• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 2914)
يکشنبه 16/1/1388 - 12:21 -0 تشکر 103674
تفاوت بین ویندوز XPوLinux

  الف)لینوکس چیست؟     لینوکس به خودی خود،یک هسته (Kernel)است.هسته،بخش اصلی سیستم عامل را تشکیل می دهد،که کار آن کنترل داده ها،مدیریت حافظه،سخت افزار،ورود و خروج داده ها وتمامی موارد اصلی سـیستم عامل می باشد.همانطور که گفته شد،لینوکـس به خودی خود یک سیستم عامل به شمار نمی رود،بلکه با استفاده از ابزار هایی که پروژه گنو(GNU) برای آن تولید کرده است،تبدیل به یک سیستم عامل می شود.(به همین دلیل است که لینوکس را معمولاٌ گنو\لیـنوکس می نامند)و با اضافه کردن سایر نــرم افزارهای باز متن به آن،می توان از آن در موارد متعددی مانند سرویس دهنــده ها، ایستگاههای کاری،کامپیوترهای رومیزی،ابر رایانه ها،ابزارهای صنعتی و پزشکی کــه دارای سیستم های درونه ای(Embeded )می باشند و ... استفاده کرد.                                

      از نظر فنی ،گنو/ لینوکس را می توان نمونه باز متن و آزاد سیستم عاملهای  خانواده یونیکس نامید.زیرا بر اساس استاندارد POSIX پیاده سازی شده و کاملاٌ با آن سازگار است . بنابراین کنو/لینوکس را می توان نواده سیستم عامل پر سابقه و مستحکم یونیکس دانست که البته خواص خوب آنرا به ارث برده است.اکنون تفاوتهای اصلی گنو/لینوکس و ویندوز را بررسی می کنیم:

 

ب)گنو /لینوکس:سیستم عامل آزاد

    گنو/لینوکس یک سیستم آزاد و بازمتن است . کد منبع آن در اختیار همگان قرار داردو همه می توانند در کدهای آن تغییر ایجاد کرده و بنا به نیازشان از آن استفاده کنند ، آزاد ودر دسترس بودن کدهای منبع موجب می شود تا بتوانید از طرزکارکرد دقیق سیستم عامل مطلع شوید. شما بسیاری از توزیعهای گنو/لینوکس را می توانید به هر تعداد کپی کرده و بین دوستانتان پخش کنید . در سمت مقابل، ویندوز یک عامل اختصاصی است که کد منبع سری آن نگهداشته شده و برای همگان در دسترس نیست. شما نمی توانید بفهمید که واقعاٌ در زیر سیستم عامل ویندوزتان جه میگذرد ؟ آیا یک برنامه جاسوسی در آن پنهان نشده است؟ بعید نیست. سیستم عامل ویندوز رایگان نبوده و شما نمی توانید آنرا کپی کرده و پخش کنید، در اینصورت شما خلافکار هستید و جریمه و مجازات خواهید شد.(فعلاٌ نه در ایران ولی در 4-6 سال آینده اینگونه می شود.)   گنو/لینوکس را به هواپیمایی تشبیه کرده اند که هر قسمت از آنرا در جایی ساخته اند. گنو/لینوکس واقعاٌ محصول کشور خاصی نیست، تعداد زیادی از مردم سرتاسر جهان در حال کار روی بخش های مختلف آن و توسعه آن هستند. تعداد برنامه نویسانی که روی بخش های مختلف سیستم عامل گنو/لینوکس کار می کنند,به حدود 400هزار نفر می رسد, تفاوت کیفیت کار را مشخص می کند. 

   شما با گنو/لینوکس آزاد هستید, لازم ندارید تا از نرم افزارهای اختصاصی استفاده کنید و تحت انقیاد آنها درآیید .

 

ج)گنو/لینوکس:سرعت,قدرت,پایداری

 

