• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 829)
يکشنبه 23/1/1388 - 17:28 -0 تشکر 105421
دولت خاتمی برای جلب رضایت غرب سیکل هسته ای را تعطیل کرد

بسم الله الرحمن الرحیم

۞اللهم عجل لولیك الفرج و العافیه والنصر و اجعلنامن خیرانصاره و اعوانه والمستشهدین بین یدیه۞

دبیر سیاسی روزنامه کیهان گفت: دولت خاتمی برای ارتقای رابطه با غرب و جلب اعتماد غربی‌ها حاضر به تعلیق سیکل هسته‌ای کشور شد.

مهدی محمدی شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه بیرجند در خصوص پرونده هسته‌ای ایران افزود: پرونده هسته‌ای ایران تاریخ پیچیده‌ای دارد و باید یکی دو ترم تدریس کرد تا به آن پی برد.

وی ادامه داد: پرونده هسته‌ای ایران مشخصاً به مرداد سال 82 بر می‌گردد زمانی که اطلاعات پرونده هسته‌ای ایران برای اولین بار افشا شد و به تعبیر بعضی‌ها این موضوع لو رفت و از آن تاریخ، مجموعه‌ای از تحولات بین ایران با دیگر کشورها و روابط بین‌الملل شکل گرفت که به آن پرونده هسته‌ای ایران می‌گوییم.

دبیر سیاسی روزنامه کیهان گفت: مؤسسه‌ای در امریکا وجود دارد که به آن موسسه علوم و امنیت بین‌المللی می‌گویند و مأموریت آن مطالعه بر روی سلاح کشتار جمعی در کشورهای مختلف است که همین مؤسسه عکس‌های مربوط به پرونده هسته‌ای ایران را که در نطنز، اراک و اصفهان گرفته بود، در مرداد 82 منتشر و ادعا کرد که ایران در 3 نقطه مخفی، مشغول به ساخت پنهانی سلاح هسته‌ای است.

محمدی افزود: آن زمان در دولت خاتمی بحث بود که آیا لازم است نسبت به این کار واکنش نشان دهیم یا خیر که بعضی‌ها معتقد بودند که این سرآغاز یک فتنه بزرگ علیه ایران در جامعه بین‌المللی است و بعضی‌ها هم معتقد بودند که موضوع ساده‌ای است.

وی اظهار داشت: در هر صورت موضوع را جدی نگرفتند و دلیل بی‌توجهی امریکا نسبت به این مسئله نیز این بود که در آن زمان خود را برای حمله به عراق آماده می‌کرد.

دبیر سیاسی روزنامه کیهان گفت: در ماه ژوئن، پرونده هسته‌ای ایران دوباره مطرح شد و در خرداد 82 پرونده هسته‌ای ایران برای اولین بار در دستور کار حکام آژانس بین‌المللی قرار گرفت و در آن زمان امریکا فکر می‌کرد که کاملاً عراق را شکست داده و هیچ اتفاق دیگری رخ نخواهد داد، اما این کار باعث طمع امریکا شد و به فکر افتاد تا به ایران فشار بیاورد.

محمدی تصریح کرد: در مورد پرونده هسته‌ای ایران 2 مقدمه وجود دارد که یکی مقدمه فنی است یعنی اینکه پرونده هسته‌ای از نظر فنی چگونه است و دیگری مقدمه حقوقی است که از حیث حقوق بین‌الملل به چه دلیل به عنوان یک کیس در ایران ایجاد شد.

وی با بیان اینکه پرونده هسته‌ای در 2 بخش فناوری نیروگاهی و فناوری تولید سوخت نیز قابل بررسی است، اظهار داشت: فناروی تولید سوخت با فناوری نیروگاهی غیرمرتبط است و نیروگاه‌ها را به 2 نیروگاه آب سبک و آب سنگین تقسیم‌بندی می‌کند.

دبیر سیاسی روزنامه کیهان یادآور شد: رآکتورهای آب سبک، رآکتورهایی هستند که ورودی آنان اورانیوم غنی شده است و رآکتورهای آب سنگین راکتورهایی هستند که آب معمولی آن آب سنگین است و تفاوت مهم آنان این است که خروجی رآکتورهای آب سبک بسیار بی‌ارزش است ولی خروجی رآکتورهای آب سنگین به طور کلی همان بحث هسته‌ای است.

محمدی گفت: برای درست کردن سلاح هسته‌ای فقط نیاز به 30 تا 35 کیلوگرم اورانیوم غنی شده 90 درصدی است و برنامه‌هایی که ما در ایران داریم قبل از انقلاب است که در سال 56، طی قراردادی باید 2 واحد نیروگاه آب سبک در بوشهر درست می‌شد که برای مجموعه ساخت یک واحد یک‌جا 850 میلیون فرانک به آلمانی‌ها پرداخت کردند که این پروژه، 70 درصد پیشرفت فیزیکی و 40 درصد پیشرفت مهندسی داشت که به انقلاب خورد و در آن زمان حتی آنان حاضر نشدند بخشی از اطلاعات مربوط به این نیروگاه را به ایران بدهند.

