• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 1413)
يکشنبه 18/5/1388 - 16:18 -0 تشکر 140328
حلال و حرام

سلام

یه سوالی برام پیش اومده که سوال خیلی از دوستانم هم هست

چرا بعضی از کارها که لذت بخش هستند در دین ما حرام دانسته شده ؟

مثلأ:

گوش کردن به آهنگ

...

آیا این مسائل در دین حرام دانسته شده یا اینکه مراجع ما این کارها را حرام اعلام کردن .

بعد حالت کلی برای حرام و حلال وجود ندارد که ما خودمون منطق حلال و حرام رو بفهمیم .

 

   

  شهری به آتش می کشیم گر تو لبت را تر کنی

 ما چون گلی در دست تو ، کاش ما را پرپر کنی

 بر رشته های معجر زهرا (س) قسم سید علی

 خنجر به حنجر می زنیم گر تو هوای سر کنی..

يکشنبه 18/5/1388 - 17:10 - 0 تشکر 140351

با سلام

بین علما امکان داره اختلاف باشه ولی این طور که من اطلاع دارم مشکلی نداره گوش دادن به آهنگ آهنگی که باعث تحریک بشه مشکل داره ولی آهنگی که این تحرک رو ایجاد نکنه مشکلی نداره مثلا نوای خوش پرندگان صدای شر شر رودخونه صدای وزش باد و خش خش برگ ها که با هم ترکیبی از یه موسیقی رمانتیک میشه طبیعت با دست گردونندش آلات موسیقی میزنه بهتره بریم این موسیقی ها رو گوش کنیم همین البته اینطور که من تحقیق کردم اینطوری بود موسیقی که باعث تحرک بشه یعنی بلند شی و ...  مشکل داره ولی اگه نه تحرکی ایجاد نکنه مانعی نداره شاید بعضی از حضرات والا این امر رو حرام بدونند ولی تحقیقات من اینطوری نشون داد!

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
يکشنبه 18/5/1388 - 20:7 - 0 تشکر 140425

اول بگم که اسلام با ما که پدر کشتگی نداره که هر چی میگه صلاح ماست هم تویه دنیا هم برایه آخرت

 بزارین اول یه چیزی بگم البته نقل قول از برنامه پیک هفته شبکه استانی اصفهان از یه حاج اقایی که اسمش یادم نیست . میگفت : جونا وقتی تویه زندگی یه مشکلاتی براشون پیش میاد یه مشغله ذهنی براشون ایجاد میشه میخوان برای مدتی این مشغله رو از خدشون دور کنن . برایه همین نوار رو روشن میکنن . در این لحظه هواسشون به نوار پرت میشه و از اتفاقات دور ور خودشون دور میشن . ولی تا نوار رو خاموش کردن با این مشغله میاد . 

ما ها مشکلمون اینه که دوست نداریم با خدایه خدمون دردو دل کنیم برایه همین میریم اهنگ گوش میدیم تا از چیز هایی که اعصابمون رو خورد میکنه دور بشیم . اگر ما بیایم جایه گوش دادن به اهنگ دو رکعت نماز بخونیم یا با خدا حرف بزنیم یا بقول همون حاج اقاهه تویه پیک هفته با بابا مون یعنی امام زمان درد و دل کنیم دیگه لازم نیست اهنگ گوش بدیم

یه بار دیگه میگم برایه کسایی که نفهمیدن من چی گفتم:

اهنگ باعث میشه که ما از یاد خدا دور بشیم و جایه این که عادت کنیم با خدا خلوت کنیم با یه مشت ... سرمون رو گرم میکنیم .

 
وَ العَـقِبَـةُ لِلمُـتَّقِیـن
يکشنبه 18/5/1388 - 20:29 - 0 تشکر 140436

با سلام

جناب علی قائمی

ببینید اگه اینطور شما میگی که انسان از خدا دور میشه یعنی اینکه اون حاج آقاهه گفته دور میشیم اول اینکه نباید به آهنگ های طبیعت گوش کنیم چون که اینا هم برای خودش یه موسیقی هست نباید به موسیقی های شهناز گوش کنیم شهناز که وقتی سازش رو کوک میکنه و میزنه آدم میره تو عالم عرفان و روحانیت چون از یاد خدا میفته و ....

گفتم بهتون بعضی موسیقی ها گوش دادن بهشون حرامه چون باعث تحرک میشه تازه این چه حرفیه که میزنید که جوون میاد نوار میزاره از یاد اون مسئله میرسه بارها پیش اومد دیدم کسایی که به قول اون حاج آقاهه نوار گذاشتند و دارن زار زار گریه میکنند به نظرتون این باعث شده مشکل اون جوون حل بشه؟

در ضمن یه چیزی رو هم باید توجه کنید که اونم اینه تو یه کتاب که در مورد پاداش ها و جزاها بود دیده بودم نوشته بود اگه آهنگ گوش ندید اون دنیا یه بازاری هست که انواع موسیقی هایی که به انسان نشاط میده رو به بنده های خدا میدند البته به اونایی که موسیقی گوش نکردند. اشاره نشده بود که حرام گوش دادن به موسیقی!