   همانطور که گفته شد,گنو/لینوکس نواده سیستم عامل یونیکس است.بنابراین ساختار کلی این سیستم عامل کاملاٌ با ویندوز متفاوت است. این به این معنی است که مثلاٌ شما نخواهید توانست برنامه هایی که در ویندوز دارید, روی گنو/لینوکس اجرا نمایید.(البته راههایی وجود دارد-شبیه سازها-ولی در حالت غیرعادی خیر.)یکی از خواص اصلی سیستم عامل های خانواده یونیکس, پایداری و استقامت بالای آنها است. این سیستم عامل ها به راحتی خراب نمی شود و به ندرت نیاز به بوت مجدد پیدا می کنند. گنو/لینوکس هایی وجود دارند که شما می توانید سالها بدون نیاز به بوت, از آنها استفاده کنید.در سمت مقابل, حتی جدیدترین وپایدارترین سیستم های ویندوز نیز اندازه گنو/لینوکس پایدار نیستند. برای بکارگیری سیستم های ویندوز بعنوان سرویس دهنده به حافظه وپردازنده قویتری دارید و مطمئن باشید اگر هر چند روز آنرا بوت نکنید, از کار خواهد افتاد! معمولاٌ سیستم عامل گنو/لینوکس به راحتی خراب نمی شود و برعکس ویندور مجبور نیستید تا هر چند ماه یکبار مجدداٌ نصب کنید. حتی برخی از انواع گنو/لینوکس به نصب «یکبار برای تمامی عمر» مشهور هستند. اینگونه سیستم ها را میتوانید حین کار و حتی بدون بوت, به نسخه های جدیدتر ارتقا دهید. 

 

د)گنو/لینوکس:امنیت,امنیت،امنیت

    امروزه در دنیایی متکی بر فناوری اطلاعات زندگی می کنیم که هر لحظه به خطر افتادن جریان اطلاعات منجر به بروز خسارت های تجاری جبران ناپذیری خواهد شد. امروزه همه به دنبال یک سکوی(Platform) امن تر برای اجرای برنامه های کاربردی وسرویس دهنده ها هستند. با اینکه مبحث امنیت یک مقوله نسبی است، گنو/لینوکس حرف های زیادی در زمینه امنیت دارد. بسیاری از قابلیتهای امنیتی که در ویندوز وجود ندارد و یا فقط با اضافه کردن نرم افزارهای اضافی قابل دسترسی می باشند، بطور درونی و بصورت پیش گزیده در گنو/لینوکس پیاده سازی شدهاند. گنو/لینوکس از ابتدا برای محیط های شبکه ای و چند کاربره طراحی شده است و همین باعث رعایت مسائل امنیتی از ابتدا در آن شده است در حالیکه ویندوز اینگونه نبوده و در حال حاضر از لحاظ امنیتی دارای نقاط ضعف فراوانی است. مثلاٌ یک برنامه مخرب با استفاده از همین ضعف های امنیتی می تواند کل سیستم عامل را نابود کند، ولی در صورتیکه مورد مشابهی در گنو/لینوکس وجود داشته باشد، حداکثر به دایرکتوری خانگی کاربر اجراکننده آسیب خواهد رسید، نه کل سیستم عامل.    اینطور نیست که گنو/لینوکس فاقد هر گونه اشکال امنیتی باشد، خیر، ولی باز بودن کد منبع آن باعث می شود تا بسیای از اشکالات امنیتی پیش از ایجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نویسی برنامه برملا شده و رفع شوند. در صورتیکه اشکالی در برنامه های منتشر شده یافت شود، بدلیل موجود بودن کد منبع سریعاٌ برطرف می گردد. در صورتیکه در سیستم عامل ویندوز شما باید منتظر مایکروسافت بمانید و بمانید وبمانید(مثلاٌ هم اکنون 21 اشکال امنیتی در مرورگر IE  وجود دارد که مایکروسافت برای آن هنوز هیچ وصله ای قرار نداده است).   سیستم عامل ویندوز دارای اشکالات امنیتی بسیاری است که به راحتی هم کشف نمی شوند وهنگامی کشف می شوند که خسارت جبران ناپذیری در اثر حمله از طریق آن ضعف های امنیتی رخ دهد که امثال آنرا شاهد هستیم. در دنیای امنیت ضرب المثلی وجود دارد که می گوید:«امنیت با مخفی کاری حاصل نمی شود».

   میتوان ادعا کرد که تقریباٌ هیچ ویروسی برای گنو/لینوکس وجود ندارد و این در حالی است که سالیانه بیش از 1000 ویروس مختلف برای سیستم عامل ویندوز ایجاد می شود. این بخاطر عدم گسترده بودن گنو/لینوکس نیست(حدود%70 از سایت های وب در جهان برروی سیستم عامل های خانواده یونیکس وگنو/لینوکس و سرویس دهنده وب آپاچی در حال اجرا هستند)؛ بلکه بدلژل وجود حفره های امنیتی متعدد ویندوز وسایت انحصارگرایی مایکروسافت است. یعنی مایککروسافت طوری سیاست گذاری کرده است که مشتریان خود را تنها به محصولات خودش عادت دهد. بسیاری از کاربران ویندوز از Internet Explorer یا   Outlook برای مرور وب و پست الکترونیک استفاده می کنند. یک ویروس نویس اگر ویروسی را برای کاربران ویندوز بنویسد، بر روی کامپیوتر های %90 آنها اثر خواهد کرد. چون اکثراٌ از IE و Outlook استفاده می کنند. ولی در گنو/لینوکس چطور؟ در گنو/لینوکس شما  طیف وسیعی از انتخاب و عدم اجبار دارید.امکان استفاده از مرورگرهای مختلفی همچون:موزیلا،Konqueror ،Opera، Mozilla mail،Kmail ،Evolution ،Pine و Mutt در گنو/لینوکس موجب می شود تا ویروس نویس فقط بتواند برای یکی از اینها ویروس بنویسد، چون روی بقیه کار نخواهد کرد و عملاٌ میزان اثر آن اندک خواهد بود. ضمناٌ هیچ یک از ویروسهایی که برای ویندوز نوشته شده اند، بر روی گنو/لینوکس کار نمی کنند.

