• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 7688)
دوشنبه 11/8/1388 - 15:37 -0 تشکر 161813
مازندران

به نام خدا

سلام خدمت دوستان

متاسفانه انجمن شمال فعلا تشکیل نشد ،منم مجبورم این بحث بزنم تا حداقل یه مقدار اطلاعات در مورد جاذبه های گردشگری  استان مازندران در خدمت دوستان بذاریم.

دوستانی که در مازندران هستن یا دوستانی که به این استان مسافرت کردن و اطلاعاتی در مورد جاذبه ی کردشگری این استان دارند میتونن با قرار دادن اطلاعاتشون در این بحث به ما در سفرهای آینده کمکمون کنند.همینطور که میدونین جاذبه های طبیعی استان مازندران خیلی زیاده که من خودم خیلی از این مکانا رو ندیدم.

 


 

 

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

دوشنبه 11/8/1388 - 15:40 - 0 تشکر 161814

سلام خدمت دوستان عزیز

فعلا یه مقدار اطلاعات در مورد مازندران میذارم تا در ادامه برسیم به جاهای دیدنی


جغرافیای مازندران

استان مازندران 24091 کیلومتر مربع مساحت و 2922376 نفر جمعیت دارد

از شمال به دریای خزر از مغرب به استان گیلان از جنوب به استانهای سمنان و تهران و از شرق به استان گلستان محدود می شود .تعداد 17 شهرستان 46شهر و 46 بخش و106  دهستان در استان مازندران وجود دارد که 43 درصد از شهرها  در طول نوار ساحلی دریای خزر واقع شده است. مازندران تنها استانی است که با سه محور اصلی هراز کندووان و سوادکوه (فیروزکوه ) با مرکز کشور مرتبط بوده و سه فرودگاه ساری (دشت ناز ) نوشهر ورامسر ارتباط هوایی آن را با سایر نقاط برقرار ساخته و راه آهن سراسری نیز از آن عبور می کند . علاوه بر این جاده ساحلی از رامسر تا بابلسر به طول 220 کیلومتر و با فاصله 10 الی 300 متر از کنار دریا می گذرد . استان مازندران با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی در بخش طبیعت گردی جزو استان های برتر کشور محسوب می گردد.نزدیک به 12 میلیون گردشگر داخلی و بیش از 20 هزار توریست خارجی هر ساله به منظور گذراندن اوقات فراغت از این استان دیدن می کنند. وجود دریای مازندران با ساحل زیبا و مناسب به همراه پارکهای جنگلی غارها آبشارها رودخانه ها آبهای سرد و گرم معدنی چشمه ها تالاب ها و دریاچه ها و جاذبه های طبیعی دیگر و دارا بودن یادمانهای تاریخی نظیر مقبره میربزرگ آمل برج لاجیم سوادکوه برج رسکت سوادکوه مجموعه تاریخی فرح آباد ساریو عباس آباد بهشهر قلعه بولاد بلده نور کندلوس و نوشهر و... این استان را به مجموعه ای متنوع برای گردشگران مختلف با   انگیزه های گوناگون تبدیل نموده است

تاریخچه مازندران

پیش از ورود آریاییان به ایران و مازندران مردم بومی این منطقه از راه شكار و گله داری امرار معاش می‌كردند. مطالعات باستان شناسی در غارهای كمربند و هوتو بهشهر حضور انسان در مازندران را به حدود 9500 پیش از میلاد می‌رساند . آریایی نژادان مهاجرت خود را از سرزمین های شمال شرقی مرزهای كنونی ایران در حدود هزاره سوم پیش از میلاد آغاز كردند، با بومیان در آمیختند یا بر آنان ٿائق آمدند.

مازندران كنونی بخشی از سرزمین گسترده‌تری است كه در متون تاریخ از آن با نام «ٿرشوارگر» و «پتیسخوارگر» یاد كرده اند .

محققان ، مازندران و گیلان را به سبب هم جواری و نیز به سبب اوضاع طبیعی و جغراٿیایی مشابه ، عموماً با هم نام می‌برند و همه مناطقی كه در جنوب دریای مازندران و میان آذربایجان و خراسان قرار دارند را یك ناحیه می‌دانند . از این حدود در زمان هخامنشیان در كتیبه بیستون نام پتشواریش ضبط شده است . طبری ها و مردها تیره های ساكن  این ناحیه همواره به عنوان بهترین تیراندازان در جنگ های شاهان هخامنشی با دولت های دیگر معرٿی می‌شوند.

