• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 823)
سه شنبه 19/3/1388 - 12:32 -0 تشکر 120730
آقا محسن حرفی برای گفتن نداشت

آخرین مناظره انتخاباتی دكتر احمدی نژاد هم با محسن رضایی برگزار شد و تنها كاندیدایی كه همچون دوتای قبلی ضمن اعلام احساس خطر برای مملكت مدعی داشتن برنامه بود با محك دانایی و هوشمندی رئیس جمهور آزموده شد تا عیارش برای ملت علنی شود.


كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:40 - 0 تشکر 120733

* احمدی نژاد: با توزیع میلیون‌ها سی‌دی بازی رسانه‌ای علیه من راه انداخته‌اند

محمود احمدی‌نژاد به عنوان آغاز كننده مناظره با تقدیر از حضور گسترده چند صد هزار نفری حامیان خود كه در مصلی تهران، ‌اظهار داشت:‌ از این عزیزان عذر می‌خواهم كه نتوانستم در خدمت‌شان باشم و ما به خواست خدا در چهارشنبه صبح در اجتماع آنها در مسجد دانشگاه شریف حاضر خواهم شد.

وی ادامه داد: درباره بحث‌هایی كه در مناظره دیشب مطرح شد، البته وقت من محفوظ است و چند بار در مناظره‌ها تكرار شد و من فقط دو جمله خدمت ملت شریف ایران عرض می‌كنم، آماری كه ما اعلام می‌كنیم از ماخذ بانك مركزی، مركز آمار ارائه می‌شود و اینها نهادهایی هستند كه بیش از 40 تا 50 سال است در حال انتشار آمار هستند.

كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان كرد: اینكه در برنامه تلویزیونی برخلاف همه قوانین به طور مكرر یك كاندیدا،‌ كسی كه هنوز مسئول است، متهم به دروغ‌گویی می‌شود و توهین‌های فراوانی به وی داده می‌شود این جای بحث دارد و من انشاءالله در وقتی كه حق قانونی من است، ‌پاسخ خواهم داد و یك جمله را در این جا عرض می‌كنم كه دروغ‌گو خائن است و خائن ترسو است، چه كسی تا امروز از این دولت ترس سراغ دارد و من فكر می‌كنم همین كافی باشد اما در این باره كه چرا اینگونه هجوم می‌‌كنند و بدون اینكه برنامه‌ای ارائه بدهند علیه بنده به هر حرفی كه دلشان می‌خواهد متوسل می‌شوند انشاءالله توضیح خواهم داد.

احمدی‌نژاد افزود: میلیون‌ها سی‌دی منتشر كرده‌اند كه در آنها با بریدن حرف‌ها در اول و آخر و با یك بازی رسانه‌ای علیه بنده راه انداختند كه همه اینها برخلاف قانون و اخلاق است و كسانی كه می‌خواهند درس اخلاق و ادب به مردم بدهند نباید از این كارها انجام دهند و من جزئیات این موضوع را در آن وقت قانونی خودم اعلام خواهم كرد.

چه كسی تا امروز از این دولت ترس سراغ دارد و من فكر می‌كنم همین كافی باشد اما در این باره كه چرا اینگونه هجوم می‌‌كنند و بدون اینكه برنامه‌ای ارائه بدهند علیه بنده به هر حرفی كه دلشان می‌خواهد متوسل می‌شوند انشاءالله توضیح خواهم داد

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به سفرهای خود در روزهای آتی اشاره كرد و گفت: ما فردا میهمان مردم مازندران در ساری خواهیم بود و عصر را نیز در اهواز خواهیم بود و از همین جا به آنها سلام عرض می‌كنم.

وی در خصوص مسائل اقتصادی اظهار داشت: در خصوص مدل اقتصادی بحث‌های مختلفی وجود دارد و وقتی ما چشم‌انداز و سیاست‌های كلان و قانون برنامه و سیاست‌های چشم‌انداز را داریم در واقع اینها تئوری اقتصادی ما است، تئوری اقتصادی پیشرفت و عدالت است، در تئوری پیشرفت و عدالت یعنی مردم كشور را اداره می‌كنند و فرصت‌ها نیز عادلانه توزیع می‌شود، كشور باید ثروتمندباشد و هر چه ثروتمندتر، بهتر اما توزیع ثروت بر اساس عدالت و فرصت‌ها و استعدادها بر اساس عدالت باید فرصت ظهور و بروز پیدا كنند.

محمود احمدی‌نژاد به سراغ سوالی از محسن رضایی رفت و گفت: در میان كاندیداها تنها كسی كه ایده‌های جدیدی در بخش‌های مختلف مطرح كرده است، غیر از آن دو نفر رضایی است كه این ایده‌ها قابل توجه است و می‌خواهم این ایده‌ها بیشتر باز شود تا بتوانیم در قالب آن به یك نقطه عملیاتی برسیم، یك بحثی كه شما مطرح كردید، موضوع فدرالیسم اقتصادی است و این یك ایده نو است اما ارتباط آن با تقسیمات كشوری و مدیریت‌های سیاسی و منطقه‌ای چگونه گره می‌خورد؟ شما وضعیت تقسیمات كشوری را به خوبی می‌دانید،‌ چه طور می شود اینها را به گونه‌ای به هم گره زد كه آن هدف اساسی محقق شود و لابد این به عنوان یك روشی كه در واقع كمك به توسعه اقتصادی است؟ یعنی می‌خواهیم توسعه اقتصادی سریع‌تر اتفاق بیافتد، یعنی تمركز به 9 نقطه بدهیم كه در این میان باید پرسید كه بقیه استان‌ها با یكدیگر چگونه ارتباط برقرار می‌كنند و رابطه مدیریت سیاسی و اجتماعی و امنیتی با این مدیریت اقتصادی چگونه می‌شود و چه طور می‌شود اینها را با هم هماهنگ كرد.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:40 - 0 تشکر 120735

* رضایی: 9نفر را در حد معاون رئیس‌جمهور مسئول فدرال‌های اقتصادی می‌كنم

محسن رضایی با بیان اینكه من با رمز یا زهرا(س) وارد صحنه انتخابات شدم، گفت: از هوادارانم نیز می‌خواهم تا در روز انتخابات با همین رمز پای صندوق‌های رأی بیایند.

وی همچنین در مناظره زنده تلویزیونی از مردم ایران خواست تا برای شادی روح شهدا، امام و علمای راحل سه صلوات بفرستند.

رضایی در خصوص برگزاری مناظره‌های تلویزیونی گفت: انتظار می‌رفت این مناظره ها از دوره قبل شروع شود اما الحمد‌الله این كار یك ابتكار خوبی است كه موجب شفافیت و اطلاع‌رسانی برای مردم در تصمیم‌گیری می‌شود ولی معتقدم مناظره ها باید در رابطه با خود موضوع مناظره یعنی تشكیل دولت آینده باشد و ما بیاییم از توانائی‌ها و برنامه‌های خود بگوییم و به سئوالاتی كه در صورت پیروز شدن از ما می‌پرسند، جواب دهیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح كرد: البته لازمه این كار نقد گذشته نیز هست ولی روش مناظره باید توام با ایجاد امید، نشاط، شادابی و برداشتن یك گام تاریخی به جلو برای ملت همراه شود. ولی اگر بیاییم بازی را عوض كنیم و موضوع را به جایی دیگر ببریم، این یعنی اینكه نمی‌خواهیم حقایق را به مردم بگوییم.

رضایی خاطر نشان كرد: جا دارد از آقای احمدی‌نژاد تشكر كنم كه بحث را به موضوع برنامه‌ها برد و لازم است برای پاسخ‌دادن نگاهی به وضعیت اقتصادی كنونی و پیش‌بینی از آینده داشته باشیم.

وی با بیان اینكه امروز هم با تورم و هم با ركود در كشور روبرو هستیم، خاطر نشان كرد: تورم همانی‌ است كه بانك مركزی گفته و آقای احمدی‌نژاد هم در 50 مرتبه‌ای كه از آن سخن گفته 48 بار متوسط تورم سالانه را اعلام كرده است.

این كاندیدای دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینكه شاهد تورم امروز 25 درصدی و بیكاری 12 و نیم درصدی هستیم اینها نشان‌دهنده آن است كه در اقتصاد وضع خوبی نداریم.

رضایی اضافه كرد: از طرف دیگر در دو بازار اصلی كشور یعنی بازار پول و سرمایه دچار مشكل هستیم در حالی كه بازار پول با 35 هزار میلیارد تومان معوقه بانك‌ها مواجه است كه این موضوع گردش پول را كند می‌كند.

وی خاطر نشان كرد: بازار بورس از 11 هزار به 8 هزار رسیده و كشش و توانایی لازم برای جذب پس‌انداز مردم و ایجاد اشتغال و تولید را ندارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: متوسط رشد سرمایه‌گذاری در چهار‌سال گذشته حدود 4 و 7 درصد و متوسط رشد اقتصادی نیز 2 و 6 درصد بوده است و با این وضع متوجه می‌شویم كه وضع اقتصادی نامطلوب است اما اگر آینده را نگاه كنیم، نهادهای بین‌المللی این روند را مثبت ارزیابی نمی‌كنند و با این روند پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی امسال كمتر و سال آینده باز هم كمتر شود و در طی دو سال آینده ممكن است به زیر 4 درصد برسد.

رضایی خاطر نشان كرد: البته مشكل كاهش قیمت نفت را هم داشته‌ایم و به همین خاطر درآمد فراوان سال‌های گذشته را در اختیار نخواهیم داشت اما طراز تجاری‌امان مثبت 18 است ولی در سال آینده صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی كرده است كه به منفی 13 خواهد شد.

وی افزود: در سال 86 كل ذخایر ارزی ما 20 درصد كاهش داشته در حالی كه امروز عربستان 400 میلیارد دلار و الجزایر لیبی 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی دارند و اگر وضع امروز را با آنچه كه باید طبق سند چشم‌‌انداز می‌بود، مقایسه كنیم رشد باید 8 درصد می‌شد، نرخ سرمایه‌گذاری بیشتر می‌شد، تورم و بیكاری هم یك رقمی شده و ضریب جینی نیز وضعیت بهتری را می‌داشت.

این كاندیدای دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری از احمدی‌نژاد پرسید شما در صورت پیروزی در انتخابات چه راهكاری برای خروج از این وضعیت دارید و این وضع را چطور علاج می‌كنید آیا با همان شیوه چهارسال قبل عمل می‌كنید كه بنابراین باید بگویید چه موانعی بر سر راهتان بود و یا وضعیت جدیدی را اتخاذ می‌كنید.

رضایی ادامه داد: من هیچ رئیس‌جمهوری را كاملا سیاه یا سفید نمی‌دانم و آقای احمدی‌نژاد هم كارهای مثبتی هم داشته‌اند ولی كاستی‌های نیز وجود دارد و اگر فكر جدیدی نكنند این مجموعه ما را از برداشتن گام‌های بلند در سند چشم‌انداز باز می‌دارد.

وی با بیان اینكه ما فدرالیسم اقتصادی اعلام كردیم و نه فدرالیسم كامل، گفت: این یعنی اقتصاد به صورت منطقه‌ای و بقیه مسائل به صورت سیاسی و امنیتی به صورت متمركز از تهران اداره می‌شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه در صورت پیروزی در انتخابات تعداد استان‌های كشور را افزایش می‌دهم اظهار داشت: احتمالا تعداد استانها به 40 یا 45 استان خواهد رسید كه به این ترتیب استان‌ها از نظر سیاسی، دفاعی و امنیتی كوچكتر و از نظر افتصادی اداره كشور بزرگ‌تر می‌شود و همچنین 9 نفر با اطلاعات كامل در حد معاون رئیس‌جمهور، مسئول این مناطق خواهم كرد.