 

ه)گنو/لینوکس:تعداد سکو های اجرایی

 

   گنو/لینوکس برخلاف ویندوز بر روی تعداد زیادی از سکوهای مختلف سخت افزاری اجرا می شود و شما حتی قادرید آنرا برای کاربر روی سکوی موردنظرتان تغییر دهید. این قابلیت، گنو/لینوکس را برای بکارگیری در سخت افزارهای درونه ای((Embedded بسیار مناسب می سازد. هسته 6,2 گنو/لینوکس این امکان را فراهم می سازد تا گنو/لینوکس را بر روی دستگاههای بسیار کوچک و یا ابررایانه های بسیار بزرگ اجرا نمایید.

 

و)گنو/لینوکس گسترده ترین تنوع در کاربرد

    بدلیل آزاد بودن سِستم عامل گنو/لینوکس, هر گروه یا موسسه تجاری, یک نسخه خاص از آن که به توزیع یا پخش(Distribution) معروف هستند, منتشر  ساخته است.این توزیع های مختلف همگی گنو/لینوکس هستند, ولی هر یک معمولاٌ برای یک یا چند امر خاص مانند سرویس دهنده, دیوار آتش، میزکارو... طراحی شدهاند و هر یک قابلیتها و بهینه سازیث های خودشان را به کاربران ارائه میکنند. کاربران در این میان آزادی انتخاب زیادی داشته ومی توانند چیزی که کاملاٌ نیازشان را برطرف می کند، انتخاب کنند. چیزی که در ویندوز نمی توان مفهومی برای آن پیدا کرد. ز)گنو/لینوکس:سیستم عاملی حرفه ای

   گنو/لینوکس یک سیستم عامل حرفه ای است. یعنی ممکن است یک کاربرکاملاٌ غیر فنی برای مدیریت و انجام برخی از تنظیمات سخت افزاری دچار مشکل شود و نتواند به راحتی این کار را انجام دهد. البته برخی از توزیع های گنو/لینوکس این امور را بسیار راحت(و حتی راحتتر از ویندوز )کرده اند، ولی با اینحال بطور کلی، گنو/لینوکس یک سیستم عامل حرفه ای است که در عین سادگی، از پیچیدیگی های فنی بسیاری برخوردار است. البته تمام کاربران لازم نیست این امور را بدانند. مثلاٌ یک کارمند دفتری که اموری مانند تایپ وحسابداری را با کامپیوترش انجام می دهد، ممکن است از لحاظ فنی تفاوتی را احساس نکند، ولی گنو/لینوکس خوراکی 4 ساله برای کاربران خوره می سازد! برخلاف ویندوز، نکات بی پایانی برای یادگیری در گنو/لینوکس وجود دارد. این سیستم عامل 4 سال شما را به راحتی مشغول خواهد کرد و می توانید مطمئن باشید پس از آن باز هم مطالب جدیدی برای یادگیری وجود خواهند داشت! پس خوره های کامپیوتری از آن لذت وافری خواهند برد  و هرگز آنرا رها نخواهند کرد. برخلاف ویندوز، در گنو/لینوکس راحت تر هستید تا بسیاری از کارهای پیکربندی و سیستمی را از خط فرمان بسیار قدرتمند و عالی آنرا انجام دهید. با اینکه برای بسیاری از امور مانند ویندوز ابزارهای گرافیکی طراحی شده است، یک کاربر حرفه ای واقعاٌ از خط فرمان گنو/لینوکس لذت خواهد برد. خط فرمان ویندوز را اصلاٌ می توان خط فرمان نامید!!؟

 

ح)گنو/لینوکس بهشت برنامه نویسان

 

   گنو/لینوکس را بهشت برنامه نویسان نامیده اند. برخلاف ویندوز که اکثراٌ ابزارهای برنامه نویسی روی آن باید جداگانه نصب وخریداری نمایید، گنو/لینوکس به همراه تمامی ابزارهای برنامه نویسی موردنیازتان و با هر زبانی که فکر کنید ارائه می شود. کافی است آنرا نصب کنید و کار برنامه نویسیتان را با ابزار دلخواهتان شروع کنید.

