• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 9061)
پنج شنبه 16/2/1389 - 12:9 -0 تشکر 198926
تاریخ جغرافیا / همه چیز درباره دریای مازندران

دریای خَزَر یا دریای مازندران از شمال به روسیه، از جنوب به ایران، از غرب به جمهوری آذربایجان و ازشرق به جمهوری‌های ترکمنستان و قزاقستان محدود می‌شود. هم‌اینک دریای مازندران برای کانیهای پربار نفتش نگاه جهان را به خود کشانده ‌است. از دیگر منابع این دریا خاویار را می‌توان نام برد. این دریاچه را به علت گسترده بودنش دریا می‌خوانند زیرا بزرگ ترین دریاچه جهان است.

 دریای مازندران   دریای مازندران

عمق آن از شمال به جنوب افزایش می‌یابد. میانگین ژرفای این دریاچه در ناحیه شمالی کم‌تر از ۱۰ متر، در بخش میانی بین۱۸۰ تا ۷۸۸ متر و در بخش جنوبی که آب‌های کناره ایران را تشکیل می‌دهد به ۹۶۰ تا ۱۰۰۰ متر می‌رسد. تا ژرفای ۱۰۲۵ متری نیز در ناحیه جنوبی این دریاچه گزارش شده‌است. جهت جریان آب این دریاچه از سمت شمال غربی به جنوب شرقی است. همین جهت جریان و ژرفای زیاد آب در کرانه‌های ایران که باعث کندی حرکت جریان می‌شود منجر به تجمع انواع آلودگی‌های این دریاچه در سواحل ایران به میزانی بیش از کرانه‌های دیگر کشورها می‌شود.

 

اهمیت دریای خزر:

     الف- به عنوان یک منبع بزرگ مواد غذایی

این دریا، محیط زیست گرانبهاترین ماهی‌های دنیا است. در بخش جنوبی دریای مازندران و رودخانه‌هایی که به آن می‌ریزند یعنی سواحل مربوط به ایران، ۷۸ گونه و زیرگونه ماهی یافت می‌شود. دریای مازندران یکی از بی‌همتاترین بوم‌شناخت‌های آبی جهان بوده که محیطی مناسب برای زندگی و رشد مرغوب‌ترین ماهی‌های خاویاری جهان است. ۹۰ درصد صید ماهیان خاویاری مختص به این دریا است.

     ب- به عنوان یک عامل موثر در تغییرات آب و هوایی

این دریا، به همراه دریای مدیترانه یکی از عوامل موثر در ایجاد آب و هوای مرطوب و معتدل در کرانه شمالی سلسله جبال البرز و نیز وزش بادهای محلی است که موجب ایجاد جنگلهای متراکم و وسیع و نیز حاصلخیزی خاک شده است.

 
دریای مازندران

نام‌های گوناگون دریای خزر و گستره استعمال آن‌ها

به دلایل مختلف تاکنون نام‌های متفاوتی در زبان‌های مختلف به‌روی این دریا گذارده شده‌است که عبارتند از:

1- دریای کاسپین: این نام در بسیاری از زبان‌های جهان برای اشاره به این دریاچه به‌کار می‌رود. کاسپین خود از نام قوم سفید پوست کاسپی گرفته شده‌است که ابتدا در کرانه‌های باختری تا جنوب باختری آن ساکن بوده‌اند و به تدریج تا کرانه های جنوبی آمدند، از لحاظ قوم شناسی نیز به استناد پژوهش جدیدی که درباره ژنتیک مردمان جنوبی این دریا شده، گواهی دال بر این ادعاست که اثبات می کند مردمان گیلک زبان (شامل تبری ها و دیلمی ها) همگی از طرف پدری از نوادگان مردمی هستند که از غرب دریا آمده اند.

 

وجود شهری به نام دروازه کاسپین (یا دربند) در باب ورودی مملکت باستانی تبرستان (که هم اکنون در استان تهران قرار دارد چرا که در گذشته های دور بخشهای وسیعی ازشمال استانهای  تهران ، قزوین ، سمنان ) گواهی دیگر بر این ادعاست. نام‌های کاشان و قزوین نیز موید این موضوع اند. کاسپین نام جهانی و حقیقی این دریا است.

 

2- دریای مازندران: در اسنادی که در مؤسسات معتبر روسیه است آمده که نوجین زیس برای روس‌ها اولین بار آن را در قرن دوازدهم ثبت نموده و ذکر کرده که ایرانیان آن را قرن‌ها دریای تبرستان می‌خواندند، ولی چون واژه مازندران میان بومیان تبرستان جایگزین گشته، آن را دریای مازندران می‌خوانند، همچنین در میان دانشمندان اسلامی دریای مازندران برروی نقشه‌ها ثبت می‌گشته گذشته از آن نام دریای تبرستان به دلیل مجاورت دولت تبرستان به آن بوده‌ است، از طرفی هیرکانیا که در منابع یونانی و لاتین آمده و نام‌های جرجان، ساری، خراسان، گیلان که زمانی بر روی این دریا بوده‌ است، همگی به مناطقی از تبرستان باستانی (که مازندران امروزی باقیمانده آن است) برمی گردد.