رضایی اظهار داشت: رابطه آنها با مدیریت‌های سیاسی كشور روشن است چون تقسیم كار كاملی صورت می‌گیرد و در هر منطقه‌ای 5 استان خواهد بود كه جلسات آنها مانند شورای امنیت برگزار می‌شود اما در مسائل اصلی و استراتژیك را به صورت متمركز و از تهران اداره خواهیم كرد.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:44 - 0 تشکر 120736

* احمدی‌نژاد: رشد حبابی كه سال 82 و 83 در بورس وارد كردند تقلب بود

احمدی‌نژاد در پاسخ محسن رضایی به سئوال وی در خصوص فدرالیسم اقتصادی، گفت: این تقسیم‌بندی‌هایی كه شما گفتید ظاهرا همان تقسیم‌بندی‌هایی 9گانه‌ای است كه در سپاه بود منتها شما می‌دانید كه یك مدیریت اقتصادی بدون مدیریت سیاسی و اجتماعی معنا پیدا نمی‌كند.

وی افزود: این موضوع تداخل پیدا می‌كند اگر معاون رئیس جمهوری، یعنی همه می‌آیند تحت امر وی؛ استانداران، فرمانداران و بخشداران؛ به طور مثال اگر در شیراز مستقر می‌شود بقیه استان‌ها چه می‌شوند این هم تحت امر آنجا است.

كاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح كرد: رقم جابجایی یك دهستان از یك شهرستان و به یك شهرستان دیگر مشكل دارد استان‌ها دارند از یكدیگر جدا می‌شوند این موضوع مقداری توضیحات دارد كه باید به آن توجه كرد.

احمدی‌نژاد درخصوص اظهارات رضایی مبنی بر اینكه درحال حاضر ما تورم همراه با ركود داریم، تاكید كرد: به نظر بنده این اشتباه است، تورم به دو شكل محاسبه می‌شود كه شما هم می‌دانید البته شكل‌های دیگر هم دارد ولی اصل آن این دو شكل است؛ یك متوسط سالانه نسبت به سال قبلی كه نقطه به نقطه است، بله متوسط سال 87 به 86 تورم 25 درصد شد كه بنده این موضوع را اعلام كردم و بانك مركزی هم آن را اعلام كرد اما نقطه به نقطه الان چند است.

وی ادامه داد: یعنی امروز 18 خرداد نسبت به 18 خرداد سال قبل كه الان تورم زیر 15 درصد است و این به معنی رو به كاهش بودن تورم می‌باشد، اما علت تورم چه بود، شما می‌دانید علت تورم بخش مهمی از آن تورم جهانی است بالاخره افزایش قیمت نفت را می‌برد بالا، برخی كالاهای وارداتی به كشورمان 400 درصد و یا 300 درصد، فولاد در بازارهای جهانی 1300 تومان شد درحالی كه قبل از سال 86 قیمت آن 400 تومان بود.

محسن رضایی با بیان اینكه من با رمز یا زهرا(س) وارد صحنه انتخابات شدم، گفت: از هوادارانم نیز می‌خواهم تا در روز انتخابات با همین رمز پای صندوق‌های رأی بیایند

این كاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه كرد: ما هم كه به قانون برنامه نمی‌توانیم صادرات فولاد یا هر كالای دیگری را كنترل كنیم،‌ این اثر می‌گذارد كه بخش مهمی از تورم مربوط به آن می‌شود اما این موضوع بر رشد اقتصادی ما اثر نگذاشته است. شما می‌دانید كه در قانون برنامه چهارم عددها را دست بالا گرفته‌اند و متوسط برنامه سوم ما رشد اقتصادی آن 4 و نیم است و در برنامه چهارم این دفعه گفتند 8 و 2 و نیم گذاشتند برای بهره‌وری، بهره‌وری‌ای كه 4 دهم درصد بود یعنی از این 8 درصد كمتر از نیم درصد آن باید برسد به 2 و نیم، ما فكر می‌كنیم با این شرایط جهانی رشد 6 و 2 دهم متوسط در 4 سال برنامه رشد بسیار خوبی است. این رشد از برنامه‌های قبلی بیشتر است بخصوص در برنامه قبل از این دولت بیشتر می‌باشد، نقطه به نقطه ما هم كه رو به كاهش است ضمن اینكه دریافت كاركنان و حقوق‌بگیران ثابت جبران شد بنابراین از نظر دریافتی طبقاتی و حقوق ثابت ما مشكل چندانی نداشتیم به غیر از یك گروه از كارگرانی كه كار معین داشتند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: این كه شما گفتید بازار بورس غیر فعال است این اشتباه است اتفاقا بازار بورس ما بسیار هم فعال است اما باز هم شما خبر دارید حبابی كه سال 82 و 83 در بورس وارد كردند آن یك تقلب بود یعنی حباب درست كردند و قیمت را به صورت كاذب بالا بردند، در این دولت این حباب تخلیه شده و بورس یك رشد منطقی پیدا كرده است.

وی افزود: بیشترین واگذاری‌های در بورس و حجم معاملات بورسی در همین دو سه سال اخیر انجام شده و درحال حاضر هم بورس ما فعال است و مراكز جهانی هم كه اندازه‌گیری می‌كند این موضوع را تایید كرده‌‌اند.

كاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم اظهار داشت:‌ عددی را شما گفتید در خصوص رشد سرمایه‌گذاری، بله، عدد رشد سرمایه‌گذاری ما الان كمتر از 4 سال قبل است، علت آن چیست؟ علت این موضوع این است كه ما آمدیم و این اعداد و ارقام را اصلاح كردیم؛ ماشین‌آلات دسته دوم وارد كشور شده و با نرخ بالا فاكتور می‌شد و وام ارزی هم گرفته می‌شد. لذا ما آمدیم قیمت‌ها را واقعی كردیم و قیمت واقعی شده عدد هم آمده پائین، اما بیائید این طرف، حجم سرمایه‌گذاری صنعتی 4 سال قبل از این دولت 10 هزار و اندی میلیارد تومان بوده، اما در این دولت 50 هزار و اندی میلیارد شده و یعنی قریب به 5 برابر سرمایه‌گذاری صنعتی شده است و معنای آن این است كه فعالیت صنعتی و رشد سرمایه‌گذاری وجود دارد اما به دلیل اینكه یكی از عوامل اصلی آن ماشین‌آلاتی بود كه وارد می‌كردند و با قیمت دیگری ثبت می‌شد این عدد كوچك نشان می‌دهد و بخشی از آن هم رفته در انبارداری بخاطر مسائلی كه ما داریم.

احمدی‌نژاد خاطرنشان كرد: سئوال اول بنده هنوز سرجای خودش است به دلیل اینكه می‌خواهم این موضوع روشن بشود به دلیل اینكه بنده مدیر بوده و شما هم مدیر بوده‌‌اید، ما می‌خواهیم یك حلقه مدیریت جدیدی در كشور درست كنیم حالا معاون رئیس جمهور این ارتباطش با استانداران و این استانداران با هم و با آن مركز چطور می‌شود، یعنی یك بنگاه اقتصادی می‌خواهد درست بشود فرض كنید در كهگیلویه و بویراحمد، حالا با این تئوری ممكن است از این نظر برود زیر نظر استان فارس از این رو باید یك عده‌ای بیایند در آنجا متمركز شوند لذا این ارتباطات سیاسی اینها چطور با هم برقرار می‌شود به دلیل اینكه ما حلقه‌هایی كه داریم هماهنگی بین آنها خیلی سخت است.

مناظره انتخاباتی احمدی نژاد و رضایی

وی اضافه كرد: حلقه‌های مدیریتی هر چقدر كه اضافه‌تر می‌شود به توان پیچیدگی ارتباطشان هم اضافه می‌شود لذا بنده فكر می‌كنم شرایط اقتصادی ما به نسبت وضعیتی كه در جهان است، درحال حاضر در سال 2008 كه ما رشد تورم داشته‌ایم همه قاره‌ها رشد داشته‌اند و یعنی نسبت رشد آنها بیش از ما بوده است و این به معنای اعمال مدیریت خوب در ایران است، ضمن اینكه ما مجموعه برنامه‌های اقتصادیمان روشن است، طرح هدفمند كردن و تحولات اقتصادی در 7 سرفصل مهم آماده كرده‌ایم كه در واقع زیرساخت‌ها می‌باشد، اصلاح یارانه‌ها و بانك‌ها، اصلاح مالیات و بیمه، نظام بهره‌وری، نظام توزیع و ارزش پول ملی لذا این اقدامات كارهایی است كه باید در اقتصاد ما انجام شود كه در ادامه توضیح خواهم داد.

كاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اینكه شما می‌گوئید خوب نبوده بالاخره باید شاخص‌های عمل كردی را ما بیاوریم، در همه بخش‌ها، عملكردها نسبت به گذشته رشد قابل توجه و جدی دارد كه در ادامه بحث برخی از آنها را مطرح خواهم كرد.

احمدی‌نژاد خطاب به رضایی گفت: شما یك صندوق توسعه ملی هم مطرح كردید می‌خواهم ببینم این صندوق همانی است كه در سیاست‌های كلی برنامه پنجم است یا چیز دیگری می‌باشد و بطور مثال 200 میلیارد دلاری كه می‌خواهد در آن بیاید از این به بعد است یعنی از درآمدهای نفتی است و چقدر طول می‌كشد تامین شود یا قرار است آن را قرض بگیریم، آیا قرار است این را تبدیل به ریال بكنیم و به بانك‌ها بدهیم و بعد هم سود گرفته و آن را توزیع كنیم؛ شما گفتید كه به هر نفر 100 هزار تومان خواهیم داد، از این رو ضرب و تقسیمی بكنید تا ببینید چقدر می‌شود و 20 میلیارد دلاری كه منبع آن معلوم نیست چقدر حاصل می‌شود ما ماهی 100 هزار تومان می‌خواهیم به مردم بپردازیم.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:45 - 0 تشکر 120737

* رضایی: دست به عزل و نصب‌ پست‌های تخصصی نمی‌زنم

محسن رضایی با بیان اینكه آمار باید دقیق‌تر گفته شود، اظهار داشت: من در این خصوص بحث دروغ ‌گفتن را قبول ندارم اما آمار امكان ندارد مبانی متغیری داشته باشد مثلا فرض كنیم كه تورم جهانی سال 2009 را حذف كنیم و اگر می‌خواهیم آمار بدهیم باید با یك مبنای مشترك باشد.

وی افزود:‌ آماری كه بانك مركزی اعلام كرده است این است كه در سال 1384 كه دولت آقای احمدی‌نژاد روی كار آمد تورم 10.4 و در سال 85 تورم به 11.9 و در سال 86 تورم به 18.4 و در سال 87 تورم به 25.4 رسیده است و آن روش نقطه به نقطه برای بررسی تورم موضوع بحث ما نیست چرا كه ما می‌خواهیم ببینیم بر قدرت خرید مردم چه تاثیری گذاشته است مثلا فرض كنیم پنیری كه ما در سال 84 می‌خریدیم در انتهای سال 87 به چه قیمتی رسیده است و خود مردم كه اهل محاسبه هستند.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه اظهار داشت: در حقیقت از ابتدای 84 تا 87 پی در پی این تورم در كشور افزایش یافته است و آیا در این 4 سال همه دنیا تورمی بوده اما این گونه نبوده است. مثلا اگر قیمت تخم مرغ را در فروردین 84 حساب كنیم یك شانه دو كیلویی 1450 تومان بوده اما در سال 88 به 2870 تومان رسیده است و یا دیگر محصولات را كه مقایسه می‌كنید می‌بینید كه با این حرف كه تورم 25 درصد است كاملا منطبق است.