 

ط)گنو/لینوکس:یک جعبه کامل

 

         گنو/لینوکس برای کاربران حرفه ای، یک جعبه ابزار کامل بشمار می رود که در آن تمامی ابزارهای موردنیاز مانند برنامه های اینترنتی، ابزارهای امنیتی مانند ابزارهای آزمایش شبکه، ابزارهای برنامه نویسی، هزاران صفحه وراهنما درآن پیدا خواهید کرد. ابزارهایی که در اختیارتان قرار دارد چنان متنوع هستندکه می توانید %90 اطمینان داشته باشید که پس از نصب آن به چیز دیگری نیاز نخواهید داشت.

 

ک)گنو/لینوکس:یکی از زیباترین دستاوردهای بشری

       گنو/لینوکس در سایه همکاری وتبادلات علمی هزاران نفر در سراسر جهان ایجاد شده و توسعه یافته است. این همکاری چنان گسترده وزیبا بوده وهست، که به سیستم عامل کنو/لینوکس لقب«یکی از زیباترین دستاوردهای همکاری جمعی بشر» داده شده است. فرهنگ حاکم در جامعه گنو/لینوکس و باز متن، فرهنگ کمک، اشتراک اطلاعات و تلاش برای بهبود هرچه بیشتر محصولات و«انجام هر کای که از دستت برمی آید »است. هرکس که می خواهد با این سیستم عامل کار کند، باید تمامی دیدگاهها وعقاید قبلی خود را درباره نرم افزارها و سیستم عامل کنار گذاشته و با یک دیدگاه جدید وطرز فکر متحول شده وارد دنیای گنو/لینوکس شود, زیرا با فرهنگ حاکم متفاوتی روبرو خواهد بود. گنو/لینوکس نوید دهنده آزادی نرم افزاری است. 

گرافیک رایانه ای ، مانیتوری و چاپ

يکشنبه 16/1/1388 - 12:23 - 0 تشکر 103676

What is the difference between Linux

and Windows operating systems?

xp & linux

تفاوت بین سیستم های عامل لینوکس و ویندوز در چیست؟

Answer1:

That is a question that has many different answers, depending on what aspect of Windows or Linux you want to know about. Both are what are known as Operating Systems, and in this case, both are designed to work on the same type of hardware -- PCs, otherwise known as IBM Compatibles. There are enormous differences in the way that they behave at a technical level, but I suspect what you really want to know is how they differ from the perspective of an end user. This makes any answer I give somewhat subjective (users have different preferences and expectations of their computers), but I will do my best to give an answer that is generally accepted by the IT community.

Windows was introduced by Microsoft in 1983, and has been the dominant Operating System available for the PC since the early-nineties. As such, Microsoft has enjoyed great financial success, and Windows has had many years and incredible fiscal resources to evolve to meet the demands of the mass-market. There is an staggeringly rich set of features here, from very explicit, step-by-step user interfaces for the first time computer user, to powerful interfaces for the computer professional, and everything in between. By contrast, Linux achieved notoriety a bit later, in the mid-nineties, with a distribution known as Redhat, and although Linux was built on more mature, stable underpinnings (Unix), it did not enjoy nearly the same marketing or development budget that Microsoft threw behind Windows. In fact, the developers of Linux are commonly credited as founding the Open Source Software movement, which is the idea that software can be made better through the free sharing of its source code. In this philosophy, programmers often volunteer their time to develop software for free, as was done with Linux, and Linux is still available for free in its more basic forms. Companies like Redhat only make money by "packaging" Linux with printed documentation, extra software utilities, and setup wizards designed to make the installation of Linux and its subsequent software packages easier. Even so, the amount of money they are able to generate this way is paltry compared to the wealth of Microsoft (which makes most company"s financials look paltry). Because of this, the marketing behind Linux has been miniscule compared to that of Windows, and its lack of acceptance among less technical users reflects this. A large reason is because Windows has established a very deeply-ingrained (and some have argued unfairly controlling) relationship with PC hardware manufacturers, ensuring that almost every new PC ships with Windows installed from day one. Given that they must satisfy the demands (though perhaps less than perfectly) of the majority of novice computer users, and add to that the amount of time and money that Windows has enjoyed to make itself accessible to these users, and it is easy to see why Windows is generally regarded as superior to Linux in the area of accessibility to novices. There are graphic user interfaces (abbreviated as GUI) present for almost everything you could want to do, and there is almost always more than one way to do it. In fact, one common criticism of Windows is that so many features have been layered on top of one another over the years, that it has become an overly-complicated, almost labyrinthine user experience. By contrast, some may find Linux to be more streamlined; however, there are still many equivalent features in Windows for which Linux does not provide a GUI, and the user is forced to type textual instructions into a command-line interface, or shell. While many power users consider this a plus, it is unrealistic to demand this of novice computer users, and novice users should bear this strongly in mind. All this being said, Linux still shines brilliantly in some areas that Windows seems to consistently flounder. Because the underlying architecture of Linux is more mature, stable, and secure than Windows, Linux "crashes" and "freezes" significantly less often, and can run continuously without problems for months or even years without being "rebooted". In addition, Linux does not suffer from the same security flaws as Windows, and your chances of contracting a virus, a worm, or some other form of predatory software is much lower. On an more subjective note, I suspect that given the same time and monetary advantages as Windows, Linux might have easily developed into a superior operating system in every regard.

