• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
زن ریحانه آفرینش (بازدید: 1786)
يکشنبه 22/6/1388 - 2:54 -0 تشکر 150751
-:- چرا اختلاف و نابرابری ؛ آیا به تقسیم کار واقفید؟ -:-

با سلام

ببخشید میدونم که نباید میومدم تو این انجمن چنین بحثی رو ایجاد میکردم ، چون این انجمن مخصوص خانم ها هست و وجود این چنین تاپیکی توسط کاربری از جنس مخالف شاید سخت باشه برای بعضی از خانم ها ؛ در هر صورت از ابتدای این بحث از همه خانم ها عذر میخوام.

البته من میخواستم این تاپیک رو در انجمن عمومی ثبت کنم ولی چون مربوط به این انجمن بود گفتم تو همین جا ثبت کنم و اگه کسی ناراحته بگه تا مدیر محترم انجمن و یا جانشین انجمن این بحث رو به انجمن عمومی یا خانواده انتقال بده ؛ ولی علت اصلی اینکه این بحث رو اینجا ثبت کردم به این خاطر بود که اختلافات رو میون فعالیت های زنان و مردان تموم کنیم و از اونجایی که این مباحث عمدتا در انجمن های زنان و اینجور جاها ذکر میشه بهتر بود اینجا ثبت میشد به هر حال اگه کسی ناراحته میتونه این تاپیک رو به انجمن عمومی یا خانواده انتقال بده.

در هر صورت غرض از ایجاد این تاپیک چی بوده و هدف و اصلا محتوای موجود در این تاپیک چیه؟ خب برای بهتر دونستن این موضوع بهتره اول یه مقدمه ای رو در رابطه با این موضوع باز کنم تا روشن فکران و اندیشمندان خانم و آقا با هم فکری هم اختلافات میون هم رو تموم کنند و مشروعیت دونستن حق همدیگرو قبول کنند.

مقدمه

اگه توجه کنید بنیان خانواده با ازدواج و عقد بین دو فرد (زن و مرد) صورت میگیره که در نهایت حاصل ازدواج این دو فرد فرزندان نو شکفته هستند ؛ و با متولد شدن اولین فرزند تمام نگاه ها به فرزند هست.

پس والدین برای تامین نیاز های فرزندشون تلاش میکنند ؛ اما مادر که در وضع حمل بوده و تازه فرزند رو بدنیا آورده نمیتونه به طور جدی مشغول به فعالیت بشه ؛ پس باید فردی باشه که این قدرت رو داشته باشه که بتونه هم نیاز بچه رو فراهم کنه و هم نیاز مادر بچه رو که این وظیفه بر عهده پدر خانواده هست. پس با اولین بخش تقسیم کار بین زن و مرد آشنا شدیم.

در مرحله بعدی فرزند شروع به رشد میکنه و از دور و اطراف اطلاعات رو دریافت میکنه پس چطور زندگی کردن با محیط جدید رو یاد میگیره ؛ اما آیا بدون راهنما کسی میتونه فرق بین درست و نادرست رو بدونه؟ پس وظیفه دوم ظاهر میشه و اونم حراست مادر خانواده برای تازه متولد شده هست ، چگونه تربیت کردن فرزند بر عهده مادر خانواده هست ؛ یک مادر میتونه کاری کنه که فرزندش فردی سالم و صالح برای جامعه باشه و همینطور میتونه کمک کنه فرزندش به جامعه لطمه وارد کنه - ما نمیتونیم رابطه قلبی بین مادر و فرزند رو جدا کنیم حتی پدر خانواده این قدرتی که مادر داره و نداره همونطور که میدونیم مهر مادری بالاتر از مهر پدری هست - پس وظیفه دوم شکل گرفت و تقسیم کار دوم که تربیت فرزند بود بر عهده مادر خانواده قرار گرفت.

اما تا اینجا که شد فقط مادر خانواده پس همسر مادر که همون پدر خانواده هست چه وظیفه ای داره؟

اما پدر خانواده ، حراست از خانواده و مصون داشتن خانواده از هر گونه خطر به عهده پدر هست همچنین که تامین مسکن ، خوراک و پوشاک و ... بر عهده پدر خانواده هست پس همونطور که میبینیم واقعا تقسیم کار عادلانه صورت گرفته و هر دو ارزش هاشون برابره.

مثالی میزنم تا بهتر در این باره توجه کنیم.

تصور کنید مادری بچه دار شد کسی نیست به مادر کمک کنه مادر اول باید یه محیطی رو برای حفاظت از فرزندش ایجاد کنه و بعدش خوراک و پوشاک فرزند رو محیا کنه و سپس به تربیت فرزند بپردازه اما خودتون فکر کنید آیا فرزند در چنین شرایطی میتونه خوب بزرگ بشه و اون چیزی که جامعه میخواد به بار بیاد؟ حتی میدونید که در موقع وضع حمل مادر نباید فشار اضافی روی مادر بیاد ؛ پس تصور کنید که مرد خانواده وجود نداره ؛ اگه اتفاقی بیفته هم به فرزند و هم به مادر فرزند لطمه و صدمه وارد میشه پس مرد در اینجا وظیفه داره که از خانواده پاسداری کنه.