رضایی ادامه داد: آقای احمدی‌نژاد در پنج ماه اخیر دستمزد بازنشستگان را افزایش دادند كه كار بسیار خوبی بود و برخی از قوانینی كه قبلا تصویب شده بود، و خود ایشان در آن زمان عمل به آن قانون را مصلحت نمی‌دانست اخیراً ایشان آن قوانین را اجرایی كرده اما بحث این است كه قدرت خرید مردم در 4 سال كاهش پیدا كرده و ایشان در این 6 الی 7 ماه اخیر زحمت كشیدند و مقداری از این قدرت خرید را با افزایش دستمزدها جبران كردند.

وی در خصوص شاخصه فلاكت در دنیا گفت: این شاخص جمع تورم و ركود را نشان می‌دهد و كاملاً مشخص است كه در سال 84 فصل اول و دوم این شاخص كاهش یافته یعنی فشار زندگی بر روی مردم یا همان شاخص فلاكت كم شده و به حدود 18 الی 19 درصد در فصل اول سال 85 رسیده است و از فصل دوم سال 85 تا فصل سوم سال 87 باید ملاحظه كنیم كه با چه شیبی فشار بر مردم افزایش پیدا كرده و در این خصوص منبع محاسباتی بانك مركزی است.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد:‌ اینكه من می‌گویم وضع مردم خوب نیست تصورم این است كه نباید این موضوع را كتمان كنیم و آن روشی كه آقای احمدی‌نژاد در خصوص محاسبه تورم به صورت نقطه به نقطه دردی را دوا نمی‌كند چرا كه بحث ما زندگی مردم است و ما می‌خواهیم ببینیم فشارهایی كه بر مردم وارد می‌شود چقدر است و اگر از خودشان سوال كنیم خودشان واضح پاسخ خواهند داد.

رضایی در پاسخ به سوال محمود احمدی‌نژاد در خصوص فدرالیزم اقتصادی گفت: ایشان می‌دانند كه فدرالیزم اقتصادی طرح بسیار خوبی است و می‌دانند كه ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص آن بحث كرده‌ایم چراكه ما كشوری پهناوری مانند ایران داریم و نمی‌شود كه رئیس‌جمهور با هیئت دولت صبح تا شب در استان‌ها و شهرستان‌ها بروند اما خود مدیریت آنجا یك مدیریت قوی و توانمند و با اختیارات لازم نباشد تا بتواند مسائل را حل كند و مثلاً اگر می‌خواهند یك جوی آب بكشند، ما با هیئت دولت آنجا برویم و آن را تصویب كنیم كه این امر جزء پروژه‌ها باشد و این در شان دولت نیست و ما یك خلاء‌ مدیریتی در كشور داریم.

وی افزود: در تمام دنیا سه الی چهار كشور هستند كه سیستم اداری ایران را دارند و فاقد فدرال هستند اما ما آمده‌ایم و به خاطر مسائل امنیت ملی مسائل سیاسی را از مسائل اقتصادی كاملا تفكیك كرده‌ایم و نمونه آن مانند كیش است و بخش سیاسی با بخش منطقه آزاد آن كاملا تفاوت دارد و 2 حوزه كاملا تفكیك شده هستند و با هم تداخل آنچنانی ندارند.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص مسئله مدیریت در كشور گفت: من اصولا موافقم كه هر چقدر انتقادات رو در رو باشد، بهتر است و شاید من یكی از دلایلی كه انتقاداتم را برای چنین جلسه‌ای گذاشتم همین مسئله است و اینكه ما در غیاب فردی كه در جلسه حضور ندارند حرفهایی را بیان كنیم نمی‌پسندم،‌ چرا كه نمی‌توانیم همه آدم‌ها را روبروی هم قرار دهیم و اگر من وارد مسائل نقد می‌شوم به خاطر این است كه برنامه‌ خود را در جلسات مختلف گفته‌ام و امروز فرصتی پیدا شده كه چون آقای احمدی‌نژاد حضور دارند بحث‌های من محوریت نقدی بیشتری داشته باشد و دلیل آن این است كه من برنامه‌های خود را به اندازه كافی ارائه كرده‌ام.

رضایی با اشاره به یكی از اشكالات مدیریت دولت گفت: مسئله بی‌ثباتی یكی از اشكالات مدیریتی است كه من نسبت به آقای احمدی‌نژاد دارم و مثلا ایشان 15 عضو كابینه كه 8 نفر آنها وزیر بودند را در یك سال عوض كرده و مثلث اقتصادی ایشان نیاز به ثبات دارد چرا كه ما در چشم‌انداز و سیاست‌های اصل 44 به این نتیجه رسیده‌ایم كه ثبات اقتصادی مهم است اما این مثلث بارها تغییر یافت و مثلاً رئیس بانك مركزی و وزیر اقتصاد و برنامه و بودجه مرتباً عوض شدند و ما سه رئیس بانك مركزی در زمان احمدی‌نژاد داشته‌ایم و به دلیل اقتصادی تغییر در بانك مركزی پایه‌های پولی یك كشور را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و یا حدوداً 24 استاندار عوض شده و حتی به باشگاه‌ها هم كشیده شده و مدیریت باشگاه استقلال و پیروزی در مجموع 7 بار عوض شده است.

وی تعویض مدیران را جزء‌ اختیارات رئیس‌جمهور دانست و گفت: پیشنهاد من این است كه اگر ما دولت را به دست گرفتیم اولین كاری كه می‌كنیم این است كه خود رئیس‌جمهور كه خود من باشم خود را محدود می‌كنم كه دست به عزل ونصب‌های تخصصی نزنم و ما مصوبه‌ای را در مجلس تصویب می‌كنیم كه پست‌های تخصصی از پست‌های سیاسی جدا شود و این نه تنها به نفع من بلكه به نفع كشور و مردم است.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به بحث تعرفه‌ها گفت: تصور من این است كه زمانی كه تورم در كشور بالا رفت دوستان ما تا حدودی دستپاچه شدند و تعرفه‌ها را بدون حساب و كتابی دست زدند و یا در خصوص گاز تركمنستان كه ما آن را 4 سنت می‌خریدیم آنها پیشنهاد 14 سنت به ما دادند اما ما توجه نكردیم و ناچار شدیم كه بعداً به خاطر آن زمستان 35 سنت آن گاز را بخریم.

رضایی در خصوص مسائل امنیتی گفت: ما در دولت‌های قبل نیز مانند این دولت چنین مشكلاتی داشتیم و یا در مسائل شرق كشور مانند خوزستان و ‌اهواز انفجارهایی كه داشته ایم و بحث‌هایی كه به خاطر یك اهانت به برادران ترك‌زبان ما صورت گرفت و تشنجاتی كه به وجود آورد و من سوالم از احمدی‌نژاد این است كه ایشان چه الگوی مدیریتی را اگر رئیس‌جمهور شوند می‌خواهندداشته باشند كه ما از این فرصت‌های تاریخی بیشتر استفاده كنیم چرا كه ما برای این انقلاب خون‌های بسیاری داده‌ایم و زحمات بسیاری كشیده‌ایم و مادر این شرایط تاریخی كه هستیم نمی‌توانیم از آن بهره‌برداری كنیم و سوال من مشخصاً این است كه ایشان در این خصوص چه فعالیت‌هایی می‌خواهند انجام بدهند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:46 - 0 تشکر 120741

* احمدی‌نژاد: اداره فدرالی اقتصاد كشور یك اشتباه بزرگ و ناشدنی است

محمود احمدی‌نژاد با بیان اینكه آقای محسن رضایی در مناظرات قبلی نیز از وقت استفاده كرده و علیه این دولت صحبت كرده‌اند، اظهار داشت: این طور نیست كه آقای رضایی در مناظرات قبلی راجع ‌به این دولت صحبت نكرده باشد، ضمن اینكه بعضی‌جاها صحبت‌های ایشان حالت تمسخر داشته است ولی من وارد آنها نمی‌شوم.

 این تعهدی بوده است كه من به مردم داده‌ام و الان نیز همین تعهد را می‌دهم؛ چرا كه بالاخره ما در انتخاب‌هایمان كه معصوم نیستیم ما یك برنامه داریم و طبق آن پیش می‌رویم و تلاشمان را می‌كنیم كه بهترین انتخاب را داشته باشیم

وی با بیان اینكه محسن رضایی عدد بیكاری را با تورم جمع می‌كند، افزود: تورم 25 درصد شده است كه ما راجع‌به آن توضیح دادیم اما بیكاری كه براساس همان آمار بانك مركزی كه آقای رضایی فرمودند، حداقل 2 درصد كاهش پیدا كرده، پس این دو هم هم‌جهت یا یكدیگر حركت نكرده است. ضمن اینكه ما در این چهار سال طبق قانون برنامه حقوق كاركنان را معادل تورم افزایش دادیم، حال ممكن است 3 یا 4 درصد بالا و پایین داشته باشیم. بنابر آن مطلبی شما می‌گویید صحت ندارد ضمن این كه فلاكت را هم به آن افزودید، یعنی اینكه حالا یك جوری مردم به وضعیت فلاكت رسیده‌اند.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینكه این نكاتی كه من می‌گویم به معنای این نیست كه در وضعیت ایده‌ال قرار داریم افزود: همیشه شرایط را بایستی به شكل مقایسه‌ای ارزیابی كنیم و الا همین‌كه اینگونه بگوئیم وضعیت اینطوری است صحیح نیست چرا كه دولت قبل و میزان تورم دولت آقای خاتمی نیز هست و باید متوسط تورم در دور اول دولت‌ها را با یكدیگر مقایسه كنیم.

احمدی‌نژاد با بیان اینكه كه هر بار كه دولتی روی كار می‌آید شرایط كشور تغییر می‌كند، افزود: متوسط تورم چهارساله اول دولت نهم از متوسط تورم‌های چهارساله همه دولت‌هایی كه آمده‌اند، كم‌تر است و این آمار را بانك مركزی ارائه كرده است. ولی اگر شما نوسان آن را مطرح می‌كنید، باید بگوییم كه در دولت‌های قبل نیز همین گونه بوده یعنی بعضی‌ها سال اول تورمشان كم بوده و سال‌های دوم و سوم اضافه شده است. ضمن اینكه بخش مهمی از تورم سال دوم و سوم در دولت نهم خارجی و یا معلول سهمیه‌بندی‌ كردن قیمت بنزین بوده است.

وی ادامه داد: كسانی كه واضع سهیمه‌بندی بنزین بودند، پیش‌بینی‌شان 15 واحد درصد تورم بود و گزارش مكتوب آن موجود است، اما ما با این روش موافق نبودیم و با شیوه بهتری می‌خواستیم كنترل كنیم كه این تورم را نداشته باشد.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینكه بیكاری طبق آمار بانك مركزی دو درصد كاهش یافته است، خطاب به محسن رضایی گفت: باید در جواب این گفته شما كه وضع مردم خیلی خراب است، باید گفت بلی مردم گرانی را حس می‌كنند اما كاهش آن را نیز همه حس می‌كنیم.

احمدی‌نژاد با اشاره به قرائت قیمت برخی از كالاها توسط محسن رضایی، خطاب به وی اظهار داشت: ای كاش شما فهرست همه كالاها را می‌خواندید و با هم مقایسه می‌كردید، نه اینكه چند كالای خاص را بخوانید.