As it stands today, they each have pros and cons. Windows is widely accepted everywhere, boasts an enormous plethora of GUIs, and has millions of software packages that run under it. But it is buggier, less secure, and sometimes feels cavernous. Linux is solid and smooth running, and feels more stream-lined to many. But what technical users call stream-lined, novices may interpret as spare, and sometimes barren or just plain miss in. There are also fewer software packages available for it currently, though many of those that are available are free. As time goes by, and the Open Software Community develops more for Linux, these differences will shrink, but until there is financially powerful, unifying force (company) behind Linux, this author thinks it is doubtful they will go away all together.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

پاسخ ۱:

   این سؤالی است که بسته به اینکه در مورد چه جنبه ای از ویندوز یا لینوکس میخواهید بدانید پاسخ های متفاوت زیادی وجود دارد. هر دو به سیستم عامل معروفند و دراین حالت هردو برای کار با نوع مشابه سخت افزاری طراحی شده اند و به سیستم های سازگار با IBM معروفند. تفاوتهای متفاوتی در سطح فنی وجود دارد ولی آنچه باید بدانید این است که از جنبه یک کاربر چه تفاوتی دارد. به این موضوع هر پاسخی می دهم تا حدی ذهنی جلوه می کند.(کاربران انتظارات و ترجیح های متفاوتی از کامپیوتر خود دارند)؛ ولی نهایت سعی خود را می کنم تا پاسخی بدهم که در کل مورد قبول جامعه تکنولوژی اطلاعات(IT) واقع شود. ویندوز توسط میکروسافت در سال 1983 معرفی گردید و از اوایل قرن 19 سیستم عامل غالب موجود برای کامپیوتر بوده است. بدین صورت میکرو سافت موفقیت بزرگ مالی بدست آورده و ویندوز سالهای زیاد و منابع مالی غیر قابل تصوری برای تکمیل تقاضای بازار انبوه پیشِ رو داشته است. مجموعه قدرتمندی از جنبه ها در اینجا از مجموعه خیلی واضح رویارویی گام به گام وجود دارد. کار با کامپیوتر اولین بار تا رویارویی قدرتمند کامپیوتر و هر چیزی در این بین(بر عکس لینوکس )بطور قابل ملاحظه ای صورت گرفت و کمی بعد در نیمه قرن 19 ، توزیعی معروف به Redhat کسب نمود و گرچه لینوکس بطور کاملاً پایدارتر ساخته شد، از بازار مشابه یا توسعه بودجه ای که میکروسافت در پشت ویندوز بدست آورد، سودی نبرد. در واقع توسعه گران لینوکس بطور معمول بعنوان بنیان گـذاران منبع باز جنبش و حرکـت نرم افزار دارای اعتبار شدند که این ایده ای است که بهتر است نرم افزار را از مشارکت آزاد منابع آن ساخت. درین فلسفه برنامه ریزان غالباَ وقت خود را صرف توسعه نرمافزاری مثل لینوکس بطور آزاد در اشکال اولیه خود موجود است. شرکتهایی مثل Redhat تنها از طریق دسته بندی لینوکس با مستند سازی چاپی، کاربرد نرم افزار اضافی و افسونگران Set up طراحی شده برای نصب ساده تر لینوکس و بسته بندی متعاقب آن پول به جیب می زنند. حتی اگر چنین باشد، مقادیر پولی که قادر به تولید از این راه هستند تا حدی با ثروت میکروسافت مقایسه می شود. بدین خاطر، بازار یابی پشت لینوکس در مقایسه با بازاریابی ویندوز بسیار کوچک است و عدم قبول آن در بین در کاربران کمتر فنی اینرا متجلی می سازد. یک دلیل بزرگ این است که ویندوز رابطه خیلی عمیقی با تولید کنندگان سخت افزار کامپیوتر بنا نهاده است و یقین دارد که تقریباً هر بار و محموله ی کامپیوتر با نصب ویندوز همراه است. آنها بایستی تقاضای بیشتر کاربران پیشرفته کامپیوتر را ارضا نمایند و به آن مقداری زمان و پول اضافه کنند که ویندوز خود را قابل دسترسی برای این کاربران می نماید و واضح است که چرا ویندوز از نظر قابلیت دسترسی برای نخبگان، برتر در نظر گرفته می شود.