• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 4077)
سه شنبه 26/3/1388 - 18:12 -0 تشکر 123168
ابوالحسن بنی صدر با ما چه کرد؟؟

 بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

با هم نگاهی به ظهور و سقوط ابوالحسن بنی صدر داریم

با یاری شما

 

منابع :

1. شریف نیوز (پایگاه خبری- تحلیلی دانشجویان ایران)

به نقل از امیر شریفی پور 

 

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
سه شنبه 26/3/1388 - 18:13 - 0 تشکر 123170

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

آن چه می‌خوانید اولین قسمت از گزارشی است که سرگذشت اولین رییس جمهور ایران را روایت می‌کند. در بخش اول، علاوه بر گذشته او تا پیش از انقلاب، چند و چون انتخاب او به عنوان اولین رییس جمهور را روایت خواهیم کرد. در دو بخش آتی از ماجرای انتخاب نخست وزیر و فعالیت‌ها‌ی او در اداره جنگ، اسناد لانه جاسوسی، ردپاهای او در ماجرای طبس و همچنین غائله 14 اسفند ماه 1359 خواهیم گفت و نهایتا در بخش پایانی پرونده عزل او را پی خواهیم گرفت.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
سه شنبه 26/3/1388 - 18:16 - 0 تشکر 123172

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

«SD-LOURE-1 تایید کرد که وی جزء 15 نفر اعضای شورای انقلاب است.

 در مورد قدرت شورای انقلاب و نقش آن وی نظر داد که این شورا آن طور که باید و شاید موثر عمل نمی‏کند. واضح بود که وی برای تمام اعضاء شورا ارزش زیادی قائل نیست»... «او و خانواده اش در تهران اقامت دارند. تلفن خانه او... می‌باشد»

... «او جاه طلبی سیاسی دارد و احتمالا روزنامه اش را به این منظور ایجاد کرده که از آن به عنوان پایگاه قدرتی جهت مقاصد سیاسی آینده اش استفاده نماید


جملات بالا بخش‌ها‌یی از مجموعه اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی آمریکا است. این اسناد از فردی با اسم رمز SD-LOURE-1 یاد می‌کند که طی سال‌ها‌ی 57 و 58 ضمن ملاقات‌ها‌ی مکرر با جاسوسان سیا (در پوشش نمایندگان شرکت‌ها‌ی بازرگانی) در پاریس و تهران، اطلاعات و نظریات خود را در اختیار آنان گذاشته و پس از مدتی با دستمزد ماهیانه 1000 دلار به عنوان «مشاور» به استخدام در آمده است

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
سه شنبه 26/3/1388 - 18:19 - 0 تشکر 123175

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

اگر چه امروز و پس از گذشت نزدیک به 3 دهه از پیروزی انقلاب، شاید همه اذعان دارند که ابوالحسن بنی صدر به کشور و انقلابی که با حرارت از آن دم می‌زد خیانت کرد، اما در روزگاری پرشبهه وی توانست در اولین انتخابات ریاست جمهوری ایران با آراء بالا به عنوان اولین رییس جمهور ایران برگزیده شود و 17 ماه طول کشید تا مردم و اغلب مردان سیاست در ایران (حتی بسیاری از سیاستمداران متعهد)

 چهره واقعی ابوالحسن بنی صدر را از پس خیانت‌ها‌، اغتشاشات، تفرقه افکنی‌ها‌ و در نهایت انفجارهای پس از عزل او،

که مردان بزرگی را از این انقلاب گرفت، با پرداختن تاوانی سنگین مشاهده کنند.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
سه شنبه 26/3/1388 - 18:23 - 0 تشکر 123177

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

من اولین رییس جمهور ایران خواهم شد!


ابوالحسن بنی صدر در دوم فروردین 1312 هجری شمسی در یکی از روستاهای همدان متولد شد و کودکی خود را در شهر همدان سپری کرد.

 پدر او آیت الله سید نصرالله بنی صدر از علمای همدان بود و سال‌ها‌ی طولانی امامت مسجد جامع همدان را بر عهده داشت.