وی در ادامه با بیان اینكه تورم اضافه شده اما قدرت خرید مردم نیز افزایش یافته است افزود: تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه نیز اضافه شده كه همه اینها قابل بحث است.

احمدی‌نژاد در خصوص صحبت‌های محسن رضایی مبنی بر تغییر 15 عضو كابینه دولت نهم گفت: این تعهدی بوده است كه من به مردم داده‌ام و الان نیز همین تعهد را می‌دهم؛ چرا كه بالاخره ما در انتخاب‌هایمان كه معصوم نیستیم ما یك برنامه داریم و طبق آن پیش می‌رویم و تلاشمان را می‌كنیم كه بهترین انتخاب را داشته باشیم ولی ما در حال یك مسابقه با جهان هستیم و برنامه‌ای داریم كه باید آن را اجرا كنیم. مربی بازیكنان را عوض می‌كند و مهم برنامه است كه جهت آن بایستی حفظ شود. و باید كارهایی كه در برنامه پیش بینی شده است را پیگیری كنیم.

وی خطاب به محسن رضایی با بیان اینكه شما گفتید ما بی‌حساب و كتاب تعرفه‌ها را عوض كردیم، اظهار داشت: برای اولین بار در كشور دفترچه ثابت گذاشتیم. بله ممكن است در كالاهای معدودی به خاطر نوسانات تند بازار جهانی تغییر ایجاد شده باشد اما دفترچه تعرفه‌ای برای محصولات كشاورزی و ... گذاشته‌ایم كه چه وقتی از سال تعرفه آنها پایین رفته و چه وقتی از سال بالا می‌آید كه این برای اولین بار است كه اتفاق افتاده. دو سال است كه این كار را انجام می‌دهیم.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری خطاب به رضایی با بیان اینكه جالب است جنابعالی بدانید كه متوسط تعرفه در دولت قبلی 22 درصد بوده اما در این دولت 33 درصد شده است، ادامه داد: اینهایی كه مدام می‌گویند دولت با كاهش تعرفه‌ها بازار را پر از واردات كرده حرف خلافی می‌گویند چرا كه متوسط تعرفه ما 33 درصد است ولی متوسط تعرفه دولت قبل 22 درصد بوده است كه معنای آن این است كه ما تعرفه‌های بیشتری گرفته‌ایم.

احمدی‌نژاد با بیان اینكه بیش از 80 درصد كالاهای وارداتی كشور سرمایه‌ای و واسطه‌ای هستند اظهار داشت: اینها معاف از بخش مهمی از تعرفه هستند و چهار درصد به آنها تعلق می‌گیرد، لذا اینكه گفته می‌شود تعرفه‌ها بدون حساب و كتاب بوده، چنین چیزی نیست و این یك اتهام است.

وی با بیان اینكه نسبت صادرات غیرنفتی به واردات در دولت نهم رشد داشته استف اظهار داشت: معنای آن این است كه مدیریت خوبی روی صادرات و واردات انجام گرفته است. ما الان متوسط 18 میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم ولی 57 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی داشته‌ایم كه بیش از سه برنامه گذشته و بیش از عدد كل برنامه چهارم توسعه است. كه معنایش این است كه خوب مدیریت شده است.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینكه تولید داخل هم نیز رشد داشته و ما به نرخ رشد تولید 2/6 درصد رسیده‌ایم، اظهار داشت: یعنی با توجه به وضعیت جهانی و شرایطی كه تحویل گرفتیم اقتصاد خوب مدیریت شده است.

احمدی‌نژاد خطاب به رضایی با بیان اینكه شما سوال من را در مورد صندوق توسعه ملی پاسخ ندادید و امیدوارم به آن پاسخ بدهیم، اظهار داشت: شما گفته‌اید مالیات‌ها را كم می‌كنید، حقوق كارمندان را نیز اضافه می‌كنید و بودجه را بدون نفت می‌بندید.

احمدی‌نژاد در خصوص طرح رضایی مبنی بر اداره فدرالی اقتصادی كشور، اظهار داشت: فدرال اقتصادی با شرایط اداری كشور ما بسیار و به شدت ناسازگار است.

وی با طرح این پرسش كه اصلا برای چه استانها از یكدیگر جدا می‌شوند، ادامه داد: الان تقاضای چند استان جدید داریم و معنای آن این است كه تقسیمات جدید باید ایجاد شود و اینكه شما می‌خواهید چند استان را بیاورید زیر یك پرچم و در آن هم بخش اقتصادی را از بخش‌های سیاسی جدا كنید، به نظرم یك اشتباه بزرگی است كه محقق هم نخواهد شد. ضمن اینكه شما اگر تصور كنید می‌توان بعضی پست‌ها را ثابت كرد و بعضی‌ها را متغییر، باید گفت اینها از هم جدا نیست و پست سیاسی و كارشناسی و پست اقتصادی با هم كار می‌كنند و از یكدیگر جدا نیستند و اینگونه نیست كه یك جزایر جدا از هم باشند كه برای خود كار كنند تا ما یك مدیری را جایی بگذاریم تا آنها را اداره كنند. البته ممكن است ما در بیست سال آینده بتوانیم با یك تمهیداتی به آنجا برسیم.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تأكید كرد: ضمناً آنجاهایی كه به صورت فدرالی اداره می‌شود، در واقع چند كشور هستند و نه یك كشور؛ یعنی یك هویت ملی واحدی آنجا شكل نگرفته و اینها اقوامی مستقل بوده‌اند كه به یكدیگر چسبیده و حالا یك فدرال تشكیل داده‌اند والا در یك كشوری كه هویت ملی واحدی دارد و حكومت متمركز باید در آنجا باشد تا همه كشور را اداره كند، اجرای سیستم فدرالی در آن بسیار سخت است.

وی خطاب به محسن رضایی با بیان اینكه شما یك اشاره‌ای كردید كه من نمی‌خواهم بگویم تعریض بود، اظهار داشت: شما گفتید دولت برای كشیدن یك جوب در یك استان، نمی‌رود و در آن استان تصمیم‌ نمی‌گیرد، كه باید در جواب بگویم اگر شما ساختار‌های اداری كشور را می‌شناختید این گونه حرف نمی‌زدید و من این حرف را می‌گذارم پای اینكه ساختار بروكراسی كشور را نمی‌شناسید. یعنی در سیستم اداری كشور نبودید. بالاخره سپاه بودید و از آنجا به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته‌اید و بیشتر در كارهای نظری هستید و هیچ وقت یك مدیریت اجرایی در كشور نداشتید تا این ساختارها را بشناسید و بدانید اینكه دولت وقتی به یك استانی می‌رود چه مفهومی دارد و چه اثری می‌گذارد.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه با بیان اینكه هر قانونی را زمانی می‌توانیم اجرا كنید كه مجلس بودجه‌اش را به ما بدهد، اظهار داشت: لایحه مدیرتی خدمات كشوری از امثال در بودجه پیش‌بینی شد و برای بازنشستگان نیز از پارسال این اتفاق افتاد و ما نیز قانون را اجرا كردیم.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:48 - 0 تشکر 120742

* رضایی: دولت را در دوران جنگ عملاً ما اداره می‌كردیم

محسن رضایی در پاسخ به اظهارات احمدی‌نژاد گفت:‌ اینكه مسائل سیاسی و تخصصی را نمی‌شود از هم جدا كرد چطور در كل دنیا این كار را كرده‌اند؟ چطور ما نمی‌توانیم. صندوق توسعه ملی كه من گفتم همان صندوق ملی است كه ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به مطالعاتی كه داشتیم به تصویب رسانیدم و بحث من هم این بود كه اگر از اول انقلاب ما چنین صندوقی داشتیم تا امروز 200 میلیارد دلار در آن بود هر ماهه 100 هزار تومان می‌دادیم و ارزش سهام آن صندوق هم بالای 400 تا 500 هزار تومان برای هر فرد بود یعنی اگر می‌خواست آن را بفروشد این مقدار می‌توانست داشته باشد.

وی افزود: اینكه ما مالیات‌ها را كم می‌كنیم بله حتماً در شرایط ركود مالیات‌ را كم می‌‌كنم چون من دنبال این نیستم كه از بنگاهها انتقام‌كشی بشود چیزی كه الآن دارند می‌كشند. الان دولت بنگاهها را رها كرده است و بنگاهها در ركود دست‌وپا می‌زنند. به بنده گفتند در این شرایط دولت یك پس‌گردنی هم به ما می‌زند نه تنها كمك‌مان نمی‌كند، واقعاً وضعیت اسف‌باری است.

كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینكه اتاق بازرگانی اعلام كرده 50 درصد وضعیت بنگاه‌های كشور و كارخانجات كشور با نصف ظرفیت كار می‌كنند و 60 درصد كارخانجات كشور و بنگاه‌ها و مؤسسات اقتصادی طی 8 تا 9 ماهه اخیر تعدیل نیرو تا حد یك سوم داشتند، اظهار داشت: این نشان‌دهنده بحران است دولت وقتی می‌گوید خیر هیچ بحران و خبری نیست؛ اصلاً مسئله‌ای نیست. این معلوم است كه بنگاهها به حال خود رها شده‌اند كه این مسئله است.

رضایی ادامه داد: اینكه بنده می‌‌گویم مالیات را كم می‌‌كنیم معلوم است كه یكی از سیاست‌های كمك به خروج بنگاهها از ركود است كه در همه دنیا شناخته شده است. اگر آقای احمدی‌نژاد تجربه این كار را ندارند یا اطلاع ندارند می‌توانند از تیم‌های كارشناس اقتصادی بپرسند كه وقتی ركود پیدا می‌شود شما یك بسته سیاستی را به من پیشنهاد كنید ما چكار باید بكنیم و راهكار بخواهند از دیگران.

 اینكه بنده می‌‌گویم مالیات را كم می‌‌كنیم معلوم است كه یكی از سیاست‌های كمك به خروج بنگاهها از ركود است كه در همه دنیا شناخته شده است

وی تصریح كرد: اینكه می‌فرمایند من مسائل اداری را نمی‌دانم خوب خودشان قضاوت كنند ایشان كه هم سابقه من را می‌دانند و هم سابقه‌ خودشان را. ما در كل دوران جنگ عملاً كل دولت را اداره می‌كردیم. اوایل انقلاب تا 3 سال تمام از ائمه جمعه و فرمانداران گرفته پیش ما بودند ما كشور را اداره می‌كردیم و بعدش هم همین‌طور بود و در رابطه با دوران 12 سال اخیری كه بنده آمدم اطلاعات من در رابطه با داخل وزارتخانه‌ها چند برابر آقای احمدی‌نژاد است.

كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان داشت: حتی مخالفینی كه در ادارات هستند و به ایشان نمی‌توانند حرف بزنند می‌آیند و به ما می‌گویند دوستان نزدیك ایشان هم می‌آیند به ما می‌‌گویند و دوستان مشترك هم دو نفرمان زیاد داریم و می‌آیند به من ‌می‌گویند. بنابراین بنده دقیقاً در جریانات ریز مسائل هستم خود ایشان هم توانایی من را در سازماندهی می‌دانند یعنی من مسائل مدیریتی و سازماندهی را اگر بیشتر از ایشان ندانم كه خود ایشان هم اعتراف دارند حتماً كمتر از ایشان نیست.

