• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 2633)
شنبه 2/7/1390 - 13:18 -0 تشکر 369636
کلاس فیزیک موج-پنج شنبه 7 مهرماه1390 ساعت8 عصر

بسمه تعالی

با سلام خدمت همۀ دوستای خوبم با معذرت خواهی از تاخیرم از تمام دوستانی که می خوان بیان سر کلاس فیزیک موج خواهشمندم لطفاً روی این موارد فکر کنن و اگر موضوعاتی بلدن یا تو دور و اطرافشون دیدن بگن ،

 خیلی خوشحال می شم که دانش آموزهامون هم بیان چون بحثمون روی سرفصل های دانشگاهی هست ولی ماهیت موضوع برای همۀ مقاطع یکسانه

 

--------------

بحث جلسۀ اول آموزش اکسل

 

 

  بی زحمت رو این سئوال ها فکر کنید:1-چرا در زوایای نزدیک به صفر ، داریم سینوس صفر تقریباً معادل همون زاویه؟

 

2-بی زحمت یه پنج دقیقه ای به تاب خوردن یک بچه دقت کنید ببینید از چه زاویه ای به اون ور تاب خوردنش با حرکت های اضافی همراه می شه به نظرتون ربطی بین این حرکت و قضیۀ ریاضی سئوال اول وجود داره؟

 

3-به نظرتون می تونین با یک تاب ساده شتاب گرانش زمین رو حساب کنید؟ اصلاً شتاب گرانش همه جا یکیه؟ راستی فکر می کنید شتاب گرانشی که تو امتحانا 10 حسابش می کنیم به غیر از سر امتحان فیزیک جای دیگه ای هم تو طبیعت به دردمون می خوره اصلاً ؟اگه حوصله داشته باشید تو فکرتون یادتون بندازید که تو هواپیما ها بعضی وقت ها ارتفاع کم و زیاد می شه ، این به نظرتون ربطی به شتاب گرانش زمین داره یا نه ؟

 

 

4-لطفاً تا پنجشنبه ساعت 8 عصر 7 مهر ماه 1390 نرم افزار میکروسافت آفیس رو نصب کنید که بتونیم برای این مبحث فیزیک موج یه کم با هم اکسل کار کنیم که کارمون راحت باشه . این هفته اکسل یاد می گیریم .

 

 

 

 

يکشنبه 3/7/1390 - 23:40 - 0 تشکر 370137

سلام. شما در مبحث فیزیک جدید تبحر دارید؟ اگه ممکنه کلاسای اونم دایر کنید. ممنون

. امام علي (ع) مي فرمايند بهره خرد پند گرفتن واحتياط است و دستاورد ناداني غفلت و فريب خوردگي. و باپاکدامنان و فرزانگان بنشين وباانان زياد گفتگو کن زيرا اگر نادان باشي تورا دانش اموزند و اگر دانا باشي بردانش تو افزوده شود. خداوند به ماتوفيق بندگي بي چون وچرابده. اللهم عجل لوليک الفرج والعافيه والنصر.

منتظر شما در انجمن زن ريحانه آفرينش . کليک کن دوست عزيز

 

دوشنبه 4/7/1390 - 17:0 - 0 تشکر 370291

aliyeh_m115 گفته است :
[quote=aliyeh_m115;539936;370137]سلام. شما در مبحث فیزیک جدید تبحر دارید؟ اگه ممکنه کلاسای اونم دایر کنید. ممنون

نه راستش من ارشدمو فیزیک ادامه ندادم

ولی فکر کنم هنوز جزوشو داشته باشم سعی می کنم اسکن می کنم ، ولی احتیاطن شما بپرسین سئوالاتونو از دوستام می پرسم می گم بهتون خوب می شه منم یادم می افته

جمعه 8/7/1390 - 22:16 - 0 تشکر 371313

سلام
یه سوال دارم:
ثابت کنید معادله موج تحت تبدیلات گالیله ناورداست؟

شنبه 9/7/1390 - 15:9 - 0 تشکر 371414

soojiyama گفته است :
[quote=soojiyama;500635;371313]سلام
یه سوال دارم:
ثابت کنید معادله موج تحت تبدیلات گالیله ناورداست؟

