• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 10675)
دوشنبه 11/5/1389 - 0:32 -0 تشکر 217220
معرفی شخصیتهای نجومی

سلام
میخوام به معرفی شخصیتهای نجومی بپردازم
اولیش هم یک ایرانی موفق رو معرفی میکنم که البته میدونم کمتر کسی که دستی تو نجوم داشته باشه و ایشون رو نشناسه
بنابراین افتخار میکنم که ایشون اولین شخصیت معرفی شونده در تاپیک منه خوب دیگه بریم سر اصل مطلب


بابک امین تفرشی : (متولد ۱۳۵۷ در تهران) ستاره‌شناس ایرانی است. وی مدتی سردبیر مجله نجوم بود. هم‌چنین او عضو هیئت امنای ستاره‌شناسان بدون مرز و مجری یکی از پروژه‌های سال بین‌المللی نجوم ۲۰۰۹ است.

امین تفرشی در سال ۲۰۰۹ موفق به کسب جایزه عکاسی علمی بنیاد لنر نیلسون شد. 

 

 بابک امین تفرشی روزنامه نگار علمی و ستاره شناس فعال ایرانی موفق شد جایزه مسابقه عکاسی علمی لنارت نیلسون در سال 2009 را به دست آورد .

 

 

 

  

 

 

نشریه نیوساینتیست طی گزارشی به معرفی بابک تفرشی عکاس ایرانی و برنده جایزه عکاسی علمی لنارت نیلسون در سال 2009 پرداخته و تصاویری از آثار وی را به نمایش گذاشته است. هیئت داوران این مسابقه از تصاویر وی به عنوان "احیای آسمانهای شب که بسیاری از انسانهای مدرن شانس تماشای آن را از دست داده اند" یاد کرده اند.

همچنین مدیریت گروه "جهان در شب" (World At Night) را به عهده دارد و عضو برد مشاوران ستاره شناسان بدون مرز است. وی به عنوان یک روزنامه نگار علمی، ستاره شناس فعال و عکاس طبیعت و نجوم شناخته شده است و در سالهای 1376 تا 1386 سردبیری مجله نجوم تنها مجله مشهور علم نجوم در خاورمیانه را به عهده داشته است.

او در کنار کار روزنامه نگاری علمی و همگانی کردن نجوم، به عکاسی از طبیعت و آسمان شب می پردازد. نمایش های اسلاید او در گردهمایی های  علمی- فرهنگی  متعددی در ایران و چند کشور دیگر برگزار شده است، از جمله نمایش اسلاید در بزرگترین گردهمایی سالانه منجمان آماتور آمریکا به منظور معرفی زیبایی های ایران وآسمان شب آن، و نمایش و سخنرانی در مجمع انجمن ایرانیان متخصص سانفرانسیسکو. عکس های نجومی و نوشته هایی از او علاوه بر انتشار در مجله نجوم و شماری از نشریه    گردشگری،  در نشریه های اخترشناسی بین المللی نظیر  اسکای اند تلسکوپ (معتبر ترین نشریه عمومی اخترشناسی جهان) و مرکوری  منتشر شده است. برخی از عکسهای او در این سایت به سفر به قاره های دیگر تعلق دارد که حاصل سفرهای بسیار او برای رصد پدیده های نجومی به خصوص گرفتهای خورشیدی است. از آن جمله سفربه آمریکا، اروپا ، سفر  به آفریقا برای رصد کسوف سال 1380و تهیه مستند تلویزیونی سایه در قاره سیاه  و سفر به استرالیا و قطب جنوب برای رصد کسوف سال 1382 و تصویر برداری مستند سایه در قاره سپید  بوده است.

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
دوشنبه 11/5/1389 - 16:5 - 0 تشکر 217371

مرسی محسن جان
ممنون از زحمتت

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 11/5/1389 - 16:12 - 0 تشکر 217376

بازگشت محسن عزیز را به انجمن نجوم تبریک می گویم.
آقای امین تفرشی واقعا نجوم را در ایران احیا کرد و من همیشه در نوجوانی هر موقع به نجوم فکر می کردم نام ایشان هم در ذهنم تداعی می شد یعی به نوعی نجوم آماتوری قرین با نام بابک امین تفرشی برایم بود.

