• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 1133)
يکشنبه 2/1/1388 - 11:6 -0 تشکر 100830
*واكنش صحیح در برابر انتقادات*

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

دوستان در این بحث قصد داریم تا به شما روش های واكنش دادن صحیح در برابر انتقادات را آموزش دهیم.

آیا از انتقاد هایی که با آنها روبرو می شوید به عنوان ابزاری برای هر چه غنی تر و آیین مند تر شدن استفاده می کنید ؟

 و یا بالعکس واکنش غیر متخصصانه از خود نشان می دهید ؟

شکی نیست که پذیرش و هضم انتقاد کار دشواریست ، حتی اگر منتقد در نهایت حسن نیت و درستی به اظهار نظر بپردازد . قبول کردن حرف های کسی که اشتباهاتتان را به شما گوشزد می کند امر خوشایندی نخواهد بود ؛ اما برای تجلی هر چه بیشتر موفقیت در جامعه ، " انتقاد " باید در ذهن افراد جا بیفتد ، در روح آنها سیلان پذیرد و به عنوان پاره ای تفکیک ناپذیر از بدنه ی فرهنگی جامعه درآید .

برای واكنش دادن صحیح در برابر انتقادات راه كار های گوناگونی وجود دارد كه من در روز های آینده به چند تا از آن ها اشاره میكنم.

حالا شما میتوانید چند راهكار ارائه دهید؟

يکشنبه 2/1/1388 - 14:54 - 0 تشکر 100868

سلام

ما اگه راههای انتقاد کردن رو بلد باشیم

می تونیم مطمئن باشیم که طرف مقابل ما از انتقاد ما

دلخور که نمیشه هیچ بلکه استقبال هم می کنه

البته بستگی به شخصیت و روحیه ی طرفمون هم

داره

اگر اون کلا انسان غیر منطقی باشه با هر روشی که انتقاد کنیم

نمی پذیره و حتی عکس العمل بدی هم ممکنه نشون بده

بهر حال به نظر بنده

انتقاد می بایست محرمانه و دور از چشم دیگران انجام شود

پیش از بیان انتقاد، کلام محبت آمیزی به زبان بیاوریم

از عمل انتقاد کنیم نه از عامل

راه حل های منطقی و عملی پیشنهاد کنیم

برای هر خطا فقط یک انتقاد کافی است

تا بتوانیم انتقاد صحیحی داشته باشیم

وباعث نشویم  طرف مقابل هم واکنش  ناصحیحی از خود نشان دهد.

 

*کاش به زماني برگردم که تنها غم زندگيم شکستن نوک مدادم بود*  

يکشنبه 2/1/1388 - 17:32 - 0 تشکر 100888

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

ممنون از sistergol عزیز به خاطر جواب دادن به این بحث

همان طور كه قول داده بودم چند تا نكته را هم من بهش اشاره میكنم.

۱ - کلید توقف را فشار دهید

مهم است که بتوانید خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید و حالت تدافعی و بسته به خود نگیرید . یک نفس عمیق بکشید . لازم نیست حرفی بزنید یا کاری انجام دهید . این توقف کوتاه مدت نه تنها به شما کمک می کند تا خود را موجه سازید و آماده تان می کند تا به حرف های طرف مقابل گوش دهید بلکه نشان از توازن فردی و اعتماد به نفس شما نیز دارد . حفظ آرامش در زمان شنیدن انتقاد نشان از آن دارد که شما بر روی خودتان کنترل دارید .

۲ - مغزتان را روشن و احساساتتان را خاموش کنید

این خیلی مهم است که واکنش اتوماتیک احساسی خود را در مقابل انتقاد ها غیر فعال کنید . در غیر اینصورت دستخوش احساسات شده و قادر نخواهید بود بطور عینی از ارزش انتقاداتی که به شما می شود آگاه شوید . بیشتر سعی کنید بر روی واژه ها و حقایق متمرکز شوید نه احساساتی که واژگان و عبارات در شما ایجاد می کنند . بدون توجه به این مطلب که فرد مقابل با چه لحنی در حال گفتگوست به خودتان بگویید که این مطالب صرفاً برای ترقی شما و نه نابود کردنتان بیان می شود .

۳ - به دقت گوش کنید

مشتاقانه به حرف های طرف مقابل گوش دهید . اگر شما ذهن خود را به تکذیب و رد کردن حرف های او مشغول کنید ، آنوقت این امکان وجود دارد که برخی از اطلاعات مهمی را که می تواند به شما کمک کند تا از اشتباهات خود در آینده اجتناب کنید و عملکرد کلی خود را ارتقا بخشید را از دست بدهید .

موفق و موید باشید

يکشنبه 2/1/1388 - 17:35 - 0 تشکر 100889

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

ادامه نكات

۴ - اشتباهات خود را قبول کنید

پذیرفتن اشتباهات و اعتراف کردن به آنها به آن معنی نیست که شما انسان کارامدی نیستید و در نظر دیگران فرد ناتوان و شکست خورده ای قلمداد می شوید . اگر اعتقاد داشته باشید که انتقاد به نفع شما بوده و از اعتبار بالایی برخوردار می باشد ، می توانید به راحتی مسئولیت کامل کاری را که انجام داده اید را به عهده بگیرید . هیچ چیز و هیچ کس را به دلیل اشتباهاتی که از شما سر می زند سرزنش نکنید . نیکوست که اگر شرایط را مناسب دیدید یک عذر خواهی دیپلماتیک نیز انجام دهید : " متاسفم که کارهای من منجر به یک چنین نتیجه ای شد ، قصد من واقعاً چنین چیزی نبود " . باز هم اگر شرایط مناسب بود می توانید سوال کنید که اگر پیشنهادی دارند ارائه دهند تا دفعه آینده شما عملکر و کارایی خود را بهبود ببخشید .

۵ - اقدام اصلاحی انجام دهید

زمانیکه به طور کامل به حرف های طرف مقابل گوش کردید و از پیشنهاد های او برای پیشرفت و بهبود مطلع شدید ، اشتیاق خود را برای رسیدن به موفقیت های بیشتر در آینده نشان دهید . سپس هر فعالیتی را که قصد دارید انجام دهید تا اشتباه مرتکب شده ی شما را جبران و یا خنثی نماید را مطرح کنید .

۶ - از حسن نیت طرف مقابل قدردانی کنید

از منتقد به خاطر بازخوراندش تشکر کنید و به او بفهمانید که چقدر حرف هایش برایتان ارزشمند هستند . این امر نشان می دهد که شما توانایی آن را دارید که از انتقاد ها به عنوان وسیله ای برای رشد و پیشرفت خود بهره ببرید ، یعنی همان فاکتور کلیدی که هر رهبر با لیاقتی از آن برخوردار است . علاوه بر این اجازه دهید که طرف مقابل بداند که شما با روی باز از سایر نظر های او در آینده استقبال خواهید کرد .

در حالی که شنیدن هر انتقادی می تواند تا حدی دلسرد کننده و مایوس کننده باشد ، باید همواره در ذهن خود مرور کنید که هر نظر منفی به طور مستقیم در ارتباط است با سرعت بخشیدن به رشد سریعتر و و بازده بالاتر در شما . حتی اگر طرز بیان انتقاد درست نبود ، باز هم از خود عکس العمل شدید نشان ندهید . شما باید از طرف مقابل متشکر هم باشید چراکه وقتی انتقاد می کند همپای آن برای شما فرصتی به منظور پیشرفت و ترقی فراهم می آورد .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.