• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مهدویت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مهدویت (بازدید: 8505)
پنج شنبه 14/5/1389 - 10:59 -0 تشکر 218176
دعای عهد را بیشتر بشناسیم - قرار عاشقی یازدهم

با سلام

به علت غفلت در هفته گذشته از دوستان عذر خواهی میکنم .

این قرار را در زمان اندکی ایجاد کرده ام .امید وارم مورد تاییید شما واقع شود .

 

 *** نمی‌ دانم شما صبحتان را چگونه آغاز می ‌کنید؟ با نام که؟ با یاد که و چگونه؟ بعضیها بهترین عشق دنیا نصیبشان شده و هر روز را با یاد و نام او شروع می‌ کنند. این شروع که نوعی نیایش و سرود صبحگاهی عاشقان امام مهدی عجل الله ‌تعالی ‌فرجه است، به «دعای عهد» مشهور است. یکی از نزدیکان امام خمینی (ره) می‌گوید: «یکی از چیزهایی که امام در روزهای آخر به من توصیه می ‌کردند، خواندن دعای عهد بود. ایشان می ‌گفتند: صبحها سعی کن این دعا را بخوانی؛ چون در سرنوشت دخالت دارد.

 -  امام حتی در موقعی که در بیمارستان بستری بودند، از انس با کتاب مفاتیح‌ الجنان غافل نبودند. پس از رحلت جانگداز ایشان که مفاتیحشان را از بیمارستان به بیت منتقل می‌ کردیم، متوجه شدیم امام در مفاتیح خود در کنار دعای شریف عهد که آن ‌را یک اربعین می‌ خواندند، تاریخ شروع را هشت شوال نوشته ‌اند.» کسی که صبحش را با زمزمه این سرود آغاز می‌ کند، در برابر خواسته ‌ها، آرزوها و آرمانهای امامش عهد می‌ بندد و آن عهد را سبک نمی‌ شمارد و محکمش می‌ کند و بر این پیمان با حضرتش بیعت می‌ کند که تا پای جان، وفادار باشد. حقیقت «عهد، عقد و بیعت» یک مسأله است و تأکید بر آن به جهت این است که این میثاق، همیشگی است و هیچ گاه سستی، کوتاهی و پیمان ‌شکنی نخواهد بود.

 - این گفتگو را از حجت الاسلام محمد صادق کفیل، استاد مرکز تخصصی مهدویت در مورد دعای عهد و آشنایی با فراز های آن را در نت پیدا کرده ام . که برای معرفت بیشتر نسبت به این دعا ، مطالعه کردن آن  خالی از لطف نیست است :

 

● دعای عهد، منقول از کدام یک از ائمه اطهار(ع) است و چه کسی بر لزوم حراست از آن در عصر غیبت تأکید کرده است؟
 

دعای عهد، منقول از امام صادق (ع) است. امام صادق (ع) نقل کرده اند: «هر که چهل صباح این عهد را بخواند از یاران قائم ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود، خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد و حق تعالی به هر کلمه آن هزار حسنه، او را کرامت فرماید و هزار گناه از او محو کند.» همه بزرگان، پیوسته ما را به خواندن دعای عهد سفارش کردند. هنگام رحلت امام خمینی (ره) در بیمارستان و انتقال مفاتیح ایشان به بیت، مشاهده شد که نشانه مفاتیحشان در صفحه دعای عهد است و این نشان دهنده اهمیت این دعاست. حضرت امام تا آخر عمر پر برکت خویش به خواندن این دعا مقید بودند.

● دعای عهد چه خط مشی و افقی را برای منتظران ترسیم می کند؟


یکی از دغدغه های جدی منتظران این است که زندگیشان رنگ و بوی زندگی مهدوی بگیرد. ما همیشه به دنبال این هستیم که بدانیم زندگی مهدوی چه نوع زندگی ای است؟ بهترین مسیر زندگی مهدوی در دعای عهد ترسیم شده است. در دعای عهد، فضیلتهای مختلفی وجود دارد و ابعاد مختلف زندگی مهدوی رقم خورده است. به فرموده امام صادق (ع) کسی که 40 صبح دعای عهد را بخواند از یاران حضرت می شود. در حقیقت خواندن این دعا توفیق یاری حضرت را فراهم می کند. توفیق رجعت، یکی دیگر از فضیلتهای این دعاست. این دعا به قدری فضیلت دارد که در هر کلمه دعای عهد به انسان هزار حسنه داده می شود و به هر کلمه ای هزار سیئه از انسان بخشیده می شود.

