• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 3035)
جمعه 10/7/1388 - 17:23 -0 تشکر 155814
نوروز پارسی ثبت جهانی شد

نوروز پارسی ثبت جهانی شد

به نقل از روزنامه وطن امروز:


گروه اجتماعی: نوروز و ردیف موسیقی ایرانی در فهرست میراث ناملموس جهانی ثبت شدند. این نخستین بار است که یک اثر ناملموس از ایران به ثبت جهانی می‌رسد. گفتنی است پرونده نوروز به عنوان یك اثر مشترك از سوی كشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، هند، قزاقستان، ازبكستان، پاكستان و تركیه و به عنوان سومین اثر در فهرست میراث ناملموس جهانی ثبت شد. ردیف موسیقی ایرانی نیز به عنوان یک اثر مستقل و چهل و پنجمین اثر جهانی بعد از نوروز دومین اثر میراث ناملموس جهانی از کشورمان شناخته شد.
نوروز جهانی
روز گذشته پرونده نوروز پس از مطرح شدن در كمیته‌ بین دولتی حفاظت از میراث ناملموس یونسكو پیش از اینكه فرصتی برای اعتراض بیابد، با تشویق حضار تأیید و ثبت شد. این رخداد مبارک و بزرگ در حالی به وقوع پیوست که آغاز ثبت‌ آثار ناملموس ایران در فهرست یونسکو با حضور اسفندیار رحیم‌مشایی به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت نهم کلید خورد و پس از ثبت ملی نوروز، پرونده این آیین پارسی با همکاری 5 کشور فارسی‌زبان دیگر برای ثبت به یونسکو ارائه شد. ثبت نوروز پارسی و ردیف موسیقی سنتی ایران به عنوان 2 اثر ناملموس در فهرست آثار جهانی اگر به عنوان بزرگ‌ترین موفقیت سازمان میراث فرهنگی در دولت نهم لحاظ نشود به‌طور حتم یکی از بزرگ‌ترین افتخارات دوران مدیریتی اسفندیار رحیم‌مشایی بر این سازمان خواهد بود. حرکتی که در دوران ریاست مشایی آغاز شد و با همت و تلاش کارشناسان ایرانی به سرانجام رسید. ثبت جهانی نوروز توسط یونسکو در حالی اتفاق می افتد که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران 4 سال پیش (در سال 84) مدارک و مستندات لازم برای ثبت این رویداد مهم سنتی و باستانی را به مراجع ذی‌ربط ارسال کرده بود اما کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری علت تاخیر چند ساله در ثبت جهانی پرونده نوروز در فهرست جهانی میراث غیرملموس یونسکو را ضرورت تغییر در ضوابط این نهاد بین‌المللی می‌دانند. از نظر آنها ثبت نوروز امکان بازشناسی آن را در سطح جهان به وجود می‌آورد و می‌تواند فرصتی برای هرچه بهتر برگزار شدن این آیین‌ ویژه ملی در کشورهای مختلف باشد.
ثبت جهانی ردیف موسیقی سنتی ایرانی
ردیف موسیقی ایرانی دومین اثر از کشورمان است که در فهرست میراث ناملموس جهانی ثبت شد. ردیف موسیقی سنتی موسیقی كلاسیك ایرانی مجموعه الگویی بنیادی برای اجرای موسیقی، بداهه‌پردازی و آهنگ‌سازی است و در حقیقت چند مجموعه از آهنگ محسوب می‌شود. گفتنی است؛ تار، سه‌تار، سنتور، كمانچه، نی، عود، قانون و ویولون، سازهای اصلی موسیقی كلاسیك هستند كه با آنها ردیف اجرا می‌شود. به گفته معاون حفظ،‌ احیا و ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ردیف موسیقی وسیله‌ای برای حفظ و انتقال میراث فرهنگی ایران در قالب ساختارهای زیبایی شناختی است كه به طور شفاهی از استاد به شاگرد منتقل می‌شود. این در حالی است که «موسیقی عاشیق‌لار» از جمهوری آذربایجان و «رقص تانگو» از كشور آرژانتین 2 اثر دیگری هستند كه در فهرست میراث ناملموس جهانی ثبت شدند.
پرونده‌های در انتظار ثبت جهانی
به گفته مدیركل دفتر ثبت آثار تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری روال ثبت پرونده در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسكو تغییر كرده است، به این شكل كه دیگر محدودیتی برای تعداد پرونده‌های فرستاده‌ شده از سوی كشورها وجود ندارد و این اجلاس سالانه شده است. این در حالی است که روال پیشین فرستادن پرونده به این اجلاس به این شكل بود كه 2 سال یك‌بار، یك پرونده مستقل و پرونده‌هایی نیز بدون محدودیت در تعداد به‌صورت مشترك به یونسكو فرستاده می‌شدند. بر این اساس حسینعلی وكیل اعلام کرد: پرونده‌های میراث معنوی ورزش‌های زورخانه‌ای و آیین پهلوانی، تعزیه، موسیقی مقامی خراسان، فرش عشایر فارس، فرش كاشان و خیمه‌شب‌بازی برای بررسی در اجلاس سال آینده و ثبت در فهرست میراث ناملموس یونسكو فرستاده شده‌ و یونسكو وصول آنها را اعلام كرده است.
ثبت آثار ایرانی در یک کشورعربی
كمیته‌ بین دولتی حفاظت از میراث ناملموس یونسكو امسال با حضور 114 کشور جهان در ابوظبی امارات برگزار شده و مدیریت آن برعهده‌ «‌آواز علی صالح‌الموسوی» از كشور امارات عربی متحده است. فهرست میراث ناملموس دارای 2بخش «در معرض خطر» و «نمایندگان» است و امسال برای نخستین‌بار آثار در بخش «در معرض خطر» ثبت می‌شود. اگر اثری در این فهرست ثبت شود، می‌تواند از كمك مالی كه برای حفاظت از این آثار در نظر گرفته می‌شود، بهره‌مند شود. امسال 12 نامزد از 8 كشور به این بخش پرونده فرستاده‌اند. «نمایندگان» بخش دیگر این فهرست است که تاكنون 90 اثر در این فهرست ثبت شده‌. این 90 اثر شامل پرونده‌هایی است كه پیش از این، در فهرست شاهكارهای شفاهی یونسكو به ثبت رسیده بود. كنوانسیون میراث معنوی یا ناملموس در سال 2003 میلادی با هدف حفاظت از میراث ناملموس به تصویب رسید. در این كنوانسیون به رفتارها، شیوه‌های ارائه، نمودها، دانش‌ها، مهارت‌ها، وسایل و اشیا، مصنوعات دستی و فضاهای فرهنگی مرتبط با آنها پرداخته می‌شود كه نسل‌به‌نسل توسط جوامع، گروه‌ها و برخی افراد منتقل شده و در برخی موارد نیز افراد در پاسخ به محیط، طبیعت و تاریخ آنها را دوباره خلق می‌كنند. تاكنون 114 كشور عضو كنوانسیون میراث ناملموس یونسكو شده‌اند.