استرابن جغراٿیانویس یونانی این محدوده را به صورت «پرخواترس» نام می‌برد. طبری ها ومردها در جنگ داریوش سوم با اسكندر مقدونی در «گوگمل» حضور چشمگیری داشتند و مسئول نگاهبانی شاهنشاه و خاندان او بودند. اسكندر ٿاتح ایران نتوانست از طریق جنگ طبرستان را تسخیر كند.

طبرستان به علت وضعیت خاص اقلیمی از ایام باستان جایگاه و پایگاه اقوام خاندان های حاكم بود . نخستین كسی كه در نوشته های مورخان به عنوان حاكم شهرستان طبرستان از او یاد شده اتوٿرادات یا ٿرهاد پارتی است . طبرستان به علت نزدیكی با سرزمین و دولت پارت تا انقراض اشكانیان عملاً زیر استیلای دولت اشكانی قرار داشت . در زمان دولت ساسانی نیز شاهنشاهی این ناحیه به ٿرمان یك شاه بود . چنانچه وقتی اردشیر بابكان به تخت نشست ، اداره این قسمت از ایران به دست «گشنسٿ شاه» یا «جسنسٿ شاه» بود . بالا

واژه مازندران كه از نظر جغراٿیایی بخش بزرگی از طبرستان بوده است . در حوالی سده هٿتم هـ.ق جانشین نام طبرستان شد.

سلسه های مشهوری كه اغلب همزمان سرزمین مازندران را در دوره اسلامی در اختیار داشتند ، با ذكر شاهان ، اٿراد شاخص و زمان حكومتشان عبارتند از :

1-آل قارن از سال 50 قبل از هجرت تا سال 224 هـ. .ق ، محدوده حكومت این سلسله اغلب جبال مازندران بود و اٿراد شاخص آن عبارتند از : قارن پسر سوخرا ، ونداد هرمز پسر سوخرا، مازیار پسر قارن .

2-سلسله آل گاوباره از سال 40تا 144 هـ. ق شاهان این سلسله اغلب در دشت مازندران و گرگان حاكم بودند اٿراد مشهور آن عبارتند از :دابویه پسر گاوباره ، سارویه پسر ٿرخان بزرگ ، اسپهبد خورشید پسر دازمهر.

3-شعبه دیگری از سلسله آل گاوباره با نام پادوسپانان كه قلمرو حكومتشان غرب مازندران و رویان ، نور ، كجور و لاریجان بود . از سال 40 تا 1002 هـ.ق (عهد شاه عباس كبیر صٿوی ، نزدیك به یكهزار سال) پادشاهان مشهور این سلسله پادوسیان اول پسر گاوباره شهریار ابن پادوسیان ، ملك بهمن پسر كیومرث بودند .

4-پادشاهان باوند یا اسپهبدان از 45 تا 397 هـ.ق باوندیان به سبب حكومت در جبال مازندران یعنی قسمت‌های سوادكوه و دودانگه كنونی ساری (ٿریم) ملك جبال خواهنده می‌شدند.

مشهورترین ملوك این سلسله «باو» نوه «كیوس» برادر انوشیروان ساسانی ، اسپهبد شروین پسر سرخاب شهریار پسر شروین بودند .

5-آل وشمگیر یا آل زیار از سال 316 تا 470 هـ.ق ؛ محدوده حكومت این سلسله شرق مازندران بود و شاهان مشهور آن مرداویج پسر زیار ، قابوس ابن وشمگیر شمس المعالی ، گیلانشاه پسر كیكاوس بودند .

6-مرحله دوم حكومت باوندیان موسوم به اسپهبدان باوند از 466 تا 606 هـ.ق ؛ این سلسله بعد از تسلط بر آل زیار سرزمین طبرستان را متصرٿ شد. پادشاهان معروٿ آن اسپهبد حسام الدوله شهریار پسر قارن ، شاه غازی رستم پسر علاءالدوله بودند .

7-باوندیه معروٿ به كینخواریه (دوره سوم سلاطین آل باوند) از سال 647 تا 750 هـ.ق ؛ حكام این سلسله بر نواحی آمل ٿرمانروایی داشتند و شاخص ترین آنها عبارتند از حسام الدوله اردشیر ابوالملوك تاج الدوله یزد جرد .