وی ادامه داد: در اراک یک راکتور آب سنگین داریم که در سال 2014 به بهره‌برداری خواهد رسید و این اولین پروژه داخلی است و رآکتور تهران رو به تعطیلی است.

دبیر سیاسی روزنامه کیهان گفت: از سوی دیگر روس‌ها برای چانه زنی با امریکا در فکر بودند که ایران را چه زمانی و چگونه بفروشند. روس‌ها هر وقت معامله درباره ایران برایشان رقم قابل توجهی در بر داشته، در فروختن ایران ذره‌ای تردید نکردند و در این شرایط ما در اواخر دولت هاشمی و کل دولت خاتمی قراردادهای زیادی با روس‌ها داشتیم اما از آنجایی که نگاه روس‌ها به این قراردادها، نگاه سیاسی بوده است هیچ وقت و به هیچ گونه‌ای به آن عمل نکردند.

محمدی ورود سوخت به ایران را در آن شرایط مهم خواند و افزود: برای اینکه سوخت به ایران داده شود، ما پیامی به روس‌ها دادیم مبنی بر اینکه اگر شما به ایران سوخت بدهید، ما حتماً به تعلیق فکر می‌کنیم که در آن زمان سوخت وارد ایران شد و با 18 مرحله انجام گرفت و ما در آن زمان با به طمع انداختن یک کشور خارجی مبنی بر اینکه می‌تواند به هدفش در مقابل ایران برسد، او را اینگونه شکست دادیم.

وی با بیان اینکه سیکل هسته‌ای ایران از معدن ساغند یزد آغاز می‌شود، تصریح کرد: مرحله دوم سیکل هسته‌ای چیزی است که در اردکان داریم و آن کارخانه کیک زرد است و در اصفهان مؤسسه‌ای به نام تأسیسات تبدیل اورانیوم است که محصولات هسته‌ای در آن تولید می‌شود.

دبیر سیاسی روزنامه کیهان گفت: 20 فروردین سال 88 چرخه سوخت هسته‌ای ایران تکمیل شد اما مشکل این است که فرآیند تولید سوخت هسته‌ای، عملا فرآیند ساخت سلاح هسته‌ای است و ما باید در ایران بحث تأسیسات منفرد سوخت هسته‌ای را توسعه دهیم که هم برای سوخت رآکتورهایی که ساخته شده و خواهیم ساخت و هم برای صادرات سوخت هسته‌ای مؤثر باشد.

محمدی با بیان اینکه در دولت خاتمی 2 استراتژی رخ داد که یکی اعتمادی و دیگری ارتقای روابط بوده است، اظهار داشت: طبق این سیاست، باید خود را با غرب وابسته و مرتبط می‌کردند که در آن زمان دولت خاتمی استراتژی اعتمادی را عمل کرد و امریکا اعلام کرد که اگر می‌خواهید به شما اعتماد کنیم، برنامه هسته‌ای خود را تعلیق کنید که ایران در آبان 83 تعلیق را پذیرفت و طی توافقنامه ای که امضا شد تمام سیکل هسته ای تعلیق شد.

وی افزود: پروتکل الحاقی کاملاً با تمام بندها اجرا شد و در آن زمان با اعتمادسازی تمام یک هزار و 33 صفحه اطلاعات این پروژه را از اول تا آخر تقدیم امریکا کردیم.

دبیر سیاسی روزنامه کیهان گفت: در دولت نهم، استراتژی هسته ای بسیار تغییر کرد و به این نتیجه رسیدند که باید الگوی جدیدی در روابط ما با غرب تعیین شود و اولین اصلی که این دولت رعایت کرد و به آن رسید، این است که رفتار ما تابع تهدید نیست و امروز ایران به جایی رسیده و قدرتی پیدا کرده که هر چه ایران بخواهد باید انجام شود و قدرت ایران آن‌قدر زیاد شده که هیچ کس حق فشار به ایران را ندارد و ایران برای اولین بار به این باور رسیده که امریکا هم شکست پذیر است.

محمدی با اشاره به استراتژی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در خصوص موضوع هسته ای ایران اظهار داشت: موضوع هسته ای ایران به یک معنا در نوع خود در تاریخ ایران منحصر به فرد است و اگر از جنگ صرفنظر کنیم، هیچ پرونده ای در ایران به این اهمیت وجود نداشته است که به این شکل مجموعه ظرفیت‌های سیاسی اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و نظامی را در برگیرد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.