• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 3250)
چهارشنبه 8/7/1388 - 13:37 -0 تشکر 155311
|::|-|::| تاریخچه اجتماعی |::|-|::|

با سلام

شاید با این سوال مواجه شده باشید که جامعه ای که توش زندگی میکنیم چطوری ساخته شده و اصلا قبل از جوامع انسان های اولیه چطوری زندگی میکردند ؟

خب در این تاپیک با همفکری و همراهی دوستان میخوایم به این مسائل بپردازیم ، یعنی اینکه میخوایم تو این تاپیک یه تاریخچه ای کامل از ایجاد اولین جوامع بشری بوجود بیاریم و علل پیشرفت و یا نابودیشون رو بررسی کنیم.

خب اولین سوالی که باید مطرح بشه اینه که اصلا انسان قبل از اجتماعات زندگی اجتماعی داشته یا نه ؟

حالا دوستان یکی یکی بیان تا در این مورد به بحث و گفت و گو بپردازیم ، اگه لطف کنید گفته هاتون هم از نظر شخصیتون و هم از منبعی خاص باشه ممنون میشم .

مباحث بعدی بعد از دوره اول بحث در مورد زندگی اجتماعی !

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
چهارشنبه 8/7/1388 - 15:4 - 0 تشکر 155335

به نام خدا

سلام

انلاکر گرامی ممنون لز بحث خوبت 

اما در مورد سوالتون :اونجور که ما در تاریخ خوندیم و از جاهای دیگه اطلاعات کسب کردیم در گذشته حتی زندگی های اجتماعی بوده وحتی بهتر از امروز 

اما کاش که شما سوالتونو کمی روشن تر میگفتید و مسئله رو بازتر میکردید تا بتوانیم بهتر در موردش صحبت کنیم

منتظر حضور دوستان خوب هستیم

چهارشنبه 8/7/1388 - 15:15 - 0 تشکر 155341

با سلام

جناب بوفون بزارید خودم توضیح بدم در مورد این موضوع تا کمی بهتر موضوع رو درک کنید.

ببینید انسان از بدو تولد طالب زندگی اجتماعی بوده ولی سوالی که اینجاست اینه آیا انسان از روز تولدش اجتماعی بوده یا نه ؟ یعنی اینکه به اعتقاد ما خداوند آدم رو خلق کرد ، این مسئله نشون میده که در ابتدا انسان فقط یک نفر بود آیا تعامل اجتماعی با سایرین داشته یا نه ؟ اینم میشه اینکه آیا انسان اجتماعی زندگی کرده یا نه ؟ خب همونطور که میدونیم آدم هم انسان بود و دارای احساسات پس تنها و تکی نمیتونسته زندگی اجتماعی داشته باشه ، در این جا میگیم که انسان طالب زندگی اجتماعی بوده ولی اجتماعی نبوده که بهش بپیونده !

و بعد از اون قضایا و فرستاده شدن به زمین خاکی ، اولین زندگی اجتماعی که به اون میگیم خانواده تشکیل شد  و ...

حالا منتظر نظرات دوستان هستم تا بدونیم این مسئله که آیا در ابتدای خلقت انسان ، انسان اجتماعی بوده یا اینکه خواستار اجتماع بوده !

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
جمعه 10/7/1388 - 15:22 - 0 تشکر 155747

به نام خدا - سلام .

بنا به قر آن کریم وقتی حضرت آدم آفریده شد خداوند کسی رو به نام حوا و از جنس حضرت آدم آفرید تا آدم تنها نباشد . پس انسان اجتماعی خواه بوده و خداوندم نیاز او را با دادن یک جنس مخالف برطرف کرد که کوچکترین و اولین اجتماع یعنی خانواده را تشکیل دهند .  

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

يکشنبه 12/7/1388 - 18:8 - 0 تشکر 156287

با سلام

خب پس متوجه شدیم که اولین جامعه ، خانواده بود ، یعنی اینکه ساده ترین جامعه انسانی که میتونسته وجود داشته باشه ! حالا سوال بعدی من اینه که این جامعه چطوری و چگونه با هم تقسیم کار کردند ، اصلا الگوشون برای تقسیم کار چی بوده ؟ آیا همه اعضای این جامعه به یک کار مشغول بودند ؟ دلیل اینکه به کارهای مختلف رفتند چی بود ؟ و در یک زبان اصلا معنی تقسیم کار در جامعه چیه ؟

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
يکشنبه 12/7/1388 - 20:42 - 0 تشکر 156305