تا اینجا متوجه شدیم که زن و مرد در کنار هم میتونند فرزند خوب و سالمی داشته باشند.

شاید تا اینجا شبهه ای در مورد حراست از خانواده به وجود اومده باشه ، که هم مادر وظیفه حراست و داره و هم پدر خانواده!

در اینجا میگیم دو نوع حراست وجود داره حراست داخلی و حراست خارجی.

بزارید دوباره مثالی بیان کنم تا این موضوع دقیقتر باز بشه و متوجه بشیم که حراست درونی و بیرونی چیه؟

تصور کنید در قلعه ای هستید که دشمن برای تسخیر قلعه از دو روش استفاده کرده هم از طریق حمله های پی در پی و هم از طریق شایعه پراکنی و تحریف فرهنگی ؛ وظیفه اول اینه که از مرز خودمون و از قلعمون دفاع کنیم برای این امر وزیر دفاع مردانی رو برای مقابله با دشمنان میفرسته تا جلوی اونا رو بگیره ، پس مشکل نظامی و نفراتی حل شده اما میمونه مشکل شایعات و حمله فرهنگی ؛ ما به یک نفر نیاز داریم که درون قلعه رو از حملات فرهنگی مصون بداره پس تیمی رو تشکیل میدیم که بگیم در جبهه جنگ همه چیز با ما یاره و دشمن تنها با شایعات میخواد از درون ما رو نابود کنه ؛ نیروی انتظامی که برای نظم درون قلعه هست فقط برای جلوگیری از آشوب آماده هست ؛ ولی یکی باید مردم رو آروم کنه و اونم کار وزیر ارشده و باید مردم رو در مورد اتفاقات آروم کنه.

پس تا اینجا فهمیدیم برای بقای قلعمون نیاز به این داریم که در دو جناح فرهنگی و نظامی فعالیت کنیم تا دشمن نتونه به راحتی ما رو شکست بده ؛ خب در خانواده هم هیمنطوره پدر مسئولیت داره تا خانواده رو از هر گونه خطری مصون بداره اما مسئولیت مهم و سنگین تر بر عهده مادر خانوادست که وظیفه تربیت فرزندان رو داره و باید طوری فرزندان رو تربیت کنه که برای جامعه مفید واقع بشند نه مضر که جامعه رو به هرج و مرج بکشونه.

پس تا اینجا هم کار ها تقسیم شد و نا برابری وجود نداشت ؛ اگه توجه کنید تا الان به صورت طبیعی بدون قانون از قبل تعیین شده زن و مرد برای رفاه خانواده و رشد فرزند تلاش کردند.

این روال ادامه داره تا فرزندان بزرگ شده و خودشون صاحب خانواده جدیدی بشند.

حالا بیاییم این موضوع رو تغییر بدیم یعنی جای مرد و زن رو تغییر بدیم و بدونیم که مادر فرزند رو بدنیا میاره اما مسئولیت ها تغییر کرده و مادر شده مسئول تامین مسکن ، خوراک و پوشاک و حفاظت از خانواده و مرد هم وظیفه تربیت رو داره.

از همون اول توجه کنید بعد این که مادر فرزند رو بدنیا آورد باید بره برای خانواده مواردی که ذکر شد رو فراهم کنه پدر هم مسئولیت تربیت فرزند رو داره ، مادر با اون وضعیتش میره و کار میکنه ؛ اما خودتون فکر کنید آیا کسی که تازه وضع حمل رو گذرونده میتونه کار های سنگین انجام بده؟ اگه هم انجام بده دوباره بیمار میشه و به بیمارستان میره پس خانواده هم بدون پشتیبان میمونه تا بهشون کمک مالی کنه چون پدر وظیفه اش این شده که فقط بچه رو تربیت کنه ، اگه بخواد بره دنبال کار ، باید اول دنبال یه کاری بگرده که خیلی دشواره و اگه هم گیر بیاره باید قید تربیت فرزند رو بزنه ؛ پدر که نمیتونه با فرزندش بره سر کار مثلا کاری که پیدا کرده یک کار عملی مثل تعمیر ماشین هست ، خودتون توجه کنید که اگه هم این اتفاق صورت بگیره خیلی دشوار و سخته و فرزند از تربیت ضعیفی برخوردار میشه چون در یک میکانیکی انواع انسان ها رفت و آمد میکنند و فرزند هم در مرحله آموزش و دریافت اطلاعات از اطراف خودش هست و همچنین فشار کار بر روی پدر خانواده میتونه باعث به وجود اومدن حالات روحی سخت تری بشه.

پس متوجه شدیم نمیشه این تقسیم کار طبیعی رو تغییر داد همونطور که در جنگل هم این قانون ثابت هست.

این مقدمه ای بر اون چیزی بود که میخوام در پست بعدی براتون تشریح کنم.

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
يکشنبه 22/6/1388 - 5:14 - 0 تشکر 150760

با سلام

خانواده اولین نهاد جامعه

موضوع اصلی اینه که آیا اجازه ندادن فعالیت خانم ها در بعضی از شغل ها واقعا نا برابری هست یا اینکه فقط تقسیم کاره و طبق همون قرارداد های طبیعی که در متن قبلی ذکر کردیم این تقسیم کار صورت گرفته.