3- دریای خزر: این نام، نام قومی بربر، ستیزه جو و غیر ایرانی که در بین شمال غربی دریا و دریای سیاه سکونت داشتند و به دین یهودیت گرویده بودند. بنای استحکامات بزرگی چون شهر دربند یا (باب الابواب) در شمال قفقاز در عهد ساسانیان، که برای جلوگیری از تجاوزگریها و ویرانگریهای خزران صورت گرفت، هنوز پا برجاست. رواج امروزی دریای خزر به طور کلی به زمان اشغالگری روس‌ها در دوره قاجاریه و کوتاه سازی دست ایرانیان از این دریا برمی گردد. همچنین رواج اصطلاح خز به معنی جوات همان خلاصه واژه خزر می باشد.

 دریای شمال ایران از دیر زمان به یکی از نام های ایرانی معروف بوده است و در آثار اغلب مورخان معروف ایرانی از این دریا به دو نام دریای تبرستان (طبرستان) یا دریای مازندران نام برده شده که در اسناد و دایره المعارف های معتبر نیز هر دو نام، مهر تاییدی بر ایرانی بودن این دریا در طول تاریخ بوده است. این دریا به نام مازندران ثبت و شناخته شده است و اسناد موجود در این زمینه نشان می دهد ایرانیان آن را قرنها دریای تبرستان می خواندند ولی چون واژه مازندران میان بومیان تبرستان جایگزین گشته آن را دریای مازندران می خوانند. در هیچ کدام از نام های قدیمی نام خزر نبوده و از دوره قاجار این نام مجعول و غیر ایرانی وارد اسناد از جمله قراردادهای ننگین گلستان و ترکمنچای شده است؛ خزر نامی است برگرفته از قوم خزر که در بخش شمالی دریا ساکن شده اند و قومی غیر ایرانی و ستیزه جو و مهاجم بودند و هر از گاهی به شهرهای ایران و ارمنستان و آذربایجان که جزو قلمرو ایران بودند هجوم می آوردند.

 

 نامهای دیگر این دریا عبارتند از :

دریای قزوین: که این نام عربی شده نام باستانی آن کاسپیَن می‌ باشد. این نام امروزه از سوی کشورهای عربی به شکل بحر القزوین استفاده می‌شود.

دریای هیرکانی: امروزه استعمال نمی‌شود.

دریای آبسکون: امروزه استعمال نمی‌شود.

دریای تبرستان: امروزه استعمال نمی‌شود.

دریای ساری: امروزه استعمال نمی‌شود.

 

 

پنج شنبه 23/2/1389 - 10:55 - 0 تشکر 200129

با تشکر از مطالبی که پیرامون دریای مـــــــــــــــازندران عنوان نمودید ؛ بویژه درباره نامــــــــــــــهای تاریخی آن ، که درخـــــــــور توجه و اهمــــــــــیت بود.

کاش مــــناببع و ماخـــــــــذهایی را عنوان میکردید تا دوســـــــــتان بتوانند از این طــــــــریق اطلاعات جامع تری را بدست آورند.

مــــــــــوفق باشــــــــــــــید


از خـــــم ابروی توام هیچ گشــــایشی نشد***وه که در این خیال کج عمر عزیز شد تلف

  چنــد بنـــاز پرورم مهــر بتـــــان سنـگ دل***یـــاد پدر نمی کــــنند این پســـران نا خــلف 

 حافظ اگر قدم زنی در ره خانــدان به صدق***بدرقــــه رهــت شود همت شحــنه نجـــــف

 

  ₪₪۩۞۩  بفرمایید اینجا ۩۞۩₪₪  
 

 

 

پنج شنبه 23/2/1389 - 14:34 - 0 تشکر 200153

درمورد قوم خزر شما از کجا فهمیدید که بربر هستند تنها به دلیل حملات به مناطق مجاور؟؟!!

اگر بخواهیم به این ترتیب نتیجه گیری کنیم که حکومتهای ایرانیان باستان هم وحشی تشریف دارن.

و البته در مورد این قوم اطلاعات بسیار اندکی به دست امده که در تایپیک بعدی بهش اشاره میکنم

واما تنها استناد شما به فلان نام خواندن فلان دریاها دستنوشت هاست در حالی که این یک قاعده کلی است که اقلیت تابع اکثریت است

در انجمن عمومی در مورد خلیج فارس هم سوالی پرسیدم که تاحالا هیشکی جواب نداده.

درضمن کدام ایران .شهرهای ایرانیها که اصلا روی خزریهارو هم ندیده بودن.

