• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 4416)
سه شنبه 3/9/1388 - 15:57 -0 تشکر 165403
معمایی که حل شد (می شود).

 

به طور حتم، شما هم مثل بنده، گاهی اوقات می شنوید که فلان مسئله در نجوم یا اختر فیزیک هنوز به صورت معمایی حل نشده باقی مانده است، این موضوع که آیا این معما بالاخره حل شد یا خیر، ممکن است سالها ذهن شما را مشغول سازد و بعدها بشنوید که آن معما مدتی بعد از مطرح شدن حل شده بود ولی شما بی خبر بودید.

به همین جهت این مبحث را اینجا ایجاد می کنیم تا دوستان، اگر شنیدند که فلان معما در نجوم یا اخترفیزیک حل شد یا به زودی حل می شود، اینجا به بقیه هم بگویید.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 12/5/1389 - 14:19 - 0 تشکر 217657

حل معمای ریگهای روان بزرگترین قمر سیاره زحل
دانشمندان آلمانی با استفاده از تازه ترین اطلاعات کاوشگر کاسینی موفق شدند معمای مسیر حرکت ریگهای روان در سطح بزرگترین قمر سیاره زحل را حل کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، تیم تحقیقاتی تتسویا توکانو از دانشگاه کلن آلمان با استفاده از اصول پایه مربوط به چرخش جریانهای اتمسفری سیاره ای و بررسی تازه ترین اطلاعات کاوشگر کاسینی ناسا و آژانس فضایی اروپا نشان دادند که بادهای حاضر در سطح تیتان حاصل جریانهایی هستند که از شرق به غرب اطراف کمربند استوایی بزرگترین قمر سیاره زحل در حرکتند.

این در حالی است که اولین تصاویر کاوشگر کاسینی از ریگهای روان تیتان در سال 2005 نشان داد که جهت این حرکت این ریگها از طرف غرب به شرق و بنابراین برخلاف جهت باد است.



این تیم تحقیقاتی در تلاش برای حل معمای این تضاد برآمدند و در این خصوص توضیح دادند: "به نظر می رسد که تغییرات فصلی، جهت بادهای روی تیتان را برای یک دوره کوتاه معکوس می کنند. این تغییرات موجب می شود که باد از جهت غرب به شرق حرکت کند. به نظر نمی رسد که بادهای از شرق به غرب نیروی لازم برای جابجایی این حجم وسیع از شن را داشته باشند."

این سیاره شناسان افزودند: "باور اینکه بادهای از غرب به شرق دائمی نیستند بسیار دشوار بود اما ما دریافتیم که در دوره اعتدالین یک سری توفانهای بینابینی رخ می دهد که به مدت دو سال به طول می انجامند. این توفانها نسبت به بادهای سطح معمولی شرق به غرب اثرات بیشتری بر روی شنها دارند و به همین علت مسیر حرکت ریگها از غرب به شرق است و این، کلید حل این معما است."

ریگهای روان در یک دریای شنی وسیع روی تیتان گسترده می شوند اما این گستردگی همیشه بر روی عرضهای جغرافیایی 30 درجه نسبت به استوا اتفاق می افتد.



میزان گسترش این ریگها به طور متوسط یک کیلومتر عرضی و صدها کیلومتر طولی است درحالی که ارتفاع آنها می تواند به بیش از 100 متر برسد.

براساس گزارش ساینس دیلی، ریگهای روان شنی روی تیتان از ذرات هیدروکربورهای آلی تشکیل شده اند و مسر حرکت آنها از غرب به شرق است که مسیر آنها در هر دوره از اعتدالین (یک سال تیتانی برابر با 29 سال زمینی است) تغییر می کند.

در مدت یک اعتدال، گرمای خورشید در بالای استوا افزایش می یابد و این تراکم گرما در اتمسفر موجب می شود که بادها در مسیر عکس حرکت کنند و به شدت شتاب گیرند.

چهارشنبه 27/5/1389 - 12:53 - 0 تشکر 222089

معمای قمر سیاره زحل حل شد

کاوشگر کاسینی موفق شد (۱۳۸۸/۰۹/۲۳) معمای یک قمر زحل به نام "لاپتوس" را حل کند و نشان دهد که چرا سطح جلویی این قمر روشن تر از سطح عقبی آن است.