لینوکسِ رویارویی کاربر گرافیک(مخفف شده GUI ) آماده برای هر چیزی است که بتوانید انجام دهید و همیشه بیشتر از یک راه وجود دارد. در حقیقت یک انتقاد متداول از ویندوز آن است که بیشتر جنبه ها برای در طی سال ها در رأس یکدیگر قرار گرفته که تجربه پیچیده و تودرتویی برای کاربر شده است. برعکس بعضی ها که ممکن لینوکس را بیشتر کارآمد بدانند؛ در هر حال هنوز جنبه های برابر در ویندوز وجود دارد که لینوکس GUI آنرا ارایه نمی نماید و کاربر مجبور به تایپ دستور العمل های متنی درون خط فرمان یا پوسته می باشد. درحالیکه که اکثر کاربران نیرو اینرا یک جمع در نظر می گیرند، غیر واقعی است که اینرا به کاربران نخبه کامپیوتر عر1ضه نمود و کاربران نخبه را باید این را حتماً به ذهن بسپارند در ذهن بسپارند. با وجود همه جیزهایی که گفته شد لینوکس هنوز بطور درخـشان در بعضی از نواحی که بنظر می رسـد ویـندوز بطور مـداوم راه انـدازی می شود، می درخشد؛ بخاطر اینکه معماری مهم لینوکس خیلی پخته، پایدارتر و مطمئاً از ویندوز اسـت، لینوکس بطور مشخصی کمـتر صدمه می بیند و فریز می شـود ؛ و می توان آنرا بطور مداوم بدون هیچ مشکلی برای ماهها یا حتی سالها بدون راه اندازی دوباره(Reboot) اجرا نمود. بعلاوه لینوکس دچار خدشه ایمنی مثل ویندوزنیست و شانس شما در مورد قرار دادن ویروس، کرم یا اشکال دیگر نرم افزار یغماگر خیلی کمتر است وامتیازات پولی ومالی مثل ویندوز، لینوکس به سادگی درون سیستم عامل برتر در هر زمینه ای توسعه می یابد. آنگونه که امروزه پی برده اند، که هرکدام از آنها سود و زیانی دارند. ویندوز در حد گسترده ای در هر جا قابل قبول واقع شـده است و به خود بعنوان یک کثـرت بی شمار GUI می بالد و میلیونها بسته بندی نرم افزاری دارد که تحت عنوان آن اجرا می شود. اما دیوانه وارتر است، کمتر ایمن است وبعضی اوقات ژرف وتوخالی است. ولی لینوکس استوار ونرم اجرا میشود و برای اکثر افراد خط جریةان بیشتری دارد. اما آنچه کاربران فنی آنرا خط جریان و نخبه می دانند، ممکن است قصور ودر بعضی مواقع از دست دادن واضح و روشن تفسیر گردد. همچنین اخیراً بسته بنـدی هـای نرم افزاری کمتری برای آن موجود است گرچه اکثر آن نرم افزارهای موجود، مجانی هستند. در اثر گذر زمان جامعه نرم افزاری برای لینوکس توسعه می یابد.

این تفاوت ها پژمرده می شود واز بین می رود ولی تا زمانیکه نیروی مالی قدرتمند و متحد کننده در پشت لینوکس قرار دارد، بنده بعنوان نویسنده فکر می کنم مورد شک و تردید است با هم پیش روند.

Answer 2:

Linux is open source, free under GNU, Windows is Lincesed os. Windows is developed by Microsoft. Whereas linux has many distributors such as redhat, mandrake etc. Linux is more secure, windows is less secure than linux in case of virus, worms. ______________________________________________________________پاسخ 2:

لینوکس منبعی باز است و تحت GNU مجانی است. ویندوز توسط میکروسافت توسعه می یابد؛ در حالیکه توزیع کنندگان زیادی مثل Redhat و ماندارک و غیره دارد. لینوکس ایمن تر است و ویندوز نسبت به لینوکس در حالت ویروس و کرم ها ایمنی کمتری دارد.