رضایی برای باز كردن مسائل اقتصادی به تعرفه شكر و چای اشاره كرد و یادآور شد: یك مثالی می‌زنم؛ ببینیم چه بر سر شكر كشور آمده و در اثر تعرفه تا ببنیم نظر جناب احمدی‌نژاد كه می‌گوید نه ما براساس یك قواعدی این تعرفه‌ها را درست كردیم ببینید ما 3 تا محصول در ایران داریم از جمله شكر، دانه‌های روغنی و چای كه اینها در حقیقت كشت و صنعت كشور هستند. آقایان آمده‌اند در نیمه دوم سال 1384 تعرفه شكر خام را از 120 درصد به 4 درصد، تعرفه شكر سفید از 150 درصد به 10 درصد رساندند كه نتیجه آن این شده است كه به جای 500 هزار تن واردات 2 میلیون و 481 هزار تن در سال 85 شكر وارد كشور شده كه در نتیجه از 32 كارخانه شكر چغندر قند كه داریم 8 كارخانه تعطیل شده است بعد بقیه به جای اینكه 5 ماه كار كنند الان فقط 40 روز كار می‌كنند.

وی اضافه كرد: كشت چغندر ما به كلی از بین رفته است و به جای آن رفته‌اند و سیب‌زمینی كاشته‌اند و آنقدر سیب‌زمینی در كشور زیاد شده كه خود سیب‌زمینی‌‌‌‌كاران قبلی دچار مشكل شده‌‌اند به طوری كه خود احمدی‌نژاد ناچار شدند یك مقدار زیادی از اینها را بخرند كه ورشكستگی زیاد نشود.

كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: 85 هزار نفر در حقیقت بیكار شده است و به جای 12.5 میلیون تن تفاله‌ها و مواد خامی كه در اثر چغندر قند بوده یك كاهش بسیار زیادی است و 2500 میلیارد تومان عدم‌النفع به كشاورزان حاصل شده‌است. وقتی ما همه اینها را حساب می‌كنیم می‌بینیم یك تصیمیم‌گیری كه ما بیایم تعرفه شكر را پایین بیاوریم یك دامنه وسیعی از زیان‌های اقتصادی هم را به كارخانجات شكر و قند وارد می‌كند كه از آنجا بحران در مسئله كارگران و اشتغال رفته و از طرف دیگر در مسئله سیب‌زمینی و مسائل زیادی هم بوجود آورده است.

رضایی در خصوص مسئله مسكن مهر و سایر كارهای دولت در این زمینه گفت: اینها بیانگر این است كه تصمیمات به صورت پخته صورت نمی‌گیرد و شاید هم دلیلش این باشد كه در دولت آقای احمدی‌نژاد اصلاً نخبگان خیلی محلی از اعراب ندارند.

وی به 2 جلسه احمدی‌نژاد با اقتصاددانان اشاره و آن را مثبت ارزیابی كرد و عنوان داشت: اما این دیگر ادامه پیدا نكرد بالاخره ما توسعه را از كجا می‌خواهیم شروع كنیم. چینی‌ها به من گفتند كه ما نقطه آغاز توسعه را مالكیت گذاشتیم و ما با مطالعاتی كه در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیرخانه آن انجام دادیم، نقطه عزیمت توسعه ملی ما نخبگان كشور هستند یعنی ما باید نخبگان را درگیر كنیم بعد به تفاهم و اجماع برسانیم تا اینكه بتوانیم یك حادثه بزرگ كه همان توسعه است را تحقق بخشیم.

كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خطاب به احمدی‌نژاد خاطرنشان كرد:‌ اگر آقای احمدی‌نژاد دوباره بخواهند رئیس جمهور شوند یك فكری برای درگیری كردن و به اجماع رساندن نخبگان در اداره كشور نكنند این مشكلاتی برای من درست می‌‌كند. طرحی داشتم كه اعلام كردم و اگر لازم باشد دوباره در اینجا خواهم گفت همان اتاق‌های فكری كه باید در كنار هر وزارتخانه‌ای بوجود بیاید البته من چون مخالفین خودم از صاحب‌نظران را می‌خواهیم در این اتاق فكر شركت بدهم بعضی‌ها گفتند این را دولت در سایه شما بگویید ولی حالا می‌شود آن دولت در سایه هم ما نگوییم اما هر وزارتخانه‌ای در حقیقت یك اتاق فكری داشته باشد كه منتقدین خود من هم بیاید در آنجا شركت كنند و حضور داشته باشند به هر حال سؤال من از آقای احمدی‌نژاد این است كه با توجه به توانایی‌های عظیم نخبگان كشور اگر ایشان دوباره رئیس جمهور شوند نخبگان را چطور درگیر توسعه ملی می‌كند و به اجماع می‌رساند.

* احمدی‌نژاد: تقریباً از همه ظرفیت كارشناسی كشور استفاده كرده‌ایم

محمود احمدی‌نژاد در ادامه مناظره گفت: آقای محسن رضایی چند مورد را مطرح كردند و قبلا هم مطرح شده بود و در بعضی از روزنامه‌های مخالف دولت هم بارها و بارها مطرح شده بود؛ ایشان بحث‌های داخل كشور را می‌گوید و خارج از كشور را رها می‌كنند.

وی افزود: ایشان حتما می‌دانند در سال گذشته و همین الان بسیای از صنایع در دنیا در حال ركود است و كاهش تولید دارند، از جمله صنعت فولاد و بسیاری از كشورهای دنیا 40 یا 50 یا 39 درصد كاهش تولید دارند و فقط دو كشور رشد دارند، یكی ایران و یكی چین؛ ایران 20 درصد و چین 2.4 درصد. و انجمن فولاد جهانی گزارشی رسمی را منتشر كرد كه من در این جا دارم.

مناظره انتخاباتی احمدی نژاد و رضایی

احمدی‌نژاد تصریح كرد: اینكه می‌گویند بنگاه‌ها را رها كردند، من نمی‌دانم رها كردن یعنی چه؟. آیا دولت‌ها را باید بنگاه‌ها اداره كند یا بنگاه‌ها روی پای خود بایستند؟ بیشترین مراقبت در این دولت انجام شد، وقتی ما دولت را تحویل گرفتیم، 50 هزار بنگاه صنعتی داشتیم و از این 50 هزار بنگاه، 280 هزار بنگاه در مرز بحران بود؛ الان تعداد بنگاه‌ها به 80 هزار رسیده است آقای موسوی.

محسن رضایی در میان سخنان احمدی‌نژاد گفت: موسوی نه، رضایی.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: عذر می‌خواهم آقای رضایی، بالاخره شما هم در نقطه‌ای به سیادت وصل هستید؛ رضایی اظهار داشت: من مادرم سیده بوده، اما هیچ وقت اظهار سیادت نكردم.

احمدی‌نژاد در ادامه بحث خود گفت:‌ ما 200 بنگاه داریم كه برای آن ساز و كار تعیین كردیم و كارگروه برای تك تك آنها تشكیل شده و رئیس كل بانك مركزی، وزیر صنایع و وزیر كار و برخی دیگر از مسئولان در آن حضور دارند و بیشترین رسیدگی را ما انجام دادیم، من تعجب می‌كنم كه شما می‌گویید یك سوم كارگران از دست رفته‌اند؛ تعداد كارگرانی كه بیكار شده و به اداره كار مراجعه كرده‌اند، هر سال معلوم است؛ در این 5 -6 سال اخیر هر سال به طور متوسط 340 هزار كارگر از كار منفك می‌شوند و تغییر جدی نداشته‌ایم. اما اینكه اتاق بازرگانی گفته بنگاه‌ها با 50 درصد كار می‌كنند، درست است؛ اولا بیش از 50 درصد است و در این دولت 50 درصد شده، جهت اطلاع حضرت عالی، در بخش صنعت ما همیشه 40 درصد ظرفیت پر بوده، یعنی ظرفیت همیشه خالی بوده و صنعت ما هیچ وقت از همه ظرفیت خود استفاده نكرده و علت آن نیز ساختارهای غلط اقتصادی بوده است.

وی افزود: آنها از راكد كردن پول و راكد كردن كالا سود می‌بردند و شما درست گفتید كه پول در كشور احتكار می‌شود واینكه تبدیل به معوقه می‌شود، در واقع احتكار پول است ونرخش در بازار بالا می‌رود، اما اینكه چه باید كرد، باید ساختار بانكی را اصلاح كنیم و ما هم همین كار را كرده‌ایم، سه سال با حضور كارشناسان مطالعه كردیم كه بعدا عرض خواهم كرد و طرح آن را كاملا تهیه كردیم و به زودی لایحه اصلاحیه آن را نیز به مجلس خواهیم داد.

رئیس‌جمهور تصریح كرد: در طرح‌های اقتصادی كه ما تهیه كردیم،‌ تقریبا از همه ظرفیت كارشناسی كشور استفاده كردیم، ‌الا معدود كه نخواستند همكاری كنند؛ بیش از هزار ساعت خود بنده در جلسه كارشناسان شركت كردم، همان كسانی كه به قول حضرت عالی نامه نوشتند، ما با آنها جلسه گذاشتیم؛ آنها 13 بند را مطرح كردند كه 3 بند آن را خود رئیس ستاد جنابعالی (دانش جعفری وزیر سابق اقتصاد) جواب داد و وقتی به بند سوم رسید، همه گفتند كفایت می‌كند و ما اصلا بحث‌مان چیز دیگری است؛ ما گفتیم بحث‌های شما سیاسی است نه بحث‌های اقتصادی و الا ردیف كردن ایرادات اقتصادی كشور كه كاری ندارد؛ 10 هزار ایراد در كشور هست اما باید ببینیم كه دولت‌ها چه روندی را طی كرده‌اند، آنهم با شاخص‌های كلان.

وی اظهار داشت: شما به یك مورد خاص شكر اشاره كردید، بله، در سال 84 كه بحث تحریم شد، وزارت بازرگانی موظف شد كه اجازه دهد یك مقداری كالاهای اساسی بیشتر وارد شود كه اگر تحریم شد، ما دچار مشكل نشویم، از جمله شكر. اتفاقا در شكر هم تعرفه شكر خام را پایین آوردیم تا شكر خام در كارخانه‌های ما تسویه شود و كارخانجاتی كه قبلا سه ماه كار می‌كردند، هشت ماه كار كنند؛ بله بعضی از كارخانجات تعطیل شد، بالاخره كارخانه فرسوده 60 ساله یا 40 ساله كه قیمت را دو برابر در می‌آ‌ورد، شكر آرژانتینی و یا برزیلی دم مرز ما 330 هزار تومان است اما از این كارخانه‌ها وقتی 500 تومان می‌خواهیم بخریم، نمی‌فروشند و می‌گویند 560 تومان باید بخرید، خوب تا كی می‌توان این را ادامه داد. درست است كه 10 كارخانه تعطیل می شود یا یك كشت تغییر می‌كند اما بعدش كمك كردیم كه كارخانجات نوسازی شود و در چند نقطه كشور به كارخانجات كمك كردیم كه نوسازی شوند و بهره‌وری بالایی داشته باشند تا بتوانند رقابت كنند و الا از كجا می‌توان آورد كه شكر 330 تومانی را 560 تومان بخریم و 100 تومان هم هزینه كنیم تا تحویل مردم بدهیم. این فاصله را از كجای بودجه یا برنامه می‌توان تامین كرد.