8-نمایندگان خلٿا از سال 144 تا 169 هـ.ق اعراب مداوم و بالاستقلال نتوانستد به سراسر مازندران و طبرستان دست یابند و حكومتشان در مدت 25 سال همواره با تعرضات و جنگ سلاطین محلی مواجه بود. از این رو ناگزیر به ساختن پادگان های نظامی در دشت مازندران پرداختند . شاخص ترین این گروه از نمایندگان خلٿا «ابوالخصیب مرزوق سندی» بود كه ساری به دست او گشوده شد .

9-سادات حسنی و حسینی و مرعشیان بر خلاٿ نمایندگان خلٿا كه می‌خواستند مازندران را به قدرت شمشیر خویش بگشایند .

از راه تبلیغ دین ومذاهب تشیع توانستند در بین طبقات مردم این سازمان رسوخی عاطٿی داشته باشند. تا اینكه پس از استقرار پایه های قدرت اقدام به خروج كردند و حدود 750 سال در نواحی مختلٿ آمل ، ساری ، و جبال تسلط یاٿتند و ٿرمانروایان دودمان های محلی نیز به سبب علایق مذهبی وجود و تظاهر آنها را تحمل می‌كردند . مشهورترین این سلسله از سادات مازندران عبارتند از حسن بنی زید (داعی كبیر) ،‌ناصر كبیر (ناصر الحق) ، میر قوام الدین مرعشی ، سادات مرتضایی در هزار جریب .

10-دیگر سلسله ها : در طول هزاره اول هجری هم زمان با حكومت دودمان های متعددی كه از آنها نام برده شد ، دست اندازهای دیگر هم از سوی ٿرمانروایان نواحی دیگر ایران و خارج از ایران به مازندران به عمل آمد كه اهم آنها عبارتند از : 

طاهریان ، صٿاریان ، سامانیان ،‌غزنویان و همچنین تیموریان كه دوران تسلط و جنگ و گریزشان كوتاه بود .

11-از دوره صٿویه به بعد زمان حكومت های ملوك الطوایٿی در مازندران به سرآمد و این سرزمین رسماً تابع حكومت مركزی ایران شد . شاهان صٿوی ، اٿشاری ،‌زندی و قاجاری مازندران را به عنوان ایالتی از ایلات ایران در اختیار داشتند .

ادامه دارد...

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

دوشنبه 11/8/1388 - 15:44 - 0 تشکر 161815

طبیعت مازندران
استان مازندران از امكانات و جاذبه های طبیعی و فرهنگی فراوانی در توسعه صنعت گردشكری و مبادلات فرهنگی در سطح منطقه ای و ملی برخوردار است .

استان مازندران از امكانات و جاذبه های طبیعی و فرهنگی فراوانی در توسعه صنعت گردشكری و مبادلات فرهنگی در سطح منطقه ای و ملی برخوردار است . با توجه به اهمیت اكوتوریسم در صنعت جهانگردی جهان ، مازندران را به دلیل موقعیت طبیعی و جغرافیایی باید در بخش طبیعت گردی جزء استانهای برتر كشور به حساب آورد . وجود دریای خزر با ساحل منحصر به فرد به همراه ۱۲ پارك جنگلی ، ۹ پارك ملی و منطقه حیات وحش ، ۱۲ آبشار مهم ، ۱۰ دریاچه و صد ها رودخانه ، آبهای معدنی ، ۴ تالاب ، ۱۸ ییلاق با آب و هوای عالی و بیش از ۱۷۰ اثر تاریخی و ملی ثبت شده ، این استان را به عنوان یكی از مهمترین نقاط گردشگری ایران به میزبان دوازده میلیون گردشگر داخلی و بیش از یكصد هزار نفر توریست خارجی در طول سال بدل ساخته اند .