به گزارش خبرگزاری مهر، جووانی دومنیکو کاسینی در سال 1671 "لاپتوس"، یکی از قمرهای زحل را کشف کند. از آن زمان تاکنون این معما وجود داشت که چرا یک طرف سطح این قمر تاریکتر از طرف دیگر آن است.

اکنون پس از 300 سال تلاش سیاره شناسان در حل این معما، کاوشگر کاسینی توانست این راز را حل را کند و توضیحی برای حالت دوگانه سطح لاپتوس بدهد.

تصاویری که کاوشگرهای وویاجر و کاسینی از این قمر تهیه کرده اند نشان می دهند که ماده طرف تاریک در منطقه دیگر و در نزدیکی استوا گسترده می شود و ماده روشن که بخش اعظم آن از یخ آب است 10 برابر درخشان تر از طرف دیگر است.


محققان دانشگاه "فریه" در برلین آلمان با دستگاه "تصویربرداری زیر سیستم علمی" (ISS) کاسینی موفق شدند به تصاویر جدیدی از این قمر دست یابند.

این سیاره شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "تصاویری که ISS تهیه کرده است نشان می دهند که روی صورت این قمر که به طرف زحل است مواد هم روشن تر و هم قرمز تر از مواد صورت دیگر آن هستند و به همین دلیل صورتی که به طرف سیاره است رنگی تر است و بنابراین به دلیل گرد و غبار قرمزی که خود قمر به طرف مدار اطراف زحل پرتاب می کند کمتر تاریک به نظر می رسد."

همچنین گروهی از محققان موسسه تحقیقات جنوب غربی در کلورادو در تحقیقات مشابهی نقش یخ آب در بروز این حالت دوگانه قمر لاپتوس را نشان دادند.

براساس گزارش ساینس، این سیاره شناسان نتایج ISS و رصدهای گرمایی طیف نگار فراسرخ کامپوزیتی (CIRS) کاسینی را با مدلهای رایانه ای ترکیب کردند.

لاپتوس

کاسینی رصدهای خود را با کمک دستگاه CIRS در سالهای 2005 و 2007 انجام و نشان داد که مناطق تاریک به دمای بسیار بالایی برابر با 129 درجه کلوین می رسند و به دلیل این دمای بالا چندین متر یخ در دوره زمانی میلیاردها سال بخار شده است.

دوره چرخش کامل لاپتوس بسیار طولانی و برابر با 79 روز زمینی است. بنابراین مدت زمان بسیار زیادی را در مجاورت خورشید باقی مانده و تا این حد گرم می شود.

این دانشمندان فرض کردند که گرد و غباری که در طرف نزدیک به زحل وجود دارد گرمای بیشتری را جذب می کند و به این ترتیب بخار یخ نزدیک به استوا را موجب می شود.

یخ بخار شده روی قطبهای سردتر و روشن تر طرف دیگر می نشیند. کاهش سطح یخ در خاک با ماده تیره طرف تاریک موجب تاریک شدن این منطقه می شود. این درحالی است که طرف دیگر و قطبها به روشن شدن و سرد شدن ادامه می دهند و یخ بیشتری را جمع می کنند و به این ترتیب روشن تر می شوند.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 6/7/1389 - 16:27 - 0 تشکر 236115

کشف یک راز فضایی با فولرین‌ها

 مولکول فولرین C60 برای اولین بار در فضا شناسایی شده است؛ این کشف یک راه‌حل احتمالی برای یک معمای فضایی 90 ساله ارائه می‌کند. جان کامی از دانشگاه وسترن اُنتاریو در کانادا و همکارانش ابرهای بزرگی از هر دو مولکور‌های فولرین C60 و C70 در سحابی ستاره‌ای Tc1 کشف کرده‌اند.

 کامی توضیح می‌دهد: ما مدارکی داریم که نشان می‌دهند که باید در محیط بین ستاره‌ای گونه‌های آلی خیلی بزرگی وجود داشته باشد، اما تاکنون قادر به شناسایی گونه‌های فولرین ویژه در این محیط نبوده‌ایم. بزرگترین گونه‌هایی که تاکنون شناسایی شده‌اند، مولکول‌های 13 اتم کربنه بوده‌اند.

