• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7563)
جمعه 29/11/1389 - 18:47 -0 تشکر 285841
اخبار نجومی خبرگزاری ها

اینجا محلیست برای گذاشتن اخبار نجومی خبرگزاری های مختلف.

اخبار جدید و به روز نجوم را می توانی در این تاپیک پی بگیرید.

--------------------------------------------------------------------------------------

1- اگر این تاپیک در بالای سایر تاپیک ها قرار داشت یعنی حاوی خبر جدیدی هست.

2- لطفا تمام اخبار را اینجا ذکر کنید.

4- اگر فکر می کنید خبر پتانسیل بحث را دارد می توانید آن را در تاپیک جداگانه ای قرار دهید.

5- ذکر منبع و زمان انتشار خبر فراموش نشود.

چهارشنبه 18/12/1389 - 22:22 - 0 تشکر 296315

۱۳۸۹/۱۲/۱۸

تصویر جدید "کاسینی" از مشهورترین قمرهای "زحل"

یکی از جدید ترین تصاویری که کاوشگر کاسینی از سیاره زحل و قمرهای آن به ثبت رسانده است، نشانگر طیف وسیع قمرهای حلقه دار این سیاره است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این تصویر جدید قمر تایتان دیده می شود و می توان دید که عنوان دومین قمر بزرگ سامانه خورشیدی واقعا برازنده این قمر است تایتان با وسعتی بیش از پنج هزار و 149 کیلومتر از سیاره عطارد بزرگتر است و تنها قمر سامانه خورشیدی به شمار می رود که از اتمسفر متراکم و ضخیمی برخوردار است.

دو قمر دیگر نیز در این تصویر دیده می شوند، انسلادوس با وسعتی برابر 503 کیلومتر در سمت راست تصویر و به صورت ضد نور در پس صفحه درخشان زحلی دیده می شود. قمر پاندورا نیز که تنها 80 کیلومتر وسعت دارد در چپ تصویر و خارج از حلقه F سیاره زحل دیده می شود. درخشش این قمر کوچک در این تصویر دو برابر شده است و با این همه باز هم به سختی می توان آن را مشاهده کرد، حتی می توان به راحتی آن را با ذره ای غبار بر روی نمایشگر رایانه به اشتباه گرفت.

قمرهای تایتان، انسلادوس و پاندورا

کوچکی پاندورا در برابر بیش از 60 قمری که در همسایگی زحل زندگی می کنند، هیچ به حساب می آید، زیرا قمرهایی در اطراف زحل وجود دارند که ابعاد آنها کوچکتر از هشت کیلومتر است اما باز هم می توان آنها را با کمک تلسکوپهای قدرتمند مشاهده کرد.

بر اساس گزارش ان بی سی، کاسینی در حدود چند سال پیش قمرواره ای را کشف کرد که در پشت حلقه های زحل پنهان شده بود و ابعاد آن تنها یک سوم یک مایل بود، این پدیده نه تنها تاییدی بر گستردگی طیفهای اقماری زحل به شمار می رود، بلکه قدرت بالای رصد کاسینی را نیز به نمایش می گذارد.

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 22/12/1389 - 0:36 - 0 تشکر 297861

۱۳۸۹/۱۲/۲۰
تصویری جدید از چهره مهربان خورشید

عکاس نجومی با استفاده از فیلتری که تنها به پرتوهای ناشی از گاز هیدروژن اجازه عبور را می دهد موفق به ثبت تصویری مهربان و غیر خشن از چهره خورشید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عکاس نجومی به نام "آلن فریدمن" خورشید را با چهره ای جدید که تا به حال دیده نشده است در قالب عکسی متفاوت به نمایش گذاشته است.

تصاویری که از خورشید به ثبت می رسند معمولا مملو از شعله های تند و تیز و درخشان هستند اما در تصویر فریدمن، سطح خورشید به اندازه ای صاف و نرم به تصویر کشیده شده است که می توان به راحتی و بدون ترس از قدرت بالای خورشید، آن را لمس کرد.

این فرد برای ثبت چنین چهره مهربانی از خورشید از فیلتر عکاسی استفاده کرده است که تنها اجازه ورود طیف نوری بسیار محدودی را به داخل دوربین صادر می کند و این طیف نوری نیز به پرتوهایی تعلق دارد که از هیدروژن به وجود می آیند. وی همچنین برای افزایش کنتراست تصویر صفحه خورشیدی را وارونه نمایش داده است.