دوشنبه 11/5/1389 - 19:46 - 0 تشکر 217453

http://www.twanight.org/newTWAN/about_us.asp

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

دوشنبه 11/5/1389 - 23:55 - 0 تشکر 217528

دکتر کاظم امیدوار(منجم ایرانی)

کاظم امیدوار در شهر مشهد متولد شد (تولد: 1309 شمسی).تحصیلات پیش از دیپلم را در ایران گذراند و برای ادامه تحصیل به آمریکا سفر کرد و در دانشگاه نیویورک ریاضیات و فیزیک نظری تحصیل کرد و دکتری اش را همان جا اخذ کرد. پایان تحصیلات دکتر امیدوار مصادف بود با آغاز عصر فضا و جنگ سرد بین آمریکا و شوروی و آمریکا مایل بود فارغ التحصیلان جوان رشته های فیزیک را در ناسا به خدمت بگیرد تا بتواند در این رقابت پیروز شود.

پس از دعوت از سوی ناسا لازم بود تایید یه امنیتی از سوی دولت آمریکا برای دکتر امیدوار فراهم شود که به مقداری زمان احتیاج داشت. در این فرصت او که چندین سال از خانواده دور بود در سفری به ایران آمد و اتفاقا چند درس هم در رشته ی فیزیک هسته ای در دانشگاه تهران ارائه کرد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.چندی بعد دعوتنامه ی ناسا به دستش رسید و او ایران را به مقصد واشنگتن ترک کرد و در ناسا مشغول به کار شد. او بیش از 40 سال با ناسا همکاری کرد و از او بیش از 50 مقاله ی علمی در زمینه ی فیزیک اتمی و اختر فیزیک منتشر شده است.

دکتر کاظم امیدوار در تابستان 1382 در آمریکا درگذشت.

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
سه شنبه 12/5/1389 - 10:49 - 0 تشکر 217609

خدا رحمتش کنه. حیف

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 14/6/1389 - 21:51 - 0 تشکر 228162

استیون ویلیام هاوکینگ


استیون ویلیام هاوکینگ ( Stephen William Hawking) (زاده ۸ ژانویه ۱۹۴۲) یک فیزیکدان نظری و کیهانشناس بریتانیایی است که کار های علمی اش سابقه ای بیش از چهل سال دارد. کتاب ها و همایش هایش او را به یک چهره ی محبوب تبدیل کرده است. در حال حاضر، او عضو جامعه ی سلطنتی هنر، یک عضو ثابت جامعه ی اسقفان دانشمند، و در سال 2009 میلادی دریافت کننده ی مدال آزادی از طرف ریاست جمهوری امریکا است.

هاوکینگ برای سی سال پرفسور لوکازیون ریاضیات در دانشگاه کمبریج بود، از سال 1979 میلادی تا یکم اکتبر 2009. او به خاطر کاری های که در زمینه ی کیهان شناسی و جاذبه کوانتوم انجام داده است، به ویژه در زمینه ی سیاه چاله شناخته شده است. او همچنین موفقیتی در کار کردن بر روی موضوعات مشهور به ویژه با بیان کردن نظریه های خودش کسب کرد، علاوه بر همه ی این ها کتاب او تاریخ کوتاه زمان که با رکوردی 237 هفته ای به عنوان پرفروش ترین کتاب در بریتانیا باقی ماند باعث شهرتش شد.

کارهای کلیدی علمی هاوکینگ تا به امروز شامل تکین گرانشی در چارچوب نسبیت عام، و پیش بینی نظری آن که سیاه چاله ها باید امواجی از خود تابش کنند، که امروزه این امواج به نام تابش هاوکینگ ( و گاهی تابش بِکستِین-هاوکینگ ) خوانده می شوند.