بازم با مثالی میخوام موضوع رو باز کنم ؛ توجه کنید ما یه فردی رو میخوایم در یک محیطی مثله کارواش و یا اینکه تعمیرگاه خودرو مشغول به فعالیت و کار کردن بشه ، تصور کنید برای اینکار خانمی اومده و میگه میخوام این کار و بعهده بگیرم اگه کارفرما درخواست اون فرد رو رد کنه آیا نابرابری کرده یا اینکه اون فرد توانایی های لازم برای تعمیرکار بودن رو نداشته؟ همونطور که میدونید تعمیرکار بودن حوصله زیاد و قدرت کافی رو میخواد ، ممکن یک خانم نتونه این توانایی ها رو داشته باشه و توجه کنید که در متن قبلی ذکر کردیم که خانم ها باردار میشند و فرزند رو بدنیا میارن پس کارفرما نمیتونه به خاطر یک خانم یک یا چند روز رو ضرر کنه پس باید فردی مناسب این کار رو پیدا کنه که جز مرد کس دیگه ای نمیتونه این فعالیت و شغل رو انتخاب کنه.

خب حالا فهمیدیم که بعضی از شغل ها رو تنها آقایون می تونند بر عهده بگیرند نه خانما چون برای اینکار فقط آقایون خلق شدند.

حالا شاید با خودمون بگیم آیا با این توضیحات خدا نابرابری رو بوجود آورده؟ در پاسخ به این سوال باید گفت یکی از این دو جنس باید وضع حمل رو بر عهده میگرفت یعنی مسئولیت خیلی سنگین تر نسبت به مسئولیت های دیگه که در این امر خداوند متعال زن رو انتخاب کرد و تونست بنیان و اداره خونواده رو بدست مادران بده ، همانطور که حضرت رسول (ص) در مورد حضرت فاطمه (س) چندین حدیث گفته و این بیانگر اینه که ارزش زن در جامعه اسلامی خیلی زیاده حضرت فاطمه نماینده تمامی زنان آزاده بوده پس پیامبر اکرم (ص) اگه حدیثی رو میگه یک منظور جزئی و یک منظور کلی داره که این منظور کلی از دید ریز بینان و صاحب نظران دور نمیمونه.

حالا میخوام موضوع احساسات و خشم رو پیش بکشونم.

اگه به این موضوع واقف باشید که آقایون یک روحیه سفت و سخت دارند و اکثرا غرور دارند و خمیدگیشون نسبت به اتفاقات کمتره پس این رو باید قبول کنید که یک مرد نمیتونه تربیت فرزندان رو به خوبی مادران به عهده بگیره همانطور که امام علی (ع) می فرماید :  « لا أدَبَ مَعَ غَضَبٍ » ، (با خشم ، تربیت ممكن نیست.)(1)

چون اکثر مردها یک روحیه غضبناک و مغرورانه دارند نمیتونند فرزندشون رو اونطوری که مادر میتونه تربیت کنه تربیت کنند.پس بهترین فرد در این باره مادر خانواده هست که میتونه تربیت سالمی داشته باشه ؛  ارتباط بین مادر و فرزند ارتباط قوی تریه نسبت به پدر و فرزند.

مسئله بعدی اینه که مادر به تنهایی نمیتونه تربیت فرزند رو بعهده بگیره چون فرزند باید در جامعه با بعضی از واقعیت ها روبرو بشه که پدر خانواده موظف هست این واقعیت ها و اصول رو به فرزند خودش آموزش بده اینطوری فرزند هم نظریه مادر رو میتونه حمل کنه و هم نظریه پدر ؛ نظریه مادر رو میشه یک نظریه محدود به خانواده دونست ولی نظریه پدر رو نسبت به جامعه چون تفکر مادر باید اکثرا رو خانواده باشه و چون مرد در جامعه در حال تعامل هست بهتر میدونه چه اصولی در جامعه پایه ریزی شده و چطور میشه زندگی خوبی رو داشت.

اما نمیشه فعالیت زن ها رو در بیرون از خونه انکار کرد.

برای این عنوان مثالی لازمه تا بیشتر به این موضوع دقت کنیم :

اگه بگیم زنان اصلا حق کار کردن در بیرون منزل رو ندارند ، علنا نابرابری ایجاد کردیم ؛ ولی اگه نه اومدیم یه قوانین جدیدی برای اشتغال زنان ایجاد کردیم نابرابری رو رفع کردیم.

مثلا توجه کنید به یک فروشگاه پوشاک مردانه و زنانه ؛ در بخش مردانه اونطور که مشخصه باید یک مرد باشه تا متقاضیان رو راهنمایی کنه و پوشاک مورد نظر آقایون رو معرفی کنه ، اما در بخش پوشاک زنان برای اینکه زنان هم احساس راحتی بیشتری داشته باشند باید یک زن باشه تا با سلیقه اونا آشنا باشه و همینطور یک زن بتونه به آسونی اون چیزی که میخواد رو بدست بیاره. با این کار هم تونستیم نابرابری رو رفع کنیم و همین که تونستیم مشتری رو راضی نگه داریم یعنی اینکه هم نابرابری در مورد مرد و زن از بین رفته و همینطور که رضایت مشتری رو جلب کردیم که این خودش باعث بیشتر شدن بازار فروش هست.