توده بخاری که در سمت چپ خورشید دیده می شود در اصل بقایای موادی هستند که از شعله خورشیدی به جا مانده اند. با دیدن خورشید در فاصله ای به این نزدیکی می توان برای چند لحظه فراموش کرد ستاره بزرگ سامانه خورشیدی که زمین در برابر آن نقطه ای ناچیز به شمار می رود، به چه اندازه غول پیکر و عظیم است.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 23/12/1389 - 18:20 - 0 تشکر 298564

۱۳۸۹/۱۲/۲۳

تصویری از یک ستاره فراری/ فرار با سرعت چهار هزار کیلومتر در ثانیه

درست مانند برخی رانندگان که تمامی خیابانها را اتوبان دیده و با سرعت بالا و غیر مجاز حرکت می کنند برخی از ستاره ها نیز سریعتر از دیگر ستاره ها در میان فضا حرکت می کنند، این ستاره ها فراری خوانده می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ وایز ناسا یکی از این ستاره های فراری خلافکار را در هنگام ارتکاب جرم دستگیر کرده است! این تلسکوپ توانسته از ستاره آلفا-کم که مشابه یک موتورسوار که از میان خودروهای متوقف در ترافیک زیگزاگ راه خود را باز می کند، در حالی عکس بگیرد که این ستاره با سرعت از میان ستاره ها عبور می کند.

ابرستاره آلفا-کم ستاره درخشانی است که در میان این تصویر دیده می شود و از یک سو توسط ابری هلالی شکل و سرخ رنگ از غبارها و گازهای کیهانی احاطه شده است.

به چنین ستاره های پرسرعتی ستاره های فراری می گویند. فاصله و سرعت آلفا-کم تقریبا نامشخص است اما فاصله آن در حدود هزار و 600 تا 6 هزار و 900 سال نوری تخمین زده شده و با سرعتی در حدود 680 تا چهار هزار و 200 کیلومتر بر ثانیه در حرکت است.

به نظر می رسد وایز در تصویربرداری از این ستاره های فراری بسیار حرفه ای است زیرا پیش از این نیز از ستاره هایی مانند زتا-مارافسای، ارابه ران AE و بتا-فرس عکسهای جالب توجهی به ثبت رسانده بود. با این حال عکس گرفتن از بتا کم تبحر خاص خود را می خواهد زیرا سرعت این ستاره بسیار بالا است.

در صورتی که این ستاره را خودوریی تصور کنیم که با سرعت چهار هزار و 200 کیلومتر بر ثانیه در سفر است، چنین خودرویی می تواند در عرض یک ثانیه از سن فرانسیسکو به نیویورک برود. اخترشناسان نیروی محرکه ستاره های فراری را انفجارهای ابرنواختری و یا تعاملات گرانشی با دیگر ستاره ها در میان یک خوشه ستاره ای می دانند.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، به دلیل ابعاد عظیم ستاره آلفا-کم این ستاره بادهای قدرتمندی به وجود می آورد و مواد موجود در فضا را به اطراف پراکنده می کند که نمونه ای از این مواد را می توان به رنگ سرخ در این تصویر مشاهده کرد.

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/12/1389 - 14:18 - 0 تشکر 300349

۱۳۸۹/۱۲/۲۸

فضاپیمای مسنجر وارد مدار عطارد شد/ اولین قمر مصنوعی سیاره عطارد


فضاپیمای مسنجر روز سه شنبه هفته گذشته توانست برای اولین بار با تنظیم سرعت خود وارد مدار داخلی ترین سیاره منظومه خورشیدی شود و به این شکل سیاره عطارد برای اولین بار در طول حیاتش دارای یک قمر مصنوعی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، با وارد شدن این فضاپیما به مدار عطارد، موجی از هیجان و خوشحالی مرکز کنترل مسنجر در لابراتوار فیزیکی کاربردی دانشگاه جان هاپکینز را فرا گرفت زیرا روزی که فرستاده ای زمینی بتواند برای اولین بار خود را به چنین موقعیت ارزشمندی برساند، روزی معمولی نیست.