شما گفتید ما از نخبگان استفاده نمی‌كنیم، به نظر من این یك توهین به دولت است؛ آقای رضایی شما سطح تخصص دولت را ببینید، قریب به اتفاق آنان دكترای تخصصی جدی‌ دارند

احمدی‌نژاد تصریح كرد: شما گفتید ما از نخبگان استفاده نمی‌كنیم، به نظر من این یك توهین به دولت است؛ آقای رضایی شما سطح تخصص دولت را ببینید، قریب به اتفاق آنان دكترای تخصصی جدی‌ دارند، یعنی جدی جدی دكترا گرفته‌اند یعنی رفته‌اند كنكور داده‌اند و به دانشگاه وارد شده‌اند و در كلاس درس خوانده‌اند و پای درس استاد نشسته‌اند و از آن دكتراهایی كه مد شد و یك عده‌ای همه ریختند تا دكترا بگیرند، ‌نیست و دكترای تخصصی گرفته‌اند؛ شما هر اقتصاددانی كه می‌خواهید بیاورید تا با وزیر اقتصاد ما و وزیر بازرگانی ما بحث كنند؛ برای اولین بار در تاریخ كشور كل اصناف در كنار وزارت بازرگانی با هم در حال كنترل بازار هستند و ما كمترین تنش را داریم و خودشان شب عید را كنترل كردند و این یك مدیریت بسیار خوب است كه بازار كنترل شده. در حالی كه تورم جهانی با افزایش قیمت نفت چند درصد بوده، اینجا چند درصد شده است، من خواهش می‌كنم شما فقط به یك عده خاص نخبه نگویید. شما چه طور وزیر بهداشت ما را نخبه تلقی نمی‌كنید، وزیر بازرگانی و وزیر راه ما را نخبه تلقی نمی‌كنید؟ اینها همه حلقه‌های مشورتی دارند؛ شما می‌گویید ما اسم آن را دولت سایه می‌گذاریم، بله این یك اسم است. اما مهم مشورت خواستن و نظر خواستن است و به همین دلیل خود بنده كه مسئول دولت هستم، به طور مستمر با كارشناسان اقتصادی از گروه‌های مختلف جلسه داریم كه منتهی خبر همه آنها منتشر نمی‌شود و این جلسات حداقل 5 ساعت است و من سوال می‌كنم، می‌شنوم و آنها هم سوال می‌كنند.

وی ادامه داد: نباید این طور باشد كه شما فقط خودتان یا از دوستانتان را نخبه بدانید و مخالفان دولت فقط نخبه باشند و آنها كه موافق دولت هستند نخبه نیستند، این واژه هم از آن واژه‌های مظلومی است كه باید بالاخره یك روزی به آن برسیم.

احمدی‌نژاد با اشاره به محسن رضایی اظهار داشت: شما بحث امنیت را مطرح كردید، و امنیت هم مقایسه‌ای است آقا محسن؛ آقای رضایی عذر می‌خواهم كه به خاطر احساس رفاقت، آقا محسن می‌گویم.

وی افزود: امنیت یك بحث مقایسه‌ای است و شما می‌توانید گزارش آن را سال به سال از نیروی انتظامی بخواهید، تعداد بزه‌ها و جرم‌هایی كه در كشور اتفاق می‌افتد روند كاهشی دارد، به جز جرم‌های ریز و جرم‌های ریز در بعضی از مناطق سال به سال رو به كاهش یا افزایش دارد و نمی‌توان گفت كه كل روند آن كاهشی بوده است اما جرم‌های اساسی نوعاً كاهشی بوده و این هم به خاطر فضای امنیت بالایی است كه به لطف خدا در كشور حاكم است و یك امنیت مردمی و عالمانه است كه امروز در كشور ما برقرار است.

این كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به رضایی تصریح كرد: در مورد مالیات، ممكن است در جایی مامور مالیاتی اشتباهی كند و مراجعه كند. ارتباط ما با مردم بسیار صمیمی و دقیق است و رسیدگی می‌كنیم و برای اصناف كه می‌دانیم سال گذشته مشكل داشتند ویژه تصمیم گرفتیم و برای صنعت هم تصمیمات ویژه‌ گرفتیم كه مراعات حال آنها را بكنند؛ اما اقتصاد و اداره كشور را نمی‌توان با حرف‌های كلی مطرح كرد؛ بالاخره شما فرمودید كه تجربه شما خیلی بیشتر از من است و سن‌تان هم بالاتر از من است اما شما بوروكراسی كشور را نمی شناسید. بله با مخالفین ما هم در تماس هستید و می‌آیند حرفهایی را به شما می‌زنند و چه بسا، بسیاری از این اطلاعات را آنها به شما داده باشند اما بوروكراسی اداری كه در كشورهایی مثل ما وجود دارد، ایرادات اساسی دارد.‌ آقای رضایی و این طور نیست كه شما یك حلقه به آن اضافه كنید و یك دفعه شكوفا شود.

وی تصریح كرد: این را هم كنار بگذارید اما در اقتصاد ما نمی‌خواهیم شكل را عوض كنیم، و بخواهیم یك صندوق درست كنیم اما نگفتید كه آن 200 میلیارد دلار از كجا می‌تواند سالی 70 یا 80 میلیارد دلار سود داشته باشد؟ اگر از خارج از كشور باشد كه چنین سودی ندارد، و اگر بخواهید به داخل بیاورید و تبدیل به ریال كنید، در كجا می‌خواهید تبدیل به ریال بكنید؟ چون چنین كششی در كشور وجود ندارد؛ فرض كنید 200 میلیارد دلار قرض كردید و این را به ریال تبدیل كردید، اما در كجا می‌خواهید بگذارید كه سود آن را بگیرید؟ اینها سوالات اساسی است كه همان صندوق توسعه ملی هم یعنی باید آرام آرام از كنار نفت آنجا بگذاریم و بعد آن را وام بدهیم تا سرمایه‌گذاری كنند و خود این وامی كه می‌دهیم تا سرمایه‌گذاری كنند سود چندانی ندارد؛ اگر بخواهیم سود را بالا بگیریم كه سرمایه‌گذاری توجیه‌ناپذیر می شود، مثل همین ذخیره ارزی است كه باید 3 درصد، 2 درصد، 4 درصد بدهیم كه بصرفد و بیایند كارخانه بسازند، در واقع هدف صندوق توسعه ملی رشد تولید است.

مجری در این قسمت از مناظره پایان 10 دقیقه مناظره این قسمت از سخنان احمدی‌نژاد را اعلام كرد و از وی پرسید كه آیا باز می‌خواهید صحبت‌هایتان را ادامه دهید كه وی پاسخ داد: نه، بفرمایید.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:48 - 0 تشکر 120743

* رضایی: كارهای خوب دولت احمدی‌نژاد را ادامه می‌دهم

محسن رضایی با اشاره به مدیریت امنیتی گفت: بنده در این زمینه قبلا هم گفته‌ام كه ما قوی‌ترین سازمان اطلاعاتی منطقه و قوی‌ترین پلیس را داریم و قوی‌ترین نیروهای مسلح را ما داریم،منتهی مدیریت امنیتی ضعیف است، یعنی شورای امنیت كشور و شورای امنیت ملی به نظر من باید خیلی قوی تر عمل كنند چون مصلحت نیست كه در چنین ایران مقتدری در منطقه ما شاهد چنین حوادثی باشیم و این یك مسئله است.

وی افزود: بحث نخبگان نیز برای من بسیار جدی است، آقای احمدی‌نژاد از سوال من در رفتند، من میگویم نخبگان عظیمی كه در كشور هستند، تعداد اساتید كشورمان را خود شما و مردم می‌دانید، ایران امروز یكی از پرنخبه‌ترین كشورهای جهان است، من سوالم این است كه ما چگونه می‌خواهیم این امر را درگیر امر توسعه كنیم نه درگیر اجرائیات دولت و مسائل اداری كشور؛ یكی از پاسخ‌ها همین است كه باید به سیاست‌های اصل 44 را عمل كرد و باید كار را به آنها واگذار كرد، من در طرح‌هایم گفتم كه باید 50 درصد از مدارس را به خود فرهنگیان بدهیم. من فكر می‌كنم ایشان پاسخ من را ندادند.

رضایی تصریح كرد: بله، بعضی از دوستانی كه با ایشان هستند دوستان بسیار ارزشمندی هستند و من اگر رئیس‌جمهور شوم حتما از بسیاری از آنها استفاده می‌كنم، مثل وزیر اقتصاد كه من هم تائید می‌كنم و خودمن هم در مجلس تائید می‌كنم كه ایشان بعد از آقای دانش‌جعفری در مجلس رای بیاورند و ایشان از دوستان آقای دانش جعفری هستند؛ منظور من این نیست كه هر كار خوبی كه در گذشته شده را بیرون بریزیم و من حتما این كار را نخواهم كرد؛ مثل این 12 سال گذشته كه اتوبوسی آمدند و رفتند، من حتما این گونه عمل نمی‌كنم؛ كارهای خوبی كه آقای احمدی‌نژاد كرده را من حتما ادامه می‌دهم اما حتما جلوی كارهای اشتباه و كاستی‌ها را می‌گیرم؛ من منظورم اینها نیست، من می‌گویم این جمع عظیم نخبگان كشور را ما چه طور می توانیم درگیر امر توسعه بكنیم كه با سرعت بتوانیم به آن مقامی كه می‌خواهیم درسطح جهان دسترسی پیدا كنیم ومن سوالم این بود.

رضایی خاطرنشان كرد: فكر می‌كنم همین مقدار در زمان من كافی باشد تا آقای احمدی‌نژاد بحث‌شان را بیان كنند و بنده سخنانم را به پایان ببرم.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:49 - 0 تشکر 120744

* احمدی‌نژاد: چطور مدعی اداره دولت در زمان بازرگان هستید؟

محمود احمدی‌نژاد در ادامه مناظره، از محسن رضایی پرسید: شما گفتید دولت را در زمان جنگ شما اداره می‌كردید؟ این جمله عین جمله‌ای بود كه شما گفتید و ضبط هم شده الان.

رضایی گفت: نوبت شما است و به صحبت‌های خود ادامه بدهید.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: نوبت من است و از شما سوال كردم.

رضایی اظهار داشت: بله من منظورم همین بود كه در دوران جنگ در بسیاری از شهرستان‌ها و استان‌ها، اصلا بار اصلی بار دولت بر دوش ما بود و در خود 5 استان جنگی، ما پاسدارهای خود را می‌فرستادیم و فرماندار و استاندار می‌شدند و صبح تا شب ما با اینها ارتباط داشتیم و جلسه می‌گذاشتیم؛ منظورم از اداره دولت این بود و بیشتر تاكید كردم كه در سه سال اول انقلاب كه دولت مستقر نشده بود، عملا اداره دولت در اختیار ما بود، دوران جنگ هم تا مدتی اینگونه بود.

احمدی‌نژاد گفت: دقیقا منظورتان از سه سال اول چه زمانی است؟

رضایی پاسخ داد: از همان اوایل سال 58 كه سپاه تشكیل شد.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: یعنی در سال 58 سپاه فرمانداران را نصب می‌كرد؟ در آن زمان كه جنگ نبود.

رضایی گفت: جنگ نبود اما سپاه بود .

احمدی‌نژاد گفت: شما گفتید در مناطق پنج‌گانه.

رضایی گفت: دلیل اینكه آقای بازرگان مرتب می گفت اینها در كار ما دخالت می‌كنند، مربوط به همین بود دیگر.

احمدی‌نژاد پرسید: یعنی استانداران آقای بازرگان فرمانداران شما را می‌پذیرفتند؟

رضایی گفت: استانداران بازرگان نه اما فرمانداران عمدتا بر عهده ما بود و كسی غیر از این نمی‌توانست باشد.

احمدی‌نژاد گفت: یعنی آقای صباغیان كه وزیر كشور بود از شما فرماندار می‌پذیرفت؟

رضایی اظهار داشت: خوب شما تاریخ از یادتان رفته.

احمدی‌نژاد پاسخ داد: ‌من یادم نرفته.