خب به هر حال تا اینجا پیش اومدیم که ایرادی نداره اگه بخوایم موسیقی گوش بدیم این چیزی که گفتند هم شاید در مواردی باشه نه در عموم!

به هر حال اونطوری که من تحقیق کردم مشکلی نداره موسیقی گوش کردن!

با تشکر آنلاکر 

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
يکشنبه 18/5/1388 - 20:57 - 0 تشکر 140454

unloker

وقتی سازش رو کوک میکنه و میزنه آدم میره تو عالم عرفان و روحانیت چون از یاد خدا میفته و ....

 خب خودتون دارین میگین آدم میره تویه حس دیگه . حالا کاری ندارم عرفانی باشه یا غیره عرفانی چون وقتی ادم میره تویه حس دیگه فکر کنم از یاد خداقافل میشه و مسخرست اگر بگین عرفانیت همون یاد خداست 

unloker

این چه حرفیه که میزنید که جوون میاد نوار میزاره از یاد اون مسئله میرسه بارها پیش اومد دیدم کسایی که به قول اون حاج آقاهه نوار گذاشتند و دارن زار زار گریه میکنند به نظرتون این باعث شده مشکل اون جوون حل بشه؟

 من نگفتم با گوش دادن به اهنگ مشکل جون حل میشه من گفتم :

alighaemia

ولی تا نوار رو خاموش کردن باز این مشغله میاد .

--- 

unloker

در ضمن یه چیزی رو هم باید توجه کنید که اونم اینه تو یه کتاب که در مورد پاداش ها و جزاها بود دیده بودم نوشته بود اگه آهنگ گوش ندید اون دنیا یه بازاری هست که انواع موسیقی هایی که به انسان نشاط میده رو به بنده های خدا میدند البته به اونایی که موسیقی گوش نکردند. اشاره نشده بود که حرام گوش دادن به موسیقی!

 منم از این کتاب ها خیلی دیدم . هدف اصلی این کتاب ها اینه که شما رو به بهشت علاقه مند کنند . در ضمن موسیقی نیاز جسم انسانه نه روحش نیاز روح چیز هایی دیگس . منظورشم از موسیقی یه چیز دیگری است ...

unloker

به هر حال اونطوری که من تحقیق کردم مشکلی نداره موسیقی گوش کردن!

 هر کسی یه نظری داره ... شما دوست داری گوش کنی گوش کن ولی سعی کن حرام گوش ندی ...

 
وَ العَـقِبَـةُ لِلمُـتَّقِیـن
يکشنبه 18/5/1388 - 21:55 - 0 تشکر 140468

با سلام

حالا کاری ندارم عرفانی باشه یا غیره عرفانی چون وقتی ادم میره تویه حس دیگه فکر کنم از یاد خداقافل میشه و مسخرست اگر بگین عرفانیت همون یاد خداست 

جناب علی آقای قائمی ببینید شما الان با این حرفتون میگید نماز هم نباید بخونید چون نماز هم باعث میشه آدم بره تو حس معنوی و عرفانی و قرآن نخونید شاید برید تو حس عرفانی و معنوی یادتون باشه که عرفان یکی از حالات معنوی هست که به خدا انسان رو نزدیک میکنه پس چه خوبه که همیشه انسان عارف باشیم!

با این گفتتون همه عرفا رو زیر سوال بردید که آیا از یاد خدا قافل بودند که در عرفان بودند یا اینکه نه میخواین مغلطه کنید جوری بکنید که جوابی توش نباشه ولی خب از اونجایی که من با این تکنیکا آشنا هستم نمیتونید هر چیزی رو روم تحمیل کنید!

پس تا اینجا متوجه شدیم عرفا کارشون مسخره بوده چون اصلا به یاد خدا نمی افتادند فقط عرفان بوده عرفان چیه هیچی!

من نگفتم با گوش دادن به اهنگ مشکل جون حل میشه من گفتم :

ولی تا نوار رو خاموش کردن باز این مشغله میاد .

چطور میاد وقتی که حواست پرت میشه و قطع میشه موزیک چطوری باز یاد آدم میاد مگر اینکه با اون مشکل روبرو بشه وگرنه این چیزی که گفتید پیش نمیاد بعد از اینکه موزیک رو قطع کرد میره به کاراش میرسه یا اینکه میره یه کاری میکنه اگه باز با اون مشغله روبرو بشه مغزش مشغول اون موضوع میشه!

موسیقی نیاز جسم انسانه نه روحش نیاز روح چیز هایی دیگس . منظورشم از موسیقی یه چیز دیگری است ...

موسیقی نیاز جسمه؟یعنی وقتی تو یه موسیقی رو گوش میکنی و آروم میگیری جسمت آروم گرفته یا اون که در جسم وجود داره و جسمت رو کنترل میکنه؟اینطور که شما میگید کل نظام آفرینش و خلقت انسان میره زیر سوال!

پس اگه روح تحت تاثیر احساسات قرار نمیگیره و حالاتش تغییر نمیکنه جسم این احساسات و حالات رو ایجاد میکنه؟یعنی اینکه همه چیز برروی جسمه دیگه!