او پس از اتمام تحصیلات متوسطه علی رغم اصرار پدر مبنی بر شروع تحصیلات حوزوی علاقه ای به طلبه شدن نشان نداد: «به غیر از شما، بین برادران دیگر چنین علاقه‌ای(به معمم شدن) وجود نداشت؟ بنی‌صدر: نه هیچ كدام. اصلاً محیط خانه، محیط ضد آخوند تمام عیاری بود.» (درس تجربه، خاطرات ابوالحسن بنی صدر، صفحه 43)


از سال 1338 در جلسات تفسیر قرآن آیت الله طالقانی در مسجد هدایت حضور داشت و در همین سال از دانشكده معقول و منقول نیز فارغ التحصیل شده بود.

«به علت ندانستن زبان انگلیسی، در كنكور دانشگاه قبول نشدید؟ بنی‌صدر: به لحاظ این كه نمره انگلیسی‌ام صفر شده بود، قبول نشدم و رفتم به دانشكده معقول و منقول و در آنجا لیسانس گرفتم». (همان، صفحه 57)


او پس از دریافت لیسانس به مدت 4 سال در موسسه تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، که مدیریت آن را احسان نراقی بر عهده داشت، مشغول به کار شد.

ادامههه .....

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
سه شنبه 26/3/1388 - 18:25 - 0 تشکر 123180

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

وی درباره گرایش سیاسی خود در جریان کودتای 28 مرداد 32 این گونه توضیح می‌دهد:

«مسئله مبارزه برای ملی شدن نفت و به دنبال آن پیش آمدن كودتای 28 مرداد و همه این حوادث و مسائل، اصلاً دید من را به كلی عوض كرد و در همان زمان بود كه گفتم، سلطنت به كار ایران نمی‌آید و جمهوری خواه شدم و گفتم: من اولین رئیس‌جمهور ایران خواهم شد. مصاحبه کننده: واقعاً آن زمان، این حرف را زدید؟ بنی‌صدر: بله. والله.» (همان، صفحه 42) این جمله را او در سال‌ها‌ی بعد بارها نزد دوستان خود تکرار کرده بود.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
سه شنبه 26/3/1388 - 18:40 - 0 تشکر 123186

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

نگاهی به عکسها

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
پنج شنبه 28/3/1388 - 13:43 - 0 تشکر 123641

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

ادامه

زندگی 15 ساله او در اروپا با سفر به فرانسه پس از واقعه 15 خرداد 42 آغاز می‌شود. بنی صدر تحصیلات خود را در رشته اقتصاد آغاز می‌کند و همزمان به فعالیت‌ها‌ی سیاسی نیز می‌پردازد.

به طوری که در اولین کنگره جبهه ملی اروپا که بعدها به جبهه ملی سوم مشهور شد،

به عنوان نماینده دانشگاه تهران شرکت می‌کند.

 در دوران حضور در اروپا تا پیروزی انقلاب، بنی صدر به همراه چهره‌ها‌یی مانند قطب زاده، ابراهیم یزدی و حسن حبیبی از چهره‌ها‌ی شاخص دانشجویان خارج از کشور محسوب می‌شد که ارتباطات خوبی نیز با روحانیون انقلابی برقرار کرده بود.

هر چند آن گونه که‌ها‌شمی رفسنجانی در خاطرات خود نقل می‌کند،

اختلاف بنی صدر و قطب زاده مشکلی اساسی محسوب می‌شده که پس از انقلاب نیز به داخل منتقل شده و «در داخل شورای انقلاب هم ـ در مدتی که هر دو عضو بودند ـ هیچ وقت با هم رفیق نشدند». (هاشمی رفسنجانی، دوران مبارزه، صفحه 283)


هاشمی رفسنجانی همچنین معتقد بود: «با آقای قطب زاده بهتر و بیشتر امکان همکاری هست؛ او را انعطاف پذیرتر ارزیابی کردم.... آقای بنی صدر ادعای رهبری فکری و ایدئولوگ بودن داشت، ولی آقای قطب زاده چنین ادعایی نداشت». (همان، صفحه 284)

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 30/3/1388 - 16:54 - 0 تشکر 124197

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

بنی صدر در تاریخ 12 بهمن 1357 همراه با جمع زیادی با «پرواز انقلاب» وارد ایران شد و هرچند در ترکیب اولیه شورای انقلاب حضور نداشت،

 اما با تشکیل دولت موقت و انتقال چند عضو شورا به دولت و ارتش، به همراه آقایان حبیبی، سحابی، شیبانی و قطب زاده به عنوان عضو شورای انقلاب انتخاب شد.

