندگان این مواد بر خلاف مصرف ‌کنندگان مواد مخدر سنتی که درون گرا و گوشه گیر می‌شوند، هیجانی، پرخاشگر، ‌متمایل به جنایات سنگین و متوهم می‌‌شوند که این امر خطرناک بودن تاثیرات اجتماعی مصرف این مواد را نشان می‌دهد.

اي آقاي ما برس به داد ما

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.