• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 826)
چهارشنبه 23/2/1388 - 19:16 -0 تشکر 112612
نقش زنان در انتخابات:ابزاری یا واقعی؟

دومین جلسه مناظره انتخاباتی نمایندگان کاندیداهای حاضر در انتخابات دولت دهم در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به میزبانی کانون اندیشه دانشجوی مسلمان این دانشگاه با موضوع "زن در دولت دهم" برگزار شد.

به گزارش خبرنگار آینده در این جلسه خانم ها کدیور به نمایندگی از مهدی کروبی، گرامی زادگان به نمایندگی از محسن رضایی حضور داشتند و خانم فاطمه راکعی هم با تاخیر 1 ساعته به جلسه رسید و از مواضع میرحسین موسوی دفاع کرد.

در این جلسه هر یک از سه سخنران به معرفی شاخص ها و اصول برنامه های دولت دهم از منظر کاندیدای مورد حمایت خود پرداختند. ابتدا جمیله کردیور محورهای اصلی مورد حمایت حجت الاسلام کروبی را به شرح ذیل اعلام نمود:
"احیای حقوق شهروندی بانوان، رفع تبعیض جنسیتی و تلاش برای ارتقای سطح فعالیتهای اجتماعی زنان ،استفاده از زنان در مراتب مدیریتی و ریاست جمهوری، تغییر فرهنگ زنان سرپرست خانوار و رویکرد جدید دولت به آنها"

در ادامه گرامی زادگان به بحث وزارت زنان پرداخته و آن را یکی از مسایل اصلی مورد نظر محسن رضایی دانست. علاوه بر آن اعلام کرد دولت رضایی قطعا حداقل یکی از وزارت ها را به بانوان خواهد سپرد و در این بین از وزارت امور خارجه هم نام برد.

در پاسخ به همین سوال راکعی(که با تاخیر یک ساعته و در میان بحث دو کاندیدای دیگروارد شده بود) به بحث بیمه زنان خانه دار، تقویت NGO ها ، رفع تبعیض در آموزش عالی و سایر ارکان جامعه، ارتقای موقعیت و جایگاه زنان در سطح وزیر و معاون پرداخته و آن ها را از جمله اهداف میرحسین موسوی در دولت آینده دانست.
وی همچنین با اشاره به توانایی های شخصیتی خانم رهنورد(همسر میرحسین موسوی و ریاست سابق دانشگاه الزهرا) از احتمال احراز پست معاونت اولی دولت میرحسین توسط زهرا رهنورد پرده برداشت و عنوان کرد: این موضوع از طرف همه مشاورین موسوی به وی پیشنهاد شده است. راکعی ضمن آنکه رهنورد را یک امتیاز برای مهندس موسوی برشمرد اعلام کرد:" تاسیس وزارت زنان، جمع آوری گشتهای ارشاد و ارائه لایحه خانواده های تک همسری از جمله برنامه های مهندس موسوی و همسر ایشان در دولت بعدی خواهد بود."

گرامی زادگان نیز ضمن بیان الزام شرعی رسیدگی به حقوق زنان بی سرپرست و سرپرست خانوار، عملکرد دولت را در این زمینه ضعیف دانسته و اعلام کرد: "بر خلاف سایر کاندیداها که صرفا در این زمینه شعار داده اند دکتر رضایی برای رفع مشکلات این قشر اجتماع و تامین اهداف اصل 21 قانون اساسی برنامه دارد که به زودی ارائه می گردد."

در ادامه مجری جلسه از سخنرانان خواست تا درباره برنامه کاندیداها در راستای افزایش خودآگاهی زنان برای پیداکردن آمادگی برای فعالیت اجتماعی و ایفای وظیفه در یک پست شغلی توضیح دهند.

کدیور در ابتدای صحبت های خود در پاسخ به این سوال به نحوه پرسش مجری برنامه اعتراض کرده و گفت: " این بی مهری است که درقیاس با آقایان بگوییم زنها خودآگاهی ندارند". این جمله کدیور با تشویق حضار در سالن روبرو شد. همسر عطاالله مهاجرانی سخنان خود را چنین ادامه داد:"به علت فضای ایجاد شده خانم ها امکان ظهور و بروز این خودآگاهی را ندارند. با آنکه خانم ها از توانایی زیادی برخوردارند اما به دلیل ایثارشان در اولویت آخر قرار دارند. برای رفع این مشکلات برنامه های آقای کروبی تغییر نوع نگاه ها در وهله اول، تغییر نوع نگاه نهادهایی که به شکل جنسیتی به مسایل می نگرند و در وهله بعد رویکرد مثبت شخص رییس جمهور به زنان دانست.: وی با اشاره به نقش کلیدی نگاه رییس جمهور برای تغییرنگاه دستگاه ها ومسئولین گفت: " با آنکه نسبت به برخی از بندهای کنوانسیون حقوق بشر تحفظ داریم ولی بقیه بندهای آن قابل اجرا است. ما میبینیم یک رییس جمهور با تاکید بر شایسته سالاری مرکز مشارکت زنان را تاسیس می کند ولی رییس جمهور دیگر آن را به مرکز امور خانواده و جوانان تبدیل می کند. یک رییس جمهور لایحه کنوانسیون را با تحفظ به مجلس ارائه می دهد و دیگری می گوید تا زنده ایم آن را اجرا نمی کنیم."