به گفته "اد ویلر" مدیر علمی مأموریت مسنجر، چنین رویدادی تنها می تواند یکبار در تاریخ بشریت رخ دهد، که اکنون این اتفاق افتاده است. اکنون می توان حقایق بیشتری را درباره عطارد به دست آورد و بیشتر از همیشه درباره آن اطلاعات جمع آوری کرد.

مسنجر به زودی نقشه برداری از سطح عطارد و مطالعه بر روی ساختار  ترکیبات سطحی ، زمین شناسی و بررسی اتمسفر سیاره عطارد را آغاز خواهد کرد.

رسیدن مسنجر به عطارد پایان سفر طولانی است که اولین قدمهای آن 15 سال پیش برداشته شده و پس از آن مسنجر در سال 2004 یعنی 6 سال پیش سفر اصلی خود را آغاز کرد. طی 6 و نیم سال گذشته مسنجر در میان منظومه خورشیدی سرگردان بوده و با طی کردن مسافتی برابر 7.8 میلیارد کیلومتر، 15 بار گردش در مدار خورشید را کامل کرده است.

بر اساس گزارش بی بی سی، طی 12 ماه آینده فضاپیمای مسنجر نقشه هایی با جزئیات ارزشمند را از سطح عطارد ترسیم خواهد کرد و ساختار سیاره، میدان مغناطیسی، تاریخچه زمین ساختی، و ساختار اتمسفری آن را در میان دیگر ویژگیهای این سیاره مورد مطالعه قرار خواهد داد. هدف نهایی این فضاپیما دستیابی به اطلاعاتی کامل تر درباره چگونگی تکامل منظومه خورشیدی است.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 11/1/1390 - 18:47 - 0 تشکر 302783

۱۳۹۰/۰۱/۱۱

اولین تصویر کاوشگر "مسنجر" از مدار عطارد


کاوشگر "مسنجر" که 17 مارس گذشته به مدار سیاره عطارد رسید، اولین تصویری را که از این سیاره نزدیک به خورشید تهیه کرده است به زمین ارسال کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ناسا اولین تصویری را که کاوشگر مسنجر از مدار عطارد گرفته است منتشر کرد این تصویر روز سه شنبه ساعت 13:50 به وقت کشورمان گرفته شده است.

این کاوشگر ناسا پس از این تصویر 363 عکس دیگر نیز از سطح این سیاره گرفت و سپس این اطلاعات را به زمین ارسال کرد.

تعداد تصاویری که کاوشگر مسنجر در روزهای آینده خواهد گرفت به هزار و 185 عکس خواهد رسید و تا پایان سال 75 هزار عکس از عطارد تهیه خواهد کرد.

ماموریت این کاوشگر ناسا چندین سال به طول خواهد انجامید اما در سال 2014 یک کاوشگر آژانس فضایی اروپا به نزدیکی مسنجر خواهد رسید.

عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید و کوچکترین سیاره منظومه شمسی است و به همین علت دمای بسیار بالایی دارد. مسنجر پس از کاوشگر "مارینر 10" که 35 سال قبل در مدار این سیاره به جمع آوری اطلاعات می پرداخت اولین کاوشگری است که ناسا به عطارد فرستاده است.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، مسنجر قادر است رازها و شگفتیهای این سیاره را در دمای 427 درجه سانتیگراد در طول روز و در دمای 100- درجه سانتیگراد در طول شب این سیاره فاش کند.

دانشمندان از اطلاعات جمع آوری شده توسط این کاوشگر برای درک بهتر ویژگیهای عطارد استفاده خواهند کرد. در حال حاضر این سیاره در فاصله حدود 107.2 میلیون کیلومتری زمین قرار دارد.

گودالی که در بالای تصویر گرفته شده توسط مسنجر دیده می شود "دیبوسی" نام دارد که قطر آن 85 کیلومتر است.

گودال کوچکتری که در غرب "دیبوسی" قرار دارد و تاریکتر دیده می شود "ماتابی" نامیده می شود. قطر این گودال به 24 کیلومتر می رسد. در بخش پایین تصویر نیز بخشی از سیاره به سمت قطب جنوب دیده می شود.