رضایی اظهار داشت: چرا یادتان رفته .

احمدی‌نژاد اظهار داشت: یعنی آقای مدنی در خوزستان از سپاه فرماندارانش را گرفته بود؟

رضایی گفت: فرمانداران و بخشداران اكثر شهرستان‌ها با ما بود. شما به تاریخ مراجعه كنید.

احمدی‌نژاد گفت: من كه بالاخره نمی‌گویم به اندازه شما، چون چیزهایی كه شما در مورد خودتان گفتید، من هیچ وقت جرات نمی كنم این حرفها را در مورد خودم بزنم. اما به هر حال با ساختار اداری كشور آشنا هستم؛ شما فرمودید دولت را اداره می‌كردید، اینكه چند فرماندار بگذارید تا اینكه دولت را اداره كنید خیلی با هم فرق دارد، اداره دولت یعنی سیاست‌گذاری‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دولت. اگر واقعا اینها هم بوده، خوب من سوالاتم را از آنجا از شما بپرسم. كه بالاخره اقتصاد و مدیریت زمان جنگ چه بود؟

رضایی در میان سخنان احمدی‌نژاد اظهار داشت: آقای احمدی‌نژاد، ما به دنبال چیز نیستیم كه.

احمدی‌نژاد گفت: خوب شما چیزهایی فرمودید و من هم سوالم را دارم می‌پرسم.

رضایی گفت: ما وقتی در مقابل 40 میلیون جمعیت می‌خواهیم صحبت كنیم، هنرنمایی یا تبلیغات كه نمی‌خواهیم بكنیم، شما فرمودید كه من از مسائل اداری اطلاع ندارم.

احمدی‌نژاد گفت: من گفتم شما ساختار بوروكراسی كشور را نمی‌شناسید.

شما امنیت سرمایه‌گذاری را نمی‌توانید تامین كنید، من امنیت سرمایه‌گذاری را تامین می‌كنم و كارآفرینی را حمایت می‌كنم و از سرمایه‌گذاری خارجی استفاده می‌كنم

رضایی گفت: شما فرمودید بنده از ساختارهای بوروكراسی اطلاع ندارم و من هم گفتم كه بالعكس است و ما از اولی كه در انقلاب شركت كردیم، بسیاری از جاهای دولت را ما اداره می‌كردیم و بحث ما ساختار سیاست‌های اقتصادی نبوده. شما الان سوال‌تان این است كه من گفتم‌ كه سیاست‌های اقتصادی و اداره كلان دولت را ما بر عهده داشتیم، نخیر من چنین حرفی نزدم. بلكه منظور من این بود كه اینكه شما می‌گویید با ساختارهای اداری آشنا نیستید، این طور نیست و من آشنا بودم و دلیلش این بود كه آن اوایل انقلاب فعالیت داشتیم.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: وقتی ما می‌خواهیم اقتصاد را اصلاح كنیم، باید بنیان‌ها را درست كنیم و با شكل‌ها مشكلی حل نمی‌شود؛ اینكه ما بیاییم 9 فدرال درست كنیم، این یك شكل و روش كار است و یا بیاییم یك صندوق درست كنیم، این هم یك روش كار است. اما در اقتصاد ما سوالاتی اساسی مطرح است كه باید به آنها پاسخ داده شود كه یك نمونه آن همین مصرف انرژی است. معادل 4 میلیون و 200 هزار بشكه معادل مصرف داخلی و شما هم قبول دارید كه این اسراف است، از یارانه جدی هم استفاده می‌كند، ‌یارانه‌اش هم ناعادلانه توزیع می‌شود چون هر كس بیشتر مصرف می‌كند بیشتر می برد؛ پایه بسیاری از بهره‌وری‌ها همین است چون بسیاری از صنایع ما با انرژی سر و كار دارد و اصلا مدیریت منابع در روند تجربه‌آموزی، ‌آموزش داده نمی‌شود یعنی همه یاد می‌گیریم اسراف كنیم و مصرف بیش از حد داشته باشیم، شما این را می‌خواهید چه كار كنید؟ یعنی طرح شما برای حل این مسئله چیست؟

وی تصریح كرد: بحث دیگر، بحث تسهیلات بانكی است، شما می‌دانید كه تسهیلات بانكی مثل خون در رگ است، شما آن را چه طور توزیع می‌كنید كه همه بخش‌های اقتصاد كشور را پاسخ دهد؟

احمدی‌نژاد در حالی كه منتظر پاسخ محسن رضایی بود، مجری از وی خواست كه سخنانش را ادامه دهد چون پایان بردن مناظره با محسن رضایی است اما احمدی‌نژاد خطاب به مجری گفت: شما زمانبندی نكنید، ما می‌خواهیم بحث كنیم، چرا شما می‌خواهید مدام بحث را قطع كنید؟

مجری گفت: من می‌خواهم توافق هر دو طرف باشد و زمان به نحوی كه تقسیم شده مصرف شود.

احمدی‌نژاد گفت: من سوال می‌كنم و ایشان هم می‌تواند جواب دهد.

رضایی گفت: خوب شما از وقت خودتان استفاده كنید من هم بحث خودم را مطرح كنم.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: من سوال كردم اگر نمی‌خواهید پاسخ دهید، من ...

رضایی گفت: من كه پاسخ می‌دهم، چقدر وقت باقی مانده؟

مجری گفت:‌ آقای احمدی‌نژاد تا كنون 35 دقیقه صحبت كرده‌اند و شما 33 دقیقه.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: ما می‌خواهیم از تجربیات شما استفاده كنیم.

رضایی اظهار داشت: من برنامه‌های مفصلی دارم كه آن را می‌توانید به سایت من مراجعه كنید و پاسخ سوالات‌تان را پیدا كنید، چون من مفصل عرض كردم كه می‌خواهیم یك انقلاب اقتصادی بكنیم و اگر این انقلاب اقتصادی اتفاقا فرم و شكل نداشته باشد، تبدیل به حرفهای شعاری می‌شود كه ما می‌گوییم می‌خواهیم تحول اقتصادی درست كنیم. خب با چه شكلی؟ با چه مكانیزمی؟ با چه برنامه‌ای؟ اتفاقا اینكه من شكل را هم ارائه می‌كنم بیانگر این است كه هم تئوری وجود دارد و هم راهكارهای عملی. اما در مورد بحث یارانه‌ها انتقاد اصلی بنده به جنابعالی همین است كه شما یارانه‌ها را بیشتر به سمت مصرف می‌برید؛‌یكی از ابعاد انقلاب اقتصادی ما این است كه می‌خواهیم یارانه‌ها را به سمت تولید و اشتغال ببریم كه توضیحات آن روشن است به جای اینكه ما بخواهیم میوه به مردم بدهیم، می‌خواهیم درخت میوه به مردم بدهیم و یا به جای آنكه ماهی بدهیم،‌می‌خواهیم ماهیگیری و قلاب ماهیگیری بدهیم.

احمدی‌نژاد در میان حرفهای رضایی وارد شد و گفت: یعنی شما می‌خواهید تغییر قیمت‌ها را برای مردم جبران نكنید و به آنها كار یاد بدهید .

رضایی اظهار داشت:‌نه، ما بین هزینه و قیمت تفاوت قائل هستیم، یعنی ما اول هزینه‌ها را كاهش می‌دهیم این خودروهای بنجولی كه درست می‌شود و این آبگرمكن‌ها و كالاهایی كه كارخانجات دولتی به مردم تحمیل می‌كنند و هزینه‌ها را بالا می‌برند، ما اول از اینجا شروع می‌كنیم،‌نه اینكه قیمت‌ها را بالا بیاوریم.

وی خطاب به احمدی‌نژاد تصریح كرد:‌اگر مجلس واقعا طرح جنابعالی را تصویب كرده بود و تورم 60-70 درصد می شد، معلوم نبود چه اتفاقی می‌افتاد.

احمد‌ی‌نژاد گفت:‌ كارخانجات را با كدام منابع اصلاح می كنید چون بالاخره اینها بایدنوسازی شود. چه كسی علاقمند است اینها را نوسازی كند؟ وقتی انرژی ارزان دارد؛‌كدام كارخانه حاضر است بیاید و نوسازی كند؟

رضایی پاسخ داد: این هم یك اشكال دیگر دولت شما است.

احمدی‌نژاد گفت: ‌این اشكال دولت ما نیست، اشكال طرح شما است.

رضایی پاسخ داد: شما امنیت سرمایه‌گذاری را نمی‌توانید تامین كنید، من امنیت سرمایه‌گذاری را تامین می‌كنم و كارآفرینی را حمایت می‌كنم و از سرمایه‌گذاری خارجی استفاده می‌كنم.

احمدی‌نژاد گفت: ‌شما در مورد كارخانه‌ای كه هم اكنون موجود است و كارآیی آن پایین است چه طور می‌توانید بازدهی‌اش را بالا ببرید وقتی كه انرژی ارزان در اختیارش است.

رضایی تاكید كرد: شما اگر امنیت می‌دادید در این 4 سال، مطمئن باشید انگیزه پیدا می‌كردند؛ الان ببینید كه كارآفرینان خود را متعلق به دولت نمی‌دانند و ناامن هستند و شكافی احساس می‌كنند، امروز مثلا خصوصی‌سازی می‌شود و فردا مثلا طرف را داخل هیئت مدیره راه نمی‌دهند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 19/3/1388 - 12:51 - 0 تشکر 120745

* احمدی نژاد: 8درصد كل تسهیلات بانكها به بنگاههای زودبازده اختصاص یافت

محمود احمدی‌نژاد در بخش پایانی سخنان خود در مناظره امشب، خطاب به محسن رضایی كاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: تحلیلی كه شما به كار برده‌اید یك سلسله ادعاست و من با تمام احترامی كه برای شما قائل هستم، می‌گویم دولت را زمانی كه تحویل گرفته‌ایم 50 هزار بنگاه اقتصادی پروانه بهره‌برداری داشت كه الان این میزان به 80 هزار رسیده است و این معنایش این است كه امنیت اقتصادی بهتر از قبل است و ما یك واژه كلی می‌گوییم و درون آن معلوم نیست كه چه چیزی است و به نظرم دیگر برای من و شما خوب نیست كه با هم اینگونه صحبت كنیم. ما باید واقعی صحبت كنیم.

وی اضافه كرد: قبل از این دولت 50 هزار بنگاه بوده و الان به 80 هزار بنگاه رسیده است و اینها پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند، رشد تولید و رشد اقتصادی ما كه بیشتر از دولت گذشته است، چطور بیان می‌كنید كه این دولت امنیت اقتصادی برقرار نكرده است و یا بلد نیست؟ سئوال من از شما یك سئوال فنی بسیار روشن است، من می‌گویم كه بنگاه‌هایی داریم به تعداد 80 هزار و اكنون در حال تولید هستند و اینها قیمتشان بالاست و انرژی ارزان استفاده می‌كند، شما اگر بخواهید قیمت آن را پایین بیاورید چگونه عمل می‌كنید؟ یعنی چه انگیزه‌ای ایجاد می‌كنید كه صاحب كارخانه نسبت به آوردن ماشین‌آلات جدید و براساس آن مصرف انرژی را پایین آورده و مدیریتش را بهتر كند تا قیمت آن پایین بیاید و این سئوال بسیار ساده‌ای است كه ما بتوانیم با یك رئیس‌ كارخانه نیز حرف بزنیم.

