• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خراسان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خراسان (بازدید: 1483)
جمعه 12/4/1388 - 22:46 -0 تشکر 128902
كمی آنطرف تر

با سلام حضور هم استانیهای عزیز

بخش انجمنهای خراسان رو كه دیدم ، متوجه شدم همش درباره مشهده ! چرا هیشكی درباره شهرستانهای دیگه نمینویسه ؟ البته مقصر تبیانه كه توی تیتر نوشته " مژده به كاربران مشهدی "

به همین دلیل این تاپیك رو برای معرفی شهر خودم ایجاد كردم تا شروعی باشه برای معرفی و قدم گذاشتن شهرستانیها.

شهر من بشرویه

شهر بُشرویه (Boshrooye , Boshrouyeh , Boshrooyeh) ، كه به مركزیت شهرستان انتخاب گردیده در موقعیت جغرافیایی شرق كشور ، غرب ناحیه مركزی خراسان در 57 درجه تا 57 درجه و 59 دقیقه طول جغرافیائی از نصف‌النهار مبدا و 33 درجه و 31 دقیقه تا 34 درجه و 54 دقیقه عرض جغرافیائی از خط استوا و در لبه کویر در ارتفاع 880 متری از سطح دریا قرار گرفته است

بشرویه از جانب شمال با بجستان واز سمت غرب با طبس و از جنوب با روستای دیهوك و از سمت شرق با فردوس مجاورت دارد

مساحت بشرویه حدود 7994 كیلومتر مربع می‌باشد كه در شمال آن كویر نمك و در جنوب ، مركز و شرق آن شنزارها و ریگستانها قرار دارد .

به دلیل این موقعیت جغرافیایی، آب وهوای این شهر گرم و کویری است. بشرویه به دلیل حفظ بافت سنتی زیبای خود و بادگیرهای زیبای آن به شهر بادگیرها در خراسان معروف است. طبق آخرین سرشماری ، شهرستان بشرویه با بیش از 120 روستا جمعیتی بالغ بر 23,045 نفر بوده است كه نیمی از آنان در مركز بخش سكونت دارند.

مردم بشرویه همگی مسلمان و پیرو مذهب شیعه اثنی عشری میباشند كه این مذهب در بشرویه سابقه دیرینه ای دارد ، به گونه ای كه در جریانهای تاریخی ازجمله نهضت سربداران خراسان ، نام مردم بشرویه در ردیف حامیان این نهضت قلمداد شده است . مردم این دیار همانند سایر مناطق کویری ، افرادی خونگرم، مهمان نواز، متدین و کوشا هستند.

بشرویه از شهرهای تاریخی و قدیمی با عمری چند صد ساله است. اغلب دهکده‌های بشرویه در دامنه کوهها واقع شده است و اكثر مردم این دیار به حرفه کشاورزی اشتغال دارند.طبق آخرین آمارها این شهرستان مشتمل بر 120 روستا و دهكده میشود.
در سال 1293 هـ . ق نیز میرزا خانلرخان اعتصام الملك نایب اول وزارت امور خارجه در عهد ناصرالدین شاه از این منطقه عبور كرده و در توصیف بشرویه چنین گفته است : « بشرویه قصبه‌ای است معمور ، اهلش همه مشغول برك بافی هستند ، هیچ فقیر ندارد ، زراعت چندانی ندارد ، آبشان منحصر به یك نهر قنات است. . . به قدر سه هزار خانوار سكنه دارد و قلعه و باره و برج و ارگ دارد.»

