• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 3021)
يکشنبه 26/7/1388 - 13:37 -0 تشکر 159136
سومین المپیاد جهانی نجوم

خبرگزاری فارس: رئیس ستاد برگزاری سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك 2009 گفت: سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك 2009 به میزبانی شهر تهران 25 مهر تا 4 آبان در اردوگاه شهید باهنر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، محسن جمالی در نشست خبری سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك كه امروز در باشگاه دانش‌پژوهان جوان برگزار شد، اظهار داشت: المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك نسبت به المپیادهای دیگر مانند المپیاد ریاضی كه طی 50 سال متوالی با حضور 105 كشور جهان برگزار می‌شود، بسیار نوپاست.
وی اضافه كرد: در المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك تیم‌های دانش‌آموزی 20 كشور جهان حضور خواهند داشت كه هر یك از كشورهای شركت كننده دارای تیم‌های 5 نفری از دانش‌آموزان 16 تا 18 سال هستند.
جمالی ادامه داد: در این المپیاد كشورهایی اعم از لهستان، یونان، برزیل، كره جنوبی و چین حضور خواهند داشت و همچنین سرپرستان تیم‌های اعزامی به تهران در هتل اوین مستقر خواهند شد.
وی افزود: المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك در 2 بخش آزمون عملی و تئوری برگزار می‌شود؛ در آزمون تئوری 18سؤال در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته و در بخش عملی به دلیل صاف بودن آسمان در استان سمنان، این رقابت در این استان برگزار می‌شود كه برای رصد، ابزار تلسكوپ در اختیار تیم‌ها گذاشته خواهد شد.
رئیس ستاد برگزاری سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك 2009 گفت: 70 نفر از اعضای هیئت علمی و كمیته‌های علمی از داخل كشور كه متشكل از متخصصان اختر فیزیك و دانش آموختگان این رشته تحصیلی هستند، انتخاب شده‌اند.
وی با بیان اینكه باشگاه دانش پژوهان جوان وابسته به وزارت آموزش و پرورش است، اظهار داشت: همچنین 600 میلیون تومان برای برگزاری المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك هزینه می‌شود.
جمالی ادامه داد: برای برگزاری هر چه بهتر این المپیاد، سازمان فضایی ایران، شركت پارس خودرو، مجتمع شهید باهنر و همچنین باشگاه دانش‌پژوهان جوان نیز مشاركت داشته‌اند.
وی افزود: این المپیاد به منظور ترویج علم نجوم و اختر فیزیك و همچنین شناسایی استعدادهای درخشان در بین دانش‌آموزان جوان كشورها برگزار می‌شود.
رئیس ستاد برگزاری سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك 2009 گفت: كسب رتبه اول تیم ملی نجوم ایران در مسابقات جهانی اوكراین در سال 2007 و همچنین كسب رتبه‌های برتر در مسابقات تایلند و اندونزی بیانگر وجود استعدادهای برتر دانش‌آموزان ایرانی در حوزه‌های علمی است.

منبع : خبرگزاری فارس

 




دوستان لطف کنند خبرهای مرتبط و اطلاعات بیشتر و نتایج این المپیاد را از هم اینجا پیگیری و مشارکت کنند.

 

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 27/7/1388 - 13:19 - 0 تشکر 159313

خبرگزاری فارس: مراسم افتتاحیه سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك با حضور علی‌اكبر ولایتی مشاور رهبری و نون‌راكسا دبیركل المپیاد جهانی نجوم در تهران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، نون‌راكسا دبیركل المپیاد جهانی نجوم در مراسم افتتاحیه سومین دوره این المپیاد گفت: اولین دوره این المپیاد در سال 2007 در تایلند برگزار شد و دومین دوره آن نیز در سال 2008 در كشور اندونزی با موفقیت برگزار شد و امسال نیز برگزاری سومین دوره آن به میزبانی ایران سپرده شده است و امیدواریم امسال نیز این المپیاد با موفقیت انجام شود.
وی ادامه داد: 20 كشور در این مسابقات حضور یافته‌اند و هدف از برگزاری این مسابقات این است تا دانش‌آموزان كشورهای مختلف با فرهنگ یكدیگر آشنا شوند و در فضای كاملاً صمیمانه با یكدیگر در زمینه نجوم و اخترفیزیك به رقابت بپردازند.
براساس این گزارش این مسابقات تا 4 آبانماه مصادف با 26 اكتبر ادامه خواهد داشت و تیم‌های شركت‌كننده كه دانش‌آموزانی بین رده سنی 16 تا 18 سال از 20 كشور مختلف دنیا هستند با یكدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