با سلام

خب من ادامه میدم ، ولی شرط داره اونم اینه که تو بحثای من کمتر دنبال پست های بی مورد برید و فقط در مورد مبحثی که ذکر کردم صحبت کنید و بحث کنید تا به یه نتیجه برسیم ، الان هنوز پرونده این بحث تموم نشده و از دوستان میخوام که تو این بحث شرکت کنند تا با هم فکری هم این تاپیک رو به پایان برسونیم ! یه سوال دارم از همه شما اونم اینه که یعنی تاریخچه چطور زندگی کردن در اجتماعتون براتون مهم نیست؟

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
دوشنبه 13/7/1388 - 13:5 - 0 تشکر 156375

این که انسان طالب اجتماع بوده و اولین جامعه خانواده بوده درسته ولی من با اجازه دوستان یه نکته ای رو در باره خلقت حضرت حوا عرض کنم :

حامد جون گفته:

وقتی حضرت آدم آفریده شد خداوند کسی رو به نام حوا و از جنس حضرت آدم آفرید تا آدم تنها نباشد . پس انسان اجتماعی خواه بوده و خداوندم نیاز او را با دادن یک جنس مخالف برطرف کرد که کوچکترین و اولین اجتماع یعنی خانواده را تشکیل دهند .

در حالیکه هدف خلقت حضرت حوا اصلا برای برطرف کردن تنهایی یا رفع نیاز آدم با جنس مخالف نبود.

من این حرفم رو با حدیثی از امام صادق (ع) ثابت میکنم که در ص42 کتاب"زن در آینه جمال و جلال" آقای جوادی آملی نقل شده قسمت ابتدایی این حدیث به این صورت هست:"خداوند حوا را پس از آفرینش آدم بطور نوظهور پدید آورد و آدم با دیدن او حس انس داشت. خداوند به آدم یاد داد که ازدواج با حوا را از او(یعنی از خود خدا) بخواهد و سپس خداوند شهوت جنسی را به آدم عطا نمود و ..."

و اما بحث ما که در باره پیدایش جوامع هست، از جامعه ی خانواده تا ایجاد جامعه ی مدنی یک دوران و بازه ی زمانی وجود داره که با جوامع روستایی و شبه روستایی پر شده  جوامعی که به خاطر حفظ منافع و رفع مصائب مشترک ایجاد شد.

 

 

دل به اوج سپار و فرصت پرواز را از پرنده جان دريغ مدار

                    که ذات انسان در فرا رفتن است که ظهور ميابد نه در فرو ماندن

                                        سيد شهيدان اهل قلم - آويني

دوشنبه 13/7/1388 - 23:17 - 0 تشکر 156505

با سلام

خب اجتماعاتی که تشکیل شدند در اوایل ، برای این بوده که نیاز هاشون رو بر آورده کنند ، اما نیاز های انسان ها فقط مادی نبود بلکه ، همونطور که همه به خدا اعتقاد داریم و به دنیای بعد از مرگ اعتقاد داریم برای اون دنیا هم تلاش میکردند ، همنوطور که مشاهده شده در مقبره های قدیمی در قبر های انسان ها کوزه های گلی قرار میدادند و یا اینکه مایحتایج روزانه رو در قبر ها قرار میدادند ، مورخان ، در ایران قبر هایی پیدا کردند که در اون قبر ها کوزه ای بود و یک مسیری وجود داشت که آب رو به قبر ها هدایت میکرد ، یا اینکه در مصر در مقبره های بعضی از فراعنه مایحتاج روزانه یک انسان معمولی رو پیدا کردند !

از این موضوع متوجه میشیم که انسان ها فقط برای خوردن و خوابیدن اجتماع رو تشکیل ندادند بلکه برای هدف دیگه که هدف اصلی بوده اجتماعات بزرگ و کوچک رو ایجاد کردند !

قبل از دوره تاریخی انسان ها اکثرا در غارها زندگی میکردند و از تمدن بدور بودند  و رفته رفته که به سمت دوره تاریخی اومدند و خط رو کشف کردند اجتماعات بزرگی رو ایجاد کردند که رفته رفته به دنیای امروزی تبدیل شدند.

پس به این نتیجه میرسیم که هدف تنها اهداف مادی نبود و همینطور اجتماعات پیشرفته رفته رفته به سمت کشف خط بود که پیشرفت شدند !

و اما سوالاتی که پرسیده بودم !

راستش من سوالاتی که میپرسم خودم نباید همش بلد باشم واسه همین بعضی ها رو میدونم و باقی رو میخوام دوستان به من کمک کنند تا بدونم و بدونیم ، حاصل تفکر همه میشه یه بحث خوب !