چه خوشبخت است كسي كه با افتخار بگويد من يك تورك هستم

ne mutlu turkum diyene

پنج شنبه 23/2/1389 - 14:43 - 0 تشکر 200155

باستان شناسان روسی موفق شدند محل اصلی پایتخت امپراطوری خزر را در جنوب روسیه کشف کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، دمیتری واسیلیف یکی از محققین دانشگاه آستراخان درباره این کشف تازه گفت از این پس حقایق بیشتری در مورد شیوه زندگی مردمان دوره امپراطوری خزر، آداب و رسوم ، مراسم تشییع جنازه و فرهنگ آنها آشکار می شود.
مردمان در دوران امپراطوری خزر نیمه چادر نشین و ترک تبار بودند و در قرون هشتم تا دهم میلادی و پیش از انکه این امپراطوری به دست شاهان روسیه باستان سرنگون شود، به دین یهود گرویدند.
در آن زمان مناطق تحت سیطره امپراطوری خزر یا همان خزرستان شامل جنوب روسیه کنونی، غرب قزاقستان، شرق اوکراین، آذربایجان و بخش های بزرگی از شمال قفقاز می شد.
در کتب تاریخی عرب، نام پایتخت امپراطوری خزر “ایتیل” عنوان شده است. در کتب تاریخی، ایتیل شهری با قومیت های گوناگون و اماکن مذهبی مختلف برای پیروان ادیان اسلام، مسیحیت و یهود توصیف شده است.
ویرانه های این شهر تاکنون کشف و شناسایی نشده بود و عقیده باستان شناسان و دیگر محققان بر این بود که ویرانه های این شهر به زیر آب دریای خزر رفته است.
به گفته باستان شناسان، حفاری های آنها در منطقه “ساموسدلکا Samosdelka” نه سال به درازا کشید ولی تاکنون شواهد و مدارک کافی برای قوت بخشیدن به این فرضیه که این منطقه می تواند همان پایتخت امپراطوری خزر یا همان خزرستان باشد به اندازه کافی جمع آوری نشده بود.
باستان شناسان همچنین موفق شدند بقایای یک قلعه قدیمی را در این محل کشف و شناسایی کنند. به گفته آنها، در درون این قلعه، کلبه هایی دیده می شود که شباهت زیادی به خانه هایی که ویژگی روستاهای دوران امپراطوری خزر را در خود دارند، این قلعه به شکل مثلث و از آجر ساخته شده است و این خود، گواه بر آن است که این بنا به یک شهر عادی تعلق نداشته است.

چه خوشبخت است كسي كه با افتخار بگويد من يك تورك هستم

ne mutlu turkum diyene

دوشنبه 27/2/1389 - 10:37 - 0 تشکر 200703

سلام
چقدر خوشحالم از اینکه اینچنین با شوق و ذوق هستید.من مطالب قبلی شما رو کاملا درک کرده بودم اما ایا فقط به خاطر اینکه بین کاربران حرفهای انچنان مودبانه ای ردوبدل نشه از ثبت مطالب جدید (ولو برهم زننده غرور ملی)
جلوگیری کنید این خیانت به خودمون نیست؟.من هم به خاطر شیعه بودن و هم به خاطر جان دادن هزارن تورک در راه حق و عدالت(نمونش عموم) خودم رو ایرانی میدونم و هم به خاطر همنژاد بودن با تورکان عالم خودم رو یک تورک میدونم . من به قضایا بدون تعصب نگاه میکنم
اگر به انجمن عمومی سر بزنید در بحث مربوط به خلیج... من بدون پرده سوال کردم و شاید به زعم شما توهین امیز اما میبینیدکه هیچ جوابی درج نمیشه و هیچ توهینی هم نیست.حتی اگر توهین هم کنن من با دلیل جوابشونو میدم.
برای من اینجا یک سوال پیش میاد. خوب شما که به هموطنان تورکتون احترام قایلید چرا به این مبحث واکنش نشون نمیدید؟ببینید:
- دریای خزر: این نام، نام قومی بربر، ستیزه جو و غیر ایرانی که در بین شمال غربی دریا و دریای سیاه سکونت داشتند و به دین یهودیت گرویده بودند. ویا
- خزر نامی است برگرفته از قوم خزر که در بخش شمالی دریا ساکن شده اند و قومی غیر ایرانی و ستیزه جو و مهاجم بودند و هر از گاهی به شهرهای ایران و ارمنستان و آذربایجان که جزو قلمرو ایران بودند هجوم می آوردند.
ایا این منم که ارامش رو برهم میزنم یا این شخص؟
سعی کنید به قضایا بدون تعصب نگاه کنید.حال فرض کنید که من هم ساسانیان رو بربر درج کنم اونوقت چه اتفاقی می افتاد؟
احترام متقابل و درج مطالب منطقی لازمه

چه خوشبخت است كسي كه با افتخار بگويد من يك تورك هستم

ne mutlu turkum diyene

چهارشنبه 29/2/1389 - 4:4 - 0 تشکر 201004

azhdari3 گفته است :

[quote=azhdari3;444196;200703]اگر به انجمن عمومی سر بزنید در بحث مربوط به خلیج... من بدون پرده سوال کردم و شاید به زعم شما توهین امیز اما میبینیدکه هیچ جوابی درج نمیشه و هیچ توهینی هم نیست.