فولرین‌ها ممکن است که در یک سحابی ستاره‌ای تشکیل شده باشند و سپس داخل فضا پخش شده باشند.

این اطلاعات از سحابی ستاره‌ای Tc1، ابتدا به وسیله‌ی طیف‌نگار مادون قرمزِ قرار گرفته روی تلسکوپ فضایی اسپیترز ناسا، گرفته شد. طیف نشری غیر معمول بدست آمده به منظور شناسایی، برای این محققان در دانشگاه وسترن اُنتاریو فرستاده شد. کامی می‌گوید: ما می‌دانستیم که مولکول‌های C60 می‌توانند فقط چهار پیک نوسانی مجزا داشته باشند. ما همه چهار پیک آنها را در این طیف نشری مشاهده کردیم.

این دانشمندان برای تأیید کامل شناسایی‌شان، مدل‌های رایانه‌ای توسعه دادند که شرایط تولید این طیف ضبط‌ شده را شبیه‌ سازی می‌کردند. با توجه به اینکه پهناهای پیوند و طول ‌موج‌های پیک مولکول C60 وابسته به دما هستند، آنها توانستند محاسبه کنند که شدت‌های مربوط به پیوندهای فولرین C60 با نشر گرمایی در دمای 330 درجه کلوین مطابقت داشتند. آنها همچنین محاسبه کردند که پیوندهای فولرین C70 ناشی از یک دمای تحریک 180 درجه کلوین می‌باشند. با استفاده از همان مدل‌ها، این دانشمندان تخمین زدند که کل جرم هر کدام از فولرین‌های موجود در این سحابی 1023 کیلوگرم، حدود یک و نیم برابر جرم کره ماه، است.

این نتایج مستقیماً به آزمایشاتی که ابتداً فولرین را کشف کردند، عطف می‌شوند. این آزمایشات از شیمی اتمسفریک بیرونی ستاره‌های کربنی بزرگ قرمز تقلید کردند. این آزمایشات اولیه که توسط سیر ماری کروتو، برنده جایزه نوبل، انجام شده بودند، بر روی جذب‌های توضیح داده نشده در پرتوهای رسیده به زمین، معروف به پیوندهای بین ستاره‌ای نفوذ (DIBs)، تمرکز کرده بودند.

کامی و همکارانش DIBs را بررسی کردند و امیدوارند که فولرین‌ها یک توضیحی در این زمینه ارائه دهند.

این محققان نتایج خود را در مجله‌ی Science منتشر کرده‌اند.

منبع: سایت ستاد توسعه فناوری نانو

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 7/9/1389 - 14:59 - 0 تشکر 255104

کشف فواره های مغناطیسی در ستارگان جوان
ستاره شناسان با استفاده از رادیوتلسکوپ VLA در مکزیک فواره های مغناطیسی را کشف کردند که از ستارگان جوان ساطع می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در تمام کیهان، پرتاب فوراه های ذرات درون اتمی می توانند سه منشای محتمل داشته باشند: سیاه چاله ها بسیار عظیم حاضر در مرکز کهکشانها، سیاه چاله های کوچکتر یا ستاره های نوترونی که مواد ستاره های همجوار خود را مصرف می کنند و ستاره های جوانی که هنوز در فاز جمع آوری مواد پیرامون خود قرار دارند.

تاکنون میدانهای مغناطیسی تنها در فوراه های دو مورد اول مشاهده شده بود، درحالی که در مورد فواره های مربوط به ستاره های جوان هنوز میدانهای مغناطیسی کشف نشده بود.

اکنون گروهی از محققان مکزیکی با استفاده از رادیوتلسکوپ VLA در نیومکزیو موفق شدند حضور این میدانهای مغناطیسی را در فواره های پرتاب شده از ستاره های جوان نیز رصد کنند.

نتایج این کشف می تواند راه جدیدی به سوی درک بهتر فیزیک فواره های کیهانی و نقش میدانهای مغناطیسی در فرایند تشکیل ستاره ای ارائه کند.

این ستاره شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "کشف ما یک شاخص قوی را عرضه می کند که نشان می دهد هر سه نوع فواره های کیهانی می توانند دارای نیروهای مغناطیسی باشند."

