• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 860)
دوشنبه 24/1/1388 - 22:28 -0 تشکر 105823
فعال باشید تا

«فعالیت های ساده ای مثل باغبانی کردن یا دوچرخه سواری می تواند باعث حفظ سلامت روحی افراد، احساس رضایت و سعادتمندی بیشتر آنها، و فعال تر و پرثمرتر شدن زندگی آنها شود» این نتیجه گزارش پاتلی از دانشمندان علوم پزشکی است. پاتل پزشکان متخصص روانپزشکی و سایر تخصص های مرتبط انگلستان، در گزارشی به نام «اولویت های حفظ سلامت روانی و احساس سلامت روحی - روانی» که به امضای چهارصد متخصص رسیده است یک برنامه موسوم به برنامه «پنج کار روزانه» پیشنهاد داده اند که شامل فعالیت های شخصی و اجتماعی است که باعث بهتر شدن احساس سلامت روانی افراد می شود.
در این برنامه یک مدل تغذیه ای - رفتاری و شناختی پیشنهاد شده که عمل به کل آنها می تواند احساس فرد در مورد خودش را ارتقا بخشد. براساس این برنامه، انسان باید با دیگران ارتباط برقرار کند تا به آنچه پیرامون او می گذرد ، به دنیای اطرافش توجه کند، به آموختن و آموزش اهمیت بدهد و بکوشد در قبال جامعه، خانواده و همسایه های خود حالت بخشندگی داشته باشد.
برای مثال در بخش توجه به جهان پیرامون پیشنهاد شده است که فرد باید بکوشد به «دنبال زیبایی ها باشد» و «ارزش و اهمیت لحظه» را درک کند که این مساله در حین انجام فعالیت های ساده ای مثل رفتن به سر کار، صحبت کردن با همکاران یا دوستان و غذا خوردن جمعی قابل دسترسی است و در بخش آموختن و آموزش هم پیشنهاد شده افراد حتماً دوچرخه سواری را فرابگیرند و دوچرخه سواری کنند و بکوشند زدن یک آلت موسیقایی یا فعالیت مشابه را فرا بگیرند.
فیلیشیا هرپرت، پروفسور روانپزشکی در دانشگاه کمبریج که یکی از استادان اصلی این برنامه بوده می گوید: «یک سوال مهم در بحث سلامت روان این است که افراد خودشان در این حیطه چه کارهایی می توانند بکنند. ما دریافته ایم که پنج دسته از چیزها هستند که می توانند در سلامت روانی افراد نقش بسیار موثری بازی کنند. هر کدام از این دسته ها با دلایل متعدد و مستند ثابت شده اند. این کارها و فعالیت ها کارهای ساده ای هستند که هر فردی می تواند روزانه آنها را انجام بدهد. این دقیقاً مثل این است که توصیه شده برای سلامت جسم افراد باید روزانه پنج قطعه میوه یا سبزیجات تازه مصرف کنند.»
اما این برنامه منتقدان و مخالفانی هم دارد که معتقدند نباید برای شیوه رفتاری انسان ها سیاست دستوری وضع کرد. کلیر فاکس، روانپزشک و مدیر انستیتو «ایده ها» در لندن می گوید: «یعنی اگر کسی این توصیه را به کار نبندد بیمار روانی خواهد شد؟ یعنی تنها راه سلامت روح و روان به کار بستن این شیوه ها است؟ اصلاً چگونه می توان واژه ی به نام خوشبختی و احساس سعادت را در یک تعریف خلاصه کرد، اینها مفاهیمی انتزاعی هستند و نمی توان برای آنها دسته بندی و طبقه بندی انجام داد.»
تحقیقات پانل پزشکان متخصص روانپزشکی انگلستان با بودجه دولتی انجام شده و به نظر می رسد دولت انگلستان حامی اجرای برنامه های آن باشد، این مساله یکی از محورهای اصلی انتقادات به این برنامه است. اما پروفسور جان بدینگتون، طراح اصلی پانل که در استخدام دولت است می گوید این انتقادات بیهوده است: «اینها تنها نتیجه تحقیقات گسترده و فراگیر دانشمندان و توصیه هایی است برای بهبود زندگی، براساس این توصیه ها قانونی وضع یا اجرا نخواهد شد.»
یکی از محورهای اساسی که در گزارش این پانل بر آن تاکید بسیار شده است رابطه بین بیماری های
روحی- روانی و مقروض بودن است. براساس این گزارش نیمی از افراد مقروض در انگلستان دچار یک مشکل روحی-روانی هستند، این حالی است که میزان شیوع مشکلات روحی -روانی در کل جمعیت تنها ۱۶ درصد است. راشل جنکنیز، از مرکز روانپزشکی لندن که مدیر انجام تحقیقات این بخش بوده می گوید: «ما مدت ها بود که می دانستیم ارتباطی بین سطح درآمد پایین و مشکلات روحی-روانی وجود دارد اما تحقیقات اخیر رابطه مستقیم میان مقروض بودن افراد و بالا رفتن احتمال بروز مشکلات روحی -روانی در آنها را ثابت کرد.»
تنها چند هفته قبل بود که لردمندلون، وزیر اقتصاد و بازرگانی انگلستان اعلام کرد دولت این کشور به دنبال بررسی دوباره برنامه های کاری و طراحی سیستم ها با انعطاف پذیری بیشتر برای کارمندان و کارگران است تا از مشکلات و استرس های کاری آنها بکاهد. گاری کوپر پروفسور روانشناسی اجتماعی در دانشگاه لانکاستر با اشاره به این موضوع می گوید: «افرادی که کار آنها حالت انعطاف پذیری بیشتری دارد بیشتر احساس رضایت از شغل خود دارند، کمتر دچار احساس استرس و اضطراب شغلی می شوند، از لحاظ روحی -روانی سالم تر هستند و در مجموع از سایرین فعال تر، موثر تر و دارای تولید و رندم کاری بیشتر هستند.»
● راه های سالم تر بودن و خوشبخت تر بودن
۱- ارتباط: ارتباطات خود را با اعضای فامیل، دوستان، همسایه ها، همکلاسی ها یا همکاران گسترش بدهید. این مساله زندگی شما را غنی تر و در مواقع ضروری شما را دارای حامیانی می کند.
۲- فعالیت: ورزش کردن سرگرمی هایی مثل باغبانی یا کوهنوردی یا شکار، یا حتی قدم زدن های روزمره می تواند احساس خوشی و سعادت در فرد ایجاد کند و باعث وجود احساس فعالیت و تناسب اندام در فرد شود.
۳- لذت: هر فرد باید لذت های پنهان در ثانیه های هر روز را درک کند و ارزش لذت ها و اتفاق های ناگهانی و غیرمنتظره را هم بداند. توجه کردن به ارزش خوشبختی و تلاش برای لذت بردن از زندگی می تواند سلامت روحی را برای افراد به ارمغان بیاورد.
۴- فراگیری: یاد گرفتن دوچرخه سواری و جزئیات آن، یادگیری چگونگی نواختن یک ساز موسیقایی، فراگرفتن آشپزی و رمز و راز آن، جدا از اینکه چالش هایی هیجان انگیز برای افراد ایجاد می کند باعث احساس خوشبختی، رضایت، لذت و اعتماد به نفس در آنها می شود.
۵- بخشندگی: کمک کردن به افراد آشنا، یا حتی غریبه ها ولو کمکی کوچک، بسط کردن احساس خوب و رضایت و خوشبختی شما به جمعی بزرگ تر است و قطعاً با اقدامات مشابه تلافی خواهد شد.

 

                             /کجايند ان مردان بي ادعا/

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.