سپس گرامی زادگان در پاسخ به سوال فوق گفت:" من وضع موجود را نقد می کنم. ما بهترین مادران را داریم اما نباید فراموش کنیم که زن فقط مادر نیست. آیا کاستن از ساعت کار مادران به نفع آنها بوده است؟ مسلم است که نه، در حقیقت ما با این قانون کاری کرده ایم که دیگر زنان را استخدام نمی کنند. ما باید مراکزی را برای یاری رساندن به زنان و مادران در جامعه ایجاد کنیم. ما باید در جامعه برنامه ریزی کنیم تا زنان بتوانند هم به وظیفه مادری خود و هم به وظیفه اجتماعی خود رسیدگی کنند. بسیاری از قوانین کنونی ( مثل اینکه حداکثر ساعت کار زن تا 6 بعد از ظهر است) ناشی از نگاه های شخصی بوده و تصمیماتی اند که دلایل شخصی دارند."

در این هنگام کدیور بار دیگر به اعتراض پرداخت و گفت:" طرح سوال هایی که بیان کننده تعارض وظیفه مادری با نقش اجتماعی زنان است درست نیست. زنان در همه جای دنیا هم مادرند و هم جایگاه اجتماعی دارند و این امر مختص به ایران نیست. ضمن آنکه نمی توان همه چیز را هم از دولت ها انتظار داشت و باید نگاه ها عوض شود. مثلا با ایجاد مهدهای کودک هم زنان به وظیفه اجتماعیشان می رسند و هم زنان دیگری هم با نگهداری از فرزندان آنها به اشتغال می پردازند."

سپس مجری برنامه سوالات کتبی حضار را از میهمانان پرسید. وی در اولین سوال از خانم کدیور پرسید:"آقای کروبی چه وزارتخانه هایی را به زنان تخصیص می دهند؟"

کدیور در پاسخ به این سوال ضمن انتقاد از عملکرد دولت خاتمی نسبت به زنان گفت:"ما در مجلس ششم حتی مصادیق این پستها را هم به آقای خاتمی پیشنهاد دادیم ولی به خاطر فشارهایی که از قم وارد شد بحث وزارت زنان بی نتیجه ماند. ضمن آنکه آقای خاتمی گفت در وضعیت فعلی وزارت زنان یک ریسک است." در ادامه وی به بحث درباره دولت احتمالی کروبی پرداخته و گفت:"آقای کروبی بیدی نیست که از این بادها بلرزد. وی در نامه نگاریهایش با انواع مراجع قدرت در بحث شمارش آرای انتخابات 3 تیر و نیز نامه نگاریهای جدید او خطاب به فیروزآبادی و جنتی و شریعتمداری نشان دهنده پایبندی ایشان به قولها و شعارهایش است. کروبی شیخوخیت خود را برای اصلاحات به خوبی ایفا کرده است. شعار اصلی ایشان تغییر است. برنامه دقیق او هم تا چند روز دیگر ارائه می شود. تاکنون صحبت بوده که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، وزارت رفاه، وزارت امور خارجه و برخی معاونت ها به بانوان داده شود. من به عنوان یک استاد با ذره ذره وجود اختناق را در وزارت علوم می بینم و مطمئنا با آن مقابله خواهد شد."

گرامی زادگان در پاسخ به سوالی که گفته بود اگر به اصالت شایسته سالاری قائلید، آیا این شعار که حتما زن در کابینه باشد یک شعار پوپولیستی نیست، ضمن اشاره به تغییر فرهنگها گفت:" ما در دوره ای هستیم که هریک از نامزدها هم که رای بیاورد بخاطر تغییر رویکرد و نگاه جامعه به زنان چاره ای جز استفاده از زنان در رأس امور ندارند. علاوه بر آن بسیاری از کسانی که صاحب پستهای کلیدی در امور اجرایی هستند بر اساس شایسته سالاری انتخاب نشده اند و اگر مبنا شایستگی و لیاقت افراد باشد چه بسا زنانی که جای آنها را می گیرند. حتی در پستهایی که زنان هم در اختیار دارند شایسته سالاری دیده نمی شود.

