• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 804)
پنج شنبه 26/6/1388 - 19:45 -0 تشکر 152089
و تنها مقاومت می ماند

اولین انتخابات پارلمانی لبنان پس از عقب نشینی نیروهای سوریه از این كشور كه طی چهار یكشنبه پیاپی در سراسر لبنان برگزار شد ۲۹/۰۳/۸۴ پایان یافت.

 

 

 

آخرین مرحله این انتخابات كه مرحله سرنوشت ساز آن نیز قلمداد می شود در شمال این كشور در میان رقابت شدید جریان های سیاسی طرفدار و مخالف سوریه با برتری جریان همپیمان سعد حریری [فرزند نخست وزیر پیشین این كشور] به گمانه زنی های ضد و نقیض پایان داد.

 

 

 

بدین ترتیب جریان سیاسی المستقبل به رهبری سعد حریری بیشترین كرسی های پارلمان را دراختیار گرفت.

 

 

وفاداران به سوریه كه در پارلمان قبلی اكثریت مجلس را به خود اختصاص داده بودند این بار با محوریت میشل عون فرمانده سابق ارتش نتوانستند بیشتر از ۲۱ نماینده از مجموع ۱۲۸ نماینده را كسب نمایند.

 

 

 

فراكسیون مقاومت با محوریت حزب الله كه در بهترین شرایط با ۱۲ نماینده در دور قبلی مجلس ایفای نقش می كرد موفق شد ۳۵ نفر از طرفداران خود را راهی دستگاه قانونگذاری كند.

 

 

 

 

براساس گزارش ها نتیجه انتخابات در شهرهای شمالی كه ۲۸ نماینده از آن مناطق راهی مجلس می شوند جنجال و كشمكش هایی نیز درپی داشته است.

 

 

 

ادامه در پاسخ ها 

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

پنج شنبه 26/6/1388 - 19:51 - 0 تشکر 152090

روزنامه كثیرالانتشار النهار چاپ بیروت در مورخه۳۰/۰۳/۸۴

با اشاره به سختی های مرحله اخیر از مراحل چهارگانه و بازتاب اعلان نتایج مناطق شمالی به نقل از سلیمان فرنجیه یكی از چهره های شاخص مسیحیان مناطق شمالی (وزیر و نماینده مجلس) می نویسد: تعداد هشت نفر از نمایندگان مسیحی منطقه شمال (رقیبان سلیمان فرنجیه) كه در حوزه انتخابیه مسیحیان رای لازم را كسب نكرده اند با برخورداری از آرای اهل سنت منطقه راهی مجلس شده اند. او سعد حریری را متهم به خرید آرای مسیحیان و دست كاری در نتایج انتخابات كرده است.

میشل عون هم پیمان سلیمان فرنجیه مدعی است اگر انتخابات بدور از حساسیت های طائفه ای برگزار می شد ائتلاف المستقبل قادر نبود جناح اكثریت مجلس را تشكیل دهد

.

او با حمله شدیداللحن به كاندیداهای پیروز مسیحی كه با پیوستن به سعد حریری و برخورداری از حمایت های مالی و تبلیغاتی وی وارد مجلس شده اند اظهارداشت: آنهایی كه با كمتر از ۱۵ درصد آرای طائفه مسیحی وارد پارلمان شده اند نماینده مسیحیان نمی باشند، او با متهم كردن این افراد به اینكه با رای و پول اهل سنت وارد مجلس شده اند تاكید كرد این نمایندگان قادر نخواهند بود از نیازهای طائفه مسیحی دفاع و حمایت كنند.

صرفنظر از صف بندی ها و پس دردهایی كه به طور معمول هر انتخاباتی از خود بجای می گذارد صاحبنظران بین المللی نتیجه این انتخابات را گامی درجهت استقلال سیاسی لبنان برشمرده و از آن به عنوان قدرت نمایی ملی در پاسخ به زیاده خواهی بیگانگان خصوصا سیاستمداران آمریكایی یاد كرده اند.

راجح الخوری نویسنده لبنانی در پاسخ به پندار و اظهارات مقامات آمریكایی خصوصا سخنگوی كاخ سفید كه پدیده انتخابات را ودیعه ای وارداتی برای لبنان و دمكراسی را هدیه ای از سوی بوش برای مردم این كشور تلقی می كند
طی مقاله ای در روزنامه النهار

۱/۶/۲۰۰۵ نوشت: آیا مقامات آمریكایی فراموش كرده اند كه چه مقدار كرامت ملی را در لبنان زیر پا گذاشته اند؟ آیا فراموش كرده اند كه به دلیل سیاست های ارباب مابانه كاخ سفید هویت لبنانی ها در پرتگاه سقوط واقع شد؟ آیا فراموش كرده اند كه وقتی هنری كسینجر در سال ۱۹۷۳ نتوانست در فرودگاه بیروت از هواپیمایش خارج شود چگونه اظهارداشت حال كه حكومت لبنان نمی تواند امنیت او را تامین كند چرا این كشور را تحویل فلسطینی ها نمی دهند؟

