• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 841)
جمعه 13/6/1388 - 12:48 -0 تشکر 148646
چهار زن برای یک مرد

چرا خداوند به مردها اجازه انتحاب زن به تعدا د چهار تا را داده ولی به زنها اجازه این کار داده نشد.

دوستان اگر مطلب از احادیث و یا روایت دارید که بیان کند عال ان را بگوید خوشحال می شویم.

فقط علل انتخاب زنهای متعد که قران اجازه داده برای اقایان را بیان کنید.

ضمنا این بحث با تعد زوجات فرق دارد خواهشا ادغام نکنید.

در ضمنا اگر دختران می خواهند شروع به انتقاد کنند خواهشا در این بحث من شرکت نکنند .

اگر خانمها علل ان را بیان کنند من خوشحال می شوم بدون انتقاد حقیقت بین باشند.

سه شنبه 17/6/1388 - 17:17 - 0 تشکر 149540

با سلام.
سوال شما از دو قسمت تشکیل شده:
1.فلسفه اذن به انتخاب زوجات  متعدد توسط مرد.
2.عدم اذن به زن برای انتخاب زوج های متعدد.
بنده فعلا قسمت اول رو در حد وسعم پاسخ میدم ان شالله دوستان عزیز هم در این بحث ما رو همراهی کنند.
همونطور که میدانیم اسلام تنها دینی نیست که به تعدد زوجات موجودیت بخشیده بلکه این امر قبل از اسلام در ادیان دیگر ودر میان اعراب هم جاری بوده.
اما اینکه چرا اسلام این سنت قدیمی رو ابقاء کرد ، محققین دلایل متعددی رو بیان کردند که اصلی ترین دلیل اون رو میشه فزونی تعداد زنها بر مردها دانست.علت این فزونی هم این است که معمولا تعداد دختران متولد شده بیش از پسران است.کمتر در جنگها بیماریها و مشکلات آسیب میبینند و... .لذا منطق حکم میکند که از آنجا که طبع بشر به ایجاد زندگی با جنس مخالف خود میل داره لذا اگر بنا بود هر مردی تنها  اذن به تزویج با یک یا دو زن  میداشت تعداد زنهای مجرد وبیوه به شدت بالا میرفت و این غریزه طبیعی سرکوب و یا به انحراف کشیده میشد.منع از تعدد زوجات در چنین شرایطی موجب رواج فحشا و جرائم و بروز بیماریهای روحی و جسمی و عوارض دیگر می شود. (البته اگر توجه کنید الان هم وضعیت بهتر از این نیست و شاید علت اصلی مخالفت قریب به اتفاق زنان با چند زنی همسرانشون باشه که البته تا حدی هم حق دارند.)
پس علت اصلی این امر مشخص شد.به علاوه اینکه مرد ذاتا توانایی اداره ازواج متعدده رو داره و حکمت اصلی ازدواج که همون تولید مثل باشه نیز با وجود یک مرد ایجاد میشه.هرچند تعداد زنان بیش از یکی باشه.
اما آیا این اذن به تعدد زوجات معایبی داره یا خیر؟
اصل این اجازه هیچ مشکلی نداره.ولی مشکل از ماذونین و مردانه.
اسلام شرط به ازدواج در آوردن چند زن رو توسط یک مرد توانایی ایجاد عدالت و عدم کوتاهی در هر حق هر کدام دانسته و به شدت با کسانی که این توانایی رو ندارند مخالفت کرده.به عنوان مثال آیات  3 و 129 سوره نساء که هر دو بر این مطلب اشاره دارند که اگر توانایی برقراری عدالت رو ندارید به یک زن اکتفاء کنید.

وَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تُقْسِطُواْ فِی الْیَتَامَى فَانكِحُواْ مَا طَابَ لَكُم مِّنَ النِّسَاء مَثْنَى وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُواْ فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَیْمَانُكُمْ ذَلِكَ أَدْنَى أَلاَّ تَعُولُواْ ﴿3﴾   "

" وَلَن تَسْتَطِیعُواْ أَن تَعْدِلُواْ بَیْنَ النِّسَاء وَلَوْ حَرَصْتُمْ فَلاَ تَمِیلُواْ كُلَّ الْمَیْلِ فَتَذَرُوهَا كَالْمُعَلَّقَةِ وَإِن تُصْلِحُواْ وَتَتَّقُواْ فَإِنَّ اللّهَ كَانَ غَفُورًا رَّحِیمًا ﴿129﴾  "

پس این اذن بدون شرایط داده نشده.
تأمل در متون اسلامی و سیرة پیشوایان نشان می دهد که اسلام در ازدواج اصل را بر تک همسری استوار کرده زیرا قرآن کریم از تک همسری آدم (اعراف :189 بقره :35) و موسی (قصص : 29) و نوح (تحریم :10) و لوط علیهم السلام (همان ) و فرعون (تحریم : 11) و ابولهب (تبت : 4) یاد کرده است . پیامبر گرامی اسلام نیز تا وفات خدیجه سلام الله علیها یعنی تا حدود پنجاه سالگی همسری دیگر انتخاب نکرد. ازدواجهای متعدد آن حضرت نیز پس از هجرت به مدینه به دلایل و انگیزه های مختلفی صورت گرفته از جمله کفالت و سرپرستی برخی از زنان یا فرزندان آنان اسباب سیاسی احیای جایگاه زن در جامعة آن روز و آموزش نحوة سلوک و معاشرت با همسر به طور عملی . بیشتر همسران آن حضرت کهنسال یا بیوه بودند و در این ازدواجها لذت جویی و شهوترانی نقش نداشته است.
بنابر این اصل بر تک همسری است مگر معدود کسانیکه توانایی مالی واداره با عدالت زوجات خود را داشته باشند.

یا علی مدد

خدا را جدی بگیرید .          امام زمانتان را جدی بگیرید .         در امورتان جدی باشید .

*انجمن معارف به دنبال بهترین هاست*
*اگر یکی از بهترین هایید*
*همین الآن کلیک کنید*

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.