اگه تا اینجا توجه کرده باشید متوجه میشیم که کار های ساده و سبک فیزیکی رو خانما میتونند انجام بدند ، بدون نابرابری و محدودیت ، پس هیچ گونه نابرابری در جامعه نسبت به اشتغال زنان مشاهده نشد.

خب با این توضیحاتی که داده شد شاید متوجه شده باشید که حضور زنان به عنوان نیروی کار در جامعه قبول شده ولی در بعضی موارد نمیشه از زنان استفاده کرد چون با حالات و روحیات اونا سازگار نیست در امر نظامی گری و سیاست هم همینطور در این بخش ها نیاز به افرادی داریم که با روحیه خیلی سخت و جدی به کار خودشون ادامه بدند ولی این روحیه با روحیات خانم ها سازگار نیست و یک خانم نمیتونه در این بخش ها یک مدیر ورزیده و خوب باشه ولی در سایر بخش ها مثلا اداره یک سازمان تجاری ، متخصص اجتماعی ، مدیر مدرسه و ... می تونه فعالیت شایانی داشته باشه و به پیشرفته شدن اون کار کمک کنند.

اگه سوالی تا اینجا هست و ابهاماتی وجود داره میتونید بپرسید تا شبهاتی که پیش اومده رو رفع کنم ، البته سعی کردم با توضیحات کاملی که دادم شبهات رو جواب بدم و با مثال هایی که زدم این موضوع رو روشن تر کنم ؛ در هر صورت سوالات و صحبت های خودتون رو در این باره بگید چون خوشحالم نظرتون رو در این باره بدونم.

با تشکر آنلاکر


پی نوشت ها

1- موسوعه امام على : ج 10 ص 236 ح 5603

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
يکشنبه 22/6/1388 - 15:30 - 0 تشکر 150836

یعنی همه زندگی یه زن فقط توی زندگی بچه هاش خلاصه می شه؟!

عجب!

در ضمن منظورتون  از تربیت اگه واقعا تربیت به معنی واقعی کلمه است مطمئن باشید که این فقط کار مادر نیست، بچه همون جوری رفتار می کنه که پدر مادرش رفتار می کنن نه اون چیزی که بهش می گن، بچه هم رفتار پدر رو می بینه هم مادر رو

مگر اینکه که طبق قانون جامعه ما  منظورتون از تربیت بچه همون تر و خشک کردن و شکم بچه رو سیر کردن باشه...

راست می گین الان یه جاهایی جای زن و مرد عوض شده! البته نه با همدیگه!

زن قبلا فقط وظیفه تربیت بچه ها!! رو  به عهده داشت، اما الان هم بچه تربیت می کنه هم خونه داری می کنه هم بیرون کار می کنه و هم خرج خونه رو در میاره و ...

دلیل اصلیشم اینه که خیلی جاها آقایون به جای اینکه مثل سابق کار کنن به شغل شریف معتتادی و ولنگاری مشغووولن

یه دلیل دیگه شم اینه که حقوق مرد کفاف زندگیشونو نمی ده

یه دلیل دیگه کار کردن خانومها هم اینه که نمی خوان به خاطر نیاز مالی و وابستگی اقتصادی به شوهرشون مجبور باشن از خیلی از حقوقشون بگذرن!

و اما پدر وظیفه ش این شده که بچه رو تربیت کنه؟!! که این طور!!

واقعا انگار ما سیاره هامون با هم فرق داره!!

مثال تعمیر کاری هم خیلی به جا بود واقعا!! فکر کردین این همه تلاش خانوما واسه کار کردن فقط برای اینه که بتونن شغل های اینجوری رو تصاحب کنن؟؟

مرسی که واقفمون کردین!

يکشنبه 22/6/1388 - 19:41 - 0 تشکر 150890

با سلام

خیلی ممنونم که یه مخالف اومد تا متن هایی که نوشتم رو تکذیب کنه ، اما جناب خیال باف ما اینجا با کسی دعوا نداریم در کمال آرامشم میشه پاسخ داد.

اما تعبیر دقیق صحبت ها و همچنین رد بعضی از صحبت های شما لازمه که باید یاد آور این مسئله بشم.

یعنی همه زندگی یه زن فقط توی زندگی بچه هاش خلاصه می شه؟!

نه جناب خیال باف اگه بنده میخواستم مقدمه رو خیلی زیاد بنویسم باید بیشتر از این حوصله میکردید و همونطور که خودتون میدونید در دنیای مجازی کسی حوصله خوندن مطالب بلند رو نداره مجبور بودم کمتر بنویسم و نکات مهم رو با رنگ ها و بولد کردن نوشته ها مشخص کنم.

و اما توضیح در این رابطه میدونیم که تنها زندگی زن و شوهر رو فرزندان تشکلی نمیدند بلکه قبل از بچه دار شدن هم رابطه هایی در بین زن و مرد هست ، اما مهم اینجاست که این مطلب رو مطمئن بشیم که زن و مرد خودشون قبول کردند که زندگی کنند مخصوصا در جامعه امروزی که اگه زن و مرد موافق نباشند ازدواج صورت نمیگیره دیگه کسی از والدین خودش ابایی نداره و به راحتی انتخاب میکنه ، دیگه اون جبر و زورگویی های قدیم نیست که بگیم بله به اجبار این عقد سر گرفته شده ، پس اگه دقت کنید متوجه میشید که احتمالا خواسته زن و مرد بوده و اما اگه نابرابری پیش بیاد دیگه این مسئله به جامعه مربوط نیست جامعه سعی کرده قوانین رو تقسیم کنه همچنین به طور طبیعی همونطور که اشاره کردم وظایف تقسیم شده هست.

