• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7034)
پنج شنبه 8/7/1389 - 21:44 -0 تشکر 237194
رویداد های مهم نجومی که در گذشته اتفاق افتاده است

در این تاپیک سعی داریم رویداد های مهم نجومی که در گذشته های دور و نزدیک رخ داده و موجب شگفتی بشر در آن زمان از تاریخ شده و در منابع تاریخی نیز ثبت شده را ذکر کنیم.

دوستان هم همکاری کنند لطفا!!!

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 8/7/1389 - 21:54 - 0 تشکر 237196

رصد انفجار ابرنواختری توسط منجمان چینی در 4 جولای1054
M1 معروفترین بازمانده ابرنواختری است. ابرنواختر موجود در این سحابی در ۴ ژولای ۱۰۵۴ میلادی توسط منجمان چینی رصد شد و ثبت گردید و احتمالا منجمین سرخ پوست امریکای شمالی نیز متوجه آن شده اند. در آن زمان احتمالاً درخشندگی اش به ماه کامل رسیده بود. این ابر نواختر تا ۲۳ روز در نور روز هم قابل مشاهده بود.در سال ۱۷۳۷ این سحابی توسط John Bevis کشف شد. پس از او در سال ۱۷۵۷مسیه به طور مستقل آن را کشف کرد. او ابتدا فکر کرد که یک دنباله دار دیده است . اما متوجه شد که این توده مه آلود دارای حرکت ظاهری نیست و آن را به عنوان اولین جرم در فهرست خود وارد کرد. در قرن بعد، این سحابی با ابزارهای دقیقتری رصد شد و به دلیل شکل ظاهری اش سحابی خرچنگ نام گرفت. در واقع M1 قطری در حدود ۱۰ سال نوری دارد و شامل مواد پرتاب شده از انفجار ابرنواختری است که همچنان با سرعت Km/Sec ۱۸۰۰ در حال گسترش می باشد. سحابی دارای تابش قوی است که ناشی از شتاب گرفتن الکترونها در میدان مغناطیسی قوی آن می باشد. در سال  ۱۸۴۸سحابی خرچنگ به عنوان منبع قوی رادیویی شناخته شد . 

منجم چینی , , , , , , , , , , , , , , , , متن چینی

یک منجم چینی در حال ثبت ابرنواختر ۱۰۵۴ – متن چینی که دران به این «ستاره ی مهمان» اشاره شده است.

همانطور که می دانید، ابرنواخترها انفجارهای بزرگ ستاره ای هستند که ستارگان پرجرم در انتهای عمرشان زمانی که به مراحل پایانی می رسند، بخش عظیمی از جرم خود را به صورت یک انفجار عظیم با نور و درخششی فوق العاده به فضای میان ستاره ای پرتاب می کنند.

ابرنواختر ۱۹۸۷آپش از چنین انفجارهایی، مقدار زیادی از مواد در فضا باقی می ماند و می تواند یک سحابی ایجاد کند. سحابی خرچنگ M1 در واقع در همان نقطه ای قرار دارد که منجمین چینی مشاهده ی آن ابرنواختر را گزارش داده اند. این سحابی که یک باقی مانده ی انفجار ابرنواختری می باشد، یکی از جذاب ترین اجرام اعماق آسمان است که حتما بجا مانده از آن ابرنواختر است. البته این جرم تنها با تلسکوپ قابل رؤیت است.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 8/7/1389 - 21:56 - 0 تشکر 237198

ممنون نیمای عزیز.
تاپیک خوبیه. چشم حتماً

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

پنج شنبه 8/7/1389 - 22:1 - 0 تشکر 237203

بارش شهابی اسدی در 26 آبان 1377 با بیش از 3000 شهاب در ساعت

دنباله دار تمپل – تاتل در آخرین گذر خود در نهم اسفند 1377 به حضیض مدارش رسید و در سپیده دم 26 آبان 1377  با طوفان شهابی بیش از 3000 شهاب در ساعت همه را غافل گیر کرد.
این طوفانها تا سال 1382 ادامه داشت تا اینکه این سالها دیگر طوفان بارش شهابی خاموش شده است و ما می توانیم حداکثر 20 تا 30 شهاب را دراین شبها ببینیم.