برای من اینجا یک سوال پیش میاد. چرا به این مبحث واکنش نشون نمیدید؟ببینید:
- دریای خزر: این نام، نام قومی بربر، ستیزه جو و غیر ایرانی که در بین شمال غربی دریا و دریای سیاه سکونت داشتند و به دین یهودیت گرویده بودند. ویا
- خزر نامی است برگرفته از قوم خزر که در بخش شمالی دریا ساکن شده اند و قومی غیر ایرانی و ستیزه جو و مهاجم بودند و هر از گاهی به شهرهای ایران و ارمنستان و آذربایجان که جزو قلمرو ایران بودند هجوم می آوردند.
سعی کنید به قضایا بدون تعصب نگاه کنید.حال فرض کنید که من هم ساسانیان رو بربر درج کنم اونوقت چه اتفاقی می افتاد؟
درمورد قوم خزر شما از کجا فهمیدید که بربر هستند تنها به دلیل حملات به مناطق مجاور؟؟!! اگر بخواهیم به این ترتیب نتیجه گیری کنیم که حکومتهای ایرانیان باستان هم وحشی تشریف دارن
احترام متقابل و درج مطالب منطقی لازمه


البته مطلب و سوالتان پیرامون خلیج فارس مربوط به انجمن شمال نمی شود و ما هم بنا نداریم درباره این موضوع پاسخی دهیم. اما از اینکه سوالی درباره خلیج فارس مطرح کردید و پاسخی دریافت نکردید، شاید بخاطر نحوی سوالتان و بیان مطالبی بوده است که بدیهیات تاریخی مانند حضور چند هزار ساله ایرانیان و پارسیان را انکار کرده است!!؟ نه اینکه دیگران بنا به نقد مطلب را نداشته اند 
اما درباره آنچه که شما آنرا عدم واکنش در قبال مطلب مورد نظر  نامیده اید؛ درست نیست. برای روشن شدن علت ننوشتن مطلبی در این راستا ناچارم چند منبع ارائه دهم:

همان گونه كه پیش از این گفته شد ، دریای مازندران نام های بسیاری را در تاریخ بر خود دید. چون ، دریای هیركانیان،ساكازنه،كاسپین،خزر،تبرستان، ،دریای خراسان،اكفوده دریا، قزوین ، گیلان، ساری، باكو، دیلم، خوالینسك،تنگیز و... اما آنچه اینجا به آن پرداخته می شود ، سه نام اخیر است كه همچنان مورد استفاده قرار می گیرند.
خزر : خزرهای ترك نژاد ، نزدیك به ٢٠ سده پیش از بیابان های بی آب آسیای میانه(که جز قلمرو ایرانیان نبوده است) به سوی سرزمین های باختری كوچ كرده و سرانجام در كرانه های باختری دریای مازندران ساكن شدند. این قوم كه در طول تاریخ به قومی وحشی مشهورند ، در حدود سده ی ششم میلادی ، حكومت مستقلی به وجود آوردند وكشور خود را خاقانات خزر نامیدند. خزرها در همان سال ها اندك اندك به دین یهود در آمدند ، و این دین در خاقانات خزر به رسمیت شناخته شد.آنان پس از تشكیل حكومت مستقل و تثبیت آن ، هجوم به اقوام همسایه را كه اغلب مردمان اسلاو بودند ، آغاز كردند. و هر از گاهی نیز خساراتی به بخش های شمالی امپراطوری ساسانی وارد می آوردند، تا آنكه برای جلوگیری از هجوم گاه به گاه این اقوام نیمه وحشی به دستور كیخسروَ اَنوشِ رَوان دیواری بزرگی در شهر دربند ساخته شد، كه سنگ نبشته ی این دستور نیز همچنان بر جاست. تا آنكه در سده های ٩و١٠ میلادی با حمله ی اقوام روس خزرها سرزمین هایشان را از دست دادند و به سوی اروپای شرقی گریختند.


در این باب مستنداتی و پژوهشهای توسط کسانیکه به هرحال عمر خود را در مباحث تاریخی صرف کردند و به اصطلاح مطالعات تاریخی دانشگاهی انجام داده اند، صورت گرفته است ازجمله ، «دکتر عنایت‌الله رضا» مشاور مركز دایرة‌المعارف بزرگ اسلامی شروع به پژوهش کرد و نتایج این پژوهش ها را در کتاب «دریای شمال ایران» منتشر کرد. اما نتایج بررسی های دکتر رضا نشان می داد که نام خزر برای دریای شمال ایران نام مناسبی نیست. بر اساس این بررسی ها خزرها قومی بودند که پس از مهاجرت در بخش میانی و جنوبی رود ولگا زندگی می کردند و در دوران انوشیروان خسرو عده ای از آنها به شمال قفقاز مهاجرت کرده و در این منطقه ساکن شدند؛ منطقه ای که اتفاقا فاصله زیادی هم با دریای شمالی ایران داشته است! این قوم که اوایل زندگی شبانی و كوچی داشت، بعد از مدتی دین یهود را پذیرفت اما آشنایی با این دین هم مانع از ادامه خوی نامتمدن و وحشی‌گر آن‌ها نشد. آنها مرتب به غارت‌گری و چپاول اقوام مجاور می پرداختند و