مثالی میزنم تا بیشتر متوجه موضوع بشید.

به زندگی جانوران و حیوانات توجه کنید ؛ مثال ما اینجا زندگی حیوانات درنده ای چون شیر و گربه سانان هست ، اگه توجه کنید مسئولیت تامین خوراک بر عهده مادر خانواده هست و اکثرا مادر خانواده در حال کند و کاوه اما حضور جنس مذکر در این میون چه سودی داره؟

جنس مذکر همونطور که بیان شد وظیفه حراست از خانواده رو داره که در زندگی گربه سانان مشاده میشه و همچنین مسئولیت مدیریت خانواده بر عهده جنس مذکر هست پس تا اینجا متوجه میشیم که در زندگی حیوانات نقشه مدیریتی خانواده و حراست بر عهده جنس مذکر هست.

اما حالا نگاهی به زندگی بشری کنیم ، انسان ها بالاتر از حیوانات هستند یعنی دارای عاطفه و احساسات هستند ، شما نمیتونید این امر و انکار کنید که یک خانم احساسات ضعیفی داره و همچنین جنسیت مرد دارای احساسات لطیفی هست طبق اون چیزی که تعریف شده ما مسئولیت ها رو بر عهده گرفتیم و لاغیر ، جناب خیال باف اگه دقت کرده باشید من گفتم رابطه بین فرزند و مادر یک رابطه قلبی و عاطفیه که از همون دوران تولد فرزند در بین فرزند و مادر هست.اگه به این اصل شما اعتقاد داشته باشید پس باید بپذیرید که تربیت فرزند رو کسی جز مادر نمیتونه بر عهده داشته باشه همونطور که در جامعه جانوری تربیت فرزند بر عهده مادر هست.

باید این موضوع رو پذیرفت که کسی جز مادر نمیتونه با فرزند خودش رابطه قویتر و برقرار کنه مگر موضوع خاص ولی در اکثر مواقع رابطه بین مادر و فرزند قویتر هست.

اگه به این اصول طبیعی توجه داشته باشید دیگه جای شبهه و اختلافی پیش نمیاد.

در ضمن منظورتون  از تربیت اگه واقعا تربیت به معنی واقعی کلمه است مطمئن باشید که این فقط کار مادر نیست، بچه همون جوری رفتار می کنه که پدر مادرش رفتار می کنن نه اون چیزی که بهش می گن، بچه هم رفتار پدر رو می بینه هم مادر رو

مگر اینکه که طبق قانون جامعه ما  منظورتون از تربیت بچه همون تر و خشک کردن و شکم بچه رو سیر کردن باشه...

و اما در مورد تربیتی که گفتید ، درسته که بچه همونطور رفتار میکنه که پدر و مادرش رفتار می کنند ولی آیا پدری که صبح تا غروب سر کار میتونه فرزندش رو خوب تربیت کنه یا اینکه مادری که تمام ذکر و خیرش شده بچش و برای سعادت بچش فعالیت میکنه؟

تصور کنید که مادر هم در بیرون کار کنه و هم به تربیت فرزندش مشغول بشه علاوه بر تاثیر پدر مادر افراد دیگه هم در شکل گیری هویت بچه دخالت دارند مثلا بقال سر کوچه یا ارباب رجوع در یک اداره.در هر صورت فرزند علاقه بیشتری داره که به مادر خودش نزدیکتر باشه نه به پدر چون از همون اول فرزند نیاز مبرم به مادر داره.

اما جامعه ما که میگید شده تر و خشک کردن و شکم بچه رو سیر کردن اما فکر کنم شما یکم برداشت غلط کردید ؛ من خودم به شخصه مشاهده کردم که مادران زیادی همینطور که میگید تر و خشک کردند بچشونو و هم بهشون آموزشات لازم رو دادند شما نمیتونید بگید بچه خودش بدون کمک کسی حرکت کردن رو یاد میگیره یکی باید در خونه باشه که مستمر به بچه رسیدگی کنه یکی باید باشه آداب و رسوم رو بهش یاد بده ، کسی باید باشه که زمانی که فرزند در مرحله پرسش کردن رسید پاسخ هاش رو بده و اکثر مواقع فرزند کسی رو جز مادر محرم اسرار خودش نمیدونه و زمانی که مادر بخواد از این موضوع سر باز بزنه و جواب فرزند رو قانع کننده جواب نده احتمالا بچه سر خورده میشه و همچنین جواب های غلط برای پرسش هاش پیدا میکنه نه اون چیزی که باید پیدا میکرد.

بچه داری یه اصلی که اگه بهش دقت نشه خیل لطمه به خود فرد و جامعه وارد میشه پس باید یک اصل منظم در تربیت فرزند به کار برد که بدون یک سرپرست به هیچ وجه نمیشه فرزندی خوب به بار آورد.