در مورد تقسیم کار اطلاعاتی ندارم و از دوستان میخوام بهم بگند تا منم بدونم !

اونطور که از احادیث و آیات اومده کار هاشون تقسیم شده بود ، یعنی اولین جامعه که خانواده حضرت آدم بود ، یک فرزند چوپان و یک فرزند کشاورز و ...

احتمالا به این خاطر بود که هم هدف معنوی که توضیح دادم قبلا رو تامین کنند و هم نیاز مادیشون رو !

و به نظر من معنی تقسیم کار اینه که همه انسان ها برای رسیدن به اهدافی که قبلا توضیح دادم بسیج میشند و این شد که کم کم جوامع بزرگ و کوچک ایجاد شدند !

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
جمعه 24/7/1388 - 2:50 - 0 تشکر 158655

با سلام

از بابت دیر آپدیت شدن این تاپیک از دوستان عذر خواهی میکنم  ، راستیش منتظر مونده بودم جوابای بیشتری دوستان بدند و اما ادامه بحث ؛

خب ، متوجه شدیم که اجتماعات اولیه برای رسیدن به هدفی تشکیل شدند و این موضوع رو هم متوجه شدیم که نیاز ها و اهداف انسان همگی مادی نیستند بلکه به اعتقادات و معنویات نیز مرتبط میشند ، از این رو مردم تصمیم گرفتند تا با برنامه ریزی مدون به نیاز هاشون برسند.

همونطور که میدونید مردمی که خودشون رو یک قوم ، یک جامعه و یک قبیله مینامیدند محلی رو برای حفظ شدن از گرما و سرما و در یک زبان امنیت میخواستند ، اوایل انسان ها برای این که بتونند از گزند عوامل طبیعی و حیوانات بدور باشند به غارها پناه بردند ، انسان ها سالیان دراز در غارها زندگی میکردند ، با این حال باید با هم ارتباط برقرار میکردند ، انسان نیاز داشتند تا بهم بفهومنند چه چیزی اتفاق افتاده پس صحبت کردن رو یاد گرفتن و بعد از اون استفاده از خطوط تصویری که میشه گفت این تصاویر باعث این شدند که خط های امروزی بعد از تکامل بوجود بیاند ، مشکل خط هم کم کم طی زمان حل شد.

قبل از اون قبیله ها ، برای اینکه به اون هدف خاص که مد نظر همه بود برسند باید یک پیشوا انتخاب میکردند ؛

حالا بحث ما از اینجا شروع میشه که اولین افرادی که به عنوان رهبر و پیشوای یک قبیله انتخاب میشدند چه کسانی بودند و چطوری انتخاب میشدند و چطوری جامعه رو به سمت نیاز ها و اهداف راهنمایی میکردند ؟ آیا در اون زمان هم به صورت رای گیری رهبران رو انتخاب میکردند یا اینکه رهبری هر قبیله مورثی بوده و این رهبریت به نفر بعدی میرسیده ؟

از دوستان تقاضا میکنم به این تاپیک پاسخ بدند تا بتونیم با هم این تاپیک رو تا آخر به پایان برسونیم و بتونیم یه آرشیو تاریخی از اجتماعات اولیه تا کنون داشته باشیم !

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
دوشنبه 11/8/1388 - 19:25 - 0 تشکر 161856

سلام

فکر کنم بحث به اینجا رسید که چطور رهبر و پیشوا رو انتخاب میکردن؟!.....

اول باید ببینیم که رهبرو پیشوای یک جامعه معمولا چه ویژگی هایی داشته.......معمولا با تجربه ترین و با هوش ترین و مدیرترین و قویترین فرد قبیله به عنوان رهبر و پیشوای قبیله انتخاب میشد

حالا چه جوری انتخاب میشد.....از ابتدای تاریخ تا عصر حاضر این سه شیوه که عرض میکنم وجود داشته و اکثرا با همین سه شیوه پیشوا در راس جامعه قرار میگرفته:

با رای گیری که امروزه که در کشورهای که انتخابات و دموکراسی حاکم هست شاهد اعمال این شیوه هستیم

به روش موروثی که امروزه کشورهایی با نظام پادشاهی دنباله رو اون هستن

با زور و کودتا که با گذشت سال ها و متمدن شدن بشر هنوز هم شاهدیم که در اغلب کشورها پیشوا با کودتا به قدرت میرسه

حالا چه عواملی باعث زوال یا بقای  جوامع از ابتدای تاریخ تا به حال شده؟چون جوامع قدرتمندی از صفحه تاریخ پاک شدن پس حتما دلایلی داشته!

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.