الخوری با لحنی انتقادآمیز نسبت به سیاستمداران آمریكایی ادامه می دهد: آیا مقامات آمریكایی می دانند كه مردم لبنان سابقه ای درخشان در دموكراسی و برگزاری انتخابات دارند؟ آیا آنها می دانند تجربه دموكراسی در لبنان ریشه دارتر از فلوریدا همان منطقه ای كه بوش را به ریاست جمهوری رسانده است می باشد؟

درحالی كه رسانه های طرفدار غرب در تلاشند اینگونه القاء نمایند كه مقاومت لبنان پایگاه مردمی نداشته و صرفا با تحریك دولت های خارجی ازجمله سوریه و ایران وارد ماجراجویی سیاسی و نظامی علیه اسراییل شده است، سایت خبری بی بی سی در مورخه ۶/۶/۲۰۰۵ با اشاره به پیروزی قاطع ائتلاف حزب الله و حركت امل در حوزه انتخابیه جنوب نوشت: این ائتلاف توانسته است با طرح شعار مقاومت در برابر تجاوزات اسراییل تمام كرسی های پارلمانی این منطقه را به خود اختصاص دهد.

در همین گزارش آمده است: دولت در زمانی كه فشارهای سیاسی علیه مقاومت، سوریه و ایران افزایش یافته است و آمریكا درصدد است با اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ ابعاد داخلی این مصوبه را به اجرا درآورده و حزب الله را خلع سلاح نماید، مردم لبنان به كاندیداهای این ائتلاف كه با شعار حفظ اسلحه مقاومت در برابر اسراییل وارد میدان شده اند، رای مثبت داده است.

خبرنگار بی بی سی در بیروت خانم كیم غطاس با توصیف فضای انتخابات در مناطق جنوبی آورده است: رای دهندگان به لیست مقاومت انسان هایی بسیار باانگیزه و جدی هستند.

برخی از صاحبنظران با بررسی سوابق و ارتباطات نمایندگان جدید پارلمان لبنان معتقدند اگرچه صف بندی های سیاسی بر مبنای وفاداری و یا مخالفت با سوریه شكل گرفته است ولی نقطه اشتراك اكثر قریب باتفاق نمایندگان تمجید از گذشته مقاومت و تاكید بر ضرورت استمرار آن است.

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

پنج شنبه 26/6/1388 - 19:54 - 0 تشکر 152092

آقای رفعت سید احمد از نویسندگان برجسته مصری در هفته نامه الاسبوع با اشاره به جایگاه برجسته مقاومت و رهبران آن و با ذكر نام آقای سید حسن نصرالله و احترام ایشان در بین تمام اقشار لبنان نوشت: رهبری مقاومت به دست مردی است كه نه فقط لبنانی ها بر او و رفتارش اتفاق نظر دارند بلكه در تمام كشورهای عربی مورد احترام و جایگاه است.

او ادامه می دهد: این مقاومت وزنه كشورهای عربی را در برابر اسراییل سنگین كرد و امنیت ملی جهان عرب را تضمین نمود و براین اساس مورد احترام همه جناح های داخلی لبنان است هرچند كه آمریكا تلاش می كند این مقاومت را جدای از اقشار عمومی مردم معرفی كند. این انتخابات نشان می دهد كه در مرحله آینده حزب الله با استفاده از ظرفیت های عملیاتی و بهره گیری از حمایت های مردمی و با حضور قوی تر در پارلمان قادر است از منافع ملی و امنیت لبنان بهتر از هر زمان دفاع و حمایت كند.

تصور می شود بهتر از هر جریانی دولت آمریكا، سیاستمداران و سیاست سازان كاخ سفید پیام انتخابات لبنان را درك كرده و به سختی های برنامه های خود پس از این انتخابات واقف شده اند. خانم راغده درغام خبرنگار الحیات در واشنگتن در گزارشی كه در مورخه ۱۹/۰۶/۲۰۰۵ آن را منتشر كرد نوشته است.

منابع مطلع تاكید كرده اند كه آمریكا نسبت به آ ینده نگرانی دارد خصوصا اینكه حزب الله با دستیابی به فراكسیونی قوی در پارلمان وارد مجلس شده است.وی ادامه داده است: آمریكا درحال بررسی نحوه برخورد با سلاح حزب الله و فراكسیون پارلمانی آن است.

خانم راغده درغام با استناد به منابع خود افزوده است آمریكا اصرار دارد پرونده حزب الله در چارچوب مسایل بین المللی و با همكاری فرانسه و انگلستان كنترل شود و خلع سلاح این حزب به دولت لبنان واگذار خواهد شد.