دکتر عنایت الله رضا

خسارت‌های فراوانی به ساسانیان وارد آوردند.
دکتر رضا می گوید: «تا قرن چهارم هجری قمری از نام خزر خبری نبود. مثلا در كتاب خوارزمی و سفرنامه «ابن فضلان» اصلا اسمی از خزر نیست. اما در دوره بنی‌امیه كه سپاهیان مشترك مسلمان ایرانی و عرب به قفقاز لشکرکشی کردند، با قوم خزرها درافتادند. این قوم از طریق رود كر به عرب‌ها حمله كرده بود اما اعراب‌ که تصور می كردند خزرها از دریا به این رود آمده‌اند، دریای شمال ایران را «بحر‌ الخزر» نامیدند.» خزرهای یهودی پس از آن به سوی اوكراین، مجارستان، لهستان و اروپای شرقی رفتند. اما ظاهرا بعدها، یعنی در سال 1316 و در دوران رضاشاه نام این دریا را بدون هیچ سند و زمینه تاریخی، طبق دستوری كه معلوم نیست از كجا آمده و سند آن چه بوده است، دریای مازندران گذاشتند.
دکتر رضا ادامه می دهد: «اما در مقابل خزرها که بی دلیل نامشان روی دریای شمال ایران قرار گرفته، كاسپی‌ها از هزاره دوم پیش از میلاد تا دوره ساسانی در جنوب غرب و جنوب دریای شمال ایران(مناطقی که جزو قلمرو ایرانیان بوده است) زندگی می‌كردند. این قوم که نام درست آن ها كاس بود، به نام هیركانی هم شناخته می شدند و تا قسمت‌های مركز فلات ایران هم نفوذ داشتند. به همین دلیل بسیاری از مورخان نام‌های كاشان و قزوین را هم برگرفته از نام این قوم می‌دانند
دکتر رضا می گوید: «من حكم صادر نمی‌كنم، ولی اعتقاد دارم نام درست این دریا كاسپی است که از نسبت دادن این دریا به قوم کاسی به دست آمده است. دنیا هم این نام را پذیرفته پس دلیلی ندارد، نامی را كه به قوم و مردم‌ سرزمین خودمان مربوط است، نپذیریم و اسم قومی كه هیچ رابطه‌ای هم با دریای شمال ایران ندارد، به كار ببریم

خسرو معتضد هم که این روزها رسانه ای ترین چهره تاریخ پژوهی ایران به شمار می رود، در تایید پژوهش های دکتر رضا می گوید: «دکتر عنایت اله رضا

خسرو معتضد
بعد از 10سال بررسی و تلاش ثابت كرده كه نام واقعی دریای شمال ایران «دریای كاسپی» است. نقشه های قدیمی یونان باستان هم این گفته را تایید می کند.» این در حالی است که فرضیه های دیگری هم برای دلیل نام گذاری های متفاوت این دریا مطرح می شود. عده ای از پژوهشگران تاریخ معتقدند نام خزر را دولت شوروی به دریای شمال داده و با تبلیغات پیاپی این نام را جا انداخته است. این فرضیه ها تا جایی ادامه پیدا می کند که زمزمه های نام گرفتن این دریا به نام دریای آذربایجان و قفقاز هم شنیده می شود! اقدامی که ظاهرا در راستای سهم خواهی های جمهوری آذربایجان از دریای کاسپی صورت گرفته است.( یعنی در آینده نه چندان دور شاهد اسم گذاری های جدید و جعلی دیگره هم برای دریای مازندران خواهیم بود) خسرو معتضد با بیان این مطلب می گوید: «این نام گذاری ها یك اقدام سیاسی است و من قصد دارم، یك نسخه از کتاب دکتر رضا را برای مجله نشنال جئوگرافیك و یك نسخه را هم برای كتابخانه كنگره آمریكا بفرستم تا مشخص شود نام واقعی دریای شمال چیست.»خزرها قومی بودند که در بخش میانی و جنوبی رود ولگا زندگی می کردند و بعد از مهاجرت به شمال قفقاز دین یهود را پذیرفتند. اما آشنایی با این دین هم مانع از ادامه خوی نامتمدن و وحشی‌گر آن‌ها نشد

اما با تمام این ها، مقاومت فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مقابل تغییر نام این دریا عامل دیگری است که نام گذاری دریای شمال را چالش برانگیز می کند. چندی پیش بود که نسرین پرویزی معاون گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در گفتگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد: «نام مكا‌ن‌هایی كه در زبان فارسی جا افتاده اند نباید تغییر کند!»