● عنوان این دعا این نکته را می رساند که مسئله تجدید بیعت با امام زمان (عج) مهمترین فراز و مضمون این دعاست. به چه مضامینی جز تجدید عهد در این دعا اشاره شده است؟

دعای عهد، اول مسیری را که برای زندگی رقم می زند، خداشناسی است. شروع این دعا با اوصاف خداست. کسی که می خواهد امام زمانش را بشناسد اول باید خدا را بشناسد. در دوران غیبت نیز سفارش شده که دعای «اللهم عرفنی نفسک......؛ خدایا خودت را به من بشناسان که اگر تو را نشناسم پیامبرت را نمی شناسم و اگر پیامبر را نشناسم حجتت را نمی شناسم و اگر حجت خدا را نشناسم از دین گمراه می شوم» را زیاد بخوانید. خداشناسی، مقدمه امام شناسی است. انسانی که به دنبال امام عصر (عج) است باید انسانی توحیدی و خداشناس باشد. در ابتدای دعای عهد 16 وصف از اوصاف خدا بیان می شود. پروردگار نور عظیم، پروردگار کرسی بلند، پروردگار دریای جوشان، پروردگار سایه و آفتاب داغ، فرو فرستنده تورات و انجیل و زبور و قرآن عظیم، پروردگار فرشتگان مقرب و پیامبران خدا از جمله اوصافی است که برای خداوند در این دعا آمده است. در بخش دوم دعای عهد وارد مرحله درود و سلام به امام می شویم. در این بخش از دعا می خوانیم: «اللهم بلغ مولانا الامام المهدی القائم بامرک...؛ خدایا برسان مولای ما را، آن امام راهنمای راه یافته و قیام کننده به فرمان تو که درود خدا بر او و پدران پاکش باد.» واژه «مولا» یعنی نزدیکترین. «ولی» در کتاب لغت یعنی اوج قرب، به حدی که هیچ حائلی بین تو و او نباشد. کسی که هر صبحگاه این جمله را به امامش بگوید، حرکتش تا شب جهت دار می شود. در این دعا به امام می گوییم که تو پیشوای منی. یعنی در هر قدم باید بنگریم امام چه گفته و چه چیز مرضی رضای امام عصر (عج) است. امام زمان (عج) هادی و هدایت کننده است و علاوه بر اینکه دغدغه هدایت ما را دارد خودش هدایت شده است. دعای عهد به منتظران، افق جهانی می بخشد. در این دعا می خوانیم: «صلوات الله علیه و علی آبائه الطاهرین عن جمیع المؤمنین و المؤمنات فی مشارق الارض و مغاربها...؛ درودهای خداوند بر او و پدران پاکش باد از طرف همه مردان و زنان با ایمان در مشرقهای زمین و مغربهای هموار آن....» منتظران با قرائت این دعا در ابتدای صبح از طرف همه مؤمنان سراسر جهان به امام سلام می دهند. این فراز از دعا نشان می دهد که دغدغه شخصی داشتن و امام را تنها برای خود خواستن، غلط است. منتظر واقعی دغدغه جهانی دارد. چنین انتظاری انتظار مثبت و پویاست. این انتظار، همان انتظاری است که امام خمینی (ره) و بزرگان ما دغدغه آن را داشتند. چون امام خمینی (ره) هر روز صبح دعای عهد می خواندند و با فرازهای این دعا پیوند داشتند، می دانستند که باید جهانی بنگرند و زمینه ساز ظهور مصلح جهانی باشند. امام وقتی انقلاب کردند فقط به ایران فکر نکردند بلکه تأکید داشتند که باید برای دنیا بستر سازی شود. سلام به امام زمان (عج) در این دعا از حیث کمیت، جهانی و از حیث کیفیت به اندازه عرش خداست. کیفیت سلام به امام در این دعا بلند نظری منتظر را می رساند. انسان منتظر، بلند نظر است و اندیشه جهانی دارد و وقتی خواسته ای هم دارد با نگاهی عمیق و طولانی، آن را مطرح می کند. برخی امام را برای رفع مشکلات خود طلب می کنند اما برخی منتظران، دغدغه جهانی دارند و وقتی مشکلی در غزه و لبنان اتفاق می افتد، نگران می شوند.