هاوکینگ مبتلا به یک دیستروفی عصبی شدید است، وضعیتی که پس از سال ها گسترش در بدنش او را به صورت یک فلج کامل رها کرده است.

زمینهٔ پژوهشی اصلی وی کیهان‌شناسی و گرانش کوانتومی است. از مهم‌ترین دستاوردهای وی مقاله‌ای است که به رابطهٔ سیاه‌چاله‌ها و قانون‌های ترمودینامیک می‌پردازد. او نشان می‌دهد که سیاه‌چاله‌ها بعد از مدتی به وسیلهٔ زوج‌های ذرات مجازی که در افق رویداد (event horizon) آن تشکیل می‌شود، نابود می‌شوند.


زندگي جاريست و ما بي خبريم....
يکشنبه 14/6/1389 - 22:0 - 0 تشکر 228163


فیروز نادری (زادهٔ ۱۳۲۵ شمسی در شیراز) ریاست مشترک (Associate director) آزمایشگاه پیشرانهٔ جت در ناسا، و از متخصصان ارشد ایرانی فعال در پروژه‌های سازمان فضایی آمریکا - ناسا است.
فیروز نادری.jpg

زندگی و تحصیلات

فیروز نادری در ۲۶ اسفند سال ۱۳۲۴ در شیراز به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در ایذه به اتمام رساند و پس از آن به آمریکا مهاجرت کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق پی گرفت. وی دوره کارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیووا و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در دانشگاه جنوب کالیفرنیا به اتمام رساند.

نادری از سال ۱۹۹۶ مدیر برنامه منشاء حیات ناسا بود. وی در سال ۱۹۷۶ به JPL پیوست و به عنوان مدیر آزمایشات پروازی علوم فضا و مدیر طرح تفرق‌سنج (Scatterometer) ناسا به کار پرداخت. علاوه بر اینها وی در مرکز مدیریت ناسا، سرپرستی برنامه فناوری ارتباطات پیشرفته ماهواره‌ای را بر عهده داشت و در JPL نیز مدیر برنامه ماهواره‌های متحرک بود. وی از سال ۲۰۰۰ نیز مدیریت برنامه تازه تأسیس برنامه مریخ را بر عهده گرفت. وظیفه مرکز برنامه مریخ آن است که تمام تحقیقات مربوط به مریخ را هدایت و برنامه ریزی کند. وی، در فروردین ماه ۱۳۷۹ به سمت مدیر پروژه‌های اکتشاف مریخ منصوب شد و هم اکنون مدیر ارشد برنامه‌ریزی راهبردی JPL آژانس فضایی آمریکا (ناسا) است. وی هم اکنون به سمت مدیر پژوهش‌های کل منظومه خورشیدی منصوب گشته‌است.

کاوشگرهای مریخ

معروفیت نادری بیشتر به خاطر دو کاوشگر مریخ یعنی روح و فرصت بوده‌است که با مدیریت او اطلاعات زیادی از جمله امید بیشتر به وجود حیات در مریخ را به بشر داد. اما می‌توان گفت بزرگ‌ترین افتخارات نادری دریافت بالاترین نشان سازمان فضایی ناسا در بهمن ماه گذشته و انتخاب وی به عنوان موثرترین فرد ایالات متحده در سال قبل اشاره کرد.

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
دوشنبه 15/6/1389 - 1:4 - 0 تشکر 228202

به دلیل اهمیت مطالب فوق، این تاپیک به بحث های منتخب منتقل شد ( سمت چپ صفحه انجمن)

دوشنبه 15/6/1389 - 5:30 - 0 تشکر 228241

مرسی. من چند تا آخری رو ندیده بودم. خوب شد که آوردینش بالا. ممنون

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 15/6/1389 - 5:59 - 0 تشکر 228247

اطلاعات مناسب و خوبی بود،
آقا محسن بسیار ممنون.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.