در ادامه راکعی در پاسخ به سوالی که گفته بود با توجه به تضاد فرهنگ ما با نقش زن در جامعه، آیا نگاه کنونی به زن نگاهی ابزاری و شعاری نیست؟ گفت:"فرهنگ کنونی جامعه و خانه دار بودن زن با ایفای نقش او در جامعه منافاتی ندارد. اصولا فرهنگ زیربناست." وی با اشاره به تغییر نگاه شورای نگهبان به کاندیداتوری زنان، آن را حرکتی مشکوک دانسته و گفت:"حرکت امسال که اجازه به خانم ها برای ثبت نام داده می شود مشکوک است. ما تلاش زیادی برای تغییر نگاه به رجل سیاسی داشتیم ولی موفق نمی شدیم و حالا می بینیم به یکباره نوع نگاه عوض می شود و اجازه ثبت نام بانوان داده می شود."

وی با اعتراض به نوع بیان کدیور درباره خاتمی گفت:" خاتمی مظلوم واقع شده است و باید درباره موضوع مورد بحث خانم کدیور توضیح دهم. آقای خاتمی در توضیح آنکه گفته بود کابینه با وزیر زن یک ریسک است به من گفت:منظورم آن بود که اگر با وضعی که ما داشتیم و هر 9 روز یک بحران داریم، با بودن یک زن به عنوان وزیر او را زیر ذره بین قرار می دهند و خود وجود او به بحران سازی منتج می شود." راکعی ادامه داد:"در همان زمان بعضی از خانم هایی که اتفاقا آنها هم به کار سیاسی می پرداختند در نامه ای نوشتند:"آیا همه مسئله زنان رییس جمهور شدن است، زنان این همه مشکل دارند و شما همچنان به برخی مسائل خاص می پردازید."آنها به من گفتند:"شما که بلد نیستی یک نیمرو برای خانواده ات آماده کنی چرا راجع به این مسائل بحث میکنی؟"تا کنون هم مشکلات زیادی از زنان با پیگیریهای ما و بالاخص خانم گرامی زادگان در مجلس ششم رفع شد و ایشان تلاش زیادی کردند که زنان به حقوقشان برسند. ما هم می خواهیم شایسته ها در راس قرار بگیرند آن هم فارغ از نگاه جنسیتی."

در این هنگام یکی از حضار برای پرسش یک سوال شفاهی به روی سن آمده و گفت:"چرا به زن به عنوان موجود اضافه ای نگاه می شود که باید حقی به او داده شود. ما باید اول نگاه خودمان را اصلاح کنیم. هر سه نفربه تبعیض جنسیتی اشاره کردند. لطفا آن را تبیین کنند. ضمنا شما که اینقدر روی مشارکت اجتماعی برنامه و شعار می دهید آیا با مشارکت اجتماعی مشکل حل می شود؟ مشکل زنان مشکل فرهنگ جامعه است نه نداشتن منصب و پست. ضمنا چرا زنان خانه دار تا این حد تحقیر می شوند؟ برنامه های فرهنگی شما برای ارتقای زنان خانه دار چیست؟"

گرامی زادگان در پاسخ به این سوال گفت: "در رابطه با تیعیض جنسیتی چند مصداق را مثال می زنم. ما الآن چند رییس زن دانشگاه داریم؟مشکل ما محدودیت ایجاد شده بر اثر نگاه های اشتباه است. من به موضوع بومی گزینی اشاره می کنم که هدف آن دور کردن دختران از فضای آکادمیک است و برای آنها ایجاد محدودیت می کند."

کدیور ضمن تایید مواضع گرامی زادگان گفت:"ما هم می گوییم رفع تبعیض جنسیتی آن روی سکه تحقق عدالت جنسیتی است. نگاه ارباب رعیتی و قیم مآبانه نسبت به زنان را نمی پذیریم. در یک جمله بگویم هدف ما احقاق کلیه حقوقی است که از زنان به علت زن بودن آنها تضییع شده است. هر وقت فرهنگ جامعه و بالطبع آن قانونگذاران ما اصلاح شد قوانین هم اصلاح می شود و نمود آن را در قالب قوانین می بینیم."

در پایان راکعی ضمن تایید سخنان دو سخنران دیگر گفت:"رابطه مقابل فرهنگ و قانون مورد تایید ما است." وی سپس در سخنانی احساسی به بررسی مسئله چند همسری پرداخته و گفت:"چرا باید وزیری به خاطر آنکه می خواهد یک همسر جوان در سفرهای خارجی به همراه داشته باشد به همسر خود که زندگیش را فدای او کرده خیانت کرده و همسر دیگری اختیار کند. ما نباید با رأیمان به کسانی میدان دهیم که یک چنین نگاهی دارند و حتی در زندگی شخصیشان هم به حقوق زنان پایبند نیستند."

شایان ذکر است به نمایندگی از محمود احمدی نژاد هم خانم صفایی به این جلسه دعوت شده بود که به دلایلی در این مناظره حاضر نشد.

 

فرمان دادم بدنم را بدون تابوت و مومیایی به خـاک سپارند تـا اجزای بدنم خـاک ایـران را تشکیل دهد.

((کوروش بزرگ))


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.