● فلسفه سفارش به قرائت دعای عهد هنگام صبحگاه چیست؟

عهد و پیمان و میثاق با امام از دیگر مضامین این دعاست. عهد در زندگی منتظر باید همیشگی باشد. وقتی زندگی بر مبنای انتظار شکل گرفت عهد، دائمی وهمیشگی می شود. منتظر واقعی هرگز از عهدش با امام رویگردان نمی شود. قرائت صبحگاهی این دعا موجب می شود که فراموش نکنیم پیش از هر کس با امام خود عهد بستیم و اولویت عهد با امام را بر همه پیمانها حفظ کنیم چرا که «رسم عاشق نیست با یک دل دو دلبر داشتن / یا ز جانان یا ز جان باید دل برداشتن». مردم بصره خدمت امام رضا (ع) رسیدند و از یونس بن عبدالرحمن گله کردند. یونس ناراحت شد. امام رضا (ع) به یونس فرمودند: «ای یونس چه کار داری مردم چه می گویند، وقتی امام تو از تو راضی است.» عهد با امام زمان (عج) یعنی زندگی بر اساس رضایت حضرت مهدی (عج). کسی که دست بیعت با امام زمان (عج) می دهد فقط رضایت حضرت را در نظر می گیرد نه کس دیگری را. عمل بر اساس دغدغه و خواسته امام باید اولویت منتظران باشد. سفارش شده که انسان بعد از اقامه نماز و برقراری ارتباط با خدا و قبل از برقراری ارتباط با دیگران، دعای عهد را قرائت کند و با امام خود عهد ببندد. انسان مؤمن قبل از اینکه از کسی انرژی بگیرد باید هر صبح از امامش انرژی بگیرد. سفارش شده این دعا به طور مداوم و هر صبح قرائت شود چون تجدید عهد، مقدمه پایداری است. پیوسته جریان طاغوت و نفسیات در حرکتند، پس هر مؤمن و منتظر نیز باید هر روز و هر صبح در تلاش و تکاپو باشد. همان طور که در دستورات ما سفارش شده که پیوسته باید نماز اقامه شده و ارتباط با خدا برقرار شود، پیوسته باید دعای عهد قرائت و تجدید عهد تکرار شود. در روایات نیز عمل مداوم به عمل کثیر ترجیح داده شده است.

● منتظران با قرائت دعای عهد چه خواسته ای از پروردگار خود دارند؟
 

در دعای عهد بعد از تجدید عهد با امام، هشت مقام را از خدا طلب می کنیم. در این فراز از دعا می خوانیم: «اللهم اجعلنی من انصاره و اعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه والممتثلین لاوامره و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه؛ خدایا قرار ده ما را از یاران و کمک یارانش و دفاع کنندگان از او و شتابندگان به سوی او در برآوردن خواسته هایش و انجام دستورات و اوامرش و مدافعین از آن حضرت و پیش گیرندگان به سوی خواسته اش و شهادت یافتگان پیش رویش.» در این دعا از خدا می خواهیم که یار امام زمان (عج) و کمک کار امام شویم و از آن حضرت دفاع کنیم، در انجام مقاصد و حوایج امام سرعت بگیریم، اوامر آن حضرت را گوش دهیم، از امام حمایت کنیم، به اراده امام زمان (عج) سبقت بگیریم و در رکاب امام به درجه رفیع شهات برسیم. زندگی منتظر باید بر مبنای یاری امام شکل بگیرد. به عنوان مثال کسی که می خواهد از امام حمایت کند باید اطلاعات مهدوی کافی داشته باشد تا بتواند شبهات مربوط به حضرت را پاسخگو باشد و از مقام ولایت حضرت دفاع کند. کسی که از خدا می خواهد حامی امام باشد باید بداند دنیای غرب علیه مهدویت چه کرده و از امام ما چه چهره ای ساخته است و خودش به عنوان یک منتظر شیعه در برابر این اقدامات دشمنان چه کرده است.

● حاجت و دعای امام زمان (عج) چیست و مردم چه قدر در برآورده شدن حاجت امام نقش دارند؟

حاجت امام زمان (عج) فرج است. امام دغدغه ظهور دارد. ما باید به این نتیجه برسیم که فرج امام به دست ماست. امام از ما گله دارد که چرا برای ظهورش کاری نمی کنیم و به سمت ظهور قدمی برنمی داریم. حضرت مهدی (عج) هنگام تولد در سحرگاه نیمه شعبان در آغوش پدر دعا کردند که «خدایا! گشایش دوستان من در فرج من است، فرجم را نزدیک کن.» آن حضرت در غیبت صغری در کنار مسجد الحرام دست به دعا برداشتند و فرمودند: «خدایا! فرجم را نزدیک کن.» دغدغه ما نیز باید فرج و ظهور باشد. شیعه منتظر باید هر شب از خود بپرسد که در راستای این دغدغه امام گام برداشته یا نه؟ و از وجود نورانی حضرت بپرسد که «اوفیت یا صاحب الزمان؟»؛ یا صاحب الزمان! به عهدم وفا کردم یا نه؟ شهدای کربلا نیز هنگام شهادت از امام حسین (ع) می پرسیدند که ای پسر رسول خدا! به عهدم وفا کردم یا نه؟

● به جز خداشناسی، امام شناسی، تجدید عهد و گسترش افق دید منتظران چه مضامین دیگری در دعای عهد آمده است؟

