• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 2760)
سه شنبه 6/5/1388 - 18:30 -0 تشکر 136518
نزدیکترین ستاره غیر از خورشید و چند سوال

سلام

 عکس زیر یکی از عکسهایی است که فضاپیمای سوهو از خورشید تهیه کرده است.

 

1

 

و عکس زیر تنها عکسی است که ( تا آنجایی که من می دانم ) از ستاره آلفا قنطورس   ِای ، توسط تلسکوپ زمینی تهیه شده است.

 

 

2

3

 

 شاید این عکسها را قبلا بارها دیده باشید.اما سوال من این است: چرا بشر تا کنون نتوانسته است تصویری با جزئیاتی شبیه عکس سوهو از خورشید ، از نزدیکترین ستاره بعد از خورشید به زمین ، تهیه کند؟ آیا علت ضعف تکنولوژی رصدی بشر است یا اساسا به دلایل فیزیکی چنین کاری غیر ممکن است ؟   

 

جایگاه نزدیکترین ستاره ها به خورشید:

 

 

 

4

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

تصویر زیر به اصطلاح تصویر فرا ژرف هابل نام دارد:

  
8

 

اما سوال من این است: اگر ما به جای کهکشان راه شیری در فضا زمان یکی از این کهکشان ها زندگی می کردیم ، آیا کهکشان راه شیری را همان طور می دیدیم که امروز این کهکشانها را از روی زمین می بینیم ؟ در واقع آیا رشد جهان در تمام جهات متقارن است و آیا الان آنجا هم شبیه اینجاست ؟ و سوال اساسی تر این که آیا با توجه به طول عمر کهکشانها آیا این کهکشانها الان وجود دارند ؟ ( شاید به کلی از بین رفته باشند ، شاید با هم ادغام شده باشند و … )

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 همانطور که می دانید ستاره هایی که از روی زمین و با چشم غیر مسلح دیده می شوند نسبت به تمامی ستاره های کهکشان بسیار محدود هستند.آیا شما نرم افزاری را سراغ دارید که آسمان شب را به صورت لایه به لایه نشان بدهد . یعنی مثل نرم افزارهای آسمان نمای گوگل ارث ، ناسا وورد وایند و… عمل کند با این تفاوت که مثلا بتوان برای نرم افزار تعیین کرد که ستاره هایی که مثلا از فلان سال نوری تا فلان سال نوری هستند را به من نشان بده و بقیه را پنهان کن.؟

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 14/5/1388 - 16:46 - 0 تشکر 139050

پاسخ سوال اول: هر دوی امکانات نجومی و هم محدودیت های جوی و فیزیکی رصد ستارگان را با جزئیات سطحی آنها دشوار یا غیر ممکن می سازد. شاید در آینده تلسکوپهایی ساخته شوند که بتوانند تصویری روشن و واضح از قرص ستارگان تهیه کنند. البته این تلسکوپها حتما باید خارج از جو زمین باشند.

سوال دوم: در کهکشانهای دیگر بسته با فاصله ای که از ما دارند، کهکشان راه شیری در سنین مختلفی دیده می شود. مثلا اگر کسی از کهکشان آندرومدا به را ه شیری نگاه کند، آن را حدود 2 میلیون سال جوان تر خواهد دید. یا در کهکشانهایی که چند میلیارد سال عمر دارند، شاید بتوان کهکشان راه شیری را در اوایل شکل گیری اش مشاهده کرد. البته به نظر می رسد که انبساط جهان در تمام جهات متقارن است و شما در هر کهکشانی که باشین احتمالا توزیع کهکشانها در اطراف شما به همین شکلی است که در اطراف راه شیری دیده می شود. البته اگر درون یک خوشه ی کهکشانی باشین احتمالا تعداد کهکشانهایی که به شما نزدیک هستند بیشتر خواهد بود.

معمولا عمر کهکشانها بسیار زیاد است، یعنی از زمان شکل گیری تا نابودی ، میلیاردها میلیارد زمان نیاز است. نابودی یک کهکشان شاید بدین معنا باشد که تمام ستارگان آن به سیاهچال تبدیل شوند. البته ممکن است یک کهکشان توسط یک کهشکان بزرگتر بلعیده شود و تماما در دل آن کهکشان جذب گردد. به هر حال مسن ترین کهکشانها الان بیشتر از 5ر13 میلیارد سال عمرندارند، در نتیجه به نظر نمی رسد که بعضی کهکشانهایی که الان می بینیم در واقع نابود شده باشند. این موضوع بیشتر راجع به ستارگان قول سرخ صادق است. مثلا الان ستاره ی ابط الجوزا ممکن است به یک ابرنواختر تبدیل شده باشد ولی هنوز نور ان به ما نرسیده باشد. کسی نمی داند.

نرم افزار starryNight می تونه این کار رو انجام بده. یعنی شما بر اساس فاصله یا بر اساس درخشنگی می تونید اون رو تنظیم کنین.

موفق باشین...

 

هر کجا هستم باشم، آسمان مال من است...

پنج شنبه 22/5/1388 - 15:31 - 0 تشکر 141531

از پاسخ پر مغز شما متشکرم.

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.