• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مهدویت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مهدویت (بازدید: 1863)
چهارشنبه 23/4/1389 - 15:33 -0 تشکر 211288
^ بستگان حضرت مهدی (عج) ^

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

در این تاپیک به معرفی و بجث پیرامون بستگان حضرت (عج) میپردازیم

مانند

همسر

فرزند

و غیره...

از بحث کردن در این بحث خود داری نفرمایید

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
چهارشنبه 23/4/1389 - 15:40 - 0 تشکر 211289

سلام

خواهشمند است این مطلب را بادقت بخوانید

محورى كه (ع)پیرامون زندگى شخصى وكیفیت معیشت امام زمان (ع) مطرح است، مسأله ازدواج و زن و فرزند حضرت است .

سه احتمال وجود دارد:

1 . اساساً حضرت ازدواج نكرده است. ازدواج انجام گرفته، ولى اولاد ندارد ازدواج كرده و داراى فرزندانى نیز هست. اگر احتمال اول را بپذیریم، لازمه اش این است كه امام معصوم (ع) یكى از سنت هاى مهم اسلامی را ترك كرده باشد و این باشان امام سازگار نیست. اما از طرفى دیگر چون مسأله غیبت، اهم است وازدواج مهم، ترك ازدواج با توجه به آن امر مهم تر، اشكالى را ایجاد نمی کند.

اما احتمال دوم كه اصل ازدواج را بپذیریم بدون داشتن اولاد، جمع می کند بین انجام سنت اسلامی وعدم انتشار مكان و موقعیت حضرت اما باز این اشكال باقى است كه اگر قرار باشد، آن حضرت شخصى را به عنوان همسر برگزیند، یا باید بگوییم كه عمر او نیز مانند عمر حضرت طولآنى است كه بر این امر دلیلى نداریم، یا این كه بگوییم مدتى با حضرت زندگى كرده واز دنیا رفته است كه در این صورت، حضرت به سنت حسنه ازدواج عمل كرده وپس از آن، تنها و بدون زن و فرزند زندگى را ادامه می دهد.

احتمال سوم آن است كه آن حضرت ازدواج كرده و داراى اولاد نیز هست واولاد آن حضرت(1) نیز فرزندانى دارند. این مسأله، افزون بر آنكه دلیل محكمی ندارد، اشكال اساسى آن این است كه این همه اولاد واعقاب، بالاخره روزى در جست وجوى اصل خویش می افتند وهمین كنجكاوى وجست وجو، مسأله را به جایى باریك می كشاند كه با فلسفه غیبت حضرت، سازگار ندارد(2)

ما در این جا روایات وادله اى كه وجود همسر وفرزند براى حضرت را اثبات می کند می آوریم،اما صحت و سقم بسیارى از آنها در جاى خود بحث شده و در بسیارى موارد، سخن از احتمال است كه استدلال با آن، تمام نیست. در رابطه با همسر با همسران حضرت، تنها یك روایت است كه سرنخى به دست می دهد و آن روایتى است كه مرحوم كفعمی دركتاب شریف مصباح، نقل كرده است. بر اساس آن، همسر حضرت یكى از دخترهاى ابى لهب است (3)

و در رابطه با اولاد آن حضرت روایاتى هست كه از جمله آن ها روایت انبارى است كه مرحوم مجلسى در بحارالآنوار آن را آورده و روایتى طولآنى است. (4)

البته بسیارى از بزرگان از جمله مرحوم آقا بزرگ تهرانى صاحب الذریعه در داستان انبارى تردید كرده اند.

محمد بن مشهدى درکتاب مزار از امام صادق (ع) نقل می کند كه فرمود: گویا نزول قائم را با اهل وعیالش در مسجد سهله می بینم (5)مرحوم مجلسى نیز بابى را به خلفاء واولاد حضرت مهدى (ع)اختصاص داده است. علاوه بر روایات، برخی دعاها نیز كه از ائمه معصومین (ع) صادر شده ویا از ناحیه مقدسه رسیده است، دلالت دارندكه براى حضرت، اهل و عیال و فرزندانى هست. در این دعاها تعبیر ولد, ذریه اهل بیت و آل بیت به كار رفته است. در آخرین فراز از صلواتى كه از ناحیه مقدسه صادرشده چنین می خوانیم: و صل علی ولیک وولات عهده و الائمة من ولد و مدفی اعمارهم و زد فی آجالهم(5)

درود بى پایان خود را بر ولی امرت واولیاى عهدش وپیشوایان از اولادش نازل فرما وبر عمر واجلشان بیفزا. ودر دعاى كه امام رضا(ع) تعلیم فرموده كه در عصر غیبت خوانده شود، چنین آمده است:اللهم اعطه فی نفسه و اهله و ولده و ذریته و امته و جمیع رعیته ما تقر به عینه و تسر به نفسه . .. (6)

خدایا به او درباره خودش و اهلش و فرزندانش و امتش و همه رعیتش عطا فرما آنچه را که دیده اش روشن و دلش مسرور گردد(7)

بر اساس داستان طولآنى و معروف انبارى نا م فرزندان حضرت: طاهر، قاسم ,ابراهیم، عبدالرحمن وهاشم است(8)

!!