در بخشی از دعای عهد از خدا می خواهیم که اگر در طول زندگی ما ظهور رخ نداد و ما از دنیا رفتیم هنگام ظهور، دوباره برگردیم؛ «اللهم ان حال بینی و بینه الموت الذی جعلته علی عبادک حتما ً مقضیا ً فاخرجنی من قبری مؤتزرا ً کفنی شاهرا ً سیفی مجردا ً قناتی ملبیا ً دعوة الداعی فی الحاضر و البادی؛ خدایا اگر حایل شد میان من و او آن مرگی که قرار داده ای آن را بر بندگانت حتمی و مقرر، پس بیرونم آر از گورم کفن به خود پیچیده با شمشیر آخته و نیزه برهنه، پاسخگویان به ندای آن دعوت کننده بزرگوار در شهر و بادیه.» در رجعت، خوبان خوب و بدان بد به دنیا برمی گردند. کسی که این خواسته را در دعایش مطرح می کند افق زندگی اش بر مبنای رجعت شکل می گیرد. کسی که با افق رجعت زندگی می کند، خود را برای زندگی در رکاب حضرت و سایر اهل بیت علیهم السلام آماده می سازد تا امام، رهبری و او تبعیت کند. کسی که این مقامات عالی را از خدا بخواهد، شیدای ظهور می شود. در این مرحله است که به طور جدی برای فرج امام دعا می کند و از خدا تعجیل در فرج را طلب می کند. برای عاشق ظهور شدن باید ظهور را بشناسیم. برای تربیت جامعه مهدوی، سیمای ظهور باید خوب به جامعه معرفی شود. ظهور حضرت یعنی آبادی زمین.
همان گونه که در فرازی از این دعا آمده است: «... واعمر اللهم به بلادک و احی به عبادک...؛ خدایا! آباد گردان به دست او شهرها و بلادت را و زنده گردان به وسیله اش بندگانت را.» آبادی زمین در یاد و ذکر خداست. زیبایی حکومت حضرت در این است که به خاطر خدا، خدا پرستیده شود نه به خاطر بهشت و جهنم. زمان حکومت حضرت، زمان زندگی و حیات بندگان است.
مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فرمودند: «ظهور یعنی شروع زندگی.» در بخش پایانی دعا نیز آمده است: «... فاظهر اللهم لنا ولیک وابن بنت نبیک المسمی باسم رسولک...؛ پس آشکار کن برای ما خدایا نماینده ات را و فرزند دختر پیامبرت که همنام رسول توست.» این مضامین، مبین این مطلب است که حضرت با اوصاف پیامبر ظهور می کند. آن حضرت سیمای پیامبر را دارد و رحمة للعالمین است. ایشان پناه بندگان مظلوم است. امام در حکومتش از مظلوم حمایت می کند و هر کس که یار ندارد امام، یار و کمک کارش می شود. ایشان احکام دین را که تعطیل شده، زنده می کند.

و در پایان حدیثی از امام باقر علیه السلام در مورد عضمت امر انتظار :

  <ما ضر من مات منتظر لامرنا ألا یموت فی وسط فسطاط المهدی و عسکره >

*آنکه در انتظار امر ما بمیرد از اینکه در وسط خیمه مهدی و لشکرش از دنیا نرفته ضرر نکرده است.*

                                        -0کافی ج1 ص372 -

 

 
جمعه 15/5/1389 - 2:38 - 0 تشکر 218347

عزیز جمعه بیا ساعت بهار بیا

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

جمعه 15/5/1389 - 9:5 - 0 تشکر 218352

به نام خدا

سلام

چه قرار عاشقی قشنگیه این هفته

آخه قراره عهد ببندیم با اقا"آشنایی با دعای عهد "

"این قسمتش خیلی زیباست "

الهم ارنی الطلعه الرشیده"

خدایا به من نشان بده روی ماه صاحب الزمان عج

تا حالا فکر کردید آیا چشمهای ما لایق دیدار هست؟؟؟

چشممون رو به یک آینه تشبیه کنیم

وقتی یک آینه پاک وتمیز وبدون آلودگی باشه تصویر رو به خوبی منعکس میکنه

اما اگر این اینه شکسته یا کثیف وخط خطی باشه نمیتونه تصویر رو به خوبی نشان بده

بنظرتون اینه ما خط خطیه؟کثیفه؟شکسته است؟

شاید آقا بارها آمده باشه روبروی این آینه ایستاده باشه ولی بخاطر تمیز نبودن اینه چیزی نشون داده نشده !!!!

بقول شاعر چشمها رو باید شست

اگر میخوایم چشمامون پاک وزلال باشه باید از خیلی نگاه ها دوری کرد

نباید بزاریم چشمهامون خط خطی بشه

پس قرار ببندیم به عشق دیدار اقا هم که شده به هر چیزی نگاه نکینم تا چشامون مثل اینه پاک وزلال باشه

واگر خدا قسمت کرد اقا امد روبروی این آینه ایستاد بخوبی تصویرش رویت بشه

به امید رسیدن به چنین چشمهای پاکی که لایق دیدار بشه

خدایا چشمانمان را لایق دیدار روی مهدی فاطمه عج بگردان .آمین یا رب العالمین

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

جمعه 15/5/1389 - 14:53 - 0 تشکر 218424

مهدی جان!
اگر چشمم تو را می خواست قول میدادم که ببندمش
اگر زبانم تو رو میخواست قول میدادم گازش بگیرم
اما این دل که تو رو دوست داره چی کارش کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

جمعه 15/5/1389 - 16:40 - 0 تشکر 218454

با سلام

قرار بسیار زیبایی است؛

وَاجْــعَلــْهُ الّلهُـمَّ مَفْــزَعاً لِمَـظْـلُـومِ عِبادِكَ و ناصِـراً الِمَنْ لا یَجِــدُ لَهُ ناصِـراً غَیْــرَكَ

و قرار بده او را ای خدا پناهگاه برای ستمدیدگان بندگانت و یار كسیكه جز تو ناصر و یاری ندارد.