Answer 3:

Linux has many distributors like Radhat, mandrake, Corel etc whereas windows has only Microsoft. One more major difference is Linux works on both GUI & Console mode but windows only GUI. LINUX have multi user, multitasking, multi processing, multiprogramming features

پاسخ3:

لینوکس توزیع کنندگان زیادی مثل redhat ، ماندارک،کورل وغیره دارد درحالیکه تنها توزیع کننده ویندوز میکروسافت است. یک تفاوت عمده تر این است که لینوکس هم باGNU و هم با حالت کنسول کار می کند؛ ولی ویندوز تنها با GNU کار می کند. لینوکس خاصیت چند کـاربره، جند وظـیفه ای، چند پردازشی و چند برنامه ای دارد.

Answer 4:

there are many differences, one being that all versions of linux are not the same, with the many distributions about, they all look the same but run a little differently, such as the way that the software is installed, one some, they use RPM packages which, with a package manager, install them selves when u ask them, others you would have to unpack the source code, build the program and then install it... i personally use Gentoo (kinda new to it but loving it) its install system is called portage, with simple commands.. it has an online package database that stores all of the current applications and plug in that the portage people know of (mostly notified by the developers that it exists). To install something, say you wanted to have an mp3 player, you could type in the console emerge -S mp3.... this would search the database for mp3 in the package description and tell u a list of packages that the string was found in, you could tell it to pretend to install it and so on.... there is more information about this on www.gentoo.com I personally swapped to Linux because of all the problems i had with windows, even with a fresh install i was having different problems to what I had in a previous install. Another thing to point out is that the linux developers develop linux not for money but as a hobby, making the code great is what they enjoy, creating useful items wanted by the public. There is a vast network of forums and irc channels dedicated to linux and you can find the solution to almost any problem there. I will say that it takes longer to set linux up than windows, but if you look at the time spent maintaining the two OS, you will see that that time is swiftly made up. :D

پاسخ 4:

تفاوت های زیادی بین لینوکس و ویندوز وجود دارد؛ یکی از آنها این است که تمام نسخه های لینوکس یکسان ومشابه نیست و توزیع کنندگان زیادی دارد؛ همگی مشابه هم هستند ولی کمی متفاوت تر اجرا می شوند مثل روشی که نرم افزار نصب می شود. آنها از بسته RPM استـفاده می کنند که با مدیر بسته بندی خود را نصـب می کنند. من شخصاًاز gentoo استفاده می کنم. سیستم نصب آن Portage نام داردو دستورات ساده ای دارد. یک بانک اطلاعات online دارد که تمام کاربر های جاری را ذخیره می نماید. برای نصـب چیزی که می خواهـید MP3 داشـته باشد، می توانید در S MP3 تایپ کنید؛ درین صورت در بانک اطلاعاتی در شرح دسته بندی به دنبال MP3 می گردد و به شما لیستی از دسته بندی هایی را می گوید که در رشته پیدا شده است. می توانید به نصب آن وانمود کن. اطلاعات بیشتر در این زمینه در www.gentoo.com وجود دارد. من شخصاً لینوکس را ترجیح می دهم زیرا بخاطر تمام مسائل و مشکلاتی که با ویندوز داشته ام حتی با نصب، مشکلات متفاوتی درنصب قبلی داشتم. مورد دیگر قابل ذکر آن است که توسعه گران لینوکس آنرا برای پول توسعه نمی دهند بلکه بعنوان سرگرمی این کار را انجام می دهند و ساختن کد بزرگ چیزی است که از آن لذت می برند واقلام مفیدی که توسط عموم ساخته می شود، خلق می نمایند. شبکه گستردهای از کانالهای کنکاش و IRC اختصاص داده شده به لینوکس وجود دارد و می توانید راه حلی برای همه مشکلات را در آن پیدا کنید. نصب لینوکس زمان بیشتری می برد تا نصب ویندوز ولی اگر به وقت صرف شده بنگرید دو OS بدست می آورید. خواهید دید که زمان D را می سازد.

Answer 5:

Linux is more secured when compared to windows by giving the accessing rights. Where as in windows we have just password security.

پاسخ 5:

وقتی لینوکس با ویندوز مقایسه می شود، ایمن تر است؛ درحالیکه در ویندوز فقط ایمنی صرف عبور Password را داریم.