راست می گین الان یه جاهایی جای زن و مرد عوض شده! البته نه با همدیگه!

زن قبلا فقط وظیفه تربیت بچه ها!! رو  به عهده داشت، اما الان هم بچه تربیت می کنه هم خونه داری می کنه هم بیرون کار می کنه و هم خرج خونه رو در میاره و ...

جناب خیال باف کسی زن رو مجبور نکرده این کار و بکنه تنها زن خودش میل به کار کردن رو در خودش ایجاد کرده و میگه بهش ظلم میشه و نابرابری به وجود میاد اگه بهش در ادارات کار ندند!

دلیل اصلیشم اینه که خیلی جاها آقایون به جای اینکه مثل سابق کار کنن به شغل شریف معتتادی و ولنگاری مشغووولن

یه دلیل دیگه شم اینه که حقوق مرد کفاف زندگیشونو نمی ده

یه دلیل دیگه کار کردن خانومها هم اینه که نمی خوان به خاطر نیاز مالی و وابستگی اقتصادی به شوهرشون مجبور باشن از خیلی از حقوقشون بگذرن!

خب این مواردی که گفتید مشکلی نیست که ما بگیم کسی این نابرابری رو ایجاد کرده این تصمیم فردی بوده نه تصمیم جمع کسی زن رو مجاب به این نکرده که بیا و برو بیرون از خونه کار کن همونطور که گفتید خود زن علاقه این رو داره کار کنه ، همونطور که صحبت کردید حرفهای خودتونم نقض کردید و جواب خودتون رو خودتون دادید و دلیلی نیست که بیشتر از این به شما توضیح بدم.

و اما پدر وظیفه ش این شده که بچه رو تربیت کنه؟!! که این طور!!

واقعا انگار ما سیاره هامون با هم فرق داره!!

نه سیاره هامون تغییر نکرده بلکه اعتقادات شخصی با هم متفاوته و بعضی هامون نمیخوایم واقعیت ها رو قبول کنیم بلکه فقط چیزی که میبینیم رو بدون تفکر و ذره ای اندیشه قبول میکنیم!

مثال تعمیر کاری هم خیلی به جا بود واقعا!! فکر کردین این همه تلاش خانوما واسه کار کردن فقط برای اینه که بتونن شغل های اینجوری رو تصاحب کنن؟؟

نه ولی انگار فکر میکنند که در جامعه بهشون ظلم میشه اگه نتونند کاری داشته باشند ما نگفتیم نابرابری وجود نداره ولی نابرابری رو گروه ها به وجود نیاورند بلکه خود فرد این نابرابری رو برای خودش به وجود آورده ، همونطور که گفتید چه چیزی باعث شده یک مرد معتاد و سیگاری و ... بشه؟ وجود نداشتن شغل باعث شده ، چون بعضی ها فکر میکنند که اگه کار نکنند در حقشون ظلم شده و با این کار یک فرد دیگه که میتونه برای خانوادش نون در آر باشه رو بی کار میکنه و همونطور که میدونید این فرد کاری نداره برای راحتی اعصاب مجبور میشه به این راه ها بره و همینطور که مجددا این موضوع بر میگرده به تربیت درست مادر و پدر که باعث شده فرزندشون سیگاری و معتاد به بار بیاد اگه نظارت دقیق و مستمر بر روی فرزند بود چنین مشکلی ایجاد نمیشد.

همونطور که خوب صحبت میکنید جناب خیال باف حرفاتون هم خودتون نقض میکنید که خیلی به طرف مقابل کمک میکنه تا براتون استدلال دقیق تر بیاره اشنالله که متوجه این موضوع شده باشید که اگر نابرابری وجود داره خود اشخاص هستند که این نابرابری رو ایجاد کردند نه گروه ها!

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
سه شنبه 24/6/1388 - 16:9 - 0 تشکر 151443

"... یکی باید در خونه باشه که مستمر به بچه رسیدگی کنه یکی باید باشه آداب و رسوم رو بهش یاد بده ، کسی باید باشه که زمانی که فرزند در مرحله پرسش کردن رسید پاسخ هاش رو بده..."

این "کسی" که می گین همون زنیه که زندگیش  فقط توی بچه داری و شوهر داری خلاصه می شه!

جالبه هم می خواین حقوق زن هارو نادیده بگیرین هم می خواین وجهه روشن فکری خودتون رو حفظ کنین!

صد رحمت به طالبانیا که لااقل همون جوری که هستن خودشون رو نشون می دن!

" کسی زن رو مجبور نکرده این کار و بکنه... "

"کسی زن رو مجاب به این نکرده که بیا و برو بیرون از خونه کار کن ..."

پس اون دلیلا که ردیف کردم چی بود؟؟ می خونین اصلا نظرات رو؟

همه ی اون دلیلا یه اجباره... همون دلیلا زن هارو مجبور می کنه که کار کنن!

فکر می کنم قبل از اینکه اینجا در مورد حقوق زن ها و کار و تحصیل و ... این چیزا بخوام با شما بحث کنم اول باید سر این بحث کنم که اصلا از نظر شما  زن آدم هست یا نه؟

اگه توی درون خودتون و نه توی این انجمن و نه هر جای دیگه که نیاز به ادعای روشن فکری داشتنن داره باور کنین که زن هم آدمه، دیگه این همه بحث پیش نمیاد!

