• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1154)
جمعه 21/1/1388 - 21:25 -0 تشکر 104938
پاسخ پرسش‌های شما از میان کلام میرحسین

با سلام

قلم - از این پس سعی می شود تا پاسخ سؤالات شما از میان پاسخ ها و نظرات مستقیم مهندس موسوی که در مصاحبه ها، سخنرانی ها و پیام ها ایراد شده اند، بر روی سایت قرار گیرد

مقدمه:
مجموعه سؤالات زیر از سوی افراد مختلف در مواجهه با مهندس میرحسین موسوی و حضور مجدد ایشان در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ارائه شده است. قلم نیوز از این پس تلاش می کند تا پاسخ سؤالات شما را از میان دیدگاه های  مهندس موسوی که در مصاحبه ها، سخنرانی ها و پیام ها ایراد شده اند، بر روی سایت قرار دهد. این تلاش ادامه دارد و به مرور زمان با دریافت سؤالات جدیدتری در قسمت نظرات توسط دوستان اضافه می شود، فرآیند تکمیل جواب ها نیز ادامه خواهد یافت.

 س1: دلایلی که میرحسین موسوی را برای حضور در صحنه ترغیب کرده و سکوت وی را شکسته کدام است؟
ج:
• آنچه در دوره‌ جدید مرا به سمت حضور راند و از هفت - هشت ماه پیش که بحث انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح بود، هر وقت از من در این مورد سوال می‌شد، بر خلاف همیشه جواب نه، ندادم، این بود که احساس کردم خود آن قواعد و قوانین در حال آسیب خوردن و از بین رفتن است و این انگیزه‌ی ورود من بود و از همان ابتدا که این بحث‌ها مطرح شده بود نیز این فکر را داشتم اما هر چه زمان گذشت بر این فکر خود مصرتر شدم(کنفرانس مطبوعاتی-88)
• مساله دوم بهم زدن ساختارهایی در سیستم تصمیم‌گیری است که بهم خوردن آنها امکان تصمیم‌گیری عقلانی را در کشور از بین می‌برد و حفظ این ابزارها بسیار مهم است. وقتی این نظام تصمیم‌گیری درست را بهم بزنیم امکان تصمیم‌گیری درست در شرایط پیچیده را از دست می‌دهیم و به قهقرا می‌رویم(کنفرانس مطبوعاتی-88)
• بنده نه یکبار، نه دوبار، نه 10 بار بلکه بارها این مساله را دیده‌ام که مردم، نخبگان و همه‌ی قشرهای ما با آمارهای متفاوتی مواجه شده‌اند و امکان تشخیص درست را از دست داده‌اند. وقتی گردش آزاد اطلاعات در کشور وجود نداشته باشد امکان تصمیم‌گیری درست از بین می‌رود و یکی از اساسی‌ترین حقوق ملت از آنها سلب می‌شود(کنفرانس مطبوعاتی-88)
• هر افراطی هزینه زیادی برای ما دارد و اگر مراقب نباشیم، تبدیل به تفریط‌هایی نیز می‌شود. تا جایی که می‌بینیم حتی مساله‌ای مثل بحث دوست‌داری ملت اسراییل را می‌شنویم. در جاهایی آنچنان غرب‌ستیزی و شعارهای ما اوج می‌گیرد که برای جبران آن بعضا ناچار به فرستادن پیام‌ها و نام‌های بی‌حاصلی به هزینه‌ی مردم می‌شویم. قطعا ادامه این مساله مهلک خواهد بود(کنفرانس مطبوعاتی-88)
• بنده اعتقاد داشته و دارم که سرنوشت کشور جدا از عرصه سیاسی در سطح دولت، در عرصه فرهنگ و هنر کشور رقم می خورد و متأسفانه حساسیت مسئولان جمهوری اسلامی به این مسأله در حداقل خودش است و بنده سعی کرده ام در سال های بعد از مسئولیتم در دولت در این عرصه در حد خودم مفید باشم(مصاحبه با ویژه نامه اعتماد-87)