این دانشمندان از این رادیوتلسکوپ برای مطالعه یک ستاره جوان به نام IRAS 18162-2048 استفاده کردند. این ستاره که در فاصله حدود 5 هزار و 500 سال نوری از زمین قرار دارد احتمالا جرمی 10 برابر جرم خورشید دارد.

براساس گزارش ساینس، این ستاره فواره کیهانی خود را تا فاصله 17 سال نوری در محیط پیرامون خود پرتاب می کند.

این محققان با رصد این جرم آسمانی به مدت 12 ساعت دریافتند که الکترونهای ساطع شده از این جرم به سرعت در یک میدان مغناطیسی حرکت می کنند.

این دانشمندان افزودند: "در آینده، ترکیب انواع مختلف این رصدها می تواند چشم اندازه جدیدی از تاثیرگذاری میدانهای مغناطیسی بر روی یک ستاره جوان ارائه کند."

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 3/12/1389 - 14:33 - 0 تشکر 288380

 ۱۳۸۹/۱۲/۰۳
توسط تلسکوپ سوبارو/
راز چگونگی تشکیل منظومه های سیاره ای کشف شد

ستاره شناسان بین المللی با کمک اطلاعات جمع آوری شده توسط تلسکوپ "سوبارو" در هاوایی موفق شدند از راز چگونگی تشکیل منظومه های سیاره ای پرده بردارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موسسه ماکس پلانک آلمان و رصدخانه ملی ژاپن با استفاده از دوربین HiCIAO تلسکوپ "سوبارو" در هاوایی موفق شدند تصاویری را از حلقه تشکیل دهنده سیارات با جزئیات بسیار بالایی به دست آورند.

مطالعات اخیری که از جنبه تئوریک و یا رصدهای مستقیم انجام شده است اطلاعات چشمگیری را درباره قالب ریزی حلقه های سیاره ساز ارائه کرده اند.

برپایه آگاهیهای فعلی، سیاره از حلقه هایی از گاز و گرد و غباری که در اطراف ستارگان جوان می چرخند تشکیل می شوند.

اکنون رصدهای تلسکوپ سوبارو توانسته است در قالب دو تحقیق مجزا جزئیات بسیار جدید و جالبی را درباره تشکیل منظومه های سیاره ای ارائه کند.

در تحقیق اول، ستاره LkCa 15 مورد بررسی قرار گرفت. LkCa 15 یک ستاره جوان با سن چند میلیون سال است که در فاصله 450 سال نوری در صورت فلکی ثور واقع شده است.

حلقه سیاره ساز به دور ستاره LkCa 15

رصدهای پیشین در طیف مادون قرمز توانسته بود حضور یک خلاء وسیع را در مرکز حلقه سیاره ساز اطراف این ستاره نشان دهد.

اکنون این تصاویر جدید یک نور درخشان قوی را در سطح حلقه نشان می دهند و به روشی واضح این فضای خلاء را آشکار می کند.

همچنین نشان می دهد که این "شکاف" وسیع که می تواند محتوی یک منظومه خورشیدی باشد، یک شکل بیضوی دارد.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "محتمل ترین توضیح برای شکاف در حلقه LkCa 15 و شکل نامتقارن آن این است که یک یا چند سیاره که به تازگی شکل گرفته اند به دور گاز و گرد و غبار مدارهای خود پیچیده شده اند. ما هنوز نمی توانیم مستقیما سیارات درحال شکل گیری را رصد کنیم، اما می توانیم به زودی اطلاعات جدیدی درباره آنها کسب کنیم."

براساس گزارش اسپیس دیلی، تحقیقات دوم بر روی ستاره AB در فاصله 470 سال نوری از زمین در صورت فلکی ارابه ران انجام شده است.

حلقه سیاره ساز به دور ستاره AB

این تصاویر حلقه هایی از ماده را نشان می دهند که نسبت به استوای سیاره یک زاویه انحراف دارند و در این مورد نیز حلقه سیاره ساز نسبت به ستاره خود شکلی نامتقارن دارند.

به گفته ستاره شناسان، این شکل نامتقارن نشان می دهد که حداقل یک سیاره عظیم در این حلقه شکل گرفته است.