   

  شهری به آتش می کشیم گر تو لبت را تر کنی

 ما چون گلی در دست تو ، کاش ما را پرپر کنی

 بر رشته های معجر زهرا (س) قسم سید علی

 خنجر به حنجر می زنیم گر تو هوای سر کنی..

جمعه 10/7/1388 - 21:48 - 0 تشکر 155884

به نام خدا

دوستان سلام

می وتنم بگم خوبه.

و یه نظر هم داشتم كه بهتره این بحث منتقل بشه به انجمن فرهنگ و هنر.

موفق باشید

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
دوشنبه 13/7/1388 - 20:42 - 0 تشکر 156483

سلام سلام سلام

چه خوب شد

سعید جون بهت تبریک می گم نوروزمون ثبت شد بیا

دلتان شاد و لبتان خندان

در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
سه شنبه 5/8/1388 - 14:51 - 0 تشکر 160869

به نام خدا

و چیزی غیر از این نیست

تمام دنیا به ایرانیان مدیون هستن

از تمدنی7000ساله که اسناد حقوق بشر درش هست

و تا علم هایی که توسط ایران و اسلام به همه جا رسیده باید ثبت بشه

در زمان قرون وسطی که اروپاییان همدیگه رو میخوردن

ایران مهد تمدن بود و دانشمندان و حکیم ها و راضی دان ها ومنجمین و شاعراش رو داشت صادر میکرد

گذر زمان

تاریخ گواه همه این موضوعاته

از با رقه ي عشق چنان سوخته ام

کز سوختنم عاشقي آموخته ام

نامردم اگز منت مردم بکشم

من ديده به زهرا و علي دوخته ام

**

يا علي مدد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.