منبع : (با کمی ویرایش) خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 27/7/1388 - 18:42 - 0 تشکر 159414

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

ممنون از مهدوی عزیز؛ انشالله روزی بچه های انجمن نجوم در چنین مراسمی شرکت کنن و افتخار آفرینی کنن.
سربلند و پیروز باشین...
التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 28/7/1388 - 9:34 - 0 تشکر 159471

 ما هم امیدواریم :-)


خبرگزاری فارس: سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: تا كنون 38 دانش آموز ایرانی در المپیادهای جهانی نجوم شركت كردند كه 36 دانش آموز مدال و دو دانش آموز دیپلم افتخار كسب كردند.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، رمضان محسن‌پور در مراسم افتتاحیه المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیك كه در تهران برگزار شد، گفت: این یك افتخار برای ایران است كه میزبانی این المپیاد جهانی به كشور ما سپرده شده است زیرا ایران سرزمین ستاره‌شناسان و صاحب‌نامان علم نجوم بوده است و بزرگانی چون ابوریحان و خواجه نصیر طوسی در ایران بوده‌اند.
وی ادامه داد: از اهداف مهم این المپیاد تشویق جوانان برای به دست آوردن درك بهتری از جنبه‌های گوناگون فرهنگ كشورهاست و المپیادهای علمی زمینه‌ای را فراهم می‌آورد تا دانش آموزان سراسر جهان در محیط‌های دوستانه و محبت آمیز با یكدیگر رقابت علمی داشته باشند و اطلاعات علمی خود را افزایش دهند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: تاكنون ایران 7 بار در المپیادهای جهانی نجوم شركت كرده است. در این دوره از مسابقات نیز 38 دانش آموز ایرانی حضور یافتند كه از این دانش آموزان 8 دانش آموز مدال طلا، 12دانش آموز مدال نقره، 16دانش آموز مدال برنز و 2 دانش آموز دیپلم افتخار به دست آورده‌اند.

منبع : خبرگزاری فارس



این هم پوستر المپیاد :

346ksf31

منبع : وبگاه سومین المپیاد جهانی نجوم

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 28/7/1388 - 10:38 - 0 تشکر 159481

سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک همزمان با سال جهانی نجوم از فردا شنبه با حضور 20 تیم پنج نفره از دانش‌آموزان کشورهای شرکت کننده در این المپیاد کار خود را در تهران آغاز می کند.

المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک (IOAA) مسابقه ای بین المللی در نجوم و اختر فیزیک است که در بین دانش آموزان دبیرستانی برگزار می شود. این مسابقه پیش از این میان دانش آموزان جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی برگزار می شده است.

در سال 1996 برای اولین بار المپیاد جهانی نجوم به شکل یک مسابقه بین المللی بین دو کشور روسیه و سوئد برگزار شد و از آن تاریخ به بعد این المپیاد همه ساله در یکی از کشورهای جهان برگزار شده است.

دومین دوره المپیاد در سال 1997 در روسیه و با حضور چهار کشور برگزار و سومین دوره آن در سال 1998 نیز در کشور روسیه برگزار شد. المپیاد چهارم نجوم در سال 1999 به میزبانی اوکراین و با حضور هفت تیم از کشورهای بلوک شرق اروپا برگزار شد.

در المپیاد پنجم در سال 2000 میلادی به میزبانی روسیه هشت تیم شرکت کردند و در سال بعد آن در دوره ششم المپیاد در سال 2001 ، 9 تیم از کشورهای جهان شرکت کردند.

المپیاد هفتم در سال 2002 باز هم به میزبانی روسیه و با حضور 12 تیم برگزار شد و سال بعد نیز المپیاد هشتم در سال 2003 با 14 تیم و به میزبانی سوئد برگزار شد. ایران در این دوره از المپیاد اولین حضور خود را در المپیاد جهانی نجوم تجربه کرد.

