• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2164)
پنج شنبه 25/10/1393 - 2:3 -0 تشکر 691698
جلسه اول-جهان بینی

جلسه اول-جهان بینی

شاید این سوال برای بسیاری از علاقه مندان به سیاسی و اخبار روز مطرح شود که کارشناسان سیاسی و صاحب نظران عرصه سیاست چگونه مسائل سیاسی را نفسیر میکنند.برای پی بردن به این سوال ابتدا لازم است به این سوال پاسخ دهیم که چرا تحلیل های سی متفاوتی از یک موضوع ارائه میشود و هرکس سعی دارد آنچه در ذهن خود میگذرد را بیان کند و چه بسا بسیاری از آنها واقعی نباشند و تنها برداشت یک تحلیلگر مسائل سیاسی باشد.

یک تحلیلگر مسائل سیاسی به شدت خود را علاقه مند به مسائل سیاسی میداند.تنها کسانی میتوانند تحلیلگر مسائل سیاسی باشند که زندگی بدون س برایشان بی معنی میشود و هیچ گاه از شنیدن و خواندن اخبار و مسائل سیاسی خسته نمیشوند.کسانی که عدم دسترسی به اخبار روز برایشان عذاب آور است و از این بابت احساس ضعف میکنند.کناره گیری از سیاسی برایشان به شرطی ممکن است که کسی آنها را از اخبار سیاسی جدا نکند.و دیگر این که ساعت ها تفکر در این مسائل آنها را خسته نمیکند و اشتیاقشان برای دانستن بیشتر میشود که این همان تفکر افلاطون است.افلاطون معلمی آگاه است که فن منطق و سخنوری و سیاست را سه فن برتر میداند.و بسیاری از مسائل دیگر که بین تحلیلگران این علم مشترک است.اما مهم ترین مسئله دریچه ای است که روبه عالم سیاست باز میشود.استاد مطهری این دریچه را جهان بینی مینامند.البته دکتر شریعتی این دریچه را با عنوان زاویه دید هم مطرح میسازد اما اصطلاح زاویه دید را بیشتر میتوان یک اصطلاح عامیانه دانست اما اصطلاح جهان بینی ،کاربرد کاملا علمیی دارد.از این پس ما هم با همین اصطلاح مسائل را به پیش میبریم

جهان بینی به اندیشه یک تحلیلگر جهت میدهد که اندیشه اش را به جهتی هدایت کند که با تفکرات او هماهنگ باشد.جهان بینی نظریات یک عالم سیاسی را از نابودی و فرسودگی نجات میدهد.

این مسئله طبیعی است که کسی که آینده جهان را روشن و پر امید میداند و حاکمیت جهان را از آن حقیقت متعالی معرفی میکند و دارای یک جهان بینی الهی و عقلانی است،قوه تعقل را در تحلیل های علمی خود در نظر میگیرد.

کسی که آینده ای از جنس دنیای حیوانات را برای دنیای انسان ترسیم میکند و اندیشه ای فرویدی دارد که در واقع تکامل یافته نظریات داروین است،همین عقاید فروید را از آن دنیای انسان میداند

پیروان آیین ابراهیم خلیل،موسی و عیسی و محمد(ص)شیطان را بعنوان یک موجود ظاله میدانند.موجودی که از جنس جن است و از آنجا که خلاف فرمان الهی عمل کرده و به ادم سجده نکرده است،از بارگاه الهی ترد شده است.

پیروان برخی عرفان های کاذب یا با اصطلاح شیطان پرست ها و فراماسون ها بر این باور اند که خداوند یگانه است و شطان مقدس است چرا که خداوند او را مورد ازمایش قرار داده است و به او فرمان داده است که با مخلوق سجده کند.این در حالی است که گویا همه فرشتگان الهی در این ازمایش ترد شده اند و شیطان که به غیر خدا سجده نکرده است در این آزمایش پیروز شده است و خداوند او را حاکم بر انسان یا درواقع حاکم بر کره خاکی قرار داده است.

آنها در حالی این ایده را مطرح میکنند که خداوند جنس انسان را از روح خود میداند و به این منظور ادم را اشرف مخلوقات معرفی میکند.

در این جا با دو رویکرد نگرشی به یک واقعه داشتیم و اختلاف در برداشت این مسئله را میتوان تفاوت در جهان بینی دو یا چند مکتب دانست.

نتیجه:تعیین جهان بینی واحد برای نگاه به مسائل سیاسی در اولویت کار یک تحلیلگر قرار دارد تا بتواند به اندیشه خود جهت دهد.

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.