ا. بحار الانوار،ج 52 ص 363.

2. چشم به راه مهدى، ص 352.

3. نجم الثاقب ص 225.

4. بحار الانوار ج 53 ص213.

5.نجم الثاقب ص 225.

6.غیبة طوسی ص 107 بحار الانوار ج 52 ص 22.

7.بحار الانوار ج 95 ص 332

8.سیمای آفتاب حبیب الله طاهری ص 364.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
چهارشنبه 23/4/1389 - 15:58 - 0 تشکر 211293

حکیمه خاتون

حـكیمه ، دختر امام محمد تقى (ع ) و همسر ابوالحسن محدث از نواده هاى امام سجاد(ع) ، از بانوان عابد، دانشمند و داراى مقام بلند معنوى وعرفانى است .

این بانوى فاضل و جلیل القدر، در خدمت ائمه بود و سمت مادرى براى امام زمان (ع ) داشت .
وى كـه حـامل اسرار اهل بیت (ع ) بود پس از وفات امام حسن عسكرى (ع )، واسطه و سفیر حضرت مهدى (ع ) شد و مردم به واسطه او، حوائج ومسائل خود را برطرف و حل مى كردند.

حـكـیـمـه نـقـش بـسزایى در معرفى حضرت حجه بن الحسن (ع ) به مردم زمان خود داشت و به تـحقیق ، مسلمان هاى پس از آن زمان نیز از احادیث آن بانوى محدثه ، بهره ها برده اند و در شناخت مهدى موعود، گام هاى بلندى به جلو برداشته اند.


مـحـمـدبـن قـاسـم عـلوى مى گوید: من با گروهى از علویان به حضور سیده حكیمه رسیدیم ، همین كه چشمش به ما افتاد، فرمود: آمده اید كه از میلادحجه بن الحسن (ع ) سئوال كنید؟.
آن حضرت دیشب نزد من بود و آمدن شما را به من خبر داد.
و پس از آن ، داستان ازدواج نرجس با امام حسن عسكرى (ع ) و مراحل ولادت امام زمان (ع ) را براى من و همراهانم شرح داد.


حكیمه در سال 274 هجرى وفات یافت و در مقبره امام جواد(ع ) و امام حسن عسكرى (ع ) در سامرا به خاك سپرده شد.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
پنج شنبه 24/4/1389 - 23:34 - 0 تشکر 211551

جعفر کذاب

گاه مى شود بر اثر عواملى ، از حضرت نوح علیه السلام پسرى ناخلف بنام كنعان و یا از حضرت آدم علیه السلام پسرى متمرد بنام قابیل به وجود مى آید.


حضرت امام هادى علیه السلام داراى 5 فرزند بنامهاى امام حسن علیه السلام ، حسین ، محمد، جعفر، و علیه بود. در میان این فرزندان ، جعفر، بسیار ناخلف بود كه لقب كذاب (دروغگو) را گرفت ،

امام هادى علیه السلام درباره او فرمود: از فرزندم جعفر دورى كنید، نسبت او به من همچون نسبت كنعان به نوح علیه السلام است ،