 ما مي توانيم ....

شنبه 7/3/1390 - 22:49 - 0 تشکر 322969

۱۳۹۰/۰۳/۰۷

دانشجوی 22 ساله معمای جرم گمشده جهان را حل کرد


یک دانشجوی 22 ساله استرالیایی با استفاده از یک بورس تحصیلی موفق شد معمای جرم گمشده جهان را تنها در مدت 3 ماه حل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان از دهها سال قبل در جستجوی جرم گمشده جهان هستند بی آنکه موفق شوند ردی از آن را بیایند، درحالی که اکنون یک دانشجوی دختر که در دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه موناش ملبورن یک بورس تحصیلی دارد، موفق شد تنها در مدت سه ماه این معمای بزرگ را حل کند.

"آملیا فراسر- مک کلوی" دانشجوی 22 ساله مهندسی هوافضا برپایه دانشی که در عرصه پرتوهای ایکس داشت، به این کشف بزرگ که نتایج آن در ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم منتشر شده است، دست یافت.

براساس گزارش ABC، "کوین پیمبلت"، استاد راهنمای این دختر دانشجو اظهار داشت: "از دیدگاه نظری اعتقاد بر این بود که نسبت به آن چیزی که رصد شده است در جهان باید حداقل دو نوع جرم وجود داشته باشد. بیشتر این جرم گمشده باید در ساختارهای کیهانی مقیاس بزرگ و در میان گروههای کهکشانی که رشته نامیده می شوند قرار گرفته است."

وی افزود: "فیزیکدانان نجوم بر این باور بودند که این جرم در چگالی پایین و دمای بسیار بالای حدود میلیونها درجه سانتیگراد وجود دارد. بنابراین از نظر تئوری این جرم گمشده در طول موجهای پرتوهای ایکس قابل رصد است. اکنون فراسر- مک کلوی با بررسی دوباره اطلاعات جمع آوری شده توسط دانشمندان موفق شد صحت این فرضیه را تائید کند."

منبع: خبرگزاری مهر  

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 14/4/1390 - 17:30 - 0 تشکر 325372

سلام دوستان

خوبید؟؟؟

خیلی وقت بود سر نزده بودم ، دلم واسه تبیان و تبیانیا تنگ شده بود.

حالا جدا از این حرفها ، من هم یک معما دارم

به نظرتون اگه بخایم که تویه آسمون به سمت نقطه پیدایش یا آفریده شدن جهان نگاه کنیم باید چشمامونو به کدام سمت ببریم؟

بلند اسمان جايگاه من است

پنج شنبه 19/5/1391 - 13:13 - 0 تشکر 500007

ایسنا: درحالی كه تئوری‌های فعلی بر رد امكان وجود ستارگان غول‌پیكر تأكید می‌كنند، دانشمندان موفق به شناسایی چهار ستاره‌ای شدند كه این قوانین را بطور كلی نقض كرده‌اند.

در سال 2010 میلادی محققان ناسا موفق به كشف چهار ستاره غول پیكر در ابعاد 300 برابر خورشید شدند.

پیش از این محققان با رصد كهكشان راه شیری و سایر كهكشان ها، حد نهایی اندازه ستارگان را حداكثر 150 برابر جرم خورشید پیش بینی كرده بودند، اما این ستارگان جرمی دو برابر جرم مطرح شده در تئوری‌های علم نجوم دارند.

تحقیقات جدید در دانشگاه بن آلمان نشان می‌دهد، این ستارگان كه در سحابی رطیل قرار دارند، بخشی از خوشه عظیم ستاره‌ای R136 در «ابر ماژلانی بزرگ» (LMC)‌ هستند كه در فاصله 160 هزار سال نوری با زمین قرار گرفته اند.

ابر ماژلانی بزرگ (LMC) سومین كهكشان نزدیك به كهكشان راه شیری محسوب می شود.

محققان این دانشگاه یك مدل شبیه سازی رایانه ای از فعل و انفعالات بین ستاره ای شبیه خوشه ستاره ای R136 تهیه كردند كه در آن 170 هزار ستاره با جرم طبیعی در كنار یكدیگر چیده شدند.