 
جمعه 15/5/1389 - 19:8 - 0 تشکر 218537

ناپلون میگه : همیشه حرفی رو بزن که بتونی بنویسیش … همیشه یه چیزی رو بنویس که بتونی پاش امضاء کنی … همیشه چیزی رو امضاء کن که بتونی پاش بایستی … پس مهدی جان
دوستت دارم به اندازه یه دنیا…نههههه...دنیا کوچیکه...به اندازه همه دلهای عاشقان...نهههه...اینم کوچیکه...به وسعت قلب مهربان خودت ...اصلن فراتر از هر چیزی که میگم دوستت دارم
امضاء

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

يکشنبه 17/5/1389 - 7:30 - 0 تشکر 218905

MICRO گفته است :
[quote=MICRO;115326;218424]مهدی جان!
اگر چشمم تو را می خواست قول میدادم که ببندمش
اگر زبانم تو رو میخواست قول میدادم گازش بگیرم
اما این دل که تو رو دوست داره چی کارش کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

به نام خدا

سلام

این مطالب خطاب به خودمه سوءتفاهم نشه

دل روهم میشه کاریش کرد

نباید بزاری حجاب بگیره دیدید وقتی دستت چربه نمیتونی وضوبگیری اول باید چربی رو بر طرف کنی بعد وضو بگیری

داستان دل هم همینه اگر میخوای دلت واقعیت رو ببینه نباید بزاری حجاب بگیره واگر احیانا حجاب گرفت باید کاری کنی این حجابه کنار بره

دلیکه مهدی عج رو دوست داره ،دل عاشق بیقرارییکه هرگز به عشقش خیانت نمیکنه ...حاضره برای رسیدن به معشوقش هرکاری بکنه ،هرکارییکه او دوست داره

دل های ما دروغ میگن (خودم روعرض میکنم)اگر واقعا مهدی عج رو دوست داشت یک جور دیگه عمل میکرد ......یا اینکه ماخودمون دروغ میگیم ،

حالا باید دید مادروغ میگیم یا دلمون؟؟؟

خدایا !پرده های حجاب رو از روی دلمون بردار تا حقیقت رو ببینیم ......آمین یا رب العالمین

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

يکشنبه 17/5/1389 - 15:52 - 0 تشکر 219023

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

السلام علیک یا مولای یا صاحب الزمان

سلام


شکوه ی هجران


کم کمک دل خانه حسرت شده
خانه ی ناقابل حضرت شده

نیست این ویرانه جز آباد جای
یاد او آباد می سازد سرای

رگ رگم جاری ز نام پاک اوست
از بقایای شریف خاک اوست

شادیم در شادی آل عباست
ماتمم از حزن انوار هداست

گر نفس بر آورم از نای خویش
دم زنم از آن دم ِ مولای خویش

ای که جانم را امانت داده ای
بر ولی خود ضمانت داده ای

اَللّهُمَّ رَبَّ الْنُّورِ العَظیمِ

تو خداوند کریمی و رحیم
صاحب ما ربّ انوار عظیم

وَرَبَّ الکُرْسِیّ الرَّفِیعِ وَرَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ

ربّ آن کرسی رفعت داشته
ربّ آن دریای موج افراشته

ومُنْزِلَ التَّوْریةِ وَالْأنْجِیلِ وَالزَّبُورِ

نکهت تورات و انجیل و زبور
از گلستان تو بگرفتند نور

وَرَبَّ الظِّلِّ وَالْحَروُرِ

ربّ هرچه سایه های دلفروز
ربّ گرما و حرارت های روز

وَمُنْزِلَ الْقُرْآنِ الْعَظیمِ

ای که قرآن را فرود آورده ای
اندر آن دُر واژه ها پر کرده ای

وَرَبَّ الْمَلائِکَةِ الْمُقَرَّبِینَ

آن فلک های مقرب را تو رب
وان رسولان شکر لب را تو رب

وَالْأنْبیاءِ وَالْمُرْسَلِینَ

انبیا را خود تو هستی کردگار
مهدی ما را تویی پروردگار

نیستم من ، هست ِ من شد هستِ او
زانکه باشد جان من در دست ِ او

من که اینسان گشته پابند توام
هر چه بــِـپْسندی تو خرسند توام

عهد ما را آمده دوران به سر
من چه می خواهم ز مولا؟ یک نظر

آن نظر کز هـَستیـَم آرد برون
در یـَـم ِ مهرش بگرداند درون

اِی چکاد سر به گردون داشته!
ذَره ی خاکت به دل خون داشته

ای که تو دریای نا پیدا کنار!
قطره در دریای تو دارد قرار

اَللّهُمَّ إِنّی اسْأَلُکَ بِوَجْهِکَ الْکَرِیمِ

از تو دارم مسألت ای کردگار
بر حق ذات کریم ِ پایدار

وَبِنُورِ وَجْهِکَ الْمُنِیرِ

بر تو سوگند آفتاب بی غروب
پرتوی از نور تو ، ‌‌‌دارد قلوب

وَمُلْکِکَ الْقَدیمِ

بر حق ِ آن پادشاهی ِ قدیم
از سر لطفش بُود ناز و نعیم

یاحَیُّ یاقَیُّومُ

ای که هستی زنده حی ِّ خالقی
!ای تو پاینده به نور سرمدی

اسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الَّذی اَشْرَقَتْ بِهِ السَّمواتُ وَالْأرضُونَ

از تو می خواهم به حق ِ اسم پاک
کرده ای با اسم پاکت تابناک

خیمه های روضه ی فیروزه رنگ
گاهوار زخمه ی زندان تنگ

وَبِإسْمِکَ الَّذی یَصْلَحُ بِهِ الأَوّلوُنَ والآخِروُن

هم بدان اسمی که بخشیدی صلت
از نخستین تا پسین را تربیت

َ یاحَیّاً قَبْلَ کُلَّ حَیٍّ وَیا حَیّاً بَعْدَ کُلِّ حَیّ

ای که هستی زنده قبل کل ِّ حی !
وی که باشی زنده بعد کل ِّ حی !

وَیاحیّاً حینَ لاحَیَّ

زنده آنگاهی که از نور حیات
هیچ کس را خود نبودی التفات

یامُحْیِیَ الْمَوْتى وَمُمیتَ الْأَحیاءِ

ای که بخشی زندگی بر مردگان

ای که میگیری حیات از زندگان

یاحَیُّ لا إِلهَ إِلاّ أَنْت

ای تو زنده !نیست غیر از تو خدا
کردگاری از ابتدا تا انتها

َ اَللّهُمَّ بَلِّغْ مَوْلانا اَلإمامَ الهادِیَ الْمَهْدِیَّ

باریزدانا! ولیِّ ما رسان
آن امام ِ هادی ِ مهدیـِّمان

الْقائِمَ بِأمْرِکَ

آنکه بر فرمان تو دارد قیام
می کِشد ، آنگاه شمشیر از نیام

صَلَواتُ اللّهِ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ الطّاهِریِنَ عَنْ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِناتِ

از تو بر او و نیاکانش صلات
مـِن جمیع المومین و المومنات

فی مَشارقِ الْأرْضِ وَمَغارِبها سَهْلِها وَجَبَلِها وَبَرِّها وَبَحْرِها

هر کجا از مشرق و مغرب زمین
دشت و خشکی ، کوه و دریا ، ماء و طین

وَعَنّی وَعَنْ وَالِدَیَّ مِنَ الصَّلَواتِ

از من و از والدین ِ من سلام
آنچنان باشد برابر با تمام

مِنَ الصَّلَواتِ زِنَةَ عَرْشِ اللّهِ وَمِدادَ کَلِماتِهِ

آن سلام اندازه ی عرش خدا
قدر جوهر های کلمات ِ هدا

وَما اَحْصاهُ عِلْمُهُ وَأَحاطَ بِهِ کِتابُهُ

آنچه علم او شمارش می کند
بر کتاب او نگارش می کند

اَللّهُمَّ إنّی اُجَدِّدُ لَهُ فی صَبِیحَةِ یَوْمی هذا وَما عِشْتُ مِنْ اَیّامی

ای خدا ! امروز و هر روز دِگر
شامگاهانی که می آید به سر

عَهْداً وَعقْداً وَبَیْعةً لَهُ فی عُنُقی لا اَحُولُ عَنْها وَلا أَزُولُ أبَدا

می کنم تجدید بیعت با امام
روی برگردان نباشم زان مقام

اَللّهُمَّ اجْعَلْنی مِنْ اَنصارِهِ وَاَعْوانِهِ

پس مرا گردان تو از یاران او
ای خدا از جمله ی اعوان او

وَالذَّابّینَ عَنْهُ وَالْمُسارِعینَ إِلَیْهِ فی قَضاءِ حَوائِجِه

تا کنم از او دفاع ِ بی حساب
بر قضای حاجتش آرم شتاب

والْمُمْتَثِلینَ لأوامِرِهِ وَالْمُحامِینَ عَنْهُ

امــر ِ او بر گــُــرده ی گردن نهم
جــان به پشتیبانیش یکسر دهم

وَالسّابِقینَ اِلى إِرادَتِهِ وَالْمُسْتَشْهَدینَ بَیْنَ یَدَیْه

خواستش را بی درنگ آرم به جا
بر شهادت پیش او گردم فدا

اللّهُمَّ إنْ حالَ بَیْنی وبَیْنَهُ الْمَوْتُ

گوی تا آماده جان بر کف نهم
در رکاب خویش صف در صف دهم

اللّهُمَّ إنْ حالَ بَیْنی وبَیْنَهُ الْمَوْتُ الَّذی جَعَلْتَهُ عَلى عِبادِکَ حَتْماً مَقْضِیّاً فَأَخْرِجْنی مِنْ قَبْری