برگرفته از بشرویه نیوز

سه شنبه 16/4/1388 - 23:33 - 0 تشکر 130143

این که گفته شده مژده به کاربران مشهدی از باب کثرت است،و گرنه همه ی خراسانیان بر روی چشم ما جا دارند.ضمنا خود من هم بحثی را با عنوان فرهنگ واژگان خراسانی،در ساسله مباحث گذارده ام.مباحثی چون «خراسان،خاستگاه علم و فرهنگ ایرانی»،«گشت و گذار در خراسان»،«چه خبر از خراسان»،« دوغ آباد»،«ضرب المثل های سبزواری» و ... هم ناظر بر این است که این انجمن، انجمن«خراسان» است. البته خوب مشهدی از دیگر هم استانی ها فعالترند. هرچند که برخی از مباحثی هم که آنان داشته اند،مانند مباحثی درباره حرم امام رضا(ع) هم را هم باید کشوری دانست. 

کمربسته‌ی فرهنگ ایران و خراسان

 

 

چهارشنبه 17/4/1388 - 10:9 - 0 تشکر 130183

با سلام خدمت Omidpersia

ورود شما را به انجمن خوش آمد میگویم .امید وارم از این به بعد در باره بشرویه یا به لهجه جنوب خراسان

بش رُِِیه بیشتر بشنویم و ببینیم . اجاش ناراحت نباش و هر چه دل تنگت می خواهد بگو

موفق و پیروز باشی.از اهالی دوغ آباد مه ولات در خدمتیم

 

به جای اینکه به تاریکی لعنت بفرستی شمعی بیفروز

چهارشنبه 17/4/1388 - 10:46 - 0 تشکر 130192

به نام خدا

دوستان سلام

عرض خوش امد خدمت دوست عزیز هم استانی امید پرسیا.

ابتدا در مورد این مطلب كه چرا گفته شده كابران مشهدی. باید عرض كنم كه در ابتدای فعالیتهایی كه برای ایجاد چنین انجمنی انجام شد، ما كارمون رو با نام مشهد و فعالیت كاربران مشهدی آغاز كردیم و با كمك این دوستان انجمن افتتاح شد. با  توجه به گسترده بودن استان و وجود شهرهای پرجمعیت خراسان قدیم یعنی بجنورد بیرجند و همچنین سبزوار و نیشابور و وجود كاربرانی از این نقاط، تصمیم بر این شد تا از نام خراسان به جای سایر نامها استفاده شود.ضمن اینكه با پابرجا بودن این نام كاربران دواستان خراسان شمالی و جنوبی نیز می توانند از این انجمن استفاده كنند و از تغییر نام این انجمن منصرف شده ایم.

از اهداف انجمن معرفی نقاط ناشناخته استان می باشد كه امیدواریم با كمك كاربرانی چون شما به این هدف برسیم.همچنین توجه كنید كه كسانی كه اطلاعی از نقاط ذكر شده ندارند (مثل خودم ) نمی توانیم كمكی به شناساندن این مناطق بكنیم و در این زمینه انجمن كمك شما را می طلبد.

از فعالیت همه عزیزان در انجمن خراسان تشكر می كنم.

منتظر ادامه فعالیت شما در این زمینه و سایر زمینه ها هستیم

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
شنبه 20/4/1388 - 3:17 - 0 تشکر 131227

هنگامی که ما درس می خواندیم(همین چند سال پیش)، در جغرافیا ، درس جغرافیای استان خراسان، خراسان از سرخس تا طبس و از بجنورد تا نهبندان بود.در ظرف دو سه سال همه ی این پیوندها فراموش شد. درست مثل وقت بابا بزرگِ بابا بزرگ ما که خراسان ازفاریاب،فرغانه، بخارا، سمرقند و خوارزم و مرو گرفته تا هرات و قندهار و فراه و کابل و .... بود. وقتی سیاست در فرهنگ دخالت کند، فاجعه می شود.

کمربسته‌ی فرهنگ ایران و خراسان

 

 

شنبه 20/4/1388 - 18:26 - 0 تشکر 131494

دوستان گل مشهدی خوشا به حالتون جای ما هم زیارت کنید از دعا های قشنگ ما را بی نصیب نگذارید

هر قدمی که از خداوند دور شوی،ده قدم از بشریت دور شده ای.

معاش خود را چنان تامین کن که باعث قطع معاش دیگری نشود.

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.