بیش از ۳۰۰ واحد پذیرایی بین راهی ، ۶۲ هتل و متل ۳۰ میهمان پذیر ، مجتمع های تفریحی و توریستی ، ویلاهای خصوصی استیجاری بخشی از محصولات جهانگردی را به میهمانان عرضه كرده و حدود ۱۰۰ دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی نیز كار برنامه ریزی گشت ها و تورها را به عهده داشته و راهنمایان متخصص و آموزش دیده نیز آماده همراهی و هدایت میهمانان می باشند.
قله دماوند بام ایران با شهرتی جهانی یكی از منحصر بفرد ترین جاذبه های طبیعی ایران بشمار می رود و در ۹۰ كیلومتری شمال شرقی تهران و ۷۵ كیلومتری جنوب غربی شهر آمل در البرز مركزی و بخش لاریجان قرار دارد و جاده توریستی هراز كه تهران را به مازندران متصل می سازد از نزدیكی آن عبور می كند . قله دماوند پا به پای ایران زمین از گذشته های دور تا به امروز جزء جدایی ناپذیر فرهنگ و افتخارات ایرانیان و مازندرانیها بوده است . این قله دارای ویژگیهایی است كه آن را از ۳۰۰ قله مرتفع دیگر خاورمیانه متمایز نموده و جزو قلل منفرد و مخروطی شكل جهان است و با ۵۶۷۱ متر ارتفای دومین قله مخروطی جهان بشمار می رورد .
از جمله زیباترین چشم انداز فرهنگی و طبیعی كشور پارك جنگلی و تاریخی عباس آباد می باشد كه در ۹ كیلومتری جنوب شرقی بهشهر واقع شده است . دریاچه پارك به وسعت ۱۰ هكتار با عمارت میان آن از جمله شاهكارهای دوران صفوی است این عمارت از سنگ و آجر بنا گردیده و در زمان آبگیری دریاچه كاملا به زیر آب می رود و فقط سقف آن همراه با اشجار و درختچه های كوتاه قد نمایان است و بقیه عمارت كه بالغ بر ۱۰ متر است به زیر آب می رود و بتدریج با كاهش سطح آب نمایان می شود . دو برج نگهبانی آجری و بناهای فراوان دیگر در فضای پارك بر جای مانده كه همگی مربوط به دوران شاه عباس صفوی می باشند .
شهر زیبای رامسر به عنوان عروس شهرهای مازندران معروف است و با داشتن هتل های قدیم و جدید ، مجموعه موزه تماشاگر خزر ، آبهای گرم معدنی ، سواحل زیبای دریا ، پارك جنگلی صفارود صاحب شهرت فراوان در بین جهانگردان داخلی و خارجی است .


گردشگری

صنعت گردشگری :

استان مازندران به لحاظ موقعیت طبیعی و جغرافیایی در بخش طبیعت گردی جزء استانهای برتر و قطب گردشگری كشور محسوب می گردد. نزدیك به ۱۲ میلیون نفر گردشگر داخلی و دهها هزار توریست خارجی هر ساله به منظور گذراندن اوقات فراغت از این استان دیدن می كنند. وجود دریای مازندران (كاسپین ) با ساحل زیبا و مناسب بهمراه برخورداری از دامنه ها (و پاركهای) جنگلی و كوهستانی ، وجود قله دماوند با ۵۶۷۰ متر ارتفاع معروف به بام ایران ، غارها، آبشارها ، رودخانه ها ، آبهای متعدد سرد و گرم معدنی، چشمه ها، تالاب ها به ویژه شبه جزیره میانکاله در بهشهر بیش از ۸۰۰  آثار تاریخی شناسایی شده نظیر مجموعه تاریخی شهرهای آمل، چالوس و ساری، این استان را به مجموعه ای متنوع برای استفاده گردشگران با انگیزه مختلف بدل نموده است. نزدیك به یكصد واحد اقامتی شامل هتل ، متل ، هتل آپارتمان ، مهمانپذیر و مجتمع تفریحی ساحلی ، جنگلی و كوهستانی همراه با دهها آژانس خدمات مسافرتی و جهانگردی خدمات لازم را به گردشگران ارایه می كنند. بنیاد علمی  مهندس حریری بابل و موزه های: شهر بابل ، مجموعه فرهنگی كندلوس كجور نوشهر ، موزه تاریخ طبیعی خشكه داران در مسیر جاده اصلی تنكابن - چالوس ، تماشاگه خزر كاخ رامسر و ۰۰۰ امكانات بازدید بیشماری را برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی فراهم آورده است



جاذبه های طبیعی: علاوه بر سواحل دریا ، مناطق جلگه ای سبز ، دامنه جنگلی و كوهستانی بسیار زیبا به طول ۳۳۸ كیلومتر از شرق به غرب ، سایر جاذبه های طبیعی آن  بشرح زیر است:

ـ شبه جزیره میانكاله : یكی از ۱۸ منطقه بیو سفری كره زمین در بهشهر ، تا خلیج گرگان ( آشوراده) ادامه دارد.
ـ پناهگاه حیات وحش : میانكاله ، سمسكنده ، دشت ناز و دودانگه  و چهار دانگه در ساری و سیاه بیشه در آمل
ـ دریاچه ها: ولشت كلاردشت (چالوس) ، خضرنبی (نوشهر) ، شورمست (سوادكوه) ، سدلار(آمل)

- رودخانه ها : چالوس ، تجن ساری ، سجاد رود و بابل رود(بابل) ، هراز در آمل ،سرداب رود چالوس و چشمه کیله تنکابن
ـ آب معدنی : آبهای گرم روستاهای آبگرم، اسك و استراباكوه (بائیجان ) در لاریجان آمل در مسیر جاده هراز ، رامسر و سادات محله (رامسر) و آب سرد معدنی  آمولو (آمل)

ـ غارها : دانیال (سوادكوه) ، اسك (لاریجان آمل) و هوتو در (بهشهر)
ـ پاركهای جنگلی : سی سنگان (نوشهر) و نور از بزرگترین و مهمترین پاركهای جنگلی استان و كشور هستند.
ـ جاده های توریستی: چالوس ، هراز ، فیروزكوه و سه خط طلای راه آهن سوادكوه ( و پل ورسك)
استان با جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی و وجود دهها هتل و مهمان پذیر و تأسیسات بین راهی متعدد ، شرایط بسیار مناسبی را برای ورود ۱۲میلیون گردشگر داخلی و خارجی به  مازندران(علاوه بر جمعیت ساكن نزدیك به ۳ میلیون نفر)فراهم آورده است

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

دوشنبه 11/8/1388 - 19:20 - 0 تشکر 161855

با سلام

درباره بابل

پیشینه تاریخی :

نام این شهر در قدیم "مامطیر" بوده که این واژه به روایتی ار ابن اسفندیار به نقل از امام حسن (ع) ، هنگامی که سپاه اسلام در طبرستان بدین شهر رسیده و این موضع به چشم حسن ابن علی (ع) بواسطه وجود آبگیر ها و مرغان و شکوفه ها ، ارتفاع بقعه و نزدیکی ساحل دریا ، مطبوع و دلگشا آمد ؛ فرمود : "بقعه طیبه مامطیر" . و از آن تاریخ تدریجا عماراتی پدید آمد و به همین نام شهرت یافت .

روایتی دیگر آنکه درویش برزرگ در تاریخ طبرستان می نویسد : " مامطیر" معرب مه میترای پارس است و مشتق از (مه = بزرگ و میترا = فروغ دوستی و مهربانی ) و نیز معتقد است که ؛ شهر بابل ، شهری بوده پاک و مقدس در نزدیکی دریا و برای جای داشتن میترای بزرگ (آتشکده میترا) که این نام درز دوره اسلامی به زبان تازی مامطیر گردید .

اصطخری صاحب کتاب مماسک و ممالک ، در سال 1340 نخستین کسی است که نقشه طبرستان را ترسیم کرده و مامطیر را در آن نشان داده است . وی می نویسد : " مامطیر در شمار طبرستان است که زمینی هامون است و کشاورزی کنند و ستور دارند و زبانی دارد نه تازی و نه پارسی و بیشتر طعام ایشان نان ، برنج و ماهی است ."

در نیمه دوم قرن هشتم هجری بعد از اقامت سیدقوام الدین مرعشی (میر بزرگ) در این شهر ، اسم آن به علت مرکزیتی که اجناس و محصولات دهستان های اطراف در آنجا به فروش می رسید ، به " بارفروش ده" و سپس در اواخر سلسله صفویه به " بارفروش" معروف گردید تا اینکه در سال 1306 شمسی به سبب وجود رودخانه بابل (باول) که در کنار شهر جاری است ، نام شهر به " بابل " تغییر یافت .

گویش بابلی یکی از گویش های مهم و زنده زبان طبری است . آثار بجا مانده این گویش نیز نسبتا در خور توجه است . ترانه های کنزالاسرار مازندرانی که به نام امیر پازواری گردآوری شده نمونه برجسته ای از  آثار مکتوب طبری و به ویژه گویش بابلی است .