بارش شهابی اسدی به خاطر دروه تناوب کوتاه دنباله دار تمپل – تاتل شاید تاریخی ترین بارش شهابی باشد. نخستین رصد این بارش دست کم به هزار و صد سال پیش باز می گردد. در سال 902 میلادی منجمان مصری بارش شهابی اسدی را رصد کردند. آنها این نمایش را به سقوط باران گونه ستاره ها تشبیه کردند. در طوفانهای بعدی منجمان چینی، ژاپنی، پرتقالی و منجمان مسلمان در سال 1202 میلادی این بارش را ثبت کردند.

طوفان اسدی سال 1799 را بسیاری از دریانوردان و ساکنان قاره آمریکا رصد کردند. در سال 1833 نیز این بارش اسدی شگفتی آفرید. در مدت چند ساعت تعداد شهابها به هزاران عدد در ساعت رسید بطوری که بسیاری تصور کردند، جهان به پایان رسیده است.

طوفان اسدی سال 1799 را بسیاری از دریانوردان و ساکنان قاره آمریکا رصد کردند

نقاشی از طوفان شهابی اسدی که در سال 1833 بوقوع پیوست

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

جمعه 9/7/1389 - 1:50 - 0 تشکر 237239

فکر می کنم کشف Gliese 581 هم جزء وقایع مهم باشه.

جمعه 9/7/1389 - 6:53 - 0 تشکر 237252

شاید شما هم دوستان شنیده باشید:
در کتاب Anglo-Saxon Chronicle که یه کتاب ثبت رویدادهای سالانه تاریخ انگلستانه اینم معرفش از ویکیپدیا:
The Anglo-Saxon Chronicle is a collection of annals in Old English chronicling the history of the Anglo-Saxons. The annals were initially created late in the 9th century, probably in Wessex, during the reign of Alfred the Great.
و این شرح در مورد اعتبار این کتاب تاریخی:
The Chronicle is not unbiased: there are occasions when comparison with other medieval sources makes it clear that the scribes who wrote it omitted events or told one-sided versions of stories; there are also places where the different versions contradict each other. Taken as a whole, however, the Chronicle is the single most important historical source for the period in England between the departure of the Romans and the decades following the Norman Conquest.
که در کل میگه مهمترین کتاب تاریخ انگلیس برا اون دوره است. البته بیغرضانه هم نوشته نشده یعنی ممکنه برخی وقایع رو یه طرفه نوشته باشه یا اینکه ممکنه برخی وقایع رو حذف کرده باشه.

این کتاب در حوادث مربوط به سال 685 میلادی آورده: "there was a bloody rain in Britain. And milk and butter were turned to blood. And Lothere, king of Kent, died". یعنی در این سال 685 باران خونی در بریتانیا باریده و شیر و کره به خون تبدیل شدند!!
نکته جالب برا من اینه که سال 685 دقیقا مصادف بوده با سال 61 هجری قمری یعنی سال شهادت امام حسین (ع) در کربلا. روایاتی وجود دارن که بارش خون از آسمان رو مربوط به این واقعه میدونن:
"بارش خون از آسمان و رویش خون تازه از زمین و از زیر سنگها،گریه‏آسمان و زمین در سوگ ابا عبد الله‏«ع‏»به حساب آمده است.در زمینه همین عبیط،از قول‏ابو سعید نقل شده است كه: «ما رفع حجر من الدنیا الا و تحته دم عبیط و لقد مطرت السماءدما بقى اثره فى الثیاب مدة حتى تقطعت‏». " منبع:احقاق الحق،ج 11،ص 462 و 482