بهتر اینو بدونید که جسم بدون روح یک جسمی هست که زندگی نداره و به عبارتی بهش میگن مرده!پس چطوری این جسد میخواد تحرک از خودش نشون بده و چطوری میخواد احساسات داشته باشه؟ اگه اینطوری باشه عروسک های تو مغازه ها هم باید احساس داشته باشند سنگ کنار خیابون رایانه ای که باهاش کار میکنی موبایلی که باهاش آهنگ گوش میدی و ... در یک کلام اجرامی که جون ندارند باید احساسات داشته باشند ولی آیا اینطوریه؟یعنی اجرامی که جون ندارند احساسات دارند یعنی اینکه مخلوقی که درک نداره با مخلوقی که درک داره یکی هست؟

هر کسی یه نظری داره ... شما دوست داری گوش کنی گوش کن ولی سعی کن حرام گوش ندی ...

درسته که هر کسی یک نظر داره ولی باید اون نظری که میگید مورد قبول انسان باشه یعنی یه جورایی هم از نظر عقلی و هم از نظر تئوری ثابت بشه برای آدم!ما هم همین توصیه شما رو گوش میدیم سعی میکنیم چیزی که باعث تحرک میشه گوش ندیم!

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
دوشنبه 19/5/1388 - 11:0 - 0 تشکر 140581

حلال و حرام توسط خداوند  براي ما تشخيص داده شده چون او تنها كسي است كه مي داند براي موجودي كه آفريده چه چيز خوب و چه چيز بد است

چهارشنبه 4/6/1388 - 17:22 - 0 تشکر 146505

آنچه مسلم است غذای پاک و حلال در روح و قلب انسان اثر نیکو و غذای حرام، اثر بدی می‏گذارد و مخصوصاً روح‏ های لطیف و سبک با خوردن حتی یک لقمه غذای حلال یا حرام این اثر را به خوبی حس می‏کنند.
از مرحوم« کربلایی کاظم فراهانی» که خداوند به او عنایت فرموده بود و بدون اینکه سواد داشته باشد، تمام سی جزء قرآن را یکباره حفظ شده بود، نقل می‏کنند که: طلاب مدرسه فیضیه قم او را دعوت می‏کردند و از او سوالاتی در مورد قرآن می‏کردند و او همه سؤالات را جواب می‏داد.

گاهی هم بعضی او را به صرف ناهار دعوت میکردند و او می پذیرفت ولی می دیدند گاهی بعد از خوردن غذا از آن محل خارج میشود و با داخل کردن انگشت در حلق خود سعی میکند غذاها را از شکم خود خارج کند.
از او می‏پرسیدند چرا این کار را می‏کنی؟! می گفت: «غذایی که خوردم حلال نبوده نور قلبم کم شده، دیگر نمی‏بینم.

اثر غذاهای حلال در سبکی و نور باطن و توجه به عبادات و نیز اثر غذاهای حرام در سنگینی و کدورت و کسالت در عبادات به خوبی مشهود است و لذا در روایات بسیاری بر کسب حلال و اجتناب از حرام تأکید و تحریص شده است که به گوشه ای از آن اشاره می‏کنیم.
رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم در سه روایت چنین فرموده‏اند:

1-عبادت هفتاد جزء است که بهترین جزء آن طلب روزی حلال است.
2- هر کس لقمه حلال بخورد، فرشته‏ای بالای سر او می‏ایستد و برای او طلب مغفرت می‏نماید تا از خوردن دست بکشد.
3- هر کس غذای حلال بخورد خداوند قلب او را تا چهل روز نورانی می‏گرداند. و امام صادق علیه السلام فرمودند: « طلب رزق حلال را رها نکن زیرا روزی حلال انسان را در دینش کمک می‏نماید؛

و در مورد اجتناب از غذای حرام و کسب حرام هم روایات زیادی از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم وارد شده از آن جمله:
1-هر کس از راه غیر حلال مالی بدست آورد، توشه‏اش به سوی آتش است.
2- خدای تعالی می‏فرماید: « هر کس توجهی نکند که از چه راهی درهم و دینار به دست می‏آورد من هم توجهی نمی‏کنم که از چه دری او را داخل آتش کنم».
3- وقتی لقمه حرام در شکم کسی واقع شد، هر فرشته‏ای در آسمانها و زمین او را لعنت میکنند.
4- عبادت همراه با حرام‏خوری مانند ساختمان بر روی شن یا بر روی آب است. از مجموعه این احادیث روشن می‏شود که انسان باید در کسب خود دقت کند تا حلال باشد و در نتیجه غذایی که می‏خورد حلال باشد تا اثرات آن در قلب و روح او، نورانیت و لطافت باشد و عباداتش مقبول درگاه حضرت حق واقع گردد.

مراجعه شود به:
تلاش امام باقر علیه السلام برای کسب حلال
تاثیر سوء حرام خوری
منابع: بحار الانوار، ج 103، باب 1، ص 1 تا 18.
سایت رشد

وَ مَن یَتَوَكَّل عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسبُهُ
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.