اگه تبیان یه سایت مذهبیه و آدم های که میان توش از قشر مذهبی و تحصیل کرده جامعه هستند و نظراتشون در مورد خانوما اینه!!  پس بایدم اوضاعمون این باشه!

اینجا می تونین روزی هزار تا بحث بزنین که آیا خانوما حق تحصیل دارن؟ حق کار دارن؟

اگه خانوما دوچرخه سواری کنن دینمون به خطر نمی افته؟

اعوذبالله چرا موهاشون بیرونه؟ یعنی قصدشون از این کار ریشه کردن اسلامه؟

اگه ابروشو برداره دیدگاه جهانیان در مورد اسلام بد نمی شه؟

...

می تونین آخر همه این بحث ها هم به این نتیجه برسین که زن هر چی ناپدیدتر بهتر!

من که دیگه به شخصه میلی به شرکت توی این بحثا ندارم!

چهارشنبه 25/6/1388 - 5:49 - 0 تشکر 151603

با سلام

جناب خیال باف

اولا اینکه ما با جز کار نداریم و با کل کار داریم و اون مواردی هم که شما بهشون اشاره کردید جزئی بود نه کلی ، آیا شما میتونید ادعا کنید همه زنا شوهراشون معتادند؟ همشون از حقوق کمی برخوردارند؟

خب دوما مثله اینکه شما اصلا به تاپیک دقت ندارید و موضوع اصلی رو متوجه نشدید ، غرض از ایجاد این تاپیک محدود کردن خانم ها نبوده بلکه اومدم این تاپیک رو ایجاد کردم تا مسائلی روشن بشه و اختلافات تموم بشه ، اگه شما به هدف اعتقاد داشته باشید پس باید قبول کنید که راه رسیدن به اون گروه همکاری گروهی هست و اگه هر کسی بخواد تنهایی حرکت کنه شکست میخوره ، من خیلی مثال زدم تو این تاپیک حالا برای چندمین بار و چندمین بار یه مثال دیگه ای میزنم اینبار در رابطه با فوتبال.

تصور کنید شما یه تیم فوتبال رو هدایت میکنید یا اینکه در یک تیم فوتبال هستید ؛ برای اینکه شما به پیروزی برسید نیاز به سایر بازیکنان دارید پس باید کار گروهی رو آغاز کنید و تقسیم کارها ؛ حالا بیایید در نظر بگیرید دروازه بان بگه من نمیخوام دروازه باشم میخوام برم فروارد بازی کنم و کسی هم که فروارد هست میگه من همین پست رو میخوام ، دروازه خالیه دفاع هم بنابر همین عقیده میگه من میخوام فروارد بازی کنم پس تا اینجا شد همه فروارد میخوان بازی کنند پس کی میمونه از دروازه دفاع کنه؟ اینطوری نه تنها پیروز میدان نیستیم بلکه بازنده هم میشیم پس باید افرادی که بهشون یک مسئولیت محول شده به خوبی اون مسئولیت انجام بشه تا با مشکل جدی مواجه نشیم.

اگه این مثال قانع کننده نبود بگید تا مثال دیگه ای بیارم.

خب پس با این حساب شد تا همکاری گروهی نباشه هیچ گروهی نمیتونه پیشرفت و ترقی کنه ! ، حالا در جامعه انسانی هم این امر محقق شده و تقسیم کار صورت گرفته هر کسی به حد نسابی که میتونسته و توانایی داشته براش مسئولیت رو انتخاب کردند و این باعث نابرابری نشده بلکه طبق توانایی های ذاتی تقسیم کار شده ، اشتباه ما اینجاست که اگه خانم ها بچه داری کنند و به تربیت فرزندان بپردازند فکر میکنیم در حقشون ظلم شده ولی اگه توجه کنید میبینید که واقعا آنچنان که باید و شاید کارها تقسیم شده که نابرابری ایجاد نشه ! اگه هم نابرابری وجود داشته باشه تعداد ناچیزی هست که میشه اونا رو هم بر طرف کرد.

حالا یک سوال دارم از شما جناب خیال باف کجای حرفای من غیر منطقی بود؟ من که تمام استدلالاتی رو که نوشتم با یک مثال واضح بیان کردم که درست تر این موضوع درک بشه.

و اما اینکه گفتید زن ، آدم هست یا نه؟ باید در جوابتون بگم نه زن آدم نیست چون مرد ها هستند که از جنس آدم هستند زن ها از جنس حوا هستند و در یک کلمه به این دو جنس میگند انسان اگه سوالتون اینه که زن ها انسان هستند باید بگم که بله هستند.