• به نظر بنده اهمیت این مساله (دور زدن‌های واضح قوانین) از هر مشکل دیگر بیشتر است. اگر قرار است آنچه مجلس تصویب می‌کند و به صورت قانون در می‌آید یا مجمع در چارچوب اختیارات و وظایف خود، تصویب و ابلاغ می کند، اجرا نشود و این رویه شود بعد از مدتی چه چیزی از نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی می‌ماند (دیدار با دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی-87)
• مهم ترین مشکل را در شرایط کنونی ساختار شکنی در حوزه نهادهای حکومتی و بی اعتنایی به قانون و قواعد حاکم بر نظام می دانم. به طور مثال می گویم که انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی و حذف ده ها شورای مهم سیاست گذاری چون شورای پول و اعتبار نه تنها قابل فهم نیست بلکه این نوع کارها بدعت هایی است که خسارت های سنگین و جبران ناپذیری را متوجه مملکت خواهد ساخت. مقابله با تصمیمات مجلس و طفره رفتن از الزامات قانونی در مصرف بودجه که تصویب و نظارت بر اجرای آن شاید یکی از مهم ترین وظایف مجلس باشد یکی دیگر از این مشکلات است. (مصاحبه با ویژه نامه اعتماد-87)
• منابع کمیاب مانند ارز و حتی موقعیت‌های اجتماعی و سیاسی است. هر چه استفاده از این منابع در راستای اهداف کوتاه مدت، رای امروز و فردا، رضایت آنی مردم و نه مصالح واقعی آنها باشد امکان فساد و انحراف زیاد می‌شود. استفاده از منابع در راستای اهداف کوتاه مدت فاجعه بار است. منابع ارزی در هر کشوری مثل ما جزو مولفه‌های اصلی پایداری کشور است. این درآمد‌ها اگر بدون توجه به توانایی‌های کشور و بدون توجه به قدرت جذب کشور در جای غیر خودش هزینه شود علاوه بر تلف کردن منابع فساد را هم به دنبال خواهد داشت. (دیدار با اعضای فراکسیون خط امام مجلس هشتم- 87)
• با روند موجود تحقق چشم انداز امکان پذیر نیست . یادمان باشد بعضی از رقیبان ما سرعت زیادی در توسعه پیدا کرده اند و شکاف ما و آنها می تواند تعادل های منطقه را بهم بزند.(مصاحبه با صنعت و توسعه-87)
• در این مدت تقریبا تمام کلید واژه های مرتبط با عدالت از ادبیات سیاسی و اقتصادی ما حذف شده است . بدتر آنکه ما منابع کمیاب کشور را در خدمت اغراض سیاسی و اهداف کوتاه مدت بکار گرفته ایم وبا ین ترتیب غول فساد را در کشور بیدار کرده ایم(مصاحبه با صنعت و توسعه-87)
• اگر رل این دستگاه را از بین ببریم و ترمز آن را از کار بیاندازیم، هنگامی که سازمان برنامه و بودجه نداشته باشیم، روشن است که لایحه تحول اقتصادی به شکل کنونی در مجلس مطرح خواهد شد. هر فردی که می‌خواهد بیاید باید در کلام خود این تعهد را داشته باشد که کشور را در مسیر عقلانی هدایت کند. (دیدار با اعضای فراکسیون خط امام مجلس هشتم- 87)
• متاسفانه گاهی داریم به خود این ماشین دست‌اندازی می‌کنیم، تاکید کرد: ما باید به قواعدی که بر این ماشین حکمفرماست راه بیاییم و اگر هم می‌خواهیم آن را کارآمدتر کنیم نباید کل رویه‌های آن ماشین و دستگاه را مختل کنیم. وقتی ما با بدیهی‌ترین چیزهایی که باید در این ماشین وجود داشته باشد برخورد مناسب نکنیم مشکل پیدا خواهیم کرد. یک نمونه‌ی آن همین بحث شورای اقتصاد است. اول انقلاب این شورا یکی از نهادهایی بود که ما را از آن بحران‌های عظیم گذراند و جلسات آن شورا جنبه‌ی تعیین‌کننده‌ای داشت. (دیدار با نخبگان- 87)