جالب اینجاست که به اعتراف تاریخ «ایرانیان» و «رومیان» از کشورهای متمدن و ابرقدرت دوران باستان بوده اند و سایر اقوام دارای اجتماعات بدوی و نه چندان متمدن بوده اند ؛ این از بدیهات تاریخی است و انکار این موضوع  توسط هر فرد به منزله عدم آگاهی کافی او از تاریخ است!!  و دیگر اینکه همانطور گفته شد ، قوم خزر اصلا قوم ایرانی نبوده اند که ما بخواهیم راجع به آنان بیش از این بحث نماییم و یا تعصب بیجا نشان دهیم. به هرحال مطالب فوق از زبان ما و امثال ما نیست ، بلکه از زبان کارشناسان و متخصصان امر تاریخ  ، میباشد که به هرحال سالیان زیادی مطالعات وسیعی در این راستا انجام داده اند و هر عقل سلیمی حکم میکند در مواردی و موضوعاتی که آگاهی و اطلاعات کافی در آن نداریم ؛  و یا سوالاتی پیرامون آن مواجه میشویم ، به اهل فن آن موضوع  مراجعه نماییم. 


از خـــــم ابروی توام هیچ گشــــایشی نشد***وه که در این خیال کج عمر عزیز شد تلف

  چنــد بنـــاز پرورم مهــر بتـــــان سنـگ دل***یـــاد پدر نمی کــــنند این پســـران نا خــلف 

 حافظ اگر قدم زنی در ره خانــدان به صدق***بدرقــــه رهــت شود همت شحــنه نجـــــف

 

  ₪₪۩۞۩  بفرمایید اینجا ۩۞۩₪₪  
 

 

 

شنبه 1/3/1389 - 19:23 - 0 تشکر 201645

سلام
بزارید به جای پاسخ یه درددلی کنم شاید شما درد مارو فهمیدید
امروز توی کلاس بدترین توهین به من و اصلیتم شد(البته از طرف یه بابلی) اما باز مثل همیشه خفه خون گرفتیم و در وطن خودمان سرافکنده از این توهینها. خود دانشگاه آذربایجان با ترتیب دادن مراسماتی به نام توهم پان تورکیست و دعوت از چند خود فروخته تورک باز طی این چند روز خون به دلمان کرد.راستی تاکی قراره زمانی که میخوایم از اصلیت و فرهنگ خودمون دفاع کنیم به ما انگ پان تورکیسم و تعصبی و سکولار بزنن.ایا این درسته.والله قسم این شبها از شدت توهین به حال احتضار درمیام والله از شدت ناراحتی دارم منفجر میشم.به خداقسم مظلومتر از ما در تاریخ نیست.از این مظلومیت اشکها میریزم چون چاره ای ندارم .هم جان فدا کردیم هم از مال گذاشتیم هم از راحتی گذشتیم از ناموس فارس و عرب و کرد و روس و ... دفاع کردیم .از پادشاهان خودباخته تورک سیلی خوردیم، از تشیع جانانه دفاع کردیم، به مانند پتکی بر سر کافران اروپایی فرود آمدیم، زیر پای کمونیسم له شدیم ، از سکولارها ی بین خودمان توهین شنیدیم ، و.....
اما تاکی...
روزی خواهد رسید که تاوان پس داده خواهد شد ،تاوان این توهینها این نمک نشناسیها این بی معرفتیها .
(میتونید این قسمت رو حذفش کنید چون به اندازه کافی مردم به بدبختی ما میخندن)
واما نظرات من:
شما مدام بر روی بربریت تاکید میکنین و تنها دلیلتون به این نامگذاری هجوم مکرر خزرها به قلمرو ساسانیان هست. پس در مورد هخامنشیان چه باید گفت که 32 قوم رو با زور شمشیر زیر سلطه بردن و البته تنها قوم یونانی بود که زیر بار ستم نرفت.ایا اینکه یک قومی عشایری زندگی کرده و دیگری شهری!دلیلی بر توجیه حملات هست.این خاصیت هر امپراطوریه.خود امام مکررا بر منقطع شدن حکومتهای ساله2500شاهنشاهی تاکید میکردن و بر دروغین بودن نامیدن کورش به ذوالقرنین هم صحه میزاشتن.(دربرنامه دیروز امروز فردا عینا دیدم و شنیدم)
مشکل در مورد خزرها نیست مشکل در مورد حق مالکیته.شاید زمانی تورکها تصمیم بگیرن نام دریا رو به دریای تورکان تغییر بدن(که البته به حق هست) چرا که حتی اگر فرض کنیم که زمانی قسمتی از تورکها در قلمرو شاهان تورک ایران بودن بازبرای ایرانیان حقی مفروض نیست(به بهانه نامیدن این دریا به نامهای ایرانی)
برای من اوردن منبع از چند تورکزبان بسیار ساده است اما چون میدانم که از تعصب خالی نیست با دلایل منطقی جواب می دم و البته جواب هم میخوام
در این مورد:
«اما در مقابل خزرها که بی دلیل نامشان روی دریای شمال ایران قرار گرفته، كاسپی‌ها از هزاره دوم پیش از میلاد تا دوره ساسانی در جنوب غرب و جنوب دریای شمال ایران(مناطقی که جزو قلمرو ایرانیان بوده است) زندگی می‌كردند. این قوم که نام درست آن ها كاس بود، به نام هیركانی هم شناخته می شدند و تا قسمت‌های مركز فلات ایران هم نفوذ داشتند. به همین دلیل بسیاری از مورخان نام‌های كاشان و قزوین را هم برگرفته از نام این قوم می‌دانند.»
خودتون فرمودین 4000 سال قبل و این نشون میده که کاسپی ها ایرانی نبودن بلکه بعدا مورد تهاجم قرار گرفتن.
بعدش فرمودین در جنوب دریای ایران مالک بودند پس شمال دریا چی ؟ کدام اقوام بر غرب و شرق و شمال دریا مشرف بودن؟
در مورد جناب معتضد جوابها داده شد در بالا.
جالب اینجاست که ایرانیها تنها خودشون رو متمدن خیال میکنن و بر این اساس حق زندگی رو از دیگر اقوام سلب میکنن.
در اخر از شما هم ممنونم که به مانند بقیه برچسبی به پیشانی ما زدی و البته مارو مشعوف نمودی!