مسنجر (پیام رسان) مخفف عبارت "سطح، فضا، محیط، ژئوشیمی و مسافت یابی عطارد" است. این کاوشگر که هزار و 93 کیلوگرم وزن دارد 3 آگوست 2004 پرتاب شد و 17 مارس 2011 به مدار عطارد رسید.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

شنبه 13/1/1390 - 14:59 - 0 تشکر 303206

۱۳۹۰/۰۱/۱۳

تصویر دیدنی لحظه ای که زمین چهره خورشید را از نگاه رصدخانه دینامیک خورشیدی پوشاند


ماهواره ناسا موفق به ثبت لحظه ای شگفت انگیز شده است که در آن سایه زمین بخشی از چهره خشمگین ستاره خورشید را پوشانده و کسوف ناقصی را خلق کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاید این تصویر جدید ناسا بیشتر به برشی از یک فیلم علمی تخیلی شباهت داشته باشد اما بهتر است بدانید این عکسی از خورشید حقیقی است که بخشی از آن توسط سایه زمین پوشانده شده است. این تصویر از ستاره طغیانگر خورشید توسط یکی از ماهواره های ناسا و زمانی که زمین خورشید را به واسطه کسوف ناکاملی پوشش داده به ثبت رسیده است.

انتهای خورشید در این تصویر سیاهرنگ دیده می شود و با توجه به چگالی متغیر اتمسفر زمین ظاهری غیر عادی و عجیب به خود گرفته است. اما بقیه سطح ستاره با قدرت و شدت در حال درخشیدن است به طوری که قدرت و سبعیت خورشید را بیشتر از همیشه نمایش می دهد.

این تصویر توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی یا SDO ناسا به ثبت رسیده است که در مدار 36 هزار کیلومتری از زمین به منظور مطالعه بر روی خورشید در حرکت است. این ماهواره هر سال دو بار وارد فصل خورشید گرفتگی می شود که طی آن خورشید هر روز خورشید برای 72 دقیقه

به صورت ناکامل از زمین چهره می پوشاند.

تصویر جدید از خورشید درست در لحظه ای به ثبت رسیده است که زمین در حال غوطه ور شدن در پس سایه زمین است تا به این شکل نیمی از آن به صورت تاریک دیده شود.

ناسا در توصیف این تصویر می گوید سایه زمین به واسطه تاثیرات اتمسفرش از حاشیه متغییری برخوردار است که متناسب با جرم و چگالی که دارد نور خورشید را در درجات متفاوتی مسدود می کند.

ماهواره SDO که سال گذشته به مدار پرتاب شد از دوربینهای متعدد و با کیفیتی برخوردار است که از آنها برای عکاسی کردن و ارسال تصاویر به زمین استفاده می کند. تلاش این ماهواره درک عملکرد خورشید و چگونگی تاثیر آن بر شرایط آب و هوایی فضا است.

بر اساس گزارش دیلی میل، پدیده هایی از قبیل شعله های خورشیدی و رمزگشایی از عملکرد میدان مغناطیسی خورشید از جمله تلاشهای این ماهواره برای درک رازهای خورشید است. انتظار می رود این ماموریت 850 میلیون دلاری برای پنج سال دیگر نیز ادامه داشته باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/1/1390 - 12:53 - 0 تشکر 303394

۱۳۹۰/۰۱/۱۴

تصویری از آتشفشانهای مریخی قطب شمال سیاره سرخ


کاوشگر اروپایی "مارس اکسپرس" تصویری ترکیبی از آتشفشانهای واقع در نیمکره شمالی مریخ به زمین ارسال کرده است که نشان می دهد فضای اطراف یکی از این آتشفشانها را یک مه- توده یخی احاطه کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تصویر از اطلاعات جمع آوری شده توسط کاوشگر "مارس اکسپرس" آژانس فضایی اروپا بین 25 نوامبر 2004 تا 22 ژوئن 2006 به دست آمده است.

در زمان جمع آوری این اطلاعات، این آتشفشانهای خاموش تغییراتی را نشان ندادند اما این کاوشگر توانست بر فراز قله یکی از آنها که Ceraunius Tholus نام دارد یک مه- توده یخی را شناسایی کند.

در پایان دوره جمع آوری این اطلاعات، مارس اکسپرس مجدداً از این آتشفشان تصویربرداری و مشاهده کرد که مه- توده ناپدید شده است.