باید روش فکر کنم ، چشم تا آخر هفته سعی می کنم براتون جواب رو بزارم

جمعه 15/7/1390 - 0:9 - 0 تشکر 372803

تبدیلات گالیله

در برسی حرکت هر ذره باید یک چارچوب مرجع تعین کنیم که این چارچوب به عنوان ناظر در فیزیک تعبیر می‌شود. بعد از تعیین چارچوب مرجع به راحتی می‌توانیم حرکت را مورد برسی قرار دهیم. البته لازم به ذکر است که در مورد هر حرکت ، چارچوب خاصی متناسب با نوع حرکت باید بکار ببریم. این مسئله نه تنها در مورد حرکت بلکه در مورد تمام رویدادها و پدیده‌های فیزیکی مطرح است.
به عنوان مثال برای اینکه بتوانیم در الکترو مغناطیس مقدار نیروی وارد بر یک جسم باردار را محاسبه کنیم، ابتدا باید یک چارچوب متناسب با سیستم تعریف کرده ، سپس پدیده را مورد برسی قرار دهیم. حال سوال این است که اگر این چارچوب مرجع تغییر بکند (به عنوان مثال اگر چارچوب مرجع منتقل شود) ، در این صورت چه تغییری در برسی حاصل خواهد شد. این مسئله بوسیله قواعد تبدیل بیان می‌شود.
تعریف
معادلاتی که در فیزیک کلاسیک مختصات فضا و زمان دو دستگاه مختصات را ، که با سرعت ثابت نسبت به یکدیگر حرکت می‌کنند به هم مربوط می‌سازند، تبدیلات گالیله یا نیوتنی نامیده می‌شوند. هر ناظر با مشخص کردن مکان و زمان یک پدیده فیزیکی ، مانند یک ------ کوچک ، هر رویدادی را می‌تواند توصیف کند. اگر مختصات فضایی و زمانی یک رویداد ، از نظر ناظر S1 بصورت:

(t1 x1 y1 z1)

و از نظر ناظر S2 بصورت:

(t2 x2 y2 z2)

باشد، و ناظر دوم نسبت به ناظر اولی با سرعت یکنواخت v حرکت بکند، در این صورت تبدیلات گالیله به شرح زیر خواهد بود:

تبدیلات گالیله
x2 = x1 - vt1
y2 = y1
z2 = z1
t2 = t1



لازم به ذکر است که تبدیلات سرعت و شتاب نیز با مشتق گیری از روابط فوق حاصل می‌شود.

هموردایی مکانیک کلاسیک در تبدیلات گالیله

در فیزیک به عنوان یک اصل پذیرفته می‌شود که ، قوانین فیزیک در تمام دستگاههای لخت یکسان ، یا هموردا ، هستند. یعنی شکل ریاضی یک قانون فیزیکی یکسان باقی می‌ماند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که باید قوانین فیزیک تحت تبدیلات گالیله یکسان باقی بمانند. از جمله قوانین فیزیکی که تحت این تبدیلات فرم ریاضی خود را حذف می‌کنند، قوانین بقای اندازه حرکت خطی و قانون بقای انرژی است. همچنین قانون دوم نیوتن نیز که قانون بقای اندازه حرکت خطی از آن نتیجه می‌شود، فرم ریاضی خود را حفظ می‌کند.
به عبارت دیگر می‌توان گفت که تبدیلات گالیله و مکانیک کلاسیک مستلزم آن هستند که سه کمیت اساسی در آزمایشهای فیزیکی ، یعنی طول ، زمان و جرم همگی از حرکت نسبی هر ناظری مستقل باشد. البته فیزیک نسبیت انیشتن در این عقیده تجدید نظر می‌کند. و بجای طول ، زمان ، جرم و انرژی، دو قانون بقای جدید بوجود می‌آورد. یعنی طول و زمان را باهم ادغام کرده و یک کمیت ناوردا در فضای چهار بعدی بوجود می‌آورد و نیز قانون بقای جرم و انرژی را هم یکجا در رابطه هم ارزی جرم و انرژی بیان می‌کند.
الکترو مغناطیس و تبدیلات گالیله
در اوایل توسعه نظریه موجی نور این سوال مطرح شد که آیا امواج الکترومغناطیسی در محیط واقعی منتشر می‌شوند یا در اتر. اگر انتشار در اتر انجام می‌شد، در آن صورت فرض بر این بود که محور‌های مختصات واقع در آن محیط باید چارچوب مشخصی را تشکیل دهند، بطوری که همه ناظرها نسبت به آن ساکن یا در حرکت نسبی باشند. حال به خوبی می‌دانیم که همه کوششهای تجربی برای کشف وجود یک محیط ساکن که در آن امواج الکترومغناطیسی منتشر شوند با شکست مواجه شد.
لذا نتیجه می‌گیریم که از نظر هر ناظر لخت ، نور در فضا با تندی استاندارد c ، بدون توجه به حالت یکنواخت او نسبت به هر چارچوب مختصات دیگر بطور همسانگرد منتشر می‌شود. ناوردایی سرعت نور بر این شرط فیزیکی دلالت دارد که معادله‌های الکترومغناطیس باید در اثر تبدیل مختصات هر چارچوب مرجع ، در حرکت یکنواخت نسبت به چارچوب اصلی به طریقی تبدیل شوند، که صورت اصلی‌شان حفظ شود. اما معادله موج که از معادلات ماکسول حاصل می‌شود ، تحت تبدیلات گالیله شکل ریاضی خود را حفظ نمی‌کند. بنابراین ، بجای استفاده از تبدیلات گالیله از تبدیلات لورنتس که یک جایگزین قوی برای تبدیلات گالیله است، استفاده می‌کنیم.
دلایل ضعف تبدیلات گالیله
• براساس تبدیلات گالیله جرم ، زمان و طول همواره مستقل از حرکت نسبی ناظر ناوردا می‌باشند. در صورتی که می‌دانیم در سرعتهای نزدیک به سرعت نور در اثر حرکت ، انقباض طولی و اتساع زمان خواهیم داشت. جرم ذره نیز با جرم در حالت سکون آن متفاوت خواهد بود.
• بر اساس تبدیلات گالیله صورت و فرم معادلات ماکسول هنگام تبدیل مختصات تغییر می‌کنند.
• بر اساس تبدیلات گالیله سرعت نور نمی‌تواند مستقل از حرکت نسبی ناظرها باشد. در صورتی که می‌دانیم بر اساس اصل موضوع نسبیت خاص ، سرعت نور باید مستقل از حرکت نسبی ناظرها مقداری ثابت باشد.