برای محاسبه تغییرات این سیستم عظیم ستاره ای در طول زمان، بیش از 510 هزار محاسبه در خصوص اثرات جاذبه، واكنش های هسته ای بین ستاره ای و انرژی آزاد شده از هر ستاره در زمان برخورد دو ستاره با یكدیگر انجام شد.

پروفسور «پاول كروپا» از نویسندگان این تحقیق تأكید می‌كند: فرایند زایش و شكل‌گیری ستارگان صرف نظر از زادگاه ستاره‌ای آنها یك پدیده كلی است و این چهار ستاره فوق درخشان و بسیار عظیم در خوشه R136 پایان محدودیت ابعاد ستارگان را نشان می‌دهند.


از چپ به راست: سحابی رطیل و خوشه ستاره ای R136




اندازه نسبی ستاره های جوان از كوتوله قرمز تا كوتوله آبی

گدای فاطمه(س)

پنج شنبه 16/6/1391 - 20:42 - 0 تشکر 546172

کشف راز لکه های شیری ماه

طی دهه‌ های متمادی لکه‌های شیری رنگ روی سطح ماه پرسشهای متعددی را در اذهان ایجاد کرده بود اما اکنون محققان موفق به حل راز این لکه ها شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان راز لکه های شیری روی سطح ماه را به عنوان بخشهایی از خاک ماه که توسط حبابهای مغناطیسی موثر اما ضعیف حفاظت می شود، توصیف کرده اند.

نتایج این تحقیقات می تواند به سازندگان فضاپیماها کمک کند برای حفظ فضانوردها در مأموریتهای آینده، محافظ مغناطیسی در مقابل تشعشعهای مضر بسازند.

برخلاف زمین، ماه دارای میدان مغناطیسی جهانی نیست تا آن را در مقابل باد خورشیدی یا همان جریان ذرات باردار خورشید حفظ کند. این ذرات با خاک ماه در تماس هستند و آن را طی هزاران سال تیره تر کرده اند.

اما نگاه دقیق تری به سطح ماه نشان می دهد که برخی مناطق در سطح ما نسبتا روشن تر هستند و روشنایی آن تاکنون منبع مشخصی نداشت.

براساس اظهارات روث بامفورد از آزمایشگاه راترفورد اپلتون در بریتانیا، این لکه های شیری رنگ یا مناطق روشن سطح ماه به سرعت به یک راز تبدیل شد.

در زمان مأموریتهای آپولو این لکه ها را با حبابهای میدان مغناطیسی چند صدمتر آن طرف تر تطبیق داده شده است. برخی از دانشمندان فکر می کردند که این مگنتوسفرها می تواند ذرات خورشیدی را منحرف کنند. اما اندازه گیریهای بیشتر نشان داد که این میدان ها به قدری ضعیف هستند که پروتنهای باردار مثبت می توانند از داخل آنها عبور کنند.

در آزمایش جدید آزمایشگاهی بامفورد و همکاران وی یک شعاع از پروتنها و الکترونها را به عنوان باد خورشیدی به یک آهنربای کوچک ارسال کردند. این ذرات باردار از روی آهنربا چون قطرات بارانی که به چتر می خورد، گذشت.

جورجیانا کرامر از موسسه ماه و سیاره درهیوستن تگزاس اظهار داشت: تاجایی که ما می دانیم، این نخستین بار است که این آزمایش به معنای واقعی انجام شده است.

این گروه تحقیقاتی اعتقاد دارد که الکترونهای باردار منفی خطوط مگنتوسفر کوچک را دنبال می کند، درحالی که پروتنها به آرامی از میان آن عبور می کنند. این جدایی میان بارهای منفی و مثبت یک میدان الکتریکی ایجاد می کند که قوی تر از میدان مغناطیسی است.

بامفورد اظهار داشت که گروه وی روی محافظهای منحرف کنند مغناطیسی برای فضا پیماها کار می کرده است اما منتقدان اظهار داشتند که اجرای چنین امری نیازمند انرژی بسیاری برای عملی شدن است؛ اکنون با درک حبابهای ماه به مثابه محافظ مغناطیسی محققان می توانند یک سیستم مصنوعی بسازند که بتواند با انرژی کم کار کند.

خبرگزاری مهر

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.