موقعیت جغرافیایی :


شهرستان بابل در قسمت مرکزی استان مازندران واقع شده و با شهر های بابلسر در شمال ، قائمشهر و پل سفید در شرق ، آمل در غرب و سلسله جبال البرز و استان تهران در جنوب همسایه است .

جنگلهای طبیعی شهرستان بابل 49936 هکتار بوده و رودخانه بابلرود از رود های مهم این شهر به شمار می رود . این شهر دارای آب و هوای معتدل و مرطوب می باشد .


موقعیت سیاسی و انسانی :

دارای 7 شهر تاسیس شده و 1 شهر مصوب

دارای 6 بخش ، 13 دهستان و 653 روستا و 95 دهیاری می باشد.


جمعیت این شهرستان بر اساس سرشماری سال 75 دارای 92100 خانوار و جمعیت شهری 225812 نفر و جمعیت روستایی 236970 نفر می باشد . وسعت این شهرستان 1578 کیلومتر مربع می باشد که در مقایسه با مساحت کل استان 6% مساحت استان را شامل می شود .

منبع : http://www.babol-develop.com/ADD/babol.asp

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
دوشنبه 11/8/1388 - 19:45 - 0 تشکر 161858

با سلام


با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
دوشنبه 11/8/1388 - 20:14 - 0 تشکر 161863

با سلام

میخوام اطلاعات یه دانشگاهی رو بدم که شاید همه باهاش آشنا باشید پس با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بیشتر آشنا شویم.


تاریخچه دانشگاه و هیات امنا زنده یاد سید حسین فلاح نوشیروانی

در سال 1348 توسط زنده یاد سید حسین فلاح نوشیروانی با اهداء شانزده هکتار زمین و یازده هزار متر مربع فضای آموزشی این مجموعه تأسیس گردید.
در سال 1352 با موافقت شورای گسترش با عنوان مدرسه عالی تربیت دبیر فنی آغاز به کار کرد و بر همین اساس در رشته های ساختمان، برق و مکانیک اقدام به پذیرش دانشجو به عنوان لیسانس دبیر فنی جهت همکاری با آموزش و پرورش نمود.
در سال 1371 دانشکده فنی و مهندسی نوشیروانی دانشگاه مازندران به عنوان تنها دانشکده فنی و مهندسی در استان مازندران و گلستان در دوره های کارشناسی مهندسی عمران، برق، شیمی و مکانیک و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا اقدام به پذیرش دانشجو نمود.

در سال 1383 مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی نوشیروانی با 4 دانشکده عمران، برق و کامپیوتر، شیمی، مکانیک و یک گروه علوم پایه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا اقدام به پذیرش دانشجو نمود.
در سال 1385 همراه با سفر رئیس جمهور و با تائید شورای وزیران این مجتمع به دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ارتقا یافت.
در سال 1376 به دستور و تاکید حضرت آیت ا.. روحانی نماینده معظم ولی فقیه در استان مازندران و با انتخاب هیات امنای مردمی و دولتی موسسه مشارکتهای مردمی جهت توسعه دانشگاه تاسیس گردید. مشارکتهای مردمی با تبدیل شدن این مجموعه به مجتمع فنی و مهندسی نشاط و اشتیاق خاصی گرفته است. به یاری خداوند متعال این پشتیبانی با تبدیل این مجتمع به دانشگاه تاسقف یکصد میلیارد ریال ادامه یافت.
زنده یاد سید حسین فلاح نوشیروانی با اهداء شانزده هکتار زمین و یازده هزار متر مربع فضای آموزشی این مجموعه را تاسیس کرد. از آن زنده یاد بیش از 44 اثر اعم از انستیتو تکنولوژی، هنرستان، زایشگاه، محل نگهداری کودکان بی سرپرست، آسایشگاه معلولین، پارک، حمام و ... به یادگار مانده است. بزرگترین آرزوی آن مرحوم ایجاد دانشگاه صنعتی در بابل بود.