گــر نـخواهد داد اجــل مهلت مرا
از کــُـنام ِ مــرگ بــیرونم نــما

مُؤْتَزِراً کَفَنی شاهِراً سَیْفی

تا بگردونم کفن تنپوش ِ خویش
بر کشم تیغ از نیام ، آرم به پیش

مُجَرِّداً قَناتی مُلَبِّیاً دَعْوَةَ الدّاعی فی الْحاضِرِ وَالْبادی

نیزه ی خشمم کنم آنگه عیان
دعوت حق را بگویم هر مکان

تا زنم بر خصم اهریمن صفات
کـــو به زیّ آدمــی شد در حیات

آنکه یاس احمدی پرپر نمود
کار دین ِ سرمدی یکسر نمود

اَللّهُمَّ اَرِنِی الطَّلْعَةَ الرَّشیدَةَ والْغُرَّةَ الْحَمِیدَةَ واکْحُلْ ناظِری بِنظْرَةٍ مِنّی إلَیهِ

ای خدا ! آن طلعت مهشید فر
تـــوتـــیای دیده گردان یک نظر

وَعَجِّلْ فَرَجَه

باریزدانا ! فرج تعجیل کن
آن ظهور جــان ِ ما تحصیل کن

وَسَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَاَوُسِعْ مَنْهَجهُ

شــاهـراه حـق او گـردان فراخ
پـــاک بــِـنما راه او از سنگلاخ

وَاسْلُکْ بی مَحَجَّتَهُ وَاَنْفِذْ اَمْرَهُ

گـام مـن در راه حـق ِ او گـــذار
کن روان امرش تو ای پروردگار

وَاشْدُدْ اَزْرَهُ واعْمُراللّهُمَّ بهِ بِلادَک

پشت او مستحکم، او را شــاد کـن
ســـرزمین ها را از او آبــاد کن

وَاَحْی بِهِ عبادَکَ

زنده گردان بندگانت را بـــدو
تا که یابد دل فگاران پیش او

فَإنَّکَ قُلْتَ وَقَوْلُکَ الْحَقُّ

خود تو گفتی در کتابِ پاک خویش
گفته ات حق است و حق باشد به پیش

ُ ظَهَرَ الْفَسادُ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَیْدِی النّاسِ

گشته از اعمال خلق ِ بد نهاد
در تمام خشکی و دریا فساد

فَاظْهِرِ اللّهُمَّ لَنا وَلِیَّکَ وَاَبْنَ بِنْتِ نَبِیِّکَ الْمُسَمّى بِاسْمِ رَسْولِکَ صَلّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَسَلّمَ

پس ولیّت را برون آر از حجاب
پـــور زهرا ، تا بتــابـد آفـتــاب

حَتّى لایَظْفَرَ بِشْی‏ءٍ مِنَ الْباطِلِ إِلاّ مَزَّقَهُ وَیُحِقَّ الْحَقَّ ویُحَقّقَهُ

تا که احکام خدا اجرا شود
دین حق سرزِنده و احیا شود

تا نــمانـد چیزی از باطل نشان
حق ظفر یابد به باطل هر مکان

وَاجْعَلْهُ اللّهُمَّ مَفْزَعاً لِمَظْلوُمِ عِبادِکَ وَنَاصِراً لِمَنْ لایَجِدُ لَهُ ناصِراً غَیْرک

کن خدا او را پــناه بــی پناه
بر کسی کو می نیابد جز تو راه

وَمُجدِّداً لِما عُطِّلَ مِنْ أَحْکامِ کِتابِک

آنچــه از احکام تو تعطیل گشت
کن وِ را تجدیدگر بر سرنوشت

وَمُشَیّداً لِما وَرَدَ مِنْ أَعْلامِ دِینِکَ وَسُنَنِ نَبِیّکَ هِ

بخشد استحکام بر احکام دین
بر روش های نبیّ حق گزین

صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ

بر پــَــیـَمبر ای خدا! آور سلام
هـم کـه بـر آل ِ پـیـمبر مسـتـدام

وَاجْعَلْهُ اللّهُمَّ مِمِّنْ حَصَّنْتَهُ مِنْ بَأْسِ الْمُعْتَدینَ

پس بگردان زان کسان کز دست ِ جور
در پــناه خویش آوردی بــه دور

اَللّهُمَّ وَسُرَّ نَبِیّک مُحَمَّداً صَلّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ بِرُؤْیَتِهِ

بارالهــــا ! شاد کن قلب نبی
بر مـَــهِ رخـــسار تابان ولی

وَمَنْ تَبِعَهُ عَلى دَعْوَتِهِ

وانکه او را پیرو شد از قلب و جان
شاد گردان ای خدای انس و جان !

