• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 864)
يکشنبه 1/6/1388 - 12:5 -0 تشکر 145377
دنباله دار ها مقصر انقراض زمین نیستند

شبیه‌سازی‌های كامپیوتری نشان می‌دهد كه ستاره‌های دنباله‌دار عامل انقراض‌ها در زمین نیستند

به گزارش بی‌بی‌سی، محققان دانشگاه واشینگتن سیاتل با بهره گیری از شبیه‌سازی مسیر حركت ستاره‌های دنباله‌دار بلند دوره، احتمال برخورد آن‌ها با زمین را بررسی كردند.

دنباله‌دارهای بلند دوره معمولاً در فواصل دور از زمین اما در بازه‌های زمانی طولانی قابل رویت هستند.

با وجود توافق اكثر دانشمندان در مورد انقراض دایناسورها در 65 میلیون سال پیش توسط یك دنباله دار، تعداد انقراض‌های بوجود آمده به دلیل برخورد این اجسام یخی هنوز مورد بحث است.

ستاره‌های دنباله‌دار از خاك، سنگ، یخ و گازهای منجمد تشكیل شده اند. زمانی كه مدار یك دنباله دار آنرا به خورشید نزدیك می‌كند، بخشی از مواد جامد آن تبخیر می‌شود و هاله‌ای نورانی ایجاد می‌كند. این هاله همان دنباله‌ای است كه ما می‌بینیم. وجود این هاله یكی از راه‌های تشخیص سیارك از ستاره دنباله‌دار است.

دنباله‌دار هالی، كوتاه دوره است و هر 75 سال از آسمان زمین عبور می‌كند. این نوع دنباله‌دار از منطقه‌ای به نام كمربند كایپر در منظومه شمسی می‌آید.

از طرفی دنباله‌دارهای بلند دوره در منطقه‌ای دوردست‌تر به نام ابر اوورت متولد می‌شوند. ابر اوورت شامل تكه‌های باقی مانده از تشكیل منظومه شمسی در 4.5 بیلیون سال پیش است.

پیشتر تصور می‌شد كه بخش بیرونی ابر اوورت منبع ایجاد دنباله‌دارهای بلند دوره است. مدار بلنددوره‌ها تحت تأثیر نیروی گرانش ستاره‌های مجاور، تغییر می‌كند. بازه خاصی از این تغییرات باعث افزایش فراوانی حضور دنباله‌‌دارها در داخل منظومه شمسی می‌شود. این پدیده را اصطلاحاً "بارش دنباله‌دار" می‌نامند.

اما شبیه‌سازی‌های محققان دانشگاه واشینگتون در سیاتل نشان می‌دهد كه ابر اوورت می‌تواند محل تولد دنباله‌دارهای بلند دوره‌ای باشد كه از مدار زمین عبور می‌كنند.

تعداد اجرام داخل ابر اوورت هنوز مشخص نیست اما با در نظر گرفتن ماكزیمم تعداد، محققان نشان دادند كه تنها دو یا سه جرم از این ابر در 500 میلیون سال گذشته از مدار زمین عبور كرده‌اند.

از طرفی ستاره‌های گازی مشتری و زحل از زمین به صورت یك سپر در مقابل دنباله‌دارها محافظت می‌كنند. این فرضیه پیشتر با پدیدار شدن نقاطی تاریك در سطح مشتری قوت گرفت.
البته نمی‌توان ستاره‌های دنباله‌دار را بی‌تقصیر دانست چرا كه حداقل یكی از انقراض‌های زمین در 40 میلیون سال پیش به دلیل برخورد بارش‌های دنباله دار بوده‌است. محققان دانشگاه واشینگتن معتقدند كه این بزرگترین تأثیر بارش‌ها بر سیاره ما بوده‌است.

نقل از:http://oonieknafar.blogfa.com

کسي که هيچ کار نمي کند،هيچ اشتباهي نمي کند. کسي که هيچ اشتباهي نمي کند،هيچ چيز ياد نمي گيرد. لوکا پاچيولي
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.