حاج علی اکبر شهیری مدیر عامل و هیات مدیره صندوق قرض الحسنه حضرت ولی عصر (عج) بابل، کمکهای زیادی در جهت توسعه مجتمع نمود. صندوق در سال 1376 قدم پیش نهاد و با تدوین اساسنامه و انتخاب خـّیرین و تأسیس موسسه مشاركتهای مردمی در توسعه مجتمع موضوع تهیه طرح جامع توسعه بیست ساله مجتمع را پیگیری نمود. تا کنون مجموع آوردهای نقدی و غیرنقدی موسسه از مرز 26 میلیارد ریال گذشته است. خرید 2500 متر مربع زمین در ضلع جنوبی مجتمع و اضافه نمودن آن به مجتمع، احداث ساختمان تحصیلات تکمیلی، خرید تجهیزات خوابگاهی از جمله کمکهای این موسسه به مجتمع می باشد.

حاج علی اکبر شهیری مدیر عامل و هیات مدیره صندوق قرض الحسنه حضرت ولی عصر (عج) بابل
حاج علی اکبر شهیری مدیر عامل و هیات مدیره صندوق قرض الحسنه حضرت ولی عصر (عج) بابل

حاج امیر قلی تبار با اهداء 10 هکتار زمین و تعهد احداث یک واحد دانشگاهی به مبلغ 5 میلیارد ریال به یاد فرزندش مرحوم مهندس مسعود قلی تبار فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق - الکترونیک از جمله کمکهای این خیر بابلی است.
شورای شهر و شهرداری بهنمیر اهداء 30000 مترمربع زمین در مرکز شهر بهنمیر به ارزش 15 میلیارد ریال، دو دستگاه خودرو پژو 405 صفر کیلومتر و قطعه زمینی در نزدیکی ساحل جهت انجام مطالعات آزمایشگاهی دریایی و ساخت انواع سیمیلاتورها برای احداث دانشگاه علوم دریایی (مهندسی سازه های دریایی ).

حاج امیر قلی تبار و فرزندش مرحوم مهندس مسعود قلی تبار
حاج امیر قلی تبار و فرزندش مرحوم مهندس مسعود قلی تبار


Babol Noshirvani University of Technology
دانشگاه صنعتی (نوشیروانی) بابل
ایران: استان مازندران، بابل، خیابان شریعتی
کد پستی: 71167-47148
صندوق پستی: 484
تلفن: 4- 3232071- 0111
دور نگار: 3234201-0111
Email: webmaster@nit.ac.ir
webSite: http://www.nit.ac.ir

دانشگاه در روز برفی
خوابگاه دانشجویی
غروب دانشگاه

منبع : http://www.nit.ac.ir
با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
پنج شنبه 14/8/1388 - 9:52 - 0 تشکر 162176

...

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

پنج شنبه 14/8/1388 - 10:5 - 0 تشکر 162181

پل ورسك

در هر برهه ای از زمان و هرجا كه اراده ای توانا به منصه ظهور می رسد، در پی آن شگفتی ها پدید می آید. شگفتی هایی كه دراین میان فقط اهل نظر می توانند به عظمت آن پی ببرند. با نگاه به چشم انداز راه آهن ایران، چه در شمال هنگام عبور از قلل شامخ البرز وچه در جنوب هنگام گذشتن از فراز دره ها وكوههای سخت وبلند به راحتی می توان به اهمیت وعظمت آن پی برد. یكی از شاهكارهای راه آهن كشور «پل ورسك» است كه به عنوان مهمترین و مرتفع ترین پل خط آهن شمال ایران مطرح است . ازاین پل كه شهرت جهانی نیز دارد و نام آن در تمامی آثاری كه پس از پایان جنگ جهانی دوم منتشر شد ، با عنوان «پل پیروزی » یاد شده است . ساخت پل ورسك كه از مهمترین رویدادهای فنی مهندسی راه آهن كشور محسوب می شود، توسط مهندسان آلمانی و اتریشی و كارگران فنی انجام شده است. به لحاظ ویژگی های منحصر به فرد، این پل در فهرست آثار ملی كشورمان نیز به ثبت رسیده است . پل ورسك كه در واقع از شاهكارهای معماری جهان به شمار می رود، در دره ورسك واقع در ۸۵كیلومتری جنوب قائم شهر در محور سوادكوه قرار دارد و راه آهن سراسری تهران ـ شمال را به هم  متصل می كند. عظمت این كه در واقع دوكوه عظیم وسخت گذر عباس آباد را به یكدیگر اتصال می دهد، حقیقتی انكارناپذیر است كه حتی جهانگردان خارجی نیز به آن اعتراف دارند ودر برابر عظمت و بزرگی و اراده آهنین طراح وسازندگان آن سرتعظیم فرود می آورند. امروز پل ورسك علاوه براهمیت ویژه در صنعت حمل ونقل، از جاذبه های سیاحتی كشور نیز محسوب می شود كه مسیر دسترسی به آن در صورت كسب مجوز از مقامات ذیصلاح از ارتفاعات شرق ورسك، است . گفتنی است در سال ۱۳۲۰ كه نیروهای متفقین در زمان جنگ جهانی دوم وارد ایران شدند، یكی از دلایل پیروزی خود را دراین جنگ وجود راه آهن سراسری ایران عنوان كردند. از طرفی ، «چرچیل»، نخست وزیر وقت انگلیس نیز پل ورسك مستقر در راه آهن شمال را پل پیروزی لقب داد. طراح پل ورسك كیست؟باید توجه داشت که این بنا برخلاف ادعای برخی افراد مبنی بر ساخته شدن آن بدست مهنس آلمانی بنام ورسک ، ساخت یک معمار اتریشی به نام (( والتر اینگر )) در سال 1310 هجری شمسی است و نام این پل بر گرفته از نام قریه ورسک واقع در قسمت شمالی این پل میباشد. قریه ورسك در زمان احداث پل دارای حدود 20خانوار جمعیت بوده است .