وَارْحَمِ اسْتِکانَتَنا بَعْدَهُ

رحمتت بــر حــال زار ما رســـان
بر دلِ ما کوهی از ایمان نشــان

الَلّهُمَّ اکْشِفْ هذِهِ الْغُمَّةَ عَنْ هِذهِ الْاُمَّةِ بِحُضُورِهِ وَعجِّلْ لَنا ظُهُورَهُ

این غـــم از امّت ، خدا! فرما رها
بر ظهـور او شــتـابی کـن خـدا!

إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعیداً وَنَراهُ قریباً برحمتک یا ارحم الراحمین

گر خـَـسان عهدش فرا دیدند دور
ما خود از نزدیک ، می بینیم نـــور

اَلْعَجَلَ، اَلْعَجَلَ؛ یا مَولای یا صاحِبَ الزَّمانِ

العجل مـَـولایَ یا صاحب زمان
تا به کی خورشید رویت در نهان ؟

اَلْعَجَلَ، اَلْعَجَلَ؛ یا مَولای یا صاحِبَ الزَّمانِ

در غم هـــجران تو تا زنده ایم
بیش از این مــپسند ما شرمنده ایم

اَلْعَجَلَ، اَلْعَجَلَ؛ یا مَولای یا صاحِبَ الزَّمانِ

خاکــم از نور توچون طیــنت گرفت
قلب من از عشق تو زینت گرفت

وبلاگ همکلاسی

اللهم عجل لولیك‌الفرج

 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

دوشنبه 18/5/1389 - 7:38 - 0 تشکر 219235

به نام خدا

السلام علیک یا اباصالح المهدی

سلام

خداوندا!
در این صبحگاهان
و در هر صبحگاه دیگر، تا زنده‌ام
عهد و پیمان و بیعتی را كه با او بسته‌ام
تازه می‌كنم
من از این پیمان هیچ‌گاه سر برنمی‌تابم
و دست بر نمی‌دارم
خداوندا!
مرا از آنها ساز
كه یاور و یار اویند
تلاشمندانه هوادار اویند
در فرمانبری به سویش می‌شتابند
به هر چه او می‌فرماید گردن می‌نهند
كیان او را پاس می‌دارند
در انجام خواست او پیشی می‌جویند
و پیش رویش جان می‌بازند
خداوندا!
اگر مرگ- این سرنوشت ناگزیر بایسته-
میان من و او دوری افكند.
مرا از خاك برانگیز
از آن سان كه
كفن در بر كرده
شمشیر بركشیده
و نیزه برهنه ساخته
دعوت آن بیدارگر را كه در شهر و هامون
ندا می زند
اجابت كنم.

سید ابوالقاسم حسینی(ژرفا)
ترجمة بخشی از «دعای عهد».

ماهنامه موعود شماره 64

-------------------

ممنون از پدافند عزیز... مطالب خیلی خوبی بود.


ياد خدا آرامبخش قلبهاست...

پنج شنبه 21/5/1389 - 18:26 - 0 تشکر 220394

سلام

از مهمترین امور در افطار و سحری، قبل از شروع و بعد از گفتن بسم الله ...، خواندن سوره قدر است؛ و بهترین چیزی که قبل از افطار خوانده می شود، دعایی است که در اقبال آمده و مفضل بن عمر، آن را روایت کرده است:«امام صادق علیه السلام فرمودند: رسول خدا صل الله علیه و آله به امیرالمومنین علیه السلام فرمود: اباالحسن! ماه رمضان نزدیک شده است؛ قبل از افطار دعا کن؛ جبرئیل پیش من آمد و گفت: یا محمد! کسی که در ماه رمضان، با این دعا، قبل از افطار، دعا کند، خداوند دعای او را مستجاب، نماز و روزه او را قبول و ده دعای او را مستجاب می کند؛ گناه او را بخشیده، غم و غصه را از او از بین برده، گرفتاری هایش را برطرف کرده، حاجات او را برآورده نمود، او را به مقصودش رسانیده، عمل او را با عمل پیامبران و صدیقین بالا برده و در روز قیامت چهره ی او درخشانتر از ماه شب چهارده خواهد بود. گفتم چه دعایی است؟ جبرئیل گفت: اَللّهُمَّ رَبَّ الْنُّورِ العَظیمِ...».

منبع: المراقبات، صفحه 209 

 
جمعه 22/5/1389 - 0:48 - 0 تشکر 220472

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.