چه خوشبخت است كسي كه با افتخار بگويد من يك تورك هستم

ne mutlu turkum diyene

يکشنبه 2/3/1389 - 3:40 - 0 تشکر 201698

دوست گرامی سلام

اتحاد و وحدت
ما در صحبتهای قبلی یادآوری کرده بودیم که اصولا با ادامه چنین بحثهایی موافق نیستیم چرا که بیم آن داشتیم ، مباحث به سمتی رود که باعث دلخوریهایی گردد، از طرفی ما هیچگاه بین هموطنان عزیز آذری خود و سایر هموطنان کرد، مازنی ، بلوچ ، عرب و.... فرق قائل نیستیم؛ زیرا که در طی قرنهای متمادی هر یک از اقوام ایرانی بارها نشان داه اند که پیش از هرچیز یک مسلمان و یک ایرانی اصیل هستند. جان فشانیها و رشادتهای هریک از اقوام ایرانی درطول تاریخ ثبت و ضبط است و این فقط مختص به هموطنان آذری ما نیست.جالب اینجاست که اگر هریک از قومهای ایرانی بخواهند تاریخ موجودیت و سابقه گذشته خود را بیان کنند ، حرفها و افتخارات فراوانی همانند ترکها خواهند داشت، اما و قتی پای اتحاد ملی و یا افتخار ملی به میان میاید، دیگر تمام اقوام ایرانی به منزله یک ملت واحد میشوند و از سهم خواهی های قومیتی صرف نظر میکنند و تنها به عظمت اسلام و ایران می اندیشند؛ و این است راز ماندگاری ایران و ایرانی در طول تاریخ.
دوست گرامی ، همانطور که میدانید نام «ایران» بر گرفته از قومی آریای است که حدود 5000 الی 6000 سال قبل از مناطق شمال دریای مازندران و یا به عبارتی از سرزمینهای  روسیه امروزی، به مرور زمان به سمت فلات مرکزی ایران کوچ کردند و سکنی نمودند. البته آریاییها به سه شاخه تقسیم شدند ، عده ای به سمت مناطق اورپای شرقی (آلمان امروزی) عده ای به سمت آسیای جنوبی (هندوستان امروز) و عده ای هم به سمت فلات ایران کوچ کردند. با این حال هرکدام از آنها پس از سکونت طولانی بمدت چند هزار سال در مناطق خود، دارای شناسنامه و هویت مجزایی شدند. شاید به همین خاطر و طبق همین اصل است که ما هموطنان آذری خود را دیگر ایرانی میدانیم و به آنها افتخار میکنیم و حساب آنها را از سایر ملل جدا میدانیم.
وحدت و اتحاد
جالب است که طلیعه مطالبتان، تاکید بر این داشت که به فرهنگ ایرانی خود می بالید اما در آخر ظاهرا خود را از فرهنگ دیگری معرفی میکنید!؟ و حتی به خاطر آن حاضرید از افتخارات تاریخی ایران باستان، و تمام اسناد تاریخی موجود پیرامون آن افتخارات ، چشم پوشی نماید و تنها نقاط سیاه آنرا بیان کنید باید بدانیم که همه ما دیگر پس از قرنها زندگی در سرزمین عزیزمان ، ایرانی محسوب میشویم و اینطور اصرار کردن به نژاد و تبار هزاران سال قبل خویش ، اصلا جالب نیست و میتواند عامل ناسازگاریها و تفرقه های خطرناکی در جامعه اسلامی ما گردد چرا که هر قومیتی در ایران میتواند با پیش کشیدن سوابق تاریخی خود(که بعضی از آنها تاریخی قدیمی تر از حضور ترک ها دارند)چنین نماید و سازی جدا بزند. به یاد داشته باشیم که ارزش اصلی در نزد خداوند چیزی جز  تقوا و مهربانی و مهرورزی نیست، چرا که
خداوند در قرآن میفرماید «إِنَّ أَکـرَمَـکــُم عِندَاللهِ أَتـقیکـُم» برترین شما در نزد خداوند با تقواترین شماست.
دوست گرامی مواردی را که شما از آن بعنوان برچسب زدن یاد کردید، برگرفته از نظرات شخصی بنده نبوده است بلکه سخنان و نظرات کارشناسی اشخاصی است که سالها مطالعات پیوسته تاریخی داشته اند، لذا ما هم نظرات آنان را عنوان نمودیم تا حرفی از خود نزده باشیم.با این حال بنده دیگر ادامه این بحث را هم راستا با  اهداف انجمن شمال نمیدانم،و موارد لازم عنوان گردیده است. و امیدواریم شما هم چنین نظری داشته باشید و قبول بفرمایید.