یكی از نویسندگان روزنامه النهار در مقاله ای می نویسد:

آمریكایی ها به دنبال ناكامی های قبلی خود در فضای سیاسی منطقه به دنبال برگزاری شكلی انتخابات در لبنان هستند تا از این رهگذر مشكلات سیاسی خود وبحران های امنیتی اسراییل را مرتفع سازند:

با این وصف اگر رهبران آمریكایی از این طریق به اهداف خود نائل آیند انتخابات را مظهر دموكراسی در لبنان قلمداد می كنند در غیر اینصورت اقدامات و تصمیمات صحیح كه از مجاری قانونی و رسمی صورت گرفته باشد ازنظر آنها غیرقانونی است و از همین رهگذر تصدی پست ریاست جمهوری توسط آقای امیل لحود را مطابق با اصول دموكراسی نمی دانند و یا بر انتخابات پیروز ایران برچسب های ناروا وارد می سازند.

كارشناسان خاورمیانه ای معتقدند این انتخابات توانسته است محوریت از هم گسیخته اهل سنت لبنان كه به طور سنتی در سه منطقه شمال، وسط و جنوب پراكنده بود را متمركز كند.تا قبل از این آقای رفیق حریری قطب سیاسی اهل سنت در صیدا و عمركرامی قطب سیاسی اهل سنت در طرابلس و آقای سلیم الحص نیز محوریت اهل سنت در بیروت به حساب می آ مد.

این انتخابات كه در فضای احساسی و عاطفی پس از ترور رفیق حریری انجام شد،سعد حریری را به عنوان قطب شاخص اهل سنت لبنان وارد پارلمان كرده است او می تواند كاندیدای اصلی نخست وزیری باشد و یا از هر مهره ای كه حمایت كند به این سمت نائل خواهد آمد.

آقای طلال سلمان سردبیر السفیر در این باره می نویسد:امیدوارم این پیروزی برای آقای سعد حریری كه برای اولین بار فعالیت سیاسی را تجربه می كند مبارك باشد. وی با پیروزخواندن سعد حریری ادامه می دهد سعد با این پیروزی زعامت جدید اهل سنت را دراختیار گرفته است.

نكته قابل توجه اینست كه پارلمان جدید با خصوصیات مورداشاره چه وظایف مهمی را در دستور كار خود قرار می دهد و آیا آمادگی ایفای نقش در پرونده های پیچیده و سخت را نیز دارد؟

نمایندگان این دوره می توانند با عزمی ملی در راه القای طائفی گری سیاسی گام بردارند و با تصویب قانونی جدید كمك نمایند تا همه مسئولین از رییس جمهور تا وزراء و نمایندگان به جای پرداختن به مسایل سیاسی از دریچه تنگ طائفی گری با نگاهی ملی به حل و فصل مسایل بپردازند و درعین حال می توانند با بهره گیری از فرصت نمایندگی به انتقام جویی از رقیبان سیاسی خود همت گمارند.

ولی همگان واقفند هر الگویی كه انتخاب می كنند بایستی متضمن استقلال و وحدت ملی این كشور باشد درغیر اینصورت این كشور كوچك قادر نیست با بحران های ساختگی كشورهای بزرگ دست و پنجه نرم كند.

غسان توینی صاحب امتیاز روزنامه النهار در این زمینه می نویسد: مجلس جدید وظیفه دارد به این نكته كه در پیمان طائف نیز آمده است بپردازد و آن برنامه ریزی برای الغای طائفه گری سیاسی است. به نظر كارشناسان مهمترین مساله ای كه استقلال و یكپارچگی لبنان را تضمین می كند و دریچه اصلی برای دستیابی به تمام خواسته های ملی به حساب می آید پافشاری بر روی اصل مقاومت است.

همین مقاومتی كه توانست كشور را از حضور ارتش بیگانه آزاد كند همین مقاومتی كه توانست اسرای وطن را بازگرداند.

همین مقاومتی كه توانست معادله پیروز و شكست خورده را در مقابل ارتش اسراییل دگرگون سازد.

همین مقاومتی كه توانست فضای مناسب برای برگزاری انتخابات در كشور را در سخت ترین شرایط و پس از عقب نشینی سوریه كه می رفت فتنه های بزرگتری خلق شود تامین نماید.

همین مقاومتی كه رفیق حریری را بر آن داشت برنامه های اصلاحات سیاسی خود را بر مبنای آن تنظیم كند و بر همین اساس برنامه ها و دیدارهای مشترك خود با رهبران مقاومت را در واپسین روزهای زندگی اش فشرده و متعدد ساخت.

همین مقاومتی كه در چارچوب قانون طائفی وارد معركه انتخاباتی شده و تمام كرسی هایی را كه به حسب قانون می توانست به نفع خود كسب كرده است.قادر است در سال های آینده و در عمر مجلس جدید بازهم نقطه گرانسنگ توافقات ملی، یكپارچگی و استقلال كشور باشد.

نگرانی امروز واشنگتن براساس اظهارات خبرنگار الحیات فقط ناشی از پیروزی این مقاومت نیست بلكه ناشی از آن است كه تمام و یا اكثر قریب به اتفاق راه یافتگان به پارلمان جدید بر ضرورت و تداوم آن اتفاق نظر دارند و بر همه جهانیان واضح شده است كه مقاومت لبنان بیشتر از آنكه به كشورهای منطقه وابستگی داشته باشد، جوشیده از مردم لبنان و وابسته به همین ملت است.

نویسنده: حسین صفدری

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.