تیم دانش آموزان ایرانی از سال 2003 به بعد در تمام دوره های المپیاد جهانی نجوم شرکت کرده است.

المپیاد نهم در سال 2004 باز هم به میزبانی روسیه و با حضور 18 کشور برگزار شد. المپیاد دهم در سال 2005 برای اولین بار در آسیا برگزار شد و کشور چین میزبانی 15 کشور دنیا را برعهده داشت.

المپیاد یازدهم در سال 2006 به میزبانی کشور هند و با حضور 16 کشور برگزار شد و المپیاد دوازدهم نیز در سال 2007 به میزبانی کشور اوکراین و با حضور 22 کشور برگزار شد. در دوره دوازدهم تیم ملی جمهوری اسلامی با کسب 3 مدال طلا و 5 مدال نقره مقام اول جهان را در رده سنی 17 سال کسب کرد.

از دوره دوازدهم المپیاد جهانی نجوم، اساسنامه المپیاد جهانی دستخوش تغییراتی شد و موضوعاتی از جمله ویژگی های سنی دانش آموزان، نوع آزمونها و همچنین زبان رسمی المپیاد مشخص شد.

همزمان با دوره دوازدهم، اولین دوره جدید با عنوان المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک با قوانین جدید و به طور آزمایشی در کشور تایلند برگزار شد.

در این دوره نیز ایران در سال 2007 توانست با اعزام دو تیم به مسابقات به موفقیت دست یابد و یک مدال طلا و چهار مدال برنز کسب کند.



از سال 2008 کمیته بین المللی تصویب کرد المپیاد نجوم و اختر فیزیک به سبک نوین برگزار شود. از همین رو دومین دوره المپیاد نجوم اختر فیزیک در سال 2008 در کشور اندونزی و با حضور 24 کشور از جمله ایران در شهر باندونگ اندونزی برگزار شد.

در این سال با میزبانی ایران موافقت شد و سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک در سال 2009 از 17 تا 26 اکتبر در تهران برگزار می شود.

مسابقه المپیاد نجوم و اختر فیزیک شامل سه امتحان است که امتحان اول به صورت تئوری و به شکل کتبی برگزار می شود. دانش آموزان باید 15 سوال کوتاه و 3 مسئله تشریحی را که در قالب موضوعاتی چون مکانیک سماوی، نجوم کروی و اخترفیزیک طراحی شده را پاسخ دهند. این امتحان معمولاً 60 درصد نمره کل را شامل می شود.

امتحان دوم هم به صورت کتبی بوده و موضوع آن تحلیل داده های نجومی است. در این آزمون داده های نجومی که از رصدهای واقعی بدست آمده در اختیار دانش آموزان شرکت کننده هر تیم قرار می گیرد تا آنها را تحلیل و در مورد نتیجه آن بحث کنند. امتحان تحلیل داده ها 30 درصد نمره را دارد.

امتحان سوم، امتحان رصد است. در این بخش همه دانش آموزان با استفاده از تلسکوپ و دوربین سی سی دی (CCD) آسمان را رصد می کنند و به سئوالاتی که در این زمینه پرسیده می شود، پاسخ می دهند. امتحان رصد معمولاً 10 درصد نمره نهایی را به خود اختصاص می دهد.

دانش آموزان در طول 10 روز برگزاری المپیاد علاوه بر شرکت در آزمونها در برنامه های جانبی و فوق برنامه نیز حضور دارند.

کسي که هيچ کار نمي کند،هيچ اشتباهي نمي کند. کسي که هيچ اشتباهي نمي کند،هيچ چيز ياد نمي گيرد. لوکا پاچيولي
دوشنبه 4/8/1388 - 14:46 - 0 تشکر 160718

میهمانان سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک با رییس جمهوری دیدار کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا در این دیدار که درمحل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد نمایندگانی از بیست کشور چهان ازجمله ایران حضور دارند .
سومین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک 2009 از 25 مهر تا 4 آبان ماه در تهران برگزار شد و امروز مراسم اختتامیه این المپیاد برگزار می شود .
دبیر المپیاد جهانی نجوم ازجمله میهمانان المپیاد یاد شده است که با رییس جمهوری دیدار می کند .