به روایت بومیان منطقه، هنگامی كه این پل ساخته شد، به فرمان رضا شاه ، مهندس سازنده پل به همراه همسر و فرزندانش در هنگام عبور نخستین قطار از روی این پل در زیر آن قرار گرفتند تا به این ترتیب اطمینان سازه ساخته شده، ثابت شود. آرامگاه والتر اینگر در نزدیکی پل ورسک قرار دارد . که عکس آن در زیر قرار دارد:

مشخصات فنی پل ورسك:این بنا از ملات سیمان و شن شسته شده و آجر ساخته شده و در ساختمان آن از آرماتور استفاده نشده است . به بیان دیگر این بنا از ملات غیر مسلح ساخته شده است .حجم پل ورسك كه دارای ۶۶ متر دهانه قوسی و ۱۱۰متر ارتفاع از ته دره است ، جمعاً ۴۵۰۰ مترمكعب است . طول کلی پل 2/73 متر است. هزینه ساخت آن در آن زمان، بالغ بر۲میلیون و۶۰۰هزار تومان بوده است . برای ساخت این پل عظیم چندطرح مبتنی براستفاده از مصالح بنایی كه بیشتر مقرون به صرفه بوده، به تصویب رسید.پل ورسک در شمار مهمترین آثار فنی مهندسی راه آهن شمال ایران محسوب می شود و شماره ثبت تاریخی ملی آن 1534 می باشد .ورسک از جمله پل‌های استراتژیک ایران است که توسط مهندسان آلمانی و اتریشی با تضمین ۷۰ ساله احداث شد. سه خط طلا

سه خط طلای راه‌آهن شمال در سه كیلومتری پل ورسك و بعد از آبادی ورسك به سمت گدوك در ارتفاعات شرق جاده تهران – شمال مشاهده می‌شود. این خطوط برای كم كردن شیب و افزایش ضریب قدرت لوكوموتیوها به این شكل بنا شده است.

زندگی قصه مرد یخ فروشیست که از او پرسیدن فروختی؟ گفت: نخریدند تمام شد...

يکشنبه 1/9/1388 - 22:41 - 0 تشکر 165069

ز مازندران شهر ما یاد باد

همیشه بر و بومش آباد باد

كه در بوستانش همیشه گل است

به كوه اندرون لاله و سنبل است

...........

............

نه گرم و نه سرد و همیشه بهار 

چهارشنبه 2/10/1388 - 22:6 - 0 تشکر 171665

با سلام

خوشحالم كه شمالی‌ام و متولد بهشهر(اشرف البلاد)

از شهرهای توریستی

جایی كه ساختمونای قدیمی دوران شاه عباس صفوی زیباترش كرده: كاخ صفی‌آباد- مجموعه جنگلی عباس آباد- چشمه عمارت- پارك ملت و ...

جایی كه دریای چهارفصلش دیدنیه

جایی كه پرورش شترمرغ داره

خیلی زیباست طبیعت بكر مازندران

الان اصفهانم-و  دل‌تنگ شمال

سيب ماه 

من كان لله، كان الله له

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.