از مشارکت شما دوست خوبمان جناب «azhdari3» گرامی کمال سپاس را داریم و امیدواریم با شما دوست فهیم مان ، در مباحث دیگری بتوانیم هم کلام و هم بحث شویم.
موفق و پیروز باشید.


از خـــــم ابروی توام هیچ گشــــایشی نشد***وه که در این خیال کج عمر عزیز شد تلف

  چنــد بنـــاز پرورم مهــر بتـــــان سنـگ دل***یـــاد پدر نمی کــــنند این پســـران نا خــلف 

 حافظ اگر قدم زنی در ره خانــدان به صدق***بدرقــــه رهــت شود همت شحــنه نجـــــف

 

  ₪₪۩۞۩  بفرمایید اینجا ۩۞۩₪₪  
 

 

 

سه شنبه 18/3/1389 - 21:5 - 0 تشکر 204627

ابتدا میخواهم اینها رو بخونید:

کاسی ها قوم دیگری بودند ازمازندران باستان ,که قبل از آریایی در کرانه جنوبی بحر مازندران ساکن شدند .ایشان را بصورت کاسیت-کاس پی-کاس سی-کاس و.. نیز نوشته اند که در زمان پیش از تاریخ تمام بلندی های فلات ایران را در اختیار داشتند.ایشان از کناره دریای مازندران به زاگرس یا کردستان-لرستان-کرمانشاه و بین النهرین رفتند.

نام کاسپین از نامهای دیگر دریای مازندران است که متعلق به این قوم بوده و در جغرافیای جهان ماندگار شد.هر چند دریای مازندران در قدیمی ترین عهد منسوب به هیرکان بود.از نام هیر کانی یا ویرکانا به معنی گرگ که نام گرگان از آن مشتق شده.در عصر سلاطین کیانی اهالی هیرکانی یا گرگان تابع سلطنت با استقلال کیان بودند و از ولات مازندران تبعیت نمی کردند و ایشان را به استخفاف گرگان نامیدند و دریایی که اهالی این ناحیه در کنار آن ساکن بودند به دریای گرگان معروف شد.با ورود اسلام این دریا معروف به دریای جرجان و طبرستان گشت.نوشته اند 300 سال پس از هجرت و مقارن با سامانیان آن را خزر نامیدند .خزر ها قومی بسیار کوچک از طوایف ترکستان بودند. مقارن با غزنویان این دریا را آبسکون گفتند.سلاجقه آن را خزر و گورکانی ها نام بادکوبه بر آن نهادند.اهالی ایران آن را خزر و مازندران گویند و در کتب خارجی لفظ کاسپین استفاده می شود.جای بسی تاسف است که ما نام قومی کوچک که در ترکستان ساکن بودند بر دریای خود نهادیم ولی فرنگی ها نام قوم اصیل ساکن ایران را برای دریای شمال ایران بکار می برند.......

حالا برید و با این مقدمه صفحاتی مثل اینها رو که لینک اون در پایین اومده بخونید . به نظر شما حق با کیه؟؟؟؟؟؟؟ میتونیدهمون جا جواب بدید:

این لینک را ببینید

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
چهارشنبه 19/3/1389 - 12:14 - 0 تشکر 204702

خزرها در شمال شرقی دریای کاسپین بوده اند و دین یهود را برگزیده بودند.

درباره منبع این مطالب باید گفته شود همه از ویکیپدیای فارسی کپی شده....
http://fa.wikipedia.org/wiki/دریای مازندران

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
چهارشنبه 19/3/1389 - 12:23 - 0 تشکر 204711

درود بر ترکها همان کسانی که میدانند مردم آنها را بد میشمارند. ولی از اصالت خویش نمیگذرند و میگویند: من ترکم...

هر قومیت عزت و عظمت خود را دارد نبایدبه هم ناسزا و بد گویی کنیم.
در زمان پهلوی به این خاطر که در مناطقی از جمله آذربایجان ، گیلان و... قیامهای احتمالی پیش نیاید، به خورد کردن قومیتها و کوچک شمردنشان روی آوردند که هنوز هم ادامه دارد....

البته بسیاری نیز از این جوکها فراری هستن و وقتی میشنوند که کسی به آنها بی حرمتیی میکند به جای مقابله با وی ، سعی میکنند که لهجه عوض کنند و فارسی گپ بزنن.

یاشاسخین آذربایجان ، زنده بوئه امه گیلان....

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.