رییس جمهوری همچنین در این دیدار از نمایندگان کشورهای بنگلادش، بلاروس، لیبی، برزیل، کامبوج، چین، یونان، هند، اندونزی، قزاقستان، جمهوری کره، لیتوانی، لهستان، رومانی، صربستان، سریلانکا، اسلواکی، تایلند، اوکراین و ایران که در سومین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک در تهران شرکت کرده‌اند، قدردانی کرد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 6/8/1388 - 10:39 - 0 تشکر 161002

 نتایج سومین المپیاد جهانی نجوم

یعقوب حسین‌زاده ــ دبیر اجرایی سومین المپیاد جهانی «نجوم و اختر فیزیك» در گفت‌وگو با خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این كه در مجموع این المپیاد 45 مدال شامل 12 طلا، 21 نقره و 12 برنز بین نفرات برتر تقسیم شد، گفت: تیم «الف» ایران با كسب سه نشان طلا و دو نشان نقره با 804 امتیاز به مقام اول سومین دوره از المپیاد جهانی «نجوم و اختر فیزیك» دست یافت.

وی افزود: تیم دانش‌آموزی هند نیز با كسب دو نشان طلا، دو نقره و یك برنز با 785 امتیاز به رتبه دوم دست یافت. همچنین تیم «ب» ایران با كسب یك طلا، دو نقره و یك برنز با 732 امتیاز به مقام سوم این دوره دست یافت.

حسین‌زاده تصریح كرد: پس از تیم ب ایران، تیم ملی رومانی با كسب دو مدال طلا و دو نقره و یك دیپلم افتخار (729 امتیاز)، تیم ملی كره با یك طلا، دو نقره و دو برنز (695 امتیاز)، تیم تایلند با یك طلا، یك نقره، دو برنز و یك دیپلم افتخار (678 امتیاز) در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند.

به گفته وی، از لحاظ فردی بیشترین نمره را یك دانش‌آموز هندی كسب كرد. همچنین مهرنوش شفیعی زاده از اعضای تیم المپیاد نجوم جمهوری اسلامی هم چهارمین نفر برتر این دوره از مسابقات لقب گرفت.

دبیر اجرایی سومین المپیاد جهانی «نجوم و اختر فیزیك» افزود: در این دوره از مسابقات دو كار بسیار مهم از سوی ایران به عنوان میزبان سومین دوره انجام شد، یكی از آنها پخش صحنه‌های آزمون امتحان به صورت آنلاین برای ناظران و سرپرستان تیم‌ها و والدین دانش‌آموزان بود. دومین نكته، رای گیری و اظهار نظر به صورت الكترونیكی در هیات بورد بود كه در سالهای گذشته تمامی مراحل به صورت دستی انجام می‌شد.

به گزارش ایسنا، تیم الف المپیاد نجوم و اخترفیزیك ایران شامل مهرنوش شفیعی زاده، حمیدرضا اکبری، شهاب‌الدین سرمشقی (مدال طلا) و شادی فرحزادی و رامیاد حدیدی (مدال نقره) و تیم ب ایران شامل

نیما چرتاب سلطانی (طلا)، نیلوفر نیلفروشان و علی علی یاری (مدال نقره) و محسن رضایی زاده (مدال برنز) بود.


3
1


مراسم اختتامیه المپیاد و اعطای مدال‌ها،با حضور دكتر محسن پور، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، دكتر حداد عادل، رییس كمیسون فرهنگی مجلس و رییس المپیاد جهانی نجوم در هتل المپیك پایان یافت.

چهارمین دوره المپیاد جهانی نجوم سال آینده در چین برگزار می‌شود.


2


پایان.
منبع : ایسنا 

 ما مي توانيم ....

شنبه 9/8/1388 - 15:19 - 0 تشکر 161494

اول این که ...

از mahdavi3d عزیزکمال تشکر را دارم که در این مدت بار اطلاع رسانی المپیاد را به دوش کشیدند.

دوم این که ...

آیا شما طرحی برای آمادگی المپیاد نجوم که هر سال در کشور برگزار می شود دارید؟ اگر ممکن است زمان و منابع آن و حتی طرح خود را مطرح نمایید؟ از سایر دوستانی که در این زمینه ایده ای دارند دعوت می شود تا در این قسمت بیان کنند. خدا را چه دیدید شاید اصلا کلاس مجازی آمادگی برای المپیاد راه انداخیتم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.