واژه لاتین  Tholusبه معنی "گنبد مخروطی" است. پایه این آتشفشان 130 کیلومتر عرض دارد و قله آن در ارتفاع 5.5 کیلومتری واقع شده است. بر روی این قله یک دهانه وسیع به عرض 25 کیلومتر وجود دارد.

در همسایگی این آتشفشان در جهت 60 کیلومتری به سمت شمال، آتشفشان کوچکتر دیگری به نام Uranius Tholus وجود دارد که قطر پایه آن 62 کیلومتر و ارتفاع آن 4.5 کیلومتر است.

دامنه های Ceraunius Tholus نسبتاً شیب دارند و زاویه میل آنها حدود 8 درجه است. به نظر می رسد دره های این دامنه ها از مواد نرمی چون خاکستر که به راحتی فرسایش می یابند تشکیل شده باشد. بزرگترین و عمیقترین این دره ها حدود 3.5 کیلومتر پهنا و 300 متر عمق دارد.

براساس گزارش یونیورس تودی، گودالی که بین دو آتشفشان گسترده شده است Rahe نام دارد. مساحت این گودال که از برخورد یک شهاب سنگ به وجود آمده است 35 کیلومتر در 18 کیلومتر است.

گودال کوچکتری که در غرب Uranius Tholus واقع شده است 13 کیلومتر عرض دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/1/1390 - 21:43 - 0 تشکر 303592

1390/01/14 
مهر بطلانی بر تردیدهای اخترشناسان
شكار لحظه دیدنی ادغام دو ستاره در تصویری با شكوه  

http://64.130.220.65/Multimedia%5Cpics%5C1390%5C1%5CScience%5C43.jpg
در پی تردید دانشمندان در مورد وجود پدیده‌ای موسوم به ادغام دو ستاره، اكنون آنها پس از سالها تحقیق توانسته‌اند لحظه ادغام دو ستاره را كه مدارشان نزدیك به هم بوده شكار كنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، راموالد تیلندا از مركز نجوم نیكولاس كوپرنیك لهستان این جفت ستاره موسوم به v1309 Scorpii را مشاهده كرده‌ است.

گروه v1309 برای اولین بار در سال 2008 هنگامی كه با یك جرقه خورشیدی‌ مانند نورانی شده بود، كشف شد. در آن زمان پژوهش‌های زیادی در مورد این پدیده انجام شد اما هیچكدام توجیهی برای این واقعه ارائه نداد.

در این زمان تیلندا دریافت كه رصدخانه ورشو سالهاست كه تلسكوپ خود را در این منطقه مستقر كرده است. وی با صرف ساعت‌ها تحقیق در میان تصاویر گرفته شده از سال 2002 متوجه تغییرات بسیار سطحی شد كه نشان می‌داد v1309 در ابتدا یك ستاره دوتایی تماسی بوده است.

ستاره دوتایی تماسی به جفت ستارگانی گفته می‌شود كه با هم در تماس بوده و در یك دوره كوتاه دور هم می‌چرخند.

با گذشت زمان،‌ لایه بیرونی ستارگان صدها بار دور هم چرخیده و به یك ستاره تبدیل می‌شوند.

با این واقعه، ‌تیلندا و همكارانش دریافتند كه نور یكی از ستارگان در 10 روز تا 30هزار بار روشن‌تر شده‌است.

انفجار نهایی v1309 در اوت 2008 هنگامی كه هسته ستارگان یكی شده و روشنایی آن با سرعت افزایش یافت اتفاق افتاد.

پس از گذشت اندك زمانی، این ستاره با پراكنده شدن انرژی آن از مركز بیش از 30 هزار بار از خورشید هم نورانی‌تر شده و چندماه بعد روشنایی آن به میزان سابق بازگشت.


 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/1/1390 - 23:38 - 0 تشکر 303616

یك منجم آماتور با استفاده از رصدخانه خود در حیاط پشتی خانه‌اش توانسته تصاویر بی‌نظیری از سحابی‌های رنگین را شكار كند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گوردون راجرز، ستاره‌شناس انگلیسی پنج سال پیش با صرف صدها هزار پوند یك رصدخانه مدرن را در خانه خود در باكینگهام‌شایر ساخته و از آن پس به شكار تصاویر بدیعی مانند این تصاویر دست زده است.

عكسبرداری از اجرام آسمانی برای تحقیقات نجومی در حقیقت ثبت تصاویر با جزئیات دقیقه‌ای است.

