بنام خدا
سلام
ممنونم از توصیه های خانومهای محترمه كه در مورد سیب زمینی سرخ كرده به مطالب من اضافه كردند.
اما اینبار دستور پخت خورش قیمه
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:
لپه : برای هر نفر یك مشت یا یك استكان(البته این مقدار دستور مامانمه)
گوشت گوساله(علت گوساله بودن رو در طرز تهیه میگم): برای هر نفر 4 تا 5 تكه بازم بستگی
به خودتون داره
پیاز: یك عدد متوسط
لیمو عمانی: 4 تا 5 عدد(به جای لیمو عمانی میتونید از آبلیموی تازه هم استفاده كنید)
رب گوجه فرنگی: یك قاشق غذا خوری پر (اگه خواستید یكمی بیشتر میتونید اضافه كنید)
زرد چوبه: یك قاشق چایی خوری شایدم مربا خوری
نمك، فلفل سیاه : به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
آب: برای طبخ غذا
چیبس خلالی( برای اونایی كه آموزش سرخ كردن سیب زمینی رو یاد نگرفتند): برای روی
خورش
طرز تهیه:
درسته كه گفتم مقدار لازم مواد رو از مامانم گرفتم. اما طرز تهیه مامانم رو قبول ندارم و روش خودم رو دارم.
ابتدا تكه های گوشت رو در روغن كمی سرخ میكنیم. گفتم گوشت گوساله، چون خودم از گوشت گوسفند بدم میاد(آخه بو میده). مخصوصاً اگه غدد لنفاوی قاطیش باشه كه دیگه اونوقت نمیشه خوردش. برای همین گوشت گوساله كه هم ارزون تر و هم خالص تر هست رو استفاده كنید. البته مشكلش سرد بودن هستش.
خب گوشت ها رو باید سرخ كنید به دو دلیل:1- بهتر شدن مزه گوشت2- سرعت در پخته شدن و مطمئن از كشته شدن باكتریهایی كه تو 100 درجه كشته نمیشن.
وقتی كمی گوشتها سرخ شد لپه هایی كه شسته شده و خشك شدن رو به گوشتها اضافه میكنید تا اونها هم كمی سرخ شوند. حالا باید به مقدار لازم برای پخته شدن این مواد آب به اونها اضافه كنید. درب قابلمه رو ببندید و بذارید خوب این مواد بپزند( چون ممكنه در حین پخت آب مورد نیاز تبخیر بشه. بسته به مقدار اولیه آب، باید در دو تا سه مرحله آب اضافه كنید.
وقتی مواد خوب پخته شدند(لپه به راحتی له بشه و گوشت هم خوب جویده بشه)، اگه آب خورش اندازه باشه، دیده میشه خورش ما كمی غلیظ شده. اما هنوز جا نیفتاده.
باید دقت داشته باشین كه بسته به نوع گوشتتون یك تا یك ساعت نیم از زمان پخت گذشته باشه. در این صورت، نگران نباشید كه هنوز میبینید خورش تون جا نیفتاده . چون اگه دقت كرده باشین خورش تون هیچ شباهتی به قیمه نداره. نه رنگی و لعابی و....
اصلاً نترسین، چون روش من این طوریه.
بعد از پایان مرحله پخت گوشت و لپه باید لیمو عمانی ها رو اضافه كنید.
حالا باید تو یه ظرف دیگه، كمی روغن برزید بعد یك عدد پیاز خورد شده رو سرخ كنید تا طلایی رنگ شود. بعد یك قاشق رب ، نمك و زرد چوبه و فلفل سیاه رو اضافه كرده و كمی همراه پیاز ها سرخ كنید . وقتی سرخ شدند باید با مقداری آب این مواد رو رقیق كنید.
سپس این مواد رو به خورش تون اضافه كنید. با كمال تعجب میبینید كه بعد از 10 تا 20 ثانیه هم زدن خورش تون به بهترین نحو جا افتاد . حالا 5 تا ده دقیقه فرصت بدین تا خورش تون كاملاً آماده بشه.
نكته: اگه به جای لیمو عمانی از آب لیمو استفاده كردین باید آبلیمو رو در مراحل آخر پخت و 5 دقیقه قبل از آماده شدن غذا بریزید چون اگه آبلیمو رو زود تر بریزید مزه غذا تغییر پیدا میكنه