امام عسكرى علیه السلام فرمود: مثل من و جعفر مانند هابیل و قابیل دو فرزند آدم علیه السلام است ، اگر كشتن من براى جعفر ممكن بود، مرا مى كشت ، ولى خداوند جلو او را گرفت .
جعفر از افرادى بود كه ادعاى امامت داشت و پس از رحلت پدر مى گفت امام مردم من هستم نه برادرم ، امام عسكرى علیه السلام ، حتى پس از رحلت پدر نزد خلیفه وقت رفت و گفت : بیست هزار اشرفى براى تو مى فرستم و از شما خواهش دارم كه فرمان دهى تا بر مسند امامت بنشینم و این مقام از برادرم سلب گردد.
خلیفه در جواب گفت : عجب آدم احمق هستى اگر امامت در دست ما مى بود آن را براى خود قرار مى دادیم اگر امام شناسان و شیعیان آنچه از برادرت و پدرت از معجزات و... دیدند از تو ببینند تو را امام خود مى دانند، دیگر نیازى به كمك ما ندارى و گرنه هرگز به تو ایمان نخواهند آورد.
كارشكنى هاى او در عصر امامت برادرش امام عسكرى علیه السلام بجائى نرسید ولى پس از شهادت برادرش دوباره شروع به ادعا كرد و اعلام داشت كه امام بعد از برادرم من هستم .
امام عسكرى علیه السلام براى اینكه امر بر مردم اشتباه نشود و امامت امام مهدى (عج ) را از كارشكنى هاى جعفر، حفظ كند، در آخرین لحظات عمر، یكى از اصحاب بنام (ابوالادیان ) را به حضور طلبید و به او فرمود: ((چند نامه هست اینها را به مدائن مى برى و به فلان و فلان كس مى رسانى و جواب نامه ها را مى گیرى ، روز 15 به سامراه مى آئى ، صداى گریه از خانه من خواهى شنید مطلع مى شوى كه من از دنیا رفته ام .)) ابوالادیان : فدایت شوم ، معلوم است كه سخن شما راست و درست است ، و همین طور كه مى فرمائى خواهد شد ولى سؤ الى دارم و آن اینكه پس از شما امام كیست ؟
امام عسكرى علیه السلام : ((امام كسى است كه جواب نامه ها را از تو مطالبه كند.))
ابوالادیان : علامت دیگر امام پس از شما چیست ؟
امام عسكرى علیه السلام : ((امام كسى است كه بر جنازه من نماز بخواند.))


ابوالادیان مى گوید: علامت دیگر چیست ؟
امام عسكرى علیه السلام فرمود: امام كسى است كه از میان همیانهاى طلا خبر دهد.))
ابوالادیان مى گوید: ابهت امام عسكرى علیه السلام مرا گرفت ، دیگر نپرسیدم كه منظور چه همیانى است برخاستم خداحافظى كردم نامه را گرفتم بسوى مدائن رهسپار شدم ، نامه ها را به صاحبانشان دادم جواب نامه ها را گرفت و به سامره برگشتم همین كه وارد خانه امام حسن علیه السلام شدم صداى گریه شنیدم فهمیدم كه امام عسكرى علیه السلام دار دنیا را وداع كرده است ولى دیدم گروهى دور جعفر كذاب را گرفته اند و به او به عنوان امام تهنیت مى گویند و بعضى به او تسلیت مى گفتند.
در این میان كسى آمد و به جعفر گفت : جنازه برادرت را غسل داده اند، بفرمائید بر جنازه نماز بخوانید دیدم جعفر برخاست و همراه گروهى براى انجام نماز رهسپار شد، با خود گفتن : عجبا! اگر امام مردم ، بى دین بشود، معلوم مى شود كه همواره دین از اول سست بوده است ، چون من جعفر كذاب را مى شناختم كه همواره با ساز آواز و شرابخوارى سر و كار داشت ، من هم دنبال جعفر براه افتادم تا ببینم جریان به كجا منتهى مى شود.
كنار جنازه امام عسكرى علیه السلام رسیدیم جعفر پیش ایستاده و همراهان پشت سرش ، گفتم دیگر كار از كار گذشت ، ناگهان پرده سفیدى كه در حجره آویزان بود بلند شد، دیدم كودكى نورانى پیدا شد، رداى جعفر را گرفت و فرمود: اى عمو! پس برو، من سزاوارترم كه بر جنازه پدرم نماز بخوانم ، جعفر مانند نقش بر دیوار هیچ نتوانست بگوید و كنار رفت .
آن كودك مشغول نماز شد و پس از نماز همین كه خواست برود به من رسید و فرمود: جواب نامه ها را به من بده ، نامه ها را به او دادم ، رفت به حجره ، با خود گفتم حمد و سپاس خدا را كه دو علامت از علاماتى كه امام عسكرى علیه السلام به من فرموده بود ظاهر شد، نزد جعفر آمدم و گفتم این طفل كه بود؟
گفت : من اصلا چنین كودكى را ندیده ام و نمى شناسم .

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 26/4/1389 - 9:45 - 0 تشکر 211893

1-امام حسن عسکری ع (گزینه 4)
2- سامرا(گزینه3)
3- آقا بزرگ تهرانی (گزینه2)
4- نسبت کنعان به نوح (گزینه4)
5- 3 احتمال

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.