• قطعا مشکل پیدا خواهیم کرد. هیچکس همه چیز دان نیست و این رویه‌ها و دستگاه‌های مختلف هستند که کمک می‌کنند افراد از عقل و خرد جمعی بهترین استفاده را ببرند. ما حدود 18 شورای معطل در کشور داریم. جای اینها را یک فرد نمی‌تواند پر کند. همانطور که یک فرد نمی‌تواند به همه‌ی سوالات مطرح شده پاسخ دهد و اساسا قرار هم این نیست که یک فرد پاسخ دهد. چرا که یک جمع و رویه می‌تواند پاسخگوی سوالات باشد(دیدار با نخبگان- 87)
• بخشی از مدیریت کشور حاصل شرایط و گفتمانی تکرار ناپذیرند. 80 تا 90 درصد بدنه مدیریتی کشور تخریب شده است. در وضع کنونی ما به استفاده از این ظرفیت عظیم نیازمندتر از هر زمان دیگر هستیم. (دیدار با اعضای فراکسیون خط امام مجلس هشتم- 87)
• در آستانه جهشی در رابطه با رشد نقدینگی قرار داریم. اگر مسئله‌ی کسری بودجه‌ای که مرکز مطالعات مجلس آن را حدود 44 هزار میلیارد تومان تخمین زده است حل نشود باز هم در دور باطل افزایش نقدینگی خواهیم غلطتید. ما مجبوریم برای کنترل نقدینگی در سیاست‌های مالی خود کارهای دشواری انجام دهیم. متاسفانه برای برخی هزینه‌های جدید در کشور زمینه ایجاد کرده‌ایم به طوری که برگشت آن هزینه‌ها مشکل‌آفرین خواهد بود(دیدار با نخبگان- 87)
• امروز چه شده است که برای بالا رفتن از نردبان قدرت ما مدرک های تحصیلی را خرید و فروش می کنیم؟ این نشان می‌دهد که ما از جامعه‌ای که اساس آن از اسلام ناب محمدی پایه‌گذاری شده، به سمت یک جامعه‌ای که ارزش‌های فرهنگی در آن قابل فروش هستند، در حال لغزش هستیم( سخنرانی در حسینیه حجت نازی آباد- 87)
• جذب سرمایه گذاری خارجی نیاز به ثبات مدیریت دارد. جذب سرمایه خارجی در صورتی امکان پذیر است که حداقل مدیریت سازمان‌هایی مانند بانک مرکزی تثبیت شود و در عرض سه سال سه مدیر عوض نشود. سرمایه گذار خارجی دیوانه نیست که با این شرایط در کشور سرمایه گذاری کند. اگر هم سرمایه گذاری می‌آید تنها برای غارت است تا در مدت سه چهار ماهه غارت کند و برود. (دیدار با اعضای فراکسیون خط امام مجلس هشتم- 87)
• در جوامعی که به انحطاط میل می‌کنند می‌بینیم که بر اساس اینکه افراد چه و به چه مقدار مصرف می‌کنند منزلت‌هایشان تعیین می‌شود. در جامعه‌ای که کاخ‌ها و ستون‌های بلندی در مقابل این کاخ‌ها برافراشته می‌شود، جشن‌هایی برگزار می‌شود و پول‌های عظیمی ریخت و پاش می‌شود و افتخاری برای خود محسوب می‌کنند و منزلت اجتماعی خود را با آن به تثبیت می‌رسانند، باید احساس خطر کنیم( سخنرانی در حسینیه حجت نازی آباد- 87)
• با توجه به سال‌های فراوانی ارز نفتی که به صورت غیرعادی و باورنکردنی بالا رفت، آیا برای سال‌های قیمت پایین نفت و قحطی ارز برنامه‌ریزی کرده‌ایم؟ آیا در سال‌های فراوانی درآمدهای ارزی ما گوش به سخنان کارشناسان داده‌ایم؟ آیا به سخنان شخصیت‌های سیاسی خود که فراز و نشیب‌های سیاست را به ما گوشزد کرده‌اند، توجه کرده‌ایم؟( سخنرانی در حسینیه حجت نازی آباد- 87)

 ادامه دارد

 

فرمان دادم بدنم را بدون تابوت و مومیایی به خـاک سپارند تـا اجزای بدنم خـاک ایـران را تشکیل دهد.

((کوروش بزرگ))


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.