تصاویر راجرز انتخاب اتم‌های گوناگونی است كه رنگ‌های سبز و آبی تولید می‌كنند.

تصاویر گرفته شده توسط این منجم آماتور از سحابی‌ها بیشتر ارزش زیبایی‌شناختی دارد تا تحقیقات علمی و بیشتر از سحابی‌های موجود در كهكشان راه شیری مانند روزت و اوریون تشكیل شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران كد خبر: 8912-17698

شنبه 20/1/1390 - 19:18 - 0 تشکر 305804

در حالی كه مسوولان طرح رصدخانه ملی ایران از تكمیل شدن جاده دسترسی به نوك قله گرگش محل نصب نخستین تلسكوپ ملی ایران تا اوایل بهار امسال خبر داده و بارها از احتمال اینكه این عملیات به تعویق بیفتد اظهار نگرانی كرده بودند، معاون استاندار اصفهان و فرماندار کاشان از توقف این عملیات به دلیل نبود بودجه خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا،‌ رصدخانه ملی ایران پس از سالها تلاش محققان در مكان یابی آن قرار است در قله سه هزار و 300متری «گرگش» در حوالی روستای كاموی كاشان احداث شود.

در این راستا، عملیات ساخت جاده برای دسترسی به نوك قله از چند ماه پیش توسط متخصصان راهسازی وزارت راه و ترابری با كمك استانداری اصفهان و فرمانداری كاشان آغاز شده تا به راحتی بتوان به نوك قله دسترسی پیدا كرد.

دكتر منصوری، مجری طرح رصدخانه ملی ایران سه ماه پیش در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این كه حدود سه كیلومتر از جاده آسفالتی كه از قمصر به روستای كامون می‌رود به سمت نوك قله كشیده است، اعلام كرده بود: تا اوایل بهار، عملیات احداث جاده تكمیل شده و از تابستان كارهای مطالعات ساختمانی آغاز خواهد شد.

وی با بیان این كه با توجه به حمل تجهیزات سنگین و حساس رصدخانه از این جاده، شیب و پیچ این جاده باید بسیار مناسب باشد؛ در عین حال نسبت به تاثیرات منفی هرگونه وقفه در انجام عملیات احداث این جاده در زمان مقرر اظهار نگرانی كرده بود.

با گذشت نزدیك به سه هفته از آغاز سال جاری پیگیری‌های خبرنگار ایسنا از فرمانداری كاشان نشان می‌دهد كه پروژه ایجاد راه دسترسی به نوك قله گرگش محل نصب نخستین تلسكوپ ملی ایران تنها با پیشرفت چهار كیلومتر از 11 كیلومتری متوقف مانده است.

حسینعلی‌ حاجی در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا با بیان اینكه در سال 89، 50 میلیون تومان از سوی فرمانداری كاشان جهت عملیات اجرایی راه دسترسی به نوك قله گرگش اختصاص یافت، اظهار كرد: جاده دسترسی به نوك قله حدود 11 كیلومتر است كه با اعتبار اختصاص یافته سال گذشته، تنها چهار كیلومتر آماده شده است. ادامه عملیات احداث این جاده مستلزم تخصیص اعتبارات لازم است.

دكتر منصوری نیز در گفت‌و‌گو با ایسنا با تاكید بر این كه اجازه استفاده از اعتبار رصدخانه ملی ایران جهت تكمیل راه دسترسی به نوك قله گركش وجود ندارد، اظهار كرد: امكان استفاده از اعتبار تخصیص یافته از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت راه اندازی رصدخانه ملی ایران در احداث راه دسترسی به قله وجود ندارد و از ابتدا نیز قرار بر این بوده كه راه دسترسی را استانداری اصفهان با كمك دولت ایجاد كند.

وی افزود: با توجه به توقف عملیات راهسازی با احداث تنها چهار كیلومتر از 11 كیلومتر راه دسترسی به نوك قله گركش و ضرورت تكمیل هر چه سریعتر جاده، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی به عنوان مجری طرح رصدخانه ملی در پی تامین اعتباری 160 میلیون تومانی است تا لااقل بتواند راه دسترسی بدون آسفالت برای رسیدن به نوك قله را ایجاد كند.

كد خبر: 9001-05087
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: علمی - فناوری1390/01/20

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.