گرافیک رایانه ای ، مانیتوری و چاپ

يکشنبه 16/1/1388 - 15:0 - 0 تشکر 103720

سلام سلام سلام

اقای ابراهیمی ممنون هستم از شما به خاطر این تاپیک ارزشمندتون

فقط یه پیشنهاد داشتم

ای کاش قسمتهایی را که به نظرتون مهم و مفید تره به صورت خلاصه در می اوردید تا کاربر بتواند کل متن تاپیک را با حوصله بخواند ،نه تا با باز کردن تاپیک وحشت کنه و سریع خارج بشه و زحمات شما نادیده گرفته بشه

فونتی که شما استفاده کردید چشمها هم خسته می کنه

این یک پیشنهاد دوستانه بود

موفق و موید باشید 

در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
يکشنبه 16/1/1388 - 17:54 - 0 تشکر 103761

 ممنون آقای ابراهیمی

من که به شخصه با لینوکس کارکردم اونجور که با ویندوز راحت بودم با لینوکس راحت نبودم

مثلا یکی از چیزایی که خوشم نیومد این بود که هرجای سیستم که میرفتی مثلا تو یکی از درایوها که میرفتی یه شرتکات ازش میومد تو صفحه اول یا دسکتاپ(نمیدونم اسمش چیه)

همین باعث کلافگی میشد...

 موفق باشید

چهارشنبه 19/1/1388 - 15:46 - 0 تشکر 104332

البته هم سیستم عاملی مزایا و معایب مربوط به خودش رو داره. ولی در کل سیستم عامل XP خیلی راحتتر هست. به همین خاطر هنوز جاش و حفظ کرده نسبت به سیستم عامل های دیگه مثله لینوکس که حتی کد باز هم هستند. البته لینوکس هم کاربران خاص خودش رو میطلبه.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 7/11/1388 - 8:49 - 0 تشکر 178499

در صورتی که در داخل ویندوز CD، XPهای Ubuntu را اجرا نمایید، در Autorun آن گزینه Install Inside Windows را می‏بینید. با کلیک روی این دکمه می‏توانید لینوکس را در کنار ویندوز خود نصب کنید و در هنگام بوت شدن، یکی از آن دو را انتخاب کنید. اما در این میان یک مشکل وجود دارد. در صورتی که ویندوز خود را عوض کنید، حتی اگر Ubuntu در درایوی غیر از درایو ویندوز نصب شده باشد، Ubuntu از بین میرود و دیگر قابل اجرا نخواهد بود. به زبان دیگر شما با تعویض ویندوز مجبور به نصب مجدد Ubuntu هستید. اما با ترفندی ابتکاری می‏توانید از این کار جلوگیری کرده و حتی پس از تعویض ویندوز هم از Ubuntu به مانند سابق استفاده نمائید. البته باید قبل از نصب ویندوز جدید این ترفند را انجام داده باشید.

برای اینکار:

ابتدا پیش از هر کاری در ویندوز XP خود از منوی Start به Control Panel بروید.
سپس بر روی Folder Options دوبار کلیک کنید.
حال به تب View بروید.
در این صفحه تیک گزینه Show hidden files and folders بایستی  فعال باشد. همچنین دو گزینه Hide extensions for known file types و Hide protected operating system files نبایستی تیک خورده باشند.
پس از تنظیم نمودن این قسمت بر روی دکمه OK کلیک کنید و Folder Options را ببندید.
اکنون در صورتی که Ubuntu را نصب کرده‏اید به درایوی که ویندوز XP در آن نصب است بروید.
در همان root درایو، سه فایل به نام‏های boot.ini ،wubildr و wubildr.mbr وجود دارد.
این سه فایل را Copy کرده و در محلی مطمئن (به غیر از این درایو) Paste نمایید. این فایلها جنبه فایل پشتیبان را دارند و وجودشان برای احیای Ubuntu ضروری است.
حال فرض کنید ویندوز را تعویض نموده و ویندوز جدید نصب کرده‏اید.
Ubuntu شما از دست رفته است.
برای بازگردانی و احیای آن کافی است سه فایلی که در بالا از آنها پشتیبان تهیه کرده‏اید را مجدد Copy نموده و در درایوی که ویندوز جدید نصب شده است Paste کنید.
با این کار امکان دسترسی مجدد به Ubuntu فراهم می‏گردد.

 

 

 

پنج شنبه 8/11/1388 - 0:34 - 0 تشکر 178668

ubuntu آیا یک لینوکس است؟ من اوبونتو را گرفته ونصب کردم ولی هیچ چی سردر نیاوردم چه جوری می شه باهاش نت رفت و طریقه ی وصل شدن و تنظیماتش رو بگید

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.