تهمت‌هایی كه در این مناظراتی كه غیر از جلساتی كه من در آنها وجود داشتم به بنده زده شد و متأسفانه در حضور من استدلالی نداشته‌اند و پشت‌سر حرف زدند. وقت من محفوظ است كه باید بیایم و انشاء‌الله به آنها پاسخ بدهم

رضایی در پاسخ گفت: من اولین كاری كه می‌كنم این است كه در سیستم بانكی دخالت نمی‌كنم، شما دخالت‌هایی كه در سیستم بانكی كرده‌اید، اساسا سیستم پول را به سمت دیگری برده‌اید و ببینید كه این چه آثاری داشت.

احمدی‌نژاد پرسید كه ما چه دخالتی كرده‌ایم؟ و رضایی پاسخ داد: این را باید كارآفرینان بگویند، شما سیستم بانكی را و شورای پول و اعتبار را منحل كردید و خود جناب‌عالی رئیس كل سیستم پولی كشور شده‌اید. مگر می‌شود در دنیا سیستم پولی كشور بدون متولی باشد؟ شما این را برداشتید و یكی از نا‌امنی‌های‌ است كه من می‌گویم.

احمدی‌نژاد در پاسخ به رضایی گفت: جهت اطلاع جنابعالی شورای پول و اعتبار هست و در كمیسیون اقتصاد دولت با هم تشكیل می‌شود و در آن نمایندگان ناظر مجلس در آن شركت می‌كنند، دخالت در بانك‌ها این نیست كه شما می‌گویید. من این را می‌گویم چون قبل از شما هم گفته‌اند، همه بدانند تا قبل از این دولت همه دولت‌ها از بانك مركزی قرض گرفته‌اند به جز این دولت، پس ما دخالت نكرده‌ایم. همینطور در تسهیلاتی كه شده است 8 درصد كل تسهیلات به بنگاه‌های كوچك اختصاص یافته است و این هم آیین‌نامه مصوب دولت را دارد كه طبق قانون دولت فوق شورای پول و اعتبار است و این مصوبه را شورای پول و اعتبار نیز تصویب كرده و 8 درصد پرداخت شده است و 900 هزار شغل ایجاد كرده و اگر این به میزان 20 درصد می‌رسید حتما بیكاری كنونی ما زیر 4 یا 5 درصد بود.

رئیس‌جمهور اضافه كرد: من متاسفم كه بعضی‌ها از 92 درصد كه بدون هیچ كنترل و نظارتی است دفاع می‌كند ولی با این 8 درصد می‌گوید كه دخالت است اگر شما آیین‌نامه را خوانده باشید دولت هیچ دخالتی در این امر نیز نكرده است و در آن نوشته بانك‌ها خودشان مسئولند و خودشان نیز ارزیابند و خودشان نیز باید كنترل‌ها را انجام دهند، چه دخالتی كرده‌ایم، دولت‌های قبل از ما، آخرین دولت 14 درصد از منابع بانكی را شركت‌های دولتی گرفته‌اند اما در این دولت این میزان به 8 درصد رسیده و آن 8 درصد نیز از سپرده‌های قانونی كم كرده و 100 درصد آن را به بخش خصوصی داده‌ایم.

" مجری برنامه در این لحظه به احمدی‌نژاد متذكر شد كه تنها دو دقیقه وقت دارد "

احمدی‌نژاد گفت: بگذارید آقای رضایی صحبت كند.

"مجری از احمدی‌نژاد خواست با توجه به اینكه رضایی 4دقیقه وقت دارد احمدی‌نژاد صحبت‌های پایانی را بیان كند "

احمدی‌نژاد بیان كرد: البته من نمی‌‌خواستم كه واقعا این طوری بشود كه ایراد بگیریم از دوستان خودمان ولی بالاخره بعضی از مسائل را باید اینجا مطرح بكنیم. آقای محسن رضایی شما فرمودید كه از نخبگان استفاده می‌كنید و من نمی‌گویم كه نمی‌كنید و دولت هم استفاده می‌كند ولی هیچ دولتی و هیچ كسی نمی‌تواند همه نخبگان كشور را به كار بگیرد برای اینكه خیلی‌ها از آن‌ها علاقه‌مند نیستند و یا امكان آن برایشان وجود ندارد. ضمن اینكه شما می‌توانید جمع‌بندی كنید كه در بهترین حالت این است كه شما بیشتری نخبگان را درگیر كنید، شما دو سال قبل آمدید و در تلویزیون یك نظری دادید و گفتید كه یك ماه دیگر جنگ می‌شود آیا این حاصل نظر نخبگان بود؟ بعدا گفتید من چون این موضوع را گفتم حمله برطرف شد و دشمن حمله نكرد. می‌دانید كه آمریكا هر جا كه بخواهد حمله كند شش ماه قبلش خبر می‌دهد. شما به عنوان یك سیاستمدار اگر هم می‌دانستید آیا باید می‌گفتید؟ یعنی پشت جبهه مردم خودتان را خالی می‌كردید؟

در این لحظه مجری برنامه به احمدی‌نژاد در خصوص پایان وقتش تذكر داد و به وی گفت: تنها 30 ثانیه وقت دارید كه خداحافظی كنید كه احمدی‌نژاد با تقدیر از محسن رضایی و مجری برنامه و نیز تحمل مردم، بیان كرد: تهمت‌هایی كه در این مناظراتی كه غیر از جلساتی كه من در آنها وجود داشتم به بنده زده شد و متأسفانه در حضور من استدلالی نداشته‌اند و پشت‌سر حرف زدند. وقت من محفوظ است كه باید بیایم و انشاء‌الله به آنها پاسخ بدهم.

رضایی نیز در مدت زمان 4دقیقه‌ای باقی‌مانده از زمان مناظره‌اش با محمود احمدی‌نژاد گفت:‌ من اتفاقا یكی از اشكالات جدیم به آقای احمدی‌نژاد این است كه ایشان خودشان را فوق تخصص همه مسائل می‌دانند، در بحث‌های نظیر امنیت ملی فكر می‌كنند كه تنها ایشان خیلی می‌فهمند، در اقتصاد نیز شرایط به همین صورت است و همین باعث شده كه یك نوع تنهایی در اطراف ایشان به وجود بیاید و هیچ‌كس نیز در اطراف وی امنیت ندارد و مرتب نیز اینها را جابه‌جا می‌كند.

شما فرمودید بنده از ساختارهای بوروكراسی اطلاع ندارم و من هم گفتم كه بالعكس است و ما از اولی كه در انقلاب شركت كردیم، بسیاری از جاهای دولت را ما اداره می‌كردیم و بحث ما ساختار سیاست‌های اقتصادی نبوده

وی ادامه داد: آقای احمدی‌نژاد به جای اینكه می‌آمد از آن اطلاعیه سازمان‌های اطلاعاتی آمریكا به عنوان یك كار بزرگ دفاع می‌كرد باید از نیروهای مسلح ایران، از رهبری و روشن‌فكران ایران كه با اقدام بازدارنده از حمله به آمریكا جلوگیری كرده‌اند، تقدیر می‌كرد، سه بار آقای بوش تصمیم گرفت به ایران حمله كند اما این اقدام خنثی شده، ده‌ها مانور از سوی نیروهای مسلح ما برگزار شد، مقام معظم رهبری بارها به نیروهای مسلح گفت شما جنگ را صد در صد بگیرید و شما هركس كه در دولتتان و در استانداریها گفت كه باید آماده باشیم تا اگر جنگی شد آماده باشیم از دولتتان بیرون كردید. بنابر این نشان می‌‌دهد به نظر من یكی از اشكالات جدی آقای احمدی‌نژاد این است كه اگر بخواهند دوباره رئیس‌جمهور شوند و امنیت ملی را بخواهند اینگونه اداره كنند حتما ما در معرض خطرات جبران ناپذیری در كشور قرار می‌گیریم و من به ایشان به عنوان یك برادر كه خودش نیز می‌داند دلسوزش هستم توصیه می‌‌كنم اصلا اینگونه فكر نكنند، جنگ آمریكا با ایران قطعی بود اما هوشیاری مقام معظم رهبری و مانورهای نیروهای مسلح باعث شد كه موضوع مهار شود.

" احمدی‌نژاد در میان صحبت‌های رضایی گفت: البته پیشنهادهای شما "

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اتفاقا یكی از كارهای كه باعث شد آقای بوش به ایران حمله نكند افشا‌گری‌های وسیع و گسترده‌ای بود كه در سطح تحلیل‌گران نظامی شروع شد و آقای بوش را در انفعال قرار داد و مرتب این تحلیل‌ها را جو‌سازی عنوان می‌كرد و می‌گفت: من اصلا نمی‌خواهم به ایران حمله كنم در حالی كه قصد حمله قطعی بود و خنثی شد و این كار در حقیقت خنثی شد.

وی با اشاره به مسئله بیكاری كه از سوی احمدی‌نژاد مطرح شد افزود: آقایان آماده‌اند و معیار بیكاری را عوض كرده‌اند و هفته‌ای دو ساعت كار را شغل به حساب می‌آورد و این در حالی بود كه در گذشته این معیار هفته‌ای دو روز بوده و لذا بیكاری به طور واقعی در كشور ما بیست درصد است و این را خود مردم ایران می‌توانند قضاوت كنند.

رضایی خطاب به مردم ایران گفت: به خانواده‌تان نگاه كنید ببینید چند بیكار دارید با این درصدی كه آقای احمدی‌نژاد می‌گوید واقعا این تطبیق پیدا می‌كند و شما مردم قضاوت كنید لذا من به نظرم می‌آید ما نباید با اعداد واقعیت‌ها را كتمان كنیم و البته من نمی‌گویم خدای ناكرده ایشان دروغ می‌گوید و اصلا چنین ادبیاتی را قبول ندارم. ولی این نوع عدد‌سازیها هم یك نوع راست‌نمایی است كه این هم درست نیست كه سرمان را زیر برف كنیم و حقایق را ندانیم و پیش‌بینی نكنیم و بعد وقتی در بحران می‌افتیم احساس خطر كنیم، ایشان می‌گفتند مگر ممكن است نفت از 100 دلار پایین‌تر بیاید ولی یك ماه بعد اینطور شد یا صحبت‌های زیادی كه ایشان كرده‌اند در قالب پیش‌بینی و خیلی‌ از آنها اشتباه از آب درآمد و من فكر می‌كنم كه ما باید به همان بحث نخبگان اشاره كنیم.

وی در پایان بیان كرد: اگر شما واقعا از نخبگان استفاده می‌كردید امكان نداشت این اتفاقات بیافتد و البته استفاده از نخبگان سخت است و نخبگان انسان را به چالش می‌كشانند و برده آدم كه نیستند، ما در جنگ وقتی می‌‌خواستیم یك عملیات انجام دهیم به من می‌گفتند كه شما برادر محسن چطور می‌خواهید این كار را بكنید و من عصبانی نمی‌شدم و بیایم به اینها بگویم احمق و یا اینكه نمی‌فهمید و یا این كار را نمی‌كنید و با آنها كار می‌كردم و به نظر من آقای احمدی‌نژاد باید روحیات و رفتارش را عوض كند. تا بتواند انشا‌ء‌الله به پیش رود.

احمدی‌نژاد كه فرصتش برای بیان مطالب به پایان رسیده بود به ناگاه‌ اظهار داشت: نرخ رشد را دولت قبل عوض كرد و این را مردم بدانند.

مجری برنامه در خصوص عدم رعایت وقت به وی تذكر داد و به رضایی نیز به واسطه صحبت‌های خارج از وقت احمدی‌نژاد نیز اجازه داد كه سخنان پایانی خود را مطرح كند كه رضایی گفت: من معتقدم كه عدد سازی در كشور صورت می‌گیرد و من اگر رئیس‌ دولت شوم به این مسائل پایان خواهم داد.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.