نتیجه‌گیری نهایی


بر اساس دلایل فوق می‌توان چنین نتیجه گرفت که ، تبدیلات گالیله نمی‌توانند یک تبدیل جامع و کامل باشد. لذا باید از یک تبدیل جامعتر که قادر به توضیح تمام قوانین فیزیک باشد، استفاده کنیم. چنین تبدیلی ، تبدیلات لورنتس می‌باشد. این تبدیل بر اساس دو اصل ، ناوردایی سرعت نور و اصل هم ارزی ایجاد شده است.

منبع: physics articles

سه شنبه 19/7/1390 - 16:35 - 0 تشکر 373718

سلام
خدا قوت
این بحث طرفدار نداره؟!
جواب سوال اولتون: چون نزدیك صفر، ds(المانی از محیط دایره) كه برابر است با (r(theta تقریبا برابر است با dh (عمود بر محور x).  . همچنین: sin theta = dh/r. پس sin theta = r(tehta)/r . در نتیجه sin theta = theta
درست گفتم؟ یا حرفام شبیه شعره؟!

حرمت نگه دار دلم! كاين اشك، خون بهاي عمر رفته من است. "حسين پناهي"

يکشنبه 6/9/1390 - 22:2 - 0 تشکر 393592

ببینید این مساله با اکسل حل می شه
بی زحمت یک فایل اکسل رو باز کنید :
1-تو سلول A1 بنویسید 0
2-توسلول A بنویسید 1+A1=
(شما با این کار در واقع شروع می کنید که دستور بنویسید در محیط اکسل)

يکشنبه 6/9/1390 - 22:4 - 0 تشکر 393593

3-حالا با ماوس بیاید رو گوشۀ پائین سلول یک علامت بعلاوه می بینید ، این بعلاوه به شما اجازه می ده که فرمول رو برای سلول های پائین تر تعمیم بدید
بنابراین اون بعلاوه رو بگیرید و کلیک چپ رو پائین نگه دارید و تا جائی که می خواهید فرمول اعمال بشه ماوس رو بکشید اینجا تا 20 کافیه

يکشنبه 6/9/1390 - 22:5 - 0 تشکر 393594

حالا می بینید که تو سلول های پائین هر عدد از سلول بالایی بعلاوۀ یک شده و امومده

يکشنبه 6/9/1390 - 22:8 - 0 تشکر 393595

4-حالا بیایئد رو سلول B1 یعنی جائیکه از ستون B و سطر1 هستش می خواهیم زاویه ها رو به رادیان تبدیل کنیم
بنویسید
(radians(A1=

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.