جناب خیال باف باید به شما بگم کسی خانم ها رو وادار نکرده که تحصیل نکنند حتی پیامبران و امامان ما تاکید بر این داشتن که برید کسب علم کنید و به همه این موضوع رو تاکید داشتند من به عنوان یک مسلمون نمیتونم یک مسلمون دیگه رو از کسب علم بازدارم میتونم بهش کمک کنم ولی نمیتونم متوقفش کنم و من هم اصلا با این موضوع موافق نیستم که خانم ها رو فقط در خونه نگهداری کرد اگه دقت کنید گفته شده که مادران باید به تربیت درست فرزندان بپردازند و همچنین اگه زمان بیشتری رو به تربیت فرزندانشون بپردازند فرزند مفیدی برای خودشون و جامعه دارند و همچنین کسی خانما رو از کار کردن نهی نکرده اگه غیر این بود هیچ جای دنیا زنی پیدا نمیشد که تو یه اداره مشغول به کار بشه ، مثال میزنم همین موسسه تبیان چند تا از کارکنان و کارمنداشون خانم هستند؟ حتی قائم مقام مدیر عامل هم خانم هست ، به نظرتون هنوزم در حق زن ها نابرابری شده؟ ذکر کردم اگه هدف و غایت رو قبول داشته باشید رفته رفته تقسیم کارم قبول میکنید چون بدون تقسیم کار نمیتونیم به هدفمون برسیم!

در مورد دچرخه سواری هم اگه دقت کنید مخالفین و موافقین خیلی زیاد بودند و در نهایت نتیجه به اینجا رسید که دچرخه سواری برای زنان هیچ عیبی نداره ، همونطور که اسب سواری در دوره های قبل تر مشکلی نداشت!

اینکه چرا موههاشون بیرونه باید از خودشون بپرسی که چرا بیرونه به نظر من نه فرد دیگه شاید به این خاطر مد های زمانه باشه ، یعنی اینکه همونطور که در پسرا تمایل به شیک کردن و پوشیدن لباس های مد هست در دخترانم این شوق و علاقه وجود داره کما اینکه زن ها هم انسان هستند.

قصدشون این نیست میخوام یه روایتی براتون تعریف کنم البته میدونم نه مثال های منو میخونید و نه روایات اگه میخوندید باید زود تر از این ها قانع میشدید.

در جنگ بین امیر المونین و معاویه ، معاویه با پیشنهاد مشاورش عمروعاص قرآن ها رو بر سر نیزه کردند و با اینکار موجب فریب خوردن سپاه امام علی (ع) شدند خب اگه به این داستان واقعی توجه کنید حمله فرهنگی موجب از هم پاشیدن بعضی از عقاید میشه کما اینکه مشاهده کردیم که سپاهیان امام علی (ع) قرآن بر حق رو رها کردند و به سمت قرآن های نوشته شده رفتند با اینکه پیامبر هم چندین بار توصیه کرده بود علی بعد من جانشین شما هست ولی به عنایتی مردم در حق علی (ع) رو دیدیم.

حالا فکر کنید چطور میتونه حمله فرهنگی باعث نابودی یه جامعه یا اینکه یه اعتقاد یا اینکه یه دین بشه همونطور که حمله فرهنگی باعث فروپاشی شوروی سابق شد!شاید الان این موضوع رو درک نکنیم ولی رفته رفته که (به یه قولی قطره قطره بانگهی دریا شود) بگذره و فرهنگ بیگانه بر ما قالب بشه اون موقع متوجه میشیم که منظور از این همه توصیه ها و امر و نهی ها چی بوده!

در مورد برداشتن ابرو هم باید بهتون بگم اسلام گفته زن بهتره برای مرد خودش ، خودش رو آرایش کنه نه برای دیگران! آیا حرف بد و زوری زده شده که برای مرد خودتون ، خودتون رو آرایش کنید؟ کسی که همیشه و هر جا شریک زندگیتون بوده و خواهد بود ولی افراد دیگه چی؟ رهگذرند یا اینکه دوست و آشنا ولی کسی که تا ابد با شما میمونه همسرانتونه ، به نظر خودتون کدوم از این دو جنس (دوستان و همسر) میتونه به شما بیشتر کمک کنه یا در تمامی مشکلات زندگیتون یاورتون باشه؟

بزارید یه جمله بگم چه زن و چه مرد به هم وابسته هستند ، یک مرد در سایه یک زن هست که به موفقیت ها میرسه همیشه اینطوری بوده یا همسر مرد هست یا مادرش ما هم این اجازه رو نداریم که حق کسی رو پایمال کنیم ، طبق تعاریفی که کردم تقسیم کار باعث شده بعضی کارها به طبع توانایی های ما تقسیم بندی بشند.

هیچ وقت و هیچ زمان نمیاد که زن ها نادیده یا اینکه ناپدید بشند اگه این اتفاق انجام بشه اون موقع دیگه احتمالا قیامت فرا میرسه!

از شما هم تشکر دارم که حوصله کردید و این نوشته های منو خوندید و جواب دادید.

امیدوارم که این پاسخ ها قانع کننده باشند.

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
سه شنبه 7/7/1388 - 15:47 - 0 تشکر 155127

با سلام

خب پرونده این بحث همینجا بسته میشه به علت اینکه پاسخ ها به طور دقیق به کاربر محترم که در این بحث شرکت کرده بود داده شد و دیگر سوالی دریافت نشد و همونطور که زمان خیلی زیادی گذشته کسی در این بحث شرکت نکرد تا از نظر بقیه دوستان هم در این مورد جویا بشیم ، از مدیر انجمن تقاضا میره که این بحث رو قفل کنند چون پرونده این بحث بسته شده !

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.