در کل: حالا نظر شما چیه؟ راجع به این مطلب

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

جمعه 9/7/1389 - 13:2 - 0 تشکر 237347

ممنون نیمای عزیز.
مطالب خوبی بود. تشکز
راجع به مطلب دکتر، منم همچین چیزی رو شنیده بودم که زمان شهادت امام حسین از آسمان خون باریده و از زمین و زیر سنگها خون میزده بیرون و این واقعه رو در کشورهای دیگه هم مشاهده کردن و شواهدی براش هست.
من تا حالا دنبال شاهد نبودم. این مطلبتون جالب بود دوستان دیگه نظرشون رو بگن

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 11/7/1389 - 22:53 - 0 تشکر 237994

 خورشید گرفتگی کلی در 20 مرداد 1378

مردادماه همیشه یاد و خاطره زیباترین صحنه زندگی را برای ما ایرانیان و به خصوص منجمان ایرانی زنده می‌کند. خورشیدگرفتگی 20 مرداد 1378 که در آن روز خورشید فروزان برای دقایقی در پهنه‌ی ایران زمین در پس ماه پنهان شد و ایرانیان شاهد رویداد ‌کم‌نظر خورشید‌گرفتگی کلی بودند.

حال و هوای روزهای پیش از کسوف 20 مرداد 1378 که مردم ساکن در شهرهای اصفهان و بروجرد و مریوان و کرمان و ... را مجذوب خود کرده بود و خیل رصدگران کسوف را که از اقصی نقاط جهان عازم ایران شده بودند به یاد دارید؟ بسیار خوش اقبال بودیم که در فاصله 4 سال دو بار سایه ماه از فراز ایران گذشت و شگفتی تماشایش به قدری اثرگذار بود که موجب تحولی در ساختار جامعه نجوم ایران از حیث کمیت علاقه مندان به علم نجوم شد و درست از همان زمان روند گسترش فعالیت های نجوم آماتوری در کشورمان شتاب جدی گرفت.

اگر مشتاق تماشای کسوف کلی از آسمان ایران هستید، چاره ای ندارید جز این که تا 30 اسفند 1412 تحمل کنید!


بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

يکشنبه 11/7/1389 - 23:1 - 0 تشکر 237995

اووووه
23 سال دیگه!! اگه زنده بودیم باشه

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 11/7/1389 - 23:4 - 0 تشکر 237996

23 سال
سر آدم گیج میره

بزرگترين افسوس آدمي اين است که حس ميکند ميخواهد اما نميتواند و به ياد مي آورد زماني را که ميتوانست اما نمي خواست....ئ

يکشنبه 11/7/1389 - 23:36 - 0 تشکر 238004

دوستان شما این خورشید گرفتگی را به یاد دارید؟
یادش بخیر چقدر خبر ساز شده بود این کسوف.
خبرنگار های خارجی ای که به اصفهان آمده بودند ، مردمی که از شهرهای مختلف به اصفهان رفته بودند.
چقدر توصیه های پزشکی در تلویزیون پخش میکردند.
بازار عینک های خورشید گرفتگی (مایلار) داغ بود!
(البته شاید مایلار!!! چون خیلی ها عینک تقلبی به مردم میفروختند.)
خلاصه هرکسی با هر وسیله ای که میشد (عینک جوشکاری و فیلم رادیولوژی....)خودش رو برای دیدن این رویداد آماده میکرد.
بعضی ها هم که یا اطلاع نداشتند یا اینکه دل را به دریا زده بودند با چشم غیر مسلح و بدون فیلتر این رویداد را مشاهده کردند که البته شاید به ضررشان تمام شد.
شاید به خاطر این بود که تا 34 سال آینده چنین پدیده ای را نمی دیدند.


در کل خیلی خوب بود .ما که لذت بردیم!!!!!
الان 11 سال و 1 ماه و 22 روز است که از این رویداد میگذرد.
چه زود گذشت ، انگار همین دیروز بود!!!!!

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.