هر چند وی مدعی است که از طرف شورای انقلاب به انتخاب بین وزارت در دولت موقت و عضویت در شورای انقلاب مخیر شده، اما به دلیل مخالفت با سیاست‌ها‌ی مهندس بازرگان گزینه دوم را انتخاب کرده است.
فعالیت پرحجم وی در سال اول پس از پیروزی انقلاب، نقش بسیار مهمی در شناخته شدن او نزد افکار عمومی داشت.

مناظره با نیروهای چپ مارکسیست نظیر «بابک زهرایی»

 و حضور پر رنگ در اجتماعات و سخنرانی‌ها‌ و به ویژه دفاع از ایده اقتصاد اسلامی تحت عنوان «اقتصاد توحیدی»

و بالاخره آغاز انتشار روزنامه «انقلاب اسلامی» به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی ابوالحسن بنی صدر در 30 خرداد 1358 این چهره ناشناخته نزد مردم را به یکی از فعالان شناخته شده انقلاب تبدیل کرد.

هر چند سخنانی که او در مجلس خبرگان درباره ولایت فقیه بر زبان آورد، زنگ خطر را برای مردان هوشیار انقلاب به صدا درآورده بود.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
يکشنبه 31/3/1388 - 18:21 - 0 تشکر 124795

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

با تسخیر سفارت آمریکا در آبان 1358 و استعفای دولت موقت، شورای انقلاب از سوی رهبر انقلاب مامور اداره کشور شد

و بنی صدر نیز در این میان به سرپرستی وزارت امور خارجه رسید.

 این در حالی است که بنی صدر بنای مخالفت با اقدام دانشجویان پیرو خط امام را داشت و پس از مدت کوتاهی به دلیل ناهمخوانی فضای عمومی کشور با خواست او، هوشمندانه از سرپرستی وزارت امور خارجه به وزارت اقتصاد رفت تا خود را برای فتح کرسی ارشد اجرائی کشور آماده کند.

این مطلب نیز در مقاله آمده است  :

خواننده محترم مطمئنا متعجب خواهد شد اگر بداند که مهمترین گروه حامی بنی صدر در انتخابات «جامعه روحانیت مبارز تهران» بود، و همین حمایت نیز نقش اساسی در انتخاب وی داشت و تلاش‌ها‌ی «حزب جمهوری اسلامی«برای برگرداندن رای اعضای جامعه روحانیت تنها به ایجاد اختلاف بین این دو گروه منجر شد.

دوستان توجه داشته باشند :

همنطور که گفته شد ...بنی صدر با فعالیتها که داشت طرفداران زیادی داشت

و افراد کمی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی ، آیت الله خامنه ای و... اعمال او را به خوبی زیر نظر داشتند و با وی مخالف بودند...

بماند که بسیاری از مردم عامه نیز پی به این قضایا برده بودند...مخصوصا" زمان جنگ


وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
دوشنبه 1/4/1388 - 17:57 - 0 تشکر 125032

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان

عکس : ديدار ابوالحسن بنی صدر با جمعی از فعالين اپوزسيون ايران

(جدا شدگان از سازمان مجاهدين)

او حتی پیش از شروع فرآیند انتخابات، برای بی میل نشان دادن خود به ریاست جمهوری در جلسات مختلف (به طور خاص و مستند در جلسه شورای انقلاب، در نشستی با اعضاء جامعه روحانیت مبارز و در دیداری با حضرت امام) موضوع تعویق انتخابات تا منظم تر شدن اوضاع کشور و تعیین یک شورای انقلاب مردمی تر! را پیش کشیده بود که البته با مخالفت مواجه شد.

 جالب تر این که او منافقانه به افکار عمومی وعده داد که پس از دیدار با حضرت امام تصمیم خود را برای شرکت یا عدم شرکت در انتخابات اعلام خواهد کرد و به این ترتیب یک روز در حالی که از منزل امام خارج شده بود به خبرنگاران اعلام کرد که نامزد ریاست جمهوری خواهد شد!
در اولین انتخابات ریاست جمهوری ایران بیش از 100 نامزد ثبت نام کردند که از میان آن‌ها‌ 8 نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات شناخته شدند:

حسن آیت،

ابوالحسن بنی صدر،

 حسن حبیبی،

 داریوش فروهر،

 صادق قطب زاده،

 کاظم سامی،

 صادق طباطبایی

 و مدنی.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.