• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 832)
دوشنبه 24/1/1388 - 21:46 -0 تشکر 105790
اعتیاد

اعتیاد؛ میزبان خوش استقبال اما بد بدرقه

Bushehr-Tebyan.IR
یكی از معضلات اجتماعی و امنیتی جدی در خیلی از كشورها از جمله ایران، مسئله موادمخدر است كه در آزمایشگاه ها با افزودن فرمول های شیمیایی به دست می آید و عوارض جبران ناپذیری روی فرد مصرف كننده دارد.
متاسفانه با وجود تلاش هایی كه برای جلوگیری از ورود موادمخدر به كشور انجام می شود و اطلاع رسانی هایی كه در زمینه اثرات سوءمصرف آن از سوی مسئولان مربوط انجام می شود، باز هم روز به روز بر تعداد افراد مبتلا به موادمخدر افزوده می شود.
یك جوان ۲۵ ساله می گوید: به علت بیكاری و هم نشینی با دوستان معتاد با موادمخدر آشنا شدم كه به تدریج به این مواد وابستگی پیدا كردم. وی ادامه می دهد: هنگامی كه این مواد را مصرف می كردم لحظه ای به آرامش روحی و روانی می رسیدم و همین مسئله باعث گرایش و مصرف بیشتر مواد شد.
یك جوان ۱۸ ساله می گوید: به علت استفاده والدینم از مواد مخدر، منزل ما كانونی برای رفت و آمد افراد معتاد شد. وی ادامه می دهد: بی توجهی والدینم باعث شد به سراغ دوستان ناباب بروم كه همین امر موجب گرایشم به موادمخدر شد.
یك شهروند می گوید: مدتی بود كه از درد پاهایم رنج می بردم. به توصیه یكی از نزدیكان مواد مخدر مصرف كردم كه همین امر كم كم باعث وابستگی ام به موادمخدر شد.
یك شهروند دیگر می گوید: شروع اعتیاد من از سیگار و در پی آن تریاك بود. بعد از مدتی احساس می كردم تریاك جواب گوی نیازهای جسمی من نیست و باید موادی مصرف كنم كه تاثیر بیشتری داشته باشد.
وی می افزاید: به همین منظور تریاك را به شیره تبدیل كردم اما بعدها متوجه شدم ماده ای به نام كریستال با تاثیرگذاری بیشتر به بازار آمده كه به راحتی می توان تهیه و استفاده كرد.
وی كه از اثرات مخرب موادمخدر صنعتی اظهار بی اطلاعی می كرد،گفت: بهتر است مسئولان اطلاع رسانی كنند تا دیگران از اثرات سوئی كه در درازمدت بر جسم و روان افراد تاثیر می گذارد، آگاه شوند تا از روی آوردن به آن خودداری كنند.
او اضافه كرد: من كه از روی ناآگاهی در دام اعتیاد گرفتار شدم،اكنون درصدد ترك آن برآمده ام كه كار مشكلی است.
یك كارشناس ارشد روان شناسی كلینیك ترك اعتیاد در این خصوص می گوید: موادمخدر صنعتی به دلیل تركیبات زیادی كه در آزمایشگاه ها روی آن انجام می شود، وابستگی روانی شدیدی در مقایسه با موادمخدر سنتی به همراه دارد.
موسی الرضا طالبی می افزاید: كریستال، ال اس دی، كراك، قرص اكستازی و ... از موادمخدر صنعتی هستند كه اغلب مصرف كنندگان این مواد را قشر جوان و نوجوان تشكیل می دهند كه متاسفانه در حال حاضر سن مصرف كنندگان این مواد سیرنزولی دارد.
وی بیان می كند: بیشترین مراجعه كنندگان برای ترك اعتیاد از موادمخدر سنتی استفاده می كنند و اغلب آن ها هم بزرگ سال هستند.
به گفته وی بیشترین مصرف كنندگان موادمخدر دارای مشكلات و بیماری های روانی و شخصیتی هستند.
وی تصریح می كند: یكی از بزرگ ترین مخاطرات مصرف كنندگان موادمخدر به خصوص مواد صنعتی مبتلا شدن به بیماری های ایدز، هپاتیت و بیماری های مقاربتی است كه به صورت پنهان مبتلا می شوند.
وی بیان می كند: روش استفاده موادمخدر صنعتی به صورت تزریقی، استنشاقی و خوراكی است كه مشكلات بهداشتی و سوءتغذیه را به همراه دارد.
وی عنوان می كند: مصرف كنندگان موادمخدر صنعتی به دلیل احساس سرخوشی، شادابی و سرحالی بیش از حد (كاذب) بیشترین لطمه و آسیب را به خود می زنند و اگر مدتی از زمان مصرف آن ها بگذرد و آثار سرخوشی از بین برود، به دیگران آسیب می رسانند.
وی مهم ترین عوامل بروز اعتیاد را خانواده های نابه سامان، دوستان ناباب، فقر و بیكاری، اعتیاد والدین و اعضای خانواده، ضعف دین داری و كنترل اجتماعی، دسترسی آسان و ارزان به موادمخدر و تحصیلات اندك عنوان می كند.
وی تشدید مجازات سوداگران موادمخدر و مصرف كنندگان و برنامه ریزی برای جلوگیری از خرید و فروش موادمخدر و كنترل بیشتر مرزها را از راه كارهای قانونی برای جلوگیری از افزایش مصرف موادمخدر در جامعه بیان كرد.
وی افزود: پرهیز از روی آوردن به موادمخدر برای درمان مشكلات جسمی و روحی و آگاهی دادن به افراد جامعه و تغییر نگرش آن ها نسبت به استفاده از موادمخدر، به كارگیری مشاوران و مددكاران فرهنگی در مدارس و سطح اجتماع، تقویت مذهب و اخلاق اسلامی و اطلاع رسانی صحیح ضروری به نظر می رسد.
وی اضافه می كند: تحكیم بنیان خانواده، ازدواج آسان، مبارزه با فقر، برقراری عدالت اجتماعی، ایجاد كارگاهی برای اشتغال، انجام تحقیقات و مطالعات بنیانی و دقیق درخصوص معضلات، بیماری ها و مشكلات بعدی مصرف موادمخدر از دیگر راه كارهای اجتماعی، اقتصادی برای حل این معضل است.
وی عنوان می كند: درمان افراد معتاد در مراكز ترك اعتیاد و بازتوانی، پیش گیری از بازگشت مجدد، بازپروری معتادان و پی گیری شیوه زندگی آن ها از خدماتی است كه در مراكز ترك اعتیاد ارائه می شود.
وی بیشترین عامل گرایش مجدد افراد بعد از ترك را، شكست در مقابل وسوسه، نبود اعتماد به نفس، نداشتن تصور مثبت از خود و زندگی و نبود هدف و برنامه ریزی عنوان می كند.
طالبی تصریح می كند: دوره درمان محدود به یك زمان خاص نیست تا جایی كه گروه درمان تشخیص دهد باید فرد پی گیر ادامه درمان باشد.
مسئول فنی كلینیك درمان اعتیاد مهر نیز می گوید: موادمخدر صنعتی یا شیمیایی، در آزمایشگاه ها از مواد اولیه ای طی فرایندی تهیه می شود وتاثیر آن با مواد طبیعی مانند تریاك و شیره فرق می كند.
دكتر نصرا... مظفری با بیان این كه موادمخدر صنعتی طیف وسیعی دارد می افزاید: درصد خلوص این مواد با اضافه كردن مواد خاص بالا می رود و هم چنین وابستگی آن از موادمخدر طبیعی بیشتر است.
وی می افزاید: افراد در گذشته بیشتر از تریاك و شیره استفاده می كردند اما در حال حاضر استفاده از كریستال رواج یافته كه در مقایسه با تریاك وابستگی بیشتری ایجاد می كند.
وی ادامه می دهد: یكی دیگر از موادمخدر صنعتی قرص اکستازی است كه از تركیب مواد محرك همراه با موادمخدر به دست می آید كه با مصرف آن فرد دچار عوارض جسمی و روانی می شود.
وی موادمخدر صنعتی را شامل كریستال، قرص اكستازی و تركیبات شیشه می داند. این روان پزشك عنوان می كند: اوج گرایش به مصرف موادمخدر از سنین جوانی و نوجوانی است.
وی بیان می كند: یكی از عوامل گرایش به اعتیاد، داشتن خانواده های نابه سامان است. به طور معمول فرزندان خانواده هایی كه والدین ارتباط صحیحی با آن ها ندارند باعث می شود تا فرزندان هویت درستی نداشته باشند و به سوی كسب هویت كاذب هدایت شوند.
وی ادامه می دهد: در سنین نوجوانی تمایل به وجود رابطه با همسن و سالان بیشتر است و بیشترین حرف شنوی را از آن ها دارد كه همین امر باعث روی آوردن آن ها به این مواد می شود.
وی بیشترین عامل گرایش نوجوانان به مصرف مواد به خصوص موادمخدر صنعتی را پذیرفته شدن در جمع دوستان و هماهنگ شدن با آن ها می داند و می افزاید: علاوه بر این ها، مصرف مواد در این گونه دوستی ها به نوعی نشانه بلوغ و شخصیت فرد تلقی می شود.
وی اظهار می دارد: كسانی كه اختلالات شخصیتی دارند برای كنار آمدن با جامعه، خانواده و دیگران دچار تعارضاتی می شوند زندگی بی ثبات و همراه با اضطراب دارند و برای كاهش این تنش دوای دردشان را موادمخدر می دانند.
وی بیان می كند: اختلالات خلقی مانند افسردگی، احساس كسالت، ناامیدی و بی حوصلگی را به وجود می آورد كه با مصرف مواد احساس بهتری به طور موقت در روحیه فرد ایجاد می كند.
وی ادامه می دهد: در دسترس بودن و پایین بودن هزینه تهیه موادمخدر صنعتی باعث روی آوردن نوجوانان و جوانان به این مواد می شود.
وی می افزاید: فرد با مصرف مواد، احساس سرخوشی و نئشگی، آرامش و سرحالی، خوشایند بودن مسائل محیط، مطبوع و جالب بودن هوا و رنگ ها و فراموشی به طور موقتی می كند.
دكتر مظفری می گوید: نخستین كار برای ترك اعتیاد از طریق مصاحبه انگیزشی شامل مرحله اولیه، پیش آمادگی، آمادگی و مرحله عمل انجام می شود.
وی می افزاید: فرد در مراحل اولیه، مصرف موادمخدر را انكار می كند. طی مراحل فوق با صحبت كردن و آگاهی دادن به فرد بیمار، كم كم آماده قبول واقعیت می شود و انگیزه فراوان برای ترك در مرحله عمل به وجود می آید.
وی ادامه می دهد: بعد از قبول واقعیت، مرحله سم زدایی است كه با مصرف دارو، مواد از بدن فرد بیرون می رود و از نظر شیمیایی بدنش پاك است. این در صورتی است كه از لحاظ جسمی فرد پاك شده است ولی از لحاظ روانی هنوز آن وابستگی ها وجود دارد.
وی بیان می كند: در صورت رهایی فرد بعد از سم زدایی به علت فراهم بودن زمینه های قبلی (مشكل بیكاری، اقتصادی و ...) فرد مجدد به مواد روی می آورد. این در صورتی است كه بعد از سم زدایی تازه ۹۰ درصد درمان شروع می شود.
وی اظهار می كند: مراحل بعد از سم زدایی، مشاوره فردی و خانوادگی، مداخلات مددكاری و گاهی هم مداخله اشتغال انجام می شود.
وی ادامه می دهد: با دادن آگاهی به فرد و ایفا كردن نقش سالم در خانواده، اصلاح بی اعتمادی نسبت به فرد معتاد و با دادن فرصت به فرد و پذیرش از طرف جامعه و خانواده زمینه برای ترك مداوم فراهم می شود.
یك مسئول فنی كلینیك درمان اعتیاد می گوید: موادمخدر طبیعی به تركیبات تریاك و مشتقات آن شامل: هروئین، مرفین و كدئین گفته می شود.
دكتر كوروش فیروزه بیان می كند: مرفین، كدئین، هروئین و كریستال موادی هستند كه از تریاك گرفته شده و در آزمایشگاه ها تغلیظ می شود تا علائم نئشگی آن بیشتر و وابستگی و عوارض جسمانی چندین برابر شود.
وی اظهار می دارد: اكستازی تركیبی از آمفتامین است كه از ابتدا به عنوان یك سری دارو، برای كاهش اشتها استفاده می شده اما بعد كه به صورت غیرقانونی مصرف شد و سوءمصرف پیدا كرد،از رده داروها كنار گذاشته شد.
وی ادامه می دهد: با مصرف قرص اكس فرد دچار انرژی كاذب و هیجان خاصی می شود كه دلیل آن تحریك بیش از حد سیستم عصبی سمپاتیك در داخل مغز است.

وی اضافه می كند: باتوجه به خواص طبیعی و فیزیولوژیكی كه تركیبات تریاك دارد،فردی كه تریاك مصرف می كند نیاز دارد كه با هر بار مصرف مقادیر بیشتری استفاده كند تا به آن نئشگی كه در گذشته می رسیده برسد.
  :: منبع : روزنامه خراسان